Saturday, May 26, 2007

Το κίνημα της Νέας Εποχής New Age


ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ EΠOXHΣ»(New Age):



Παγκοσμιοποίηση είναι η επιβολή στον πλανήτη του Αμερικανικού μοντέλου στα πάντα!

Χένρυ Κίσσιγκερ
 



Το παγκόσµιο κίνηµα της Νέας Εποχής είναι η µαζική αναβίωση του αποκρυφισµού και της αρχαίας ειδωλολατρίας. 




Πρόκειται για µίγµα αποκρυφισµού, ασιατικής κοσµοθεωρίας, ανθρωπιστικής ψυχολογίας και θεωρίας φυσικών επιστηµών. Πρεσβεύει µετενσάρκωση- κάρµα, απρόσωπο Θεό που ταυτίζεται µε τα δηµιουργήµατα, ότι το ανθρώπινο πρόσωπο καταστρέφεται µε το θάνατο, ότι Καθετί έχει συνείδηση (ακόµα και η Γη!), ενοποίηση των θρησκειών(σε πρώτο πλάνο προωθείται η ένωση Ιουδαισµού- Χριστιανισµού- Ισλαµισµού!?), εκθειασµό γυµνού σώµατος, ανδροπρέπεια γυναικών και θηλυπρέπεια ανδρών, ότι το καλό και το κακό είναι το ίδιο και ότι η ψυχή είναι αρσενική & θηλυκή ενώ η ψυχή δεν έχει φύλο. Διδάσκει ότι οι πνευµατικοί νόµοι είναι ίδιοι µε τους φυσικούς. Ταυτίζει τον διαλογισµό µε την προσευχή, τη θετική σκέψη µε τη θρησκευτική πίστη, το πάθος της φιλαυτίας µε το ανθρώπινο πρόσωπο. Αρνείται τον Τριαδικό Θεό του Χριστιανισµού, το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού, τη µέλλουσα κρίση και τη δηµιουργία του κόσµου εκ του µηδενός. Διδάσκει το ψεύτικο διαχωρισμό της μαγείας σε λευκή και μαύρη ενώ στο υπερφυσικό υπάρχουν τα Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας που επιτελούνται με τη δύναμη του Θεού και η μαγεία που είναι απάτη ή δαιμονική ενέργεια ή συνδυασμός απάτης και δαιμονικής ενέργειας. Βασικό αξίωµα στο ανοµοιογενές δίχτυ της Νέας Εποχής είναι η αυτοεξέλιξη(αυτοθεραπεία, αυτοπραγμάτωση) όπου ο άνθρωπος µπορεί µε τις δυνάµεις του να γίνει θεός ή ότι είναι ήδη θεός(π.χ. Γκνιάνα Γιόγκα, Σαϊβισμός του Κασμίρ, Βουδισµός) και χρειάζεται µόνο να το συνειδητοποιήσει και άλλα τέτοια παράλογα και φανταστικά.
Απεκρίθη Ιησούς, ούτε ούτος ήµαρτεν ούτε οι γονείς αυτού, αλλ' ίνα φανερωθή τα έργα του Θεού εν αυτώ. Κατά Ιωάννη Θ'3.
Για τους ανθρώπους αναµένεται να πεθάνουν µία φορά. Μετά το θάνατο ακολουθεί η κρίση. Προς Εβραίους Θ'27 Επιστολή Αποστόλου Παύλου.
Να είσθε άγιοι, ξεχωρισµένοι δηλαδή από την αµαρτία, διότι Εγώ ο Κύριος, που είµαι ο Θεός σας, είµαι άγιος. Δεν έχω καµµία απολύτως σχέση µε την αµαρτία.
Λευίτικο Κ'7.


Χωρίς αναισθητικό "Στα άδυτα της μασονίας "
http://video.google.com/videoplay?docid=3200040917842176201

Το Αμερικανικό μοντέλο είναι το λεγόμενο της ωραίας ζωής. Και φυσικά όταν λέμε περνάμε καλά είμαστε μαθαίνουμε να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό και να μην αναζητούμε τίποτα ανώτερο.
Και όταν λέμε ωραία ζωή ή να περνάμε καλά εννοούμε:

· Τη σύγχρονη διασκέδαση, με τα μπαρ, τα club.
· Το άκουσμα της μουσικής, και ειδικότερα της ροκ μουσικής με όλες τις παραφυάδες της για τη δημιουργία της εντύπωσης πλουραλισμού και ποικιλομορφίας.
· Τα ποικίλα θεάματα, με θέμα βία, τρόμο, σεξ, αποκρυφισμό.
· Παιδικά παιχνίδια της βίας, της «επιστημονικής φαντασίας», του σεξ και του αποκρυφισμού.
· Εγκλωβισμός στον καταναλωτισμό,
λέμε και shopping therapy
· Τα είδη της ενδυμασίας και του καλλωπισμού που προσανατολίζονται προς το Unisex και ανάδειξη του γυμνού σώματος.

Η παγκοσμιοποίηση επιδιώκει να υποσκελίσει κυρίως την νέα γενιά ώστε να την υποδουλώσει στα σχέδιά της:

Για να είναι σήμερα κάποιος νέος IN και να μην αποτελεί παραφωνία η οποία πρέπει να αποφεύγεται, απαιτείται:

· Να κοιμάται τη μέρα και να γλεντά τη νύχτα και σε συγκεκριμένα club όσο γίνεται του χειρίστου είδους
· Να πίνει, να καπνίζει και να παίρνει ναρκωτικά, έστω το έκσταση για καλύτερες νυχτερινές διασκεδαστικές επιδόσεις.
· Να ακούει ακατάπαυστα μουσική, και κυρίως τα πολύ γνωστά και συγκεκριμένα είδη που τα ακούμε διαρκώς από και από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ως τη μουσική των τελευταίων τριών δεκαετιών
· Να έχει συγκεκριμένη διατροφή την οποία να απολαμβάνει σε συγκεκριμένα ΙΝ στέκια.
· Να ντύνεται με συγκεκριμένο τρόπο και γενικά να έχει συγκεκριμένη εμφάνιση
· Να ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο με άκρατο φανατισμό στην οποία προσφέρει χρόνο και αφοσίωση.
· Να κάνει τατουάζ ή body piercing.
· Να έχει ολοκληρωμένες σχέσεις με το άλλο φύλο στις οποίες επειδή είμαστε ελεύθεροι – όπως έχει μάθει να ισχυρίζεται- τα πάντα επιτρέπονται, αλλά δυστυχώς αυτά τα πάντα εμποδίζουν τη καλλιέργεια της αληθινής αγάπης. Πώς να προλάβουμε να ενδιαφερθούμε για τον άλλο όταν το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι πώς να περάσουμε εμείς καλά?
Όμως, ο δρόμος της αγάπης βρίσκεται στην αγάπη για τον πλησίον. Είναι σαν να έχει ο καθένας κάποιο μεγάλο θησαυρό αλλά όχι στο δικό του σπίτι αλλά του διπλανού του. Και έτσι για να αποκτήσει τον θησαυρό του πρέπει να πλησιάσει τον συνάνθρωπό του.

· Να είναι απολύτως απορροφημένος από την ηλεκτρονική εικόνα, είτε αυτή είναι τηλεόραση και κινηματογράφος, είτε computer, internet και video games, είτε ακόμη και κινητό τηλέφωνο, με συγκέντρωση στα πολύ πλέον συγκεκριμένα θέματα τους, δηλαδή τη βία, το τρόμο, το σεξ και τη μαγεία.

Τι απορρίπτεται από το μοντέλο της ωραίας ζωής;

Μα φυσικά, η καλλιέργεια της αρετής, η οποιαδήποτε σκέψη για την αιωνιότητα, και προς Θεού μη μιλήσουμε και πούμε κάτι για τον Χριστό! Ή όποια αναφορά στον Θεό, είναι γενική, ακαθόριστη και αναφέρεται στον … απρόσωπο θεό

(που προβάλλει η Νέα Εποχή αρνούμενη φυσικά την ετικέτα της θρησκείας, η οποία όμως είναι και η πραγματική, όταν η θρησκεία, και μάλιστα ο Χριστιανισμός θεωρείται κάτι ξεπερασμένο, ενώ η ειδωλολατρία της Νέας Εποχής φέρει χιλιάδες προσωπεία!)

Και όταν αναφέρονται πνευματικές εορτές όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, δεν γίνεται ποτέ καμία αναφορά στο νόημα τους αλλά όλες οι προσπάθειες αποσκοπούν στην εκκοσμίκευσης τους!

(Δες Κ.Γ. Παπαδημητρακόπουλου Όχι στα Χριστούγεννα της Παγκοσμιοποιήσεως και της Νέας Εποχής Εκδόσεις Φωτοδότες)

Ποτέ κανείς δεν αναφέρεται σε πνευματική προετοιμασία, δηλαδή μετάνοια, νηστεία, προσευχή, ελεημοσύνη, εξομολόγηση, συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία,
Θεία Κοινωνία.
Αντίθετα λόγος γίνεται μονάχα για τις…διακοπές, τις εκδρομές, τα φαγητά, τα ρούχα, τα δώρα, τα πάσης μορφής θεάματα και διασκεδάσεις και τα ξεφαντώματα!
Μα καλά, για τον εκκλησιασμό θα μιλήσουμε τώρα;

Και όμως! Το πιο μεγάλο, το πιο σπουδαίο και το πιο ιερό έργο που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι είναι η Θεία Λειτουργία, που είναι η συνέχιση του Μυστικού Δείπνου που έκανε ο Ιησούς Χριστός με τους μαθητές του. Αυτό είναι ένα μοναδικό προνόμιο που έδωσε ο Θεός στους ανθρώπους, μια που ούτε οι Άγγελοι μπορούν να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία. Στη Θεία Λειτουργία οι Άγιοι Άγγελοι συνεργάζονται με τους ανθρώπους.
Σε κάθε Θεία Λειτουργία, ο Δημιουργός, ο Πάνσοφος,
ο Παντοδύναμος Θεός, το Φως, η Αλήθεια και η Ζωή, ο Σωτήρας του κόσμου, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, προσφέρεται σε όλους μας και εμείς θεωρούμε ξεπερασμένο το να παρευρισκόμαστε καν εκεί!! ?

Αν μας καλούσε σε δείπνο ο Βασιλιάς ή ο Κυβερνήτης ενός Κράτους θα θεωρούσαμε τιμή μας να παρευρεθούμε και τώρα που μας καλεί ο Κύριος των Δυνάμεων, ο Παντοκράτορας, και μας προσφέρει Τον Ίδιο Του τον εαυτό, και εμείς αδιαφορούμε???

Η αρχαία πόλη Σύβαρη φημιζόταν και αυτή για την ωραία ζωή των κατοίκων της! Τελικά καταστράφηκε από την υπερβολική χλιδή και τη μαλθακότητά της και έγινε παράδειγμα προς αποφυγή στην ιστορία!
Η λέξη συβαριτισμός προέκυψε από αυτό το γεγονός και χαρακτηρίζει τη μαλθακότητα, τη φιληδονία, τον ηδονισμό και την διαφθορά του … ωραίου τρόπου ζωής.

Η συσσώρευση της δύναμης και του πλούτου επέδρασαν επί του χαρακτήρα των κατοίκων της, οι οποίοι κατέστησαν μαλθακοί, φιλήδονοι και εκτεθηλυμένοι. Φημολογείται ότι είχαν απομακρύνει τα κοκόρια από της πόλεως για να μην τους ξυπνούν το πρωί και απαγόρευαν κάθε θορυβώδη εργασία. Χαρακτηριστικό της μαλθακότητας των Συβαριτών είναι και το ανέκδοτο: Ένας Συβαρίτης που λεγόταν Σμινιρίδης, ρωτήθηκε από φίλο του πως πέρασε τη νύχτα και απάντησε ότι δεν μπόρεσε να κοιμηθεί γιατί ένα από τα ροδόφυλλα, με τα οποία ο δούλος του είχε στρώσει το κρεβάτι του, ήταν διπλωμένο στα δύο και τον έκοβε!
Η Σύβαρις καταστράφηκε το 510 π. Χ. από τους Κροτωνιάτες.
Νεώτερο Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Ηλίου


ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΥΡΟΒΛΗΤΟΥ
(Πιστόν αντίγραφον απο το βιβλίον "Ευαγγελικός Κήπος", της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου Κύπρου).

Ο Όσιος Νείλος έζησε τον 16ο αιώνα. Κατήγετο από ένα χωρίον της Τριπόλεως της Πελοποννήσου. Ασκήτευσεν εις το Άγιον Όρος και εκοιμήθη την 12ην Νοεμβρίου του έτους 1651. Εκ του τάφου του Οσίου ανέβλυσεν ευωδέστατον μύρον δι' αυτό και ονομάζεται μυροβλύτης.
Του έν' τω Αγίω Όρει του Άθωνος ασκήσαντος, προ 600 ετών, περί της ελεύσεως του Αντίχριστου και των εν τέλει του αιώνος ανθρώπων·

Κατά το 1900 έτος βαδίζοντες προς τον μεσασμόν του 8ου αιώνος άρυται ο κόσμος του καιρού εκείνου, να γίνεται αγνώριστος. Όταν πλησίαση ο καιρός της ελεύσεως του Αντίχριστου θα σκοτιστεί η διάνοια των ανθρώπων από τα πάθη τα της σαρκός και θα πληθυνθή σφόδρα η ασέβεια και η ανομία. Τότε έρχεται ο κόσμος να γίνεται αγνώριστος, μετασχηματίζωνται αι μορφαί των ανθρώπων και δεν θα γνωρίζωνται οι άνδρες από τας γυναίκας δια της αναίσχυντου ενδυμασίας και των τριχών της κεφαλής· οι τότε άνθρωποι θα αγριέψουν και θα γενούν ωσάν θηρία από την πλάνην του Αντίχριστου. Δεν θα υπάρχει σεβασμός εις τους γονείς και γεροντότερους η αγάπη θα εκλείψη οι δε Ποιμένες των Χριστιανών, Αρχιερείς και Ιερείς, θα είναι τότε άνδρες κενόδοξοι, παντελώς μη γνωρίζοντες την δεξιάν οδόν από την αριστεράν, θα αλλάξουν τα ήθη, αι παραδόσεις των Χριστιανών και της Εκκλησίας. Η σωφροσύνη θα απολεσθή από τους ανθρώπους και θα βασιλεύση η ασωτεία. Το ψεύδος και η φιλαργυρία θα φθάσουν εις τον μέγιστον βαθμόν, και ουαί εις τους θησαυρίζοντας αργύρια. Αι πορνείαι, μοιχείαι, αρσενοκοιτίαι, κλοπαί και φόνοι, θα πολιτεύωνται, εν τω καιρώ εκείνω και δια την ενέργειαν της μεγίστης αμαρτίας και ασελγείας, ο άνθρωποι θέλουν στερηθή την χάριν του Αγίου Πνεύματος όπου έλαβον εις το Άγιον Βάπτισμα ως και την τύψιν της συνειδήσεως.
Αι Εκκλησίαι δε του θεού θα στερηθούν ευλαβών και ευσεβών Ποιμένων και αλλοίμονον τότε εις τους εν τω κόσμω ευρισκομένους Χριστιανούς οι όποιοι θα στερηθούν τελείως την πίστιν, διότι θα αναχωρούν από τον κόσμον εις τα ιερα Καταφύγια δια να εύρουν ψυχικήν ανακούφισιν των θλίψεών των και παντού θα ευρίσκουν εμπόδια και στενοχώριας. Κα πάντα ταύτα γεννήσονται δια το ότι ο Αντίχριστος θέλει κυρίευση τα πάντα, και γεννήσεται εξουσιαστής πάσης της Οικουμένης και θα ποιή τέρατα και σημεία κατά φαντασίαν, θέλη δε δώση πονηράν σοφίαν εις τον ταλαίπωρον άνθρωπον, δια να εφεύρη, να ομιλή ο εις προς τον άλλον, από την μίαν άκραν της γης, έως την άλλην, τότε θα πέτανται στον αέρα ως πτηνά και διασχίζοντες τον βυθόν της θαλάσσης ως ιχθύες.
Και ταύτα πάντα ποιούντες οι δυστυχείς άνθρωποι, διαβιούντες εν ανέσει, μη γνωρίζοντες οι ταλαίπωροι ότι ταύτα εστί πλάνη του Αντίχριστου. Και τόσον θα προοδεύση την επιστήμην κατά φαντασίαν ο πονηρός, ώστε αποπλανήσαι τους ανθρώπους και μη πιστεύη εις την ύπαρξιν του τρισυπόστατου Θεού.
Τότε βλέπων ο Πανάγαθος Θεός την απώλειαν του ανθρωπίνου γένους, θέλει κωλοβώση τας ημέρας, δια τους ολίγους σωζόμενους διότι θέλει πλανήσαι ει δυνατόν και τους εκλεκτούς. Τότε αιφνιδίως θέλει έλθη η δύστομος ρομφαία και θα θανάτωση τον πλάνον και τους οπαδούς αυτού.






Αληθινές οι προφητείες του αγίου Νείλου.

http://www.imdleo.gr/diaf/2011/08/true_Prophecies-agNeilos.pdf
Οι αρχές και οι ρίζες του κινήµατος New Age βρίσκονται στη Μυστηριακή Θρησκεία της Θεοσοφίας. Ο όρος Θεοσοφία καθιερώθηκε τον 3° µ.χ αιώνα από τους Νεοπλατωνιστές Αµµώνιον Σακκά και τους µαθητές του Πλωτίνο, Πορφύριο και Ιάµβλιχο, οι οποίοι ίδρυσαν το εκλεκτικό θεοσοφικό σύστηµα, και για τον Διογένη τον Λαέρτιο ο όρος «θεοσοφία»προέρχεται από τον Αιγύπτιο ιερέα Πότ- Αµών. Τα αρχαία Μυστήρια των Πυθαγορείων, Νεοπλατωνιστών, Αλχηµιστών και Γνωστικών, δίδασκαν θεοσοφία µε µεγάλη επιφυλακτικότητα.
Το 1875 η ρωσίδα Ελένη Μπλαβάτσκυ και ο εβραϊκής καταγωγής συνταγματάρχης Henry S. Olcott ιδρύουν στη Νέα Υόρκη τη Θεοσοφική Εταιρεία που ασχολείται με τον αποκρυφισμό. Η Μπλαβάτσκυ ήταν ένα μέντιουμ που το 1873 είχε γνωριστεί με τον παγκόσμιο αρχηγό των 23 Μασονικών Στοών Στρατηγό Άλμπερτ Πάϊκ και με τη προτροπή της δημιουργήθηκαν και γυναικείες Μασονικές Στοές, που μέλη είναι οι σύζυγοι, οι θυγατέρες και οι αδελφές των μασόνων και εφαρμόζεται ο πνευματισμός σε όλες τις μασονικές στοές. Το 1878 ο Στρατηγός Πάϊκ απένειμε στην Μπλαβάτσκυ τον 33ο και ανώτερο βαθμό της Μασονίας και την ίδια χρονιά μεταφέρεται η έδρα της Θεοσοφικής Εταιρείας απο τη Νέα Υόρκη στο Αντυάρ, προάστιο του Μαντράς στην Ινδία. Η Μπλαβάτσκυ πέθανε στις 8 Μαΐου 1891. Η Εβραία Αννή Μπέζαντ (1874-1933), πιστή μαθήτριά της, συνεχίζει ουσιαστικά τη Θεοσοφική Εταιρεία. Μαζί με τον Κάρολο Ληντμπίτερ, μασόνο που ασχολήθηκε με τη θεοσοφία και δήλωνε λευκός μάγος με αφυπνισμένη την Κουνταλίνι του, πήραν ένα μικρό παιδί μιας πάμφτωχης Ινδικής οικογένειας, γιατί είπαν οτι είχε πολύ καθαρή αύρα, και το αναθρέψανε σαν τον Χριστό της Νέας Εποχής. Ο Κρισναμούρτι απο νηπιακή ηλικία ανατράφηκε για αυτό το ρόλο. Η Μπεζάντ προετοίμαζε το έδαφος διαδίδοντας απο την οργάνωση της Θεοσοφικής Εταιρείας οτι ο Μεσσίας είχε ξαναέλθει στη γη! Όταν ο Κρισναμούρτι έφτασε σε κατάλληλη ηλικία, η Μπέζαντ, ίδρυσε προς τιμή του το μυστικιστικό Τάγμα του Αστέρος. Μέλη του Τάγματος γινόντουσαν μόνο όσοι πίστευαν στη νέα έλευση του Μεσσία. Αρχηγός του Τάγματος, ανακηρύχθηκε τιμητικά ο Κρισναμούρτι. Το 1925 στο Μανδράς της Ινδίας, ο 30χρονος πια Κρισναμούρτι ανακηρύχθηκε επίσημα ως Μεσσίας και εξέλεξε 12 αποστόλους για να τον συνοδεύουν στις περιοδείες του ανά το κόσμο. Μέσα σε έξι χρόνια η επιρροή της οργάνωσης είχε αυξηθεί πολύ εγκλωβίζοντας πολλούς ανθρώπους στο ψέμα της. Τον Νοέμβριο του 1931, το καλοστημένο ψέμα καταρρέει από μέσα. Στην ηλικία των 36 ετών ο Κρισναμούρτι ενώ βρισκόταν στο αρχηγείο του, στην Καλλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αρνήθηκε να λατρεύεται σαν Μεσσίας. Δεν είμαι ηθοποιός, είπε, αρνούμαι να φέρω τα φορέματα του Μεσσία. Ο Χίτλερ, όπως λέγεται, μαθήτευσε σε ένα παρακλάδι της Θεοσοφικής Εταιρείας, στο Τάγμα της Θούλης, και χρησιμοποίησε τέτοιες μεθόδους για την ανατροφή και εκπαίδευση των SS. Χρησιμοποίησε μάλιστα ως έβλημά του, ένα αρχαίο Ινδουϊστικό μαγικό σύμβολο, τη σβάστικα ή τον τροχό του Σίβα, όπως είναι γνωστός στην Ινδία, ο αγκυλωτός σταυρός.
Στις δεκαετίες του 1920 και του 1930 παρατηρήθηκε μια αναβίωση του αποκρυφισμού στην Ευρώπη, κυρίως στην Γερμανία και στην Αυστρία, η οποία λειτούργησε σαν μια δυναμική ώθηση που κατέληξε στην άνοδο ενός πολύ μετρίου πνευματικά, ανθρώπου, του Χίτλερ, σε μία θέση που συγκλόνισε συθέμελα όλες τις γωνιές της γης! Ο βασικός μέντορας του Χίτλερ, ο Dietrich Eckhart, ήταν ιερέας της Εταιρείας της Θούλης, μιας ισχυρής, κρυφής, Ευρωπαικής Εταιρείας, παρακλάδι της Θεοσοφίας. Ένα βασικό σημείο της φιλοσοφίας αυτής της αποκρυφιστικής κοινότητας ήταν η πίστη ότι η Γερμανική φυλή ήταν απόγονος μιας φυλής «θεών» ή υπερανθρώπων με το όνομα Υπερβόρειοι(Hyperboreans). Τα Ινδικά Έπη και η Ελληνική Μυθολογία αναφέρουν τον γεωγραφικό μύθο των Υπερβορείων σύμφωνα με τον οποίο φθάνουν στην ηλικία των 11.000 ετών και όταν πεθαίνουν θάβονται από το πουλί Bharunda. Η Ρίνγκ- Βέδα περιλαμβάνει 128 ύμνους προς διάφορες θεότητες των Αρίων ή Αριανών, έναν λαό που φαίνεται ότι εγκαταστάθηκε στην βόρεια Ινδία περί το 1500 π.Χ. Τους αποδίδεται η σανκσριτική γλώσσα και οι Νόμοι του Manu που θεμελιώνουν το σύστημα των καστών ενώ στις Ουπανισάδες εκφράζονται οι μεταφυσικές τους δοξασίες. Ο θεσμός των καστών που επιβλήθηκε από τους βραχμάνους απαγορεύει το γάμο με άτομα από διαφορετικές κάστες, απαγορεύει να ακουμπήσει ή να συναναστραφεί κανείς οποιαδήποτε άτομο κατώτερης κάστας και είναι μάταιη η επιδίωξη μεταπήδησης σε άλλη κάστα ενώ επισύρει και μετά το θάνατο τιμωρίες!? Το σύστημα των καστών είναι υπερβατικής προέλευσης που πηγάζει από τους «Νόμους» του Ντάρμα και του Κάρμα. Είναι ο τρόπος που ο Θεός έχει φτιάξει τον κόσμο και αντίρρηση ή επανάσταση σε αυτόν σημαίνει τη χειρότερη αμαρτία αφού θεωρείται ότι είναι αντίρρηση κατά του Θείου, επισύροντας αιώνια καταδίκη.Δεν γίνεται κανείς Ινδουιστής, γεννιέται!! Είναι θέμα της τάξης του σύμπαντος!!???…
Η Μαχαμπαράτα (Μάχη των Αδελφών) και η Ραμαγιάνα (έπος για τον Ράμα) συνεχίζουν την αφήγηση της Ρίνγκ Βέδα και εξιστορούν την εξάπλωση των Αρίων στα νότια εδάφη και την κατάκτηση της Σρι Λάνκα, που συνήθως ταυτίζεται με την Κευλάνη. Τα Ινδικά Έπη αποδίδονται στον μυθικό συγγραφέα Βυάσα που θεωρείται ενσάρκωση του «θεού» Βισνού ύστερα από τους Ράμα, Κρίσνα και Ναράντα. Στην Ραμαγιάνα(5ος – 1ος αιώνας π.Χ.) θεμελιώνεται το έθιμο της θανάτωσης της χήρας πάνω στη νεκρική πυρά του άνδρα της(Σάτι) το οποίο καταργήθηκε με νόμο το 1829 από τον Άγγλο Λόρδο Γουίλιαμ Μπέντινσκι που ήταν κυβερνήτης της Ινδίας. «Όταν ο «θεός» Ράμα νίκησε τον εχθρό του και πήρε πίσω τη γυναίκα του που του την είχε κλέψει, την υποδέχθηκε ψυχρά, με τα εξής λόγια: «Ποιος άνθρωπος, που στέκεται στη θέση που του πρέπει, παίρνει πίσω γυναίκα που έζησε πολύ καιρό στο σπίτι κάποιου άλλου;» Τότε η γυναίκα του η Σίτα ζήτησε να της ανάψουν μια φωτιά΄για να πέσει μέσα να καεί. Πράγμα που έγινε. Οι «θεοί», που παρακολουθούσαν από τον ουρανό τα γεγονότα και που γνώριζαν την αθωότητά της, δεν επέτρεψαν στις φλόγες να την κάψουν. ‘Ετσι αποδείχθηκε περίτρανα ότι έμεινε πιστή στο σύζυγό της»
Με άλλα λόγια η «ιερή» ιστορία διδάσκει ότι οι σύζυγοι μπορούν να επιβάλλουν στις γυναίκες τους το έθιμο του sati και αν αυτές καούν «αποδεικνύουν» την ενοχή τους ενώ αν είναι αθώες, οι «θεοί» θα τις προστατέψουν από τις φλόγες όπως έκαναν με την Σάτι, τη γυναίκα του μεγάλου «θεού» Ράμα (ο οποίος μάλιστα ήταν και το πρότυπο «θεού» για τον Γκουρού, Σρι(«άγιο») Σαρβεπάλλι Ραμακρίσνα όπως αναφέρει ο σπουδαιότερος μαθητής του, ο Σουάμι Βιβεκανάντα στο βιβλίο «Μπάκτχι Γιόγκα»). Ο Ινδικός λαός είναι λαός με βαθιές πνευματικές ανησυχίες που αν γνώριζε τον Χριστό θα προχωρούσε πολύ αλλά είναι αιχμαλωτισμένος στην πλάνη των σατανικών βραχμάνων. Και το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι Γκουρού που είναι υπεύθυνη για την εξαθλίωση της κοινωνίας τους έρχονται και παρουσιάζονται στους Δυτικούς ως άνθρωποι φωτισμένοι. Ισχυρίζονται ότι και οι χριστιανοί σαν και αυτούς πιστεύουν μόνο που είναι σε…χαμηλότερο επίπεδο. Εξαπατούν τον κόσμο που δεν έχει γνωρίσει τον Χριστό!!
Για τους αρχαίους Έλληνες, οι Υπερβόρειοι ήταν κάτοικοι του Βορρά και θεωρούνταν λαός ειρηνικός και δίκαιος. Το φθινόπωρο κάθε χρόνου μετέβαινε εκεί ο «θεός» Απόλλων (αντιστοιχεί στον «θεό» Ήλιο) και την άνοιξη επέστρεφε στο νησί, Δήλος. Κατά τον Στράβωνα, οι Έλληνες καλούσαν «Υπερβορείους» τους λαούς που κατοικούσαν βόρεια του Εύξεινου Πόντου, του Ίστρου (Δούναβη) και της Αδριατικής θαλασσας.
Ακολουθώντας αυτή τη πορεία προς τα πίσω, στις ρίζες υπήρχαν υποτιθέμενα παγκόσμια μυστικά που έπρεπε να ανακαλυφθούν και τα «κλειδιά» για την αναβίωση των απογόνων αυτής της «άρχουσας φυλής» των «υπερανθρώπων» σε μία νέα χιλιετηρίδα. Ο Χίτλερ ονόμασε αυτή τη νέα περίοδο Τρίτο Ράιχ, «Το Ράιχ των Χιλίων Ετών». Με το να μυήσει τον Χίτλερ στα υψηλότερα μυστικά της Εταιρείας της Θούλης, ο Dietrich Eckhart πίστευε ότι απελευθέρωνε μια ηγεμονική μυστικιστική δύναμη. Έγραφε: «Ακολουθήστε τον Χίτλερ! Εκείνος θα χορέψει, αλλά εγώ έχω διαλέξει τον ρυθμό. Του έχουμε διαλέξει το ρυθμό. Του έχουμε εμπιστευτεί τα μέσα για να επικοινωνεί μαζί Τους. Μην κλαίτε για μένα: Θα επηρεάσω την ιστορία όσο κανένας άλλος Γερμανός» Dave Hunt, Ειρήνη, Ευημερία και το Επερχόμενο Ολοκαύτωμα, Eugene, OR: Harvest House, 1983, p.140.
Ο απώτερος σκοπός του Χίτλερ ήταν να δημιουργήσει μια υπεράνθρωπη φυλή, υπό την αιγίδα μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, με αρχηγό τον ανώτατο «θεάνθρωπο». Για την επίτευξη του σκοπού του, η αιματηρή θυσία των Εβραίων θεωρήθηκε απαραίτητη για την «κάθαρση» του Γερμανικού αίματος ώστε να επανέλθει η γεννετική αγνότητα και η αναμενόμενη υπεροχή. Αυτός «ο νέος άνθρωπος» θα ήταν μια φυλή Αρειανών «θεών». Ο Χίτλερ έλεγε εκστατικός: «Ο νέος άνθρωπος ζει ανάμεσά νας, τώρα! Είναι εδώ! Θα σας φανερώσω ένα μυστικό. Είδα τον νέο άνθρωπο. Είναι ατρόμητος και σκληρός
Hunt, Ειρήνη, Ευμάρεια και το Επερχόμενο Ολοκαύτωμα, σελ.136.
Οι οικείοι καθώς και πλήθος κόσμου είχαν παρασυρθεί από το μαγνητικό χάρισμα του Χίτλερ. Πολλοί που ανήκαν στην υψηλή Γερμανική ηγεσία είχαν καταλάβει ότι ο Χίτλερ κατευθυνόταν από αόρατες δυνάμεις, που τις ονόμαζαν «Άγνωστοι Ανώτεροι». Ο Herman Rausching, ο Κυβερνήτης του Danzig και έμπιστος του Χίτλερ έλεγε: «Δεν μπορεί παρά να ήταν ένα μέντιουμ…πέρα από κάθε αμφιβολία, ο Χίτλερ ήταν αιχμάλωτος δυνάμεων ανεξάρτητων από τον εαυτό του…για τις οποίες ο συγκεκριμένος άνθρωπος που ονομαζόταν Χίτλερ, αποτελούσε μόνο ένα προσωρινό καταφύγιο»
Gerald Suster Ο Χίτλερ: Ο Μυστικιστικός Μεσσίας, Νέα Υόρκη:1981, σ.120
Ο Heirich Himmler, αρχηγός των SS ήταν φανερά αναμεμειγμένος με τον αποκρυφισμό. Ήταν ηγέτης αυτών των ξεχωριστών στρατευμάτων, που είχαν δώσει όρκους αίματος να διατηρήσουν τις βαθιές αποκρυφιστικές διασυνδέσεις τους και να προωθήσουν την χιλιετιρίδα του Τρίτου Ράιχ. Ο Χίτλερ στην εκπαίδευση των SS χρησιμοποίησε ένα αρχαίο μαγικό σύμβολο, τον τροχό του Σίβα, όπως είβαι γνωστός ο αγκυλωτός σταυρός. Τα SS που ονομαζόντουσαν και «Μαύρη Τάξη» ήταν μια αριστοκρατική κάστα μάγων της μαύρης μαγείας, που χρησιμοποιούσε αποκρυφιστικές τελετουργίες και τεχνικές διαλογισμού, σαν μια μυστική βάση της δύναμης και της επιρροής τους. Πολλές αποστολές είχαν σταλεί στην Ινδία και το Θιβέτ για να βρουν τα χαμένα κλειδιά για το Αυριανό παρελθόν τους. Όταν το Βερολίνο έπεσε στα χέρια των Συμμάχων, βρέθηκαν περισσότερα από 1000 πτώματα Θιβατιανών.
«Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το γεγονός ότι η Ναζιστική άποψη για τον κόσμο και τα βασικά στοιχεία της άποψης του Κινήματος της Νέας Εποχής για τον πόλεμο, είναι πανομοιότυπα. Και είναι φυσικό αυτό αφού και οι δύο έχουν την ίδια αποκρυφιστική ρίζα: τη Θεοσοφία. Η κοσμολογία τους και η φιλοσοφία τους είναι όμοιες».
Joseph Carr, «Ο Αγκυλωτός Σταυρός» Lafayette, L.A: Huntington House, Inc.
«Συντελείται κάτι που έχει τεράστια σημασία και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα. Η τελευταία αναβίωση του αποκρυφισμού ανέδειξε τον Αδόλφο Χίτλερ και τα θύματα ήταν εκατομμύρια. Δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί που άραγε θα οδηγήσει η σύγχρονη γιγαντιαία αναβίωση του αποκρυφισμού»
Hunt, USA: Ο Καινούριος Μαθητευόμενος Μάγος, σελ.25.
Η Εφημερίδα Αθηναική επισημαίνει ότι «Πριν τους πολέμους κανένας Εβραίος δεν ήθελε να μεταβεί στην Παλαιστίνη και να αξιοποιεί ερήμους. Οι διωγμοί όμως του Χίτλερ εξανάγκασαν τους Εβραίους να μεταβούν στην Παλαιστίνη. Έτσι το προαιώνιο σχέδιο του Σιωνισμού πραγματοποιήθηκε. Να έγινε άραγε τυχαία ο Χίτλερ όργανο των Σιωνιστών; Ή μήπως οι αδίστακτοι φορείς του Σιωνιστικού οικονομοθρησκευτικού ιμπεριαλισμού θυσίασαν εκατόμβες Εβραίων για να «πείσουν» τους υπολοίπους να υποταχθούν στα σχέδιά τους; Υπάρχει η πληροφορία ότι ο Χίτλερ ήταν Εβραίος και όπως και ο πατέρας του απέκρυβε επιμελώς την εβραική καταγωγή την οποία θεωρούσαν οικογενειακό άγος! Ο αντισημιτισμός του ήταν το παθολογικό αντάλλαγμα στην πολιτογράφηση του στον παγερμανισμό κι η υποσυνείδητη ίσως συγκάλυψη της επαχθούς εβραικής του καταγωγής…» Εφημερίδα «Αθηναική» 25/7/1964.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτή η τοποθέτηση είναι έγκυρη. Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο Διάβολος μπορεί να κρύβεται πίσω από προσωπεία φαινομενικά αντίθετα μεταξύ τους.
«Αυτοί που παραπλάνησαν την Γερμανία για να ασπαστεί τη σβάστικα, δεν είναι νεκροί. Ζουν ακόμη ανάμεσά μας, όπως και σε κάθε εποχή, και θα συνεχίσουν να ζουν μέχρι την Αποκάλυψη, αναμφισβήτητα. Ο Εθνικό- Σοσιαλισμός δεν ήταν παρά ένα μέσο γι’ αυτούς και ο Χίτλερ ένα πιόνι. Η προσπάθεια απέτυχε. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν τώρα είναι η αναβίωση του ιδίου μύθου, με άλλα μέσα και βιτρίνα».
Jean- Michael Angebert «Ο Μυστικισμός και το Τρίτο Ράιχ» Νέα Υόρκη:
Εκδόσεις: MacMillan, 1974.
Σύγχρονες ΝεοΝαζιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως είναι η Σαηεντολογία του Λαφαγιέτ Ρον Χάμπαρτ, κατασκόπου της CIA στην Βρετανική Κυβέρνηση και στην KGB, με δεκαοκτώ ομάδες και η Νέα Ακρόπολη(ΝΑ) του Τζόρτζιο Άγγελου Λιβράντα με επτά ομάδες. Ο Λαφαγιέτ Ρον Χάμπαρτ, του οποίου έχουν πουληθεί περισσότερα από 120 εκατομμύρια αντίτυπα του έργου του, δήλωσε: «Μπορούμε να κάνουμε πλύση εγκεφάλου γρηγορότερα από τους Ρώσους, σε 20 δευτερόλεπτα επιτυγχάνουμε πλήρη αμνησία» Εφημερίδα «Τα Νέα» 5/1/1993.

Οι μικροί θεοί κατασκευάζονται στη φτωχή Ανατολή (στην Ινδία ο Μαχαρίσι, στην Κορέα ο Μουν)...
Το ακόλουθο απόσπασµα προέρχεται από το βιβλίο του Λόρδου Φραγκίσκου Βάκωνα(1561-1626) Νέα Ατλαντίς στο οποίο βασίστηκε η Εταιρεία των Ροδοσταυρών Αλχηµιστών που ιδρύθηκε το 1604 µε επικεφαλή τον Βάκωνα, και ολοκληρώθηκε το 1717 µε τη µορφή του Σκωτικού δόγµατος του Τεκτονισµού(ή Μασονίας): Και µε το πρόσχηµα νέων ιδεών, αληθινής επιστήµης χειραφετηµένης από τις προλήψεις, θα πολεµείται η ιδέα της θρησκείας ως δεισεδοµονία, η οικογενειακή αλληλεγγύη ως στενή αντίληψη του ανθρωπισµού, η εθνική συνοχή και ο πατριωτισµός ως αντιστρατευόµενα προς τον κοσµοπολιτισµό, οι εθνικές παραδόσεις ως αντιτιθέµενες προς την καθόλου ανθρώπινη οικογένεια, η παραδεδειγµένη θρησκευτική ηθική ως υπόχρεως να υποχωρήσει στη φυσική ηθική την οποία εφαρµόζουν τα ζώα. Προς την επίτευξη της εξασθενήσεως των εθνών τα καταλληλότερα και αποτελεσµατικότερα µέσα είναι η εκρίζωση ή χαλάρωση της θρησκευτικής ζωής, η καταφρόνηση της οικογένειας, η ψύξη του πατριωτισµού, η λήθη των πατρίων παραδόσεων, η διάσπαση της εθνικής συνοχής και η καταφρόνηση των ηθικών ενταλµάτων.
Τα θεµελιώδη σηµεία της Τεκτονικής/ Θεοσοφικής ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ κοσµοθεωρίας είναι τα ακόλουθα: Η τάξη δηµιουργήθηκε από το χάος. Τα πάντα δηµιουργήθηκαν µε εκροή ή εκποµπή ακτινοβολίας της θείας απρόσωπης ουσίας.
Πνεύµα και ύλη αποτελούνται από την ίδια µοναδική ουσία και εκείνο που τα κάνει να παρουσιάζονται διαφορετικά είναι µόνο διαφορά πυκνότητας. Ο πνευµατικός και ο φυσικός κόσµος αποτελούν ένα πράγµα και είναι υποταγµένοι στους ίδιους φυσικούς νόµους. Η ψυχή του ανθρώπου τελειοποιείται βαθµιαία και ανάλογα µε τις δυνάµεις και τις ικανότητες που µπορεί να αναπτύξει κάθε φορά. Δόγµα αυτοτελείωσης και µετενσάρκωσης. Το παν ζει. Τίποτα δεν δηµιουργείται από το µηδέν και τίποτα δεν καταστρέφεται. Ο θάνατος είναι µία από τις πολλές εκδηλώσεις της ζωής. Εκτός από τις ατοµικές µορφές που καταστρέφονται και χάνονται όταν έρθει ο θάνατος, καθετί που υπήρξε θα υπάρχει πάντοτε γιατί είναι αιώνιο. Η γέννηση είναι η ξαναεκκίνηση από έναν ορισµένο σταθµό του Μεγάλου Δρόµου και ο θάνατος το φθάσιµο σε έναν άλλο σταθµό και τα δύο µαζί εκδηλώσεις της ζωής που δεν έχει αρχή και τέλος. Ο θάνατος είναι η αρχή µιας νέας ζωής.
Εποµένως η µασονία- θεοσοφία αρνείται τον προσωπικό Τριαδικό Θεό, το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού, την µέλλουσα κρίση και τη δηµιουργία του κόσµου εκ του µηδενός. Πρεσβεύει αυτοεξέλιξη, µετενσάρκωση, πανθεισµό. Διδάσκει ότι η ύλη και το πνεύµα είναι εκφράσεις της θείας ουσίας και υπόκεινται στους ίδιους νόµους. Θεωρεί ότι µε το θάνατο καταστρέφεται το ανθρώπινο πρόσωπο. Ο θάνατος αντιµετωπίζεται ως αρχή νέας ζωής ενώ είναι ο χωρισµός της ψυχής από το σώµα.
Το Δέκατο Πρωτόκολλο των Σοφών της Σιών αναφέρει ότι «Όταν θα πραγµατοποιείται το πραξικόπηµά µας~ θα πούµε στις λαικές µάζες «όλα πήγαιναν απελπιστικά~ όλοι οι άνθρωποι υπέφεραν πάνω από πς δυνάµεις τους. Συντρίβουµε λοιπόν και αφανίζουµε τα αίτια της δυστυχίας σας~ δηλαδή τις εθνότητες, τα σύνoρα~ τα διάφορα νοµίσµατα»»
Το Δέκατο Τρίτο Πρωτόκολλο των Σοφών τnc Σιών τονίζει ότι «Και για να µην κατορθώνουν τίποτε µε τη σκέψη, θα τους αποτρέπουµε από αυτήν µε διασκεδάσεις~ µε παιχνίδια~ τέρψεις~ πάθη~ οίκους ανοχής. Λίγο µετά θα προτείνουµε µέσω του Τύπου διαγωνισµούς τέχνης~ αθληπσµού κλπ. Το ενδιαφέρον γι ~ αυτά θα αποµακρύνει οριστικά το πνεύµα τους από ζητήµατα~ για τα οποία θα αναγκαζόµασταν να παλέψουµε εναντίον τους».
Η Τρίτη (χρονολογικά) Πρόεδρος της Θεοσοφικής εταιρείας, η Άλις Μπαίηλυ (1880­-1949) ως µέντιουµ που ήταν, υποτίθεται, ότι ήρθε σε πνευµατική επικοινωνία µε τον «Διδάσκαλο της Σοφίας» της Λευκής Στοάς, τον Θιβετιανό Σβάλ Κουλ και έλαβε δαιµονικά µηνύµατα που κατέγραψε σε βιβλία. Με τα βιβλία αυτά τέθηκε το σχέδιο για την επικράτηση της «αναµενόµενης Νέας Εποχής». Το σατανικής έµπνευσης «καταστατικό» για τη µέλλουσα πανθρησκεία κρατήθηκε µυστικό µέχρι το 1975.
Μασονισµός και Θεοσοφία προέρχονται από την εβραική Καµπαλά(ΚabbaΙa= Λήψη, Παράδοση) που ήταν το κύριο κανάλι εισαγωγής της Μασονίας στην Αγγλία. Τα βασικά δόγµατα της Καµπαλά είναι «απρόσωπο θείο, δηµιουργία του κόσµου µε ακτινοβόληση ή εκροή της θείας ουσίας- ταύτιση Δηµιουργού µε δηµιουργήµατα, ότι η ανθρώπινη ψυχή είναι κατά το ήµισυ αρσενική και κατά το ήµισυ θηλυκή. Αναµονή του Μεσσία- βασιλέα της γης». Σήµερα το κίνηµα της Νέας Εποχής αυξάνει συνεχώς αποκτώντας εκατοµµύρια οπαδούς ενώ ο άνεµος αυτής της κίνησης από την αρχή του 1990, σαρώνει την Ευρώπη και τη χώρα µας(Βλ. Περιοδικό«ΠΑΝΘΕΟΝ»20.3.90)
Οι τρεις κύριοι στόχοι της Νέας Εποχής είναι Μία Παγκόσµια Τάξη, Μία Παγκόσµια Κυβέρνηση και Μία Παγκόσµια Θρησκεία. Θα προωθήσει µεταξύ άλλων, Παγκόσµιο σύστηµα πιστωτικής κάρτας, Παγκόσµια εξουσία τροφοδοσίας, η οποία θα ελέγχει τις προµήθειες τροφίµων στον κόσµο και Παγκόσµιο φόρο κι εγκατάσταση ενός νέου οικονοµικού συστήµατος. Επίσης το βίαιο περιορισμό των γεννήσεων (εκτρώσεις), το γενετικό έλεγχο- δημιουργία ανθρώπων κατά παραγγελία με επέμβαση στα γονίδια, τη τεχνητή γονιμοποίηση, τη μύηση των μαζών στο λεγόμενο πλανητικό σύστημα που λέγεται επίσης και εωσφορική μύηση, δηλαδή μια πράξη αφιερώσεως στον Σατανά.
Και τελικά την εκτόπιση δια νόµου των υπαρχουσών θρησκειών και θρησκευτικών συµβόλων και την εγκαθίδρυση µιας παγκόσµιας θρησκείας που θα είναι λατρεία του Σατανά.Τη κυριαρχία μιας νέας "φυλής υπερανθρώπων" και τη πνευµατική κάθαρση της ανθρωπότητας, δηλαδή την εξόντωση των διαφωνούντων.

ο Ελεύθερος Τεκτονισµός δεν αναγνωρίζει εθνoλoγικά όρια. αλλά περιλαµβάνει σύµπασαν την ανθρωπότητα, επιδιώκων την κατάρριψιν των χωριζόντων αυτήν φραγµών και την ένωσή αυτής σε µία µεγάλη οικογένεια.
Τεκτονικό Εγκόλπιο σελίδα 17 Έκδοση της Μεγάλης Στοάς Αθηνών 1902
Ο κύριος λοιπόν πολιτικός σκοπός της είναι η διάλυση ή η καταστροφή των χωριστών κρατών, προς το συµφέρον,δήθεν, της ειρήνης! Στη Μία Δε και Μοναδική Κυβέρνηση, άρχοντας θα είναι ο Νέος Σωτήρας, αυτός τελικά που θέλουν να εγκαθιδρύσουν! Προωθεί το σχέδιο :MRA του Σιωνισµού σύµφωνα µε το οποίο ο Ιησούς Χριστός δεν είναι ο Θεάνθρωπος αλλά ένας µεγάλος µύστης. Συναντιέται ο Χιλιασµός που πρεσβεύει όπως ο Αρειανισµός ότι ο Χριστός είναι κτίσµα του Θεού µέσα από το οποίο ο Θεός δηµιούργησε τον κόσµο(και ο Μωάµεθ θεωρεί τον Ιησού άνθρωπο όπως τον Αδάµ: Koράvιo Κεφ30 Εδ.52) µε τον Τεκτονισµό & τη Θεοσοφία που πρεσβεύει ότι ο Ιησούς ήταν ένας µέγας µύστης, προνοµιούχος δηλαδή άνθρωπος και στις δύο περιπτώσεις αλλά οπωσδήποτε όχι Θεός!! 

Προβάλλονται τα χρηστά ήθη ως κοινό σηµείο των θρησκειών και παραγκωνίζονται οι αγεφύρωτες αντιθέσεις ως προς τον Θεό, την Παναγία και τους Αγίους σαν να είναι µηδαµινής σηµασίας, αποµακρύνοντας όµως έτσι από την ορθή πίστη και καταλήγοντας στην αίρεση.
Το να αρνείται κανείς τον Θεάνθρωπο είναι το πνεύµα του ανπχρίστου. Α' Επιστολή Ιωάννου Δ '3. Η θεογνωσία έχει Τριαδική προέλευση, προέρχεται εκ του Πατρός και συντελείται διά του Υιού εν Άγιο Πνεύµα! Το Άγιο Πνεύµα δεν δρα ανεξάρτητα από το πρόσωπο του Χριστού! Ιωάννης !ΣΓ 13-15. Έτσι, το Άγιο Πνεύμα ΔΕΝ μιλάει με το Κοράνιο, τη Μαχαμπαράτα ή τη Ραμαγιάνα, τον Κανόνα Πάλι, το Τάο Τε Κινγκ ή τις Σούτρες του Παταντζάλι ή του Βούδα.
Πας ο παραβαίνων και µη µένων εν τη διδαχή του Χριστού Θεόν ουκ έχει Ό µένων εν τη διδαχή του Χριστού, ούτος και τον Πατέρα και τον Υιόν έχει. Β' Επιστολή Ιωάννου 9.

Η Νέα Εποχή ισχυρίζεται ότι εµπεριέχει τη Βίβλο αλλά είναι εντελώς αντίθετη από αυτήν! Τα σηµεία αντιπαράθεσης είναι πάρα πολλά, µε κυριότερες όµως τις παρακάτω θέσεις: Η αµαρτωλή φύση του ανθρώπου σε αντίθεση µε το ότι ο άνθρωπος είναι τέλειος και "θεός". Η ανάγκη του ανθρώπου να σωθεί µέσω του Ιησού Χριστού σε αντίθεση µε το ότι δεν υπάρχει ανάγκη για σωτηρία. Η Τελική κρίση και ύπαρξη της κόλασης σε αντιπαράθεση µε το ότι ο άνθρωπος είναι κριτής του εαυτού του και ότι δεν υφίσταται κόλαση. Η Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού ο οποίος θα κρίνει τον κόσµο σε αντιδιαστολή µε το τη συνείδηση του Χριστού ή κάποιον άλλο Χριστό (η λέξη «Χριστός» προβάλλεται να σηµαίνει κατάσταση συνείδησης που ισοδυναµεί µε την ανιδιοτέλεια που θα οδηγήσει τον κόσµο στη Νέα Εποχή. Ενώ είναι ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός που είναι συγκεκριµένο πρόσωπο (και όχι κατάσταση!) και θα έρθει να κρίνει τον κόσµο. «Προσέχετε τους ψευδοπροφήτες, οι οποίοι σας έρχονται µε ένδυµα προβάτων, ενώ µέσα τους είναι λύκοι αρπακτικο[ Από τους καρπούς των έργων τους θα τους αναγνωρίσετε. Δεν είναι δυνατόν ένα καλό δένδρο να φέρει καρπούς κακούς, ούτε ένα σάπιο δένδρο να φέρει καρπούς καλούς. Κάθε δένδρο, που δεν κάνει καλό καρπό το κόβουν σύρριζα και το ρίχνουν στη φωτιά. Ώστε από τους καρπούς των έργων τους θα τους αναγνωρίσετε» ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙ0 7.15,18-20.
Ο Φεµινισµός ενώ ισχυρίζεται ότι προασπίζεται το γυναικείο όφελος προσέφερε στον άνδρα τη δυνατότητα της κακοµεταχείρισής της γυναίκας ακριβώς επειδή είναι µυϊκά ασθενέστερη, της αλλαγής της κατά βούληση του ανδρός, και µε την εξωσυζυγική συµβίωση επανέφερε το χαρέµι. Με το σύνθηµα της «ισότητας» και της «προόδου» καταστρέφουν και τα δύο φύλα υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα πρέπει να µιµείται τον άνδρα και ο άνδρας τη γυναίκα. Και αυτό γιατί τα δύο φύλα είναι ισότιµα ακριβώς επειδή είναι διαφορετικά. Επειδή είναι διαφορετικά µπορούν να ενωθούν σε ένα σώµα όπως είναι ο σκοπός τους. Αµβλύνοντας τις διαφορές των φύλων που υφίστανται φυσιολογικά, µειώνουµε τη δυνατότητα της ενώσεώς τους σαν να είναι ένα σώµα. Όπως στο σώµα µας, τα µάτια είναι διαφορετικά από τα αυτιά, τα χέρια και τα πόδια και εκπληρώνουν διαφορετικές λειτουργίες, ενώνονται όλα αυτά σε ένα σώµα. Αν όλα ήταν τα ίδια και έκαναν τα ίδια πράγµατα δεν θα µπορούσαν να ενωθούν και να αποτελέσουν ένα σώµα. Δεν έχει νόημα η επιδίωξη της γυναίκας να μιμείται λοιπόν τον άντρα μια που αν είναι σαν και αυτόν, τι να θέλει μετά ο άντρας από αυτήν; Πραγµατικά υπάρχουν σαφώς βιολογικές και ψυχολογικές διαφορές ανάµεσα στα δύο φύλα οι οποίες είναι απαραίτητες προκειµένου να εκπληρώσουν το σκοπό τους, που είναι η πλήρης ένωση. Αν είχαν και τα δύο φύλα το ίδιο χάρισµα δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα σώµα.
Η λέξη Unisex είναι Αγγλική και σύνθετη από τις λέξεις unite που σηµαίνει «εvώνω» και sex που σηµαίνει «φύλο». Unisex λοιπόν σηµαίνει «εvώνω τα (δύο) φύλα». Η λέξη Sex προέρχεται από τη λατινική λέξη «sectus» που σηµαίνει «διαχωρισµός». Δηλαδή ότι το ανθρώπινο είδος είναι χωρισµένο στα δύο, το αρσενικό και το θηλυκό. Έτσι, unisex σηµαίνει αµφίφυλο ή ερµαφρόδιτο. Βασικά χαρακτηριστικά του unisex που βρίσκει στην εφηβεία το πλέον κατάλληλο έδαφος για να καρποφορήσει είναι η ενδυµασία, οι κοµµώσεις, τα κοσµήµατα και τα καλλυντικά και για τα δύο φύλα. Φαινόµενα όπως τα ινστιτούτα καλλονής για άνδρες και τα Body- Building για γυναίκες. Προπαγάνδα unisex µέχρι και στις κακές συνήθειες όπως το κάπνισµα και το αλκοόλ. Στη Νέα Εποχή δίνεται έµφαση στην εξύψωση της θεάς και στην αφύπνιση του παγκοσµίου φεµινιστικού ιδεώδους. Η λατρεία γυναικείων θεοτήτων, ο θηλυκός πνευµατισµός, οι τελετές µαγείας από γυναίκες- ιερείς και η θηλυπρεπής προσανατολισµένη λατρεία της φύσης είναι µερικά από τα πιο δυναµικά ρεύµατα στη «Νέα Εποχή». Το Unisex επιδιώκει τη κατάργηση των δύο φύλων, τον ανδρογυνισµό και την γυνανδρία.
Η Τρίτη Πρόεδρος της Θεοσοφικής Εταιρείας, Αλίκη Μπέιλυ (1880-1949) υποστηρίζει τα ακόλουθα αποκαλυπτικά για τα σχέδια της Νέας Εποχής που προωθούνται με το unisex. Όλες οι ανθρώπινες υπάρξεις θα εξελιχθούν σε θεϊκές υπάρξεις, που περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά του αρσενικού και του θηλυκού μαζί! Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι πολύ ανώτεροι από τους σημερινούς ομοφυλόφιλους. Θα είναι θεοί πνευματικοί, αληθινοί ομοφυλόφιλοι!!!

Η κυριαρχία του θηλυκού καταργεί στην απόρριψη του Θεού Πατέρα και οδηγεί στην λατρεία της Θεάς Μητέρας Φύσης ή της Γαίας που θεωρείται αυτοσυνείδητο ον. Αυτό υποστηρίζει η λεγόμενη Υπόθεση της Γαίας της οποίας εμπνευστής είναι ο Τζέιμς Λόβλοκ.
Ο Θεός για τη Νέα Εποχή θεωρείται ο απρόσωπος νους του σύµπαντος, που αγκαλιάζει τα πάντα και διαπερνάει τα πάντα, µια ενέργεια ενυπάρχουσα σε όλα. Ο Θεός της Νέας Εποχής δεν έχει γένος και εποµένως είναι δυνατό να αναφερθεί ως «Αυτός», και «Αυτή», «Πατέρας» και «Μητέρα», «Θεός» και «Θεά»! Όταν όµως αναφερόµαστε στον Θεό ως «Μητέρα- Θεά» απορρίπτουµε τον Τριαδικό Θεό! Και αυτό γιατί ο Θεός είναι Προσωπικός, είναι ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύµα. Ο Κύριος λέει προς τους µαθητές «Όταν προσευχόσαστε, να λέγεται Πατέρα µας ουράνιε»(Κατά Ματθαίο 6,9). Ο Θεός είναι πνεύµα. Ο Θεός είναι ένας αλλά έχει τρία πρόσωπα, τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύµα. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Θεάνθρωπος, ο Υιός που έλαβε ανθρώπινη σάρκα για τη σωτηρία µας, που ενδύθηκε το αρσενικό φύλο όχι για να το χρησιµοποιήσει αλλά για να το εξαγιάσει. Τιμά λοιπόν το αρσενικό φύλο καθώς το ενδύεται αλλά τιμά και το θηλυκό φύλο γιατί γεννάται από αυτό.
Ο Πατέρας όµως και το Άγιο Πνεύµα δεν έλαβαν ανθρώπινη σάρκα, που σηµαίνει ότι είναι ανόητο να τους αποδίδονται ιδιώµατα του φύλου διότι είναι πνεύµα. Η εσχατολογική προοπτική των φύλων είναι να επανέλθουν στη κατάσταση του προπτωτικού Αδάµ ο οποίος δεν είχε φύλο. Τα αναστηµένα σώµατα θα είναι δίχως φύλο, απαλλαγµένα από τις συνέπειες της πτώσεως. Θα κοσµούνται µόνο µε τις ενδείξεις της αγάπης ή του µαρτυρίου που επιδείξαν στη παρούσα ζωή. Επιπλέον ο Πατήρ είναι συγκεκριµένο πρόσωπο και όχι ένας αόριστος χαρακτηρισµός. Ο Πατήρ δεν γίνεται ποτέ Υιός, ο Υιός δεν γίνεται ποτέ Πατήρ και το Άγιο Πνεύµα δεν γίνεται ποτέ Πατήρ ή Υιός. Το ιδίωµα του Πατρός είναι το άναρχο και η αγεννησία, του Υιού το εν αρχή και το γεννητό και του Αγίου Πνεύµατος, το µετά της αρχής και το εκπορευτό. Όσον αφορά τα κτίσµατα, ο Πατήρ θεωρείται ως δηµιουργός και προνοητής και κριτής, πάντοτε όµως δια του Υιού και εν Αγίω Πνεύµατι, διότι αναφέρεται ότι «εξ αυτού και δι' αυτού και εις αυτόν(εκτίσθησαv)τα πάντα»(Προς Ρωµαίους 11,36) Κατά τον Άγιο Συµεών τον Θεσσαλονίκης αποκαλούµε τον Θεό Πατέρα κυρίως για δύο λόγους: Πρώτον γιατί µας δηµιούργησε εκ του µη όντος και δεύτερον επειδή µας αναγέννησε πνευµατικά και ηθικά κατά χάριν διά του κατά φύση Υιού που έγινε άνθρωπος, όµοιος κατά πάντα µε µας, εκτός αµαρτίας».
Παρόλο που οι αιτίες της οµοφυλοφιλικής συµπεριφοράς είναι κάποτε πολύ βαθιές, στις περισσότερες περιπτώσεις το κακό αρχίζει από την αδυναµία του µικρού παιδιού να συνειδητοποιήσει και να ταυτίσει τον εαυτό του µε το φύλο στο οποίο ουσιαστικά ανήκει. Η unisex εµφάνιση και το unisex περιβάλλον οπωσδήποτε είναι το κατάλληλο έδαφος τόσο rια την εκδήλωση όσο και για την επικράτηση της οµοφυλοφιλίας.
Διδάκτωρ Ανανία Καβάκα, Νέοι Γονείς με Χαρούμενα & Υπάκουα Παιδιά
Διδάκτωρ Μάρτιν Ρίτσαρντς Η Βρεφική Ηλικία
Διδάκτωρ Λήονορ Τίφερ Η Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα
Νίκος Ματσανιώτης Εμείς και το παιδί μας
Σπύρος Καλλιάφας, Καθηγητής της Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Το παιδαγωγικό πρόβλημα της γενετησίου ορμής
Εκδόσεις Χριστιανικής Ενώσεως Εκπαιδευτικών Λειτουργών
Magnus Hirschfeld Η Ψυχολογία της Ομοφυλοφιλίας Εκδόσεις: Μαρή
Auguste Forel, La question sexuelle, Lausanne.

Η φιλοσοφία unisex καταλήγει στην ειδωλολατρία διότι διδάσκει ότι η «Μητέρα Γη», ο «Ήλιος», η Σελήνη, τα άστρα και όλη η κτίση είναι αυτοσυνείδητα όντα και έτσι είναι δυνατόν να λατρευθούν ως θεός!
Παραδείγµατα παραθρησκευτικών οργανώσεων που δρουν στην χώρα µας είναι το Πυθαγόρειο Οµακοείον, η Διεθνής Βουδιστική Σχολή Kaπna Kayo, το Θιβετανικό Κέντρο, η Αρµονική Ζωή και το Brahma Kumaris .Το Πυθαγόρειο Οµακοείον ιδρύθηκε από τον Νικόλαο Μαργιωρή και διδάσκει γιόγκα την οποία σύµφωνα µε αυτό τη δίδαξε ο Πυθαγόρας. Διδάσκει Μπάκτι Γιόγκα, Γκνιάνα Γιόγκα, Κρίγια Γιόγκα, Ράτζα Γιόγκα και Κάρµα Γιόγκα.
Ο Δανός Λάµα Ολέ Νίνταλ, έφερε τη διδασκαλία του Διαμαντένιου Δρόµου του Βουδισµού στη Δύση από το 1972 και ύστερα ιδρύοντας περισσότερα από 350 Βουδιστικά κέντρα, της σχολής καγκιούπα. Το Θιβετανικό κέντρο διδάσκει διαλογισµό ο Λάµα Ευστάθιος Λιακόπουλος, εκπροσωπόντας τη σχολή των νιίµαπα. Ο εκπρόσωπος της Αρµονικής Ζωής στη χώρα µας είναι ο Αµερικανός Ρόµπερτ Ήλια Νατζέµυ, µαθητής του Γκουρού των Γκουρού Σατύα Σάι Μπάµπα, που δηλώνει ανώτερος από τον Μωάµεθ, τον Βούδα, τον Χριστό, ανώτερος από οτιδήποτε υπήρξε µέχρι τώρα! Να τι δηλώνει ο Δάσκαλος των Δασκάλων: Μερικοί στην άγνοιά τους, λένε πως άλλες φορές είµαι θεός και άλλοτε γίνοµαι άνθρωπος. Λένε πως πότε έχω θεική και πότε ανθρώπινη ψυχή. Μην το πιστεύεται αυτό. Η φύση µου είναι πάντα µία και η αυτή. Ο Θεός δεν θα υποστεί καµµία βασική αλλαγή.
Οµιλίες του Σατύα Σάι Μπάµπα, τόµος Α' σελίδα 180.
Οι ανόητοι δεν µε γνωρίζουν, όταv σε ανθρώπινο σώµα κατοικώ! Αγνοούν την Υπέρτατη φύση µου, πως όλων των όντων Ύψιστος Κύριος είµαι Εγώ.
(από το περιοδικό της κίνησης Μπαγκαβάν Σρι Σατύα Σάι Μπάµπα, Υπέρτατη Ειρήνη. Prashanti Vahini, µετάφραση Δ. Μπεµπελίδη, Αθήνα 1997, σελίδα 5).
Η Αρµονική Ζωή εκτελεί σεµινάρια αυτογνωσίας έξι ετών διδάσκει τη Χάθα Γιόγκα και τη Ράτζα Γιόγκα. Το Brahma Kumaris ιδρύθηκε το 1936 από τον Μπάχµα Μπάµπα και αποκαλείται πνευµατικό πανεπιστήµιο και έχει 3.500 παραρτήµατα σε 86 χώρες. Το ελληνικό τµήµα λειτουργεί από το 1985.

Η Γιόγκα στη πραγματικότητα είναι θρησκεία και όχι επιστήμη όπως μας λένε διότι ο Κρίσνα, ο ιδρυτής και δάσκαλός της ορίζει στην Μπαγκαβάτ Γκίτα οτι ακόμη και η απλή μελέτη της θεωρίας της είναι λατρεία προς αυτόν! Και όλοι ξέρουν οτι η λατρεία δεν είναι επιστήμη! Σταχυολογούμε από την Μπαγκαβάτ Γκίτα (Το θείο Άσμα) που είναι μέρος της Μαχαμπαράτα (Η μάχη των αδελφών):
Αυτός ο ίδιος ο αρχαίος Γιόγκα σου φανερώθηκε σήμερα από Εμένα, Λάτρης μου είσαι και φίλος κι αυτό το μυστικό είναι πραγματικά υπέρτατο. Κεφ 4ο στ. 3
Άλλοι προσφέρουν θυσία υλικά αγαθά, άλλοι τον ασκητισμό, άλλοι το Γιόγκα και... Κεφ 4ο στ.28
Πάντα δοξάζοντάς με και αγωνιζόμενοι με αποφασιστικότητα, προσκυνώντας με, με λατρεύουν με αφοσίωση πάντα σε Γιόγκα. Κεφ 9ο στ.13-14.
Κι αυτός που θα μελετήσει τον ιερό τούτο διάλογό μας, από αυτόν Εγώ θα έχω λατρευθεί με τη Γνώση θυσία. Έτσι εγώ ορίζω. Κεφ 18ο στ.70.

Η Χάθα Γιόγκα αποβλέπει στην µεταβολή της ορµονικής και βιοχηµικής ισορροπίας του οργανισµού. Το φαινόµενο ευεξίας που παρατηρείται στους αρχάριους οφείλεται στην ορµονική υπερέκκριση που προκαλούν οι ασάνες κατά τις οποίες ασκείται πίεση (λόγου χάρη με το βάρος του σώματος) στους ενδοκρινείς αδένες. Φυσικό επακόλουθο της ορµονικής υπερέκκρισης είναι η αλλοιωµένη αισθητηριακή αντίληψη. Οι αναπνευστικές ασκήσεις της πραναγιάµα στη Χάθα και Ράτζα Γιόγκα προκαλούν έντονη αναµόχλευση του ασυνειδήτου που μπορεί να οδηγήσει σε σχιζοφρένεια(όπως προειδοποιούν και οι ίδιοι στα βιβλία τους, λόγου χάρη Σουάμι Βιβεκανάντα Ράτζα Γιόγκα). Η Κάρµα Γιόγκα διδάσκει την ανιδιοτελή οικονοµική συνεισφορά ή εθελοντική εργασία στο ασράµ προκειµένου ο γκουρού που θεωρείται ενσαρκωµένος θεός να απαλλάξει το µαθητή από τις επόµενες µετενσαρκώσεις του, που δεν υπάρχουν! Η Μπάκτχι Γιόγκα διδάσκει να συμπεριφέρεται κανείς στον Θεό σαν πατέρα, σαν φίλο, σαν παιδί (ώστε να μην του ζητάει τίποτα στοχεύοντας στην ανιδιοτέλεια) και ως σύντροφο. Η εκμετάλλευση γίνεται φανερή όταν συλλογιστούμε ότι ο Γκουρού θεωρείται Θεός ενσαρκωμένος, και επομένως είναι «ευκαιρία» για τις μαθήτριές του, να εξασκήσουν την Μαντχούρα (=γλυκιά) Μπάκτχι Γιόγκα συνάπτοντας σεξουαλικές σχέσεις μαζί του! Η Κρίγια Γιόγκα ασχολείται με τη χαλάρωση του νου προετοιμάζοντας τον για τον διαλογισμό. Στα σεµινάρια διαλογισµού, σε κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης οι συµµετέχοντες µαθαίνουν να υπακούουν τη φωνή του δασκάλου τους η οποία τους καθοδηγεί να οραµατιστούν τις προεπιλεγμένες από εκείνον εικόνες. Οι Ινδουιστές συγκεντρώνονται στον Γκουρού και οι Βουδιστές στον Λάµα πιστεύοντας ότι µε τον τρόπο αυτό θα «οικειοποιηθούν» τα δήθεν θεία χαρίσµατα που αυτός ενσαρκώνει αλλά στη πραγµατικότητα έτσι οδηγούνται στο να τον θαυµάσουν και να τον θεοποιήσουν.
Πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον άνωθεν καταβαίνων από του Πατρός των Φώτων. Ιακώβου 1,17.
Ο Αββάς Ισαάκ ο Σύρος μας λέει Τα χαρίσματα του Θεού έρχονται εφ αυτού, χωρίς καν συ να αισθανθείς, αν ο τόπος είναι καθαρός και όχι ρυπαρός ενώ οι πονηροί νεοεποχίτες διδάσκουν να φανταζόμαστε τα επιθυμητά χαρίσματα για να τα οικειοποιήσουμε, όπως λένε.
Η Ράτζα Γιόγκα είναι ο διαλογισµός που είναι αυτούπνωση που δολοφονεί τη κριτική ικανότητα του νου. Πρόκειται για χρήση της φαντασίας που για τους Αγίους είναι το γεφύρι των δαιµόνων! (Δες στο ΞΔ Κεφάλαιο Καλλίστου & Ιγνατίου Ξανθοπούλων Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών σελίδα 1068). Η Γκνιάνα Γιόγκα πρεσβεύει ότι ο άνθρωπος είναι ήδη θεός και το µόνο που χρειάζεται είναι να το συνειδητοποιήσει!? Με αυτή τη λογική δεν υπάρχει προπατορικό αµάρτηµα και εν Χριστώ σωτηρία και ως εκ τούτου ο άνθρωπος αιχµαλωτιζόμενος στην αυτοθέωση απορρίπτει τη Θέωσή του, που µπορεί να λάβει χώρα µόνο µε τη Χάρη του Θεού!!!
Κατά την Κουνταλίνι Γιόγκα ο γιόγκι μετά από μακρές και επίμονες ώρες αδειάσματος του νου ή ατελείωτα επαναλαμβανόμενα μάντρα με περισυλλογή, επιδιώκει να «ξυπνήσει» την Κουνταλίνι(=φιδίσια δύναμη). Εκτεταμένες νηστείες, αυστηρή δίαιτα με χόρτα, Χάθα Γιόγκα, Ινδουιστικές ψαλμωδίες(Κιρτάν) και διάφορες συνταγές ασκήσεων για τον καθαρμό του σώματος (καταπίνουν ένα μακρύ ύφασμα που κατεβαίνει από το λαιμό κάτω στο στομάχι και το τραβούν πάλι επάνω) όλα συνδυάζονται σε μία άκρως αυστηρή πειθαρχία. Συνέπειες του «ξυπνήματος» της Κουνταλίνι είναι διανοητική και συναισθηματική αποδιοργάνωση, ανεξέλεγκτοι σπασμοί μέχρι μόνιμο τρεμούλιασμα, κάψιμο του νευρικού συστήματος, αποτρόπαιη αύξηση της έπαρσης, σεξουαλική μονομανία, έντονες απατηλές φαντασιώσεις, παραισθήσεις και πολλά άλλα ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
Πολλοί μαθητές έρχονται και μου λένε ότι έχουν πάρα πολλά σεξουαλικά προβλήματα από τότε που κάνουν Κουνταλίνι Γιόγκα. Νιώθουν πολύ ένοχοι γι’ αυτό. Αν δεν ήμουν εγώ εκεί, αυτοί θα είχαν τρελλαθεί. Τους λέω: Κοιτάξτε εδώ, αυτό είναι απλώς φυσιολογικό. Αφήστε το να συμβεί…Μερικές φορές τα άτομα που δέχονται αυτά τα κύματα της Κουνταλίνι θέλουν να τρώνε και να τρώνε σαν επικούριοι. Τους λέω, Είναι τελείως εντάξει, αλλοιώς έχουν πολλά συμπλέγματα με τον εαυτό τους
Παραμαχάνσα Σατυανάντα Διδασκαλίες του Παραμαχάνσα Σατυανάντα, Τόμος 6ος Σελίδα 397, Έκδοση Σεπτέμβριος 1989.
Παρόλα αυτά οι άνθρωποι λένε ότι το ξύπνημα της Κουνταλίνι είναι επικίνδυνο. Γιατί; Φυσικά μπορεί να συμβεί και ατύχημα, ίσως καταλήξετε σε ψυχιατρείο για μερικό καιρό. Αλλά τα πάντα είναι ένα ρίσκο. Η ζωή είναι ένα μεγάλο ρίσκο και ο άνθρωπος οφείλει να είναι ένας ριψοκίνδυνος πολεμιστής…Τι θα συμβεί, αν εξασκηθώ στην Κουνταλίνι Γιόγκα και τρελαθώ; Τότε εσείς θα αρχίσετε να εξασκείσθε, και αν τρελλαθείτε, τότε κάποιος άλλος θα αρχίσει. Τελικά θα εξημερώσουμε την Κουνταλίνι
Γιόγκα 5/1981, σελίδα 8.
Shri Guru Gita(σ.17): Πίνε το άγιο νερό από τα πόδια του γκουρού, φάγε από τα αποφάγια του γκουρού!! Sivananda, Guru Tattwa, (σ.60 εξ): 124. Αμφιβολία στις ενέργειες του γκουρού είναι η μεγαλύτερη αμαρτία…136. Πρόσφερε τα καλύτερα πράγματα πρώτα στον δάσκαλό σου. 175. Το να υπηρετείς τον γκουρού, σημαίνει να υπηρετείς την ανθρωπότητα…!!!…

Στους κυριότερους προδρόµους της Νέας Εποχής ανήκουν οι ακόλουθοι:
Γιαλαλουντίν Ρούµι, Λόρδος Φραγκίσκος Βάκωνας, Αλέξανδρος ντε Καλλιόστρο, Ηλίας Ασµόλ, Γεράρδος Avκώς, Κόµης του Αγίου Γερµανού, Σαρβεπάλλι Ραµακρίσνα, Σουάμι Βιβεκανάντα, Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, Νιζαργκαντάτα Μαχαράζ, Αντώνιος Μεσσµέρ, Κάρλ Γιούνγκ, Ραµπριντρανάθ Ταγκόρ(Νοbel), Μπερνάρντ Ράσσελ(Νοbel), Φρίτγιοφ Κάπρα(Νοbel), Ροµαίν Poλλάv(Nobel), Έμμετ Φοξ, Χένρυ Ντέιβιντ Θορώ, Ουόλτ Ουίτµαν, Χέρµαν Έσσε, Άλαν Γκίνσµπεργκ, Άλαν Γκόλτσµιθ, Κίρπαλ Σινγκ, Σάµιουελ Τέιλορ Κόλριτζ, Γουοτσογοόρθ, Τζέιµς Ουίλιαµ, Ρόµπερτ Φρόστ, Ρόναλντ Λάινγκ, Έριχ Φροµ, Βίλχελµ Ράιχ, Χαλίλ Γκιµπράν, Γκάρυ Ζούκαβ.
Ο Κάρλ Γιούνγκ, ο ιδρυτής της ψυχιατρικής, υποστήριξε σθεναρά ότι το πνεύμα δεν έχει ανεξάρτητη υπόσταση. Έγραψε τόμους ψυχολογικής σκέψης βασισμένης στη πεποίθηση ότι βρισκόταν σε επαφή με φαινομενικά υπερφυσικές δυνάμεις που ήταν μέρος του «Συλλογικού Υποσυνειδήτου» ένα είδος ανθρώπινου συλλογικού πνευματικού τομέα, ο οποίος εμπεριέχει όλες τις πλευρές της ανθρώπινης εμπειρίας και της ψυχικής συγκρότησης. Μόνο προς το τέλος της μεγάλης καριέρας του κατάλαβε ότι είχε καταληφθεί και συντριβεί από δυνάμεις που ξέφευγαν από τον έλεγχο του. Προς το τέλος της ζωής του έγραψε βιβλία για τις μαντάλες και το Ι- Τσίνγκ(Η Κινέζικη Βίβλος των Αλλαγών)Τελικά παραδέκτηκε ότι ο αόρατος «φίλος» του, επ’ ονόματι Φιλήμων, ήταν μια ανεξάρτητη πνευματική οντότητα: «Ο Φιλήμων εκπροσωπούσε μια δύναμη, που δεν ήταν ο εαυτός μου…Αυτός μου δίδαξε την ψυχική αντικειμενικότητα…Μερικές φορές μου φαινόταν πολύ πραγματικός, λες και ήταν ζωντανή προσωπικότητα. Έκανα βόλτες μαζί του στο κήπο και για μένα ήταν αυτό που οι Ινδοί ονομάζουν γκουρού.»
(C.G. Jung, Μνήμες, Όνειρα, Σκέψεις, Pantheon Books, 1963, p.183)

Ο όρος της Νέας Εποχής New Age είναι παρμένος από την αστρολογία, η οποία είναι παρακλάδι αυτής της Νέας Εποχής. Χρησιµοποιούνται ακόµη ευρέως οι όροι Εποχή του Υδροχόου, Εποχή του Ήλιου, Οικολογική Εποχή!!! Η αστρολογία και η αριθµολογία είναι το 9ο είδος της µαγείας για τον Άγιο Νικόδηµο τον Αγιορείτη. Οι αστρολόγοι ισχυρίζονται ότι ο ήλιος µας και η οικογένεια των πλανητών του, περιστρέφονται γύρω από έναν κεντρικό ήλιο, ο οποίος βρίσκεται εκατοµµύρια µίλια µακριά, και ότι απαιτείται µια περίοδος γύρω στα 26000 χρόνια για να κάνει µια περιστροφή. Αυτή η τροχιά καλείται Ζωδιακός κύκλος και διαιρείται σε δώδεκα ζώδια(Αντωνίου Πισσάνου, Παραψυχολογία, 3/1981, σ.12). Για να περάσει το ηλιακό σύστηµα ένα από αυτά τα ζώδια χρειάζεται κάτι παραπάνω από 2100 χρόνια. Αυτός ο χρόνος είναι η µέτρηση µιας Εποχής ή Διανοµής. Ο υπολογισµός γίνεται µε βάση το σηµείο που βρίσκεται ο ήλιος κατά την 21η Μαρτίου (σηµείο της άνοιξης). Η κίνηση από ζώδιο σε ζώδιο γίνεται αντίστροφα. ? Έτσι οι «ζωδιακοί µήνες» διαδέχονται ο ένας τον άλλο προς τα πίσω! Με την ανακάλυψη του 13ου ζωδίου, του Οφιούχου η διαδροµή περιορίζεται χρονικά στα 2000 χρόνια(26.000: 13=2000)οπότε µπαίνουµε στον «αστερισµό του Υδροχόου», στη Νέα Εποχή! ! Η αστρονοµία µας πληροφορεί ότι ο ήλιος µας δεν περιστρέφεται γύρω από κανένα άστρο αλλά από το κέντρο του γαλαξία µας, σε χρόνο όχι βέβαια 26000 ετών αλλά σε 230 εκατοµµύρια χρόνια!! Βλέπετε για πόσο µεγάλη αυθαιρεσία πρόκειται? Επίσης πως µπορούµε να δικαιολογήσουµε ότι οι «επιδράσεις» των πλανητών στη ζωή µας είναι ανάλογες µε τους ρόλους των ειδωλολατρικών θεοτήτων της µυθολογίας (π.χ. η Αφροδίτη επηρεάζει τα συναισθηµατικά κλπ.) Αυτό είναι αναµενόµενο αφού η αστρολογία συνδέεται άµεσα µε την ειδωλολατρία. Οι άνθρωποι του New Age ισχυρίζονται, πως κατά την εποχή της προόδου της Ρωµαικής Αυτοκρατορίας ο ήλιος µπήκε στο ζώδιο των ιχθύων και «η Εποχή του Ιχθύος» άρχισε. Ήταν η εποχή που έζησε ο Χριστός, η εποχή του χριστιανισµού. Αυτή η εποχή λογίζεται σαν περιοχή περιορισµού και στενότητας. Σε αυτήν κυριαρχούσαν οι εντολές, ο έλεγχος των ιερέων, η δίωξη των ελεύθερα σκεπτόµενων ανθρώπων, η εποχή των πολέµων, της αποικιοκρατίας, της καταστροφής της φύσης. Αυτή η εποχή τελειώνει( ενοχοποιήσαµε για όλα τα άστρα!) και αρχίζει µια Νέα Εποχή(άρα, η εποχή του Χριστιανισµού πέρασε!?), η Εποχή του Υδροχόου(ελπίζουµε την ευηµερία από τα άστρα!), η Εποχή του Υδροχόου! Με άλλα λόγια, ο Χριστιανισµός είναι απόρροια της αστρικής συζυγίας της Εποχής των Ιχθύων µε καλά στοιχεία όπως η εµφάνιση του Χριστού αλλά και πολλά αρνητικά(εντολές, περιορισµοί, πνευµατική στενότητα) ενώ η αναµενόµενη Εποχή του Υδροχόου υπόσχεται την ευηµερία σε ολόκληρο τον κόσµο, την άνοδο του πνευµατικού επιπέδου πολύ παραπάνω από εκείνο του Χριστιανισµού!?
Σταμάτησε, λοιπόν, τώρα τις μαγείες και τις πολλές γοητείες σου, τις οποίες από τη νεότητά σου έμαθες, μήπως και μπορέσεις να ωφεληθείς και να σωθείς. Πολύ έχεις κοπιάσει στις συσκέψεις και τις συμβουλές των μάγων και των αστρολόγων. Ας σταθούν λοιπόν, τώρα, ας σηκωθούν όρθιοι και ας σε σώσουν οι αστρολόγοι του ουρανού, αυτοί που παρατηρούν τις κινήσεις των αστέρων και μαντεύουν, τάχα, το μέλλον. Ας αναγγείλουν σε εσένα τι μέλλει να σου συμβεί, τι θα επέλθει εναντίον σου. Ίδού όλοι αυτοί σαν τα φρύγανα θα κατακαούν πάνω στη φωτιά. Δεν θα γλυτώσουν τη ζωή τους από την φλόγα του ολέθρου, γιατί συ Βαβυλώνα θα μεταβληθείς σε αναμμένα κάρβουνα, για να καθήσουν πάνω τους οι μάγοι και οι αστρολόγοι σου. Αυτό θα είναι το κατάντημα εκείνων, στη βοήθεια των οποίων ήλπισες…Ησαΐας ΜΖ’12-15.
Δεν ισχύει για τους απογόνους του Ιακώβ κανένας ειδωλολατρικός οιωνός, ούτε μαγεία και μαντεία, διότι ο Θεός κατά τον κατάλληλο καιρό αποκαλύπτει στους Ισραηλίτες τι θα κάνει. Αριθμοί ΚΓ’23
Τι ζητούν να μάθουν και τι θα βρουν οι ζωντανοί που καταφεύγουν στους νεκρομάντεις; Στο Θεό πρέπει να καταφεύγουν, διότι ο Κύριος έδωσε τον Νόμο του προς βοήθειά μας… Ησαίας Η’19
Μη δίνετε πίστη στη μαντεία και μην προσπαθείτε να γνωρίσετε το μέλλον από το πέταγμα των πτηνών. Λευίτικο ΙΘ’26.
Ο Κύριος μίλησε προς εμέ και είπε…Θα απλώσω το τιμωρό χέρι μου εναντίον των ψευδοπροφητών, που βλέπουν ψευδή οράματα και αναγγέλουν κενές και απραγματοποίητες προφητείες…
Ιεζεκιήλ ΙΓ’9


Η σύνδεση του Χριστιανισµού µε την κακοδαιµονία δεν έχει αντικειµενική βάση και αποτελεί ερµηνεία των γεγονότων εκ των υστέρων! Τα αρνητικά σηµεία των 20 τελευταίων αιώνων δεν είναι καρπός της χριστιανικής πίστης αλλά αποτέλεσµα του ανθρώπου από τον πνευµατικό χώρο, στον οποίο, σύµφωνα µε τη χριστιανική πίστη, τοποθετήθηκε από τον Δηµιουργό του. Οι καρποί της Ορθοδοξίας είναι η ανάδειξη αγίων εδώ και 2000 χρόνια!! Πράγµα µοναδικό σε ολόκληρο τον κόσµο!! Συµβαίνει και στις µέρες µας.
Ο Προφήτης σε αντίθεση µε τα µέντιουµ δεν είναι αυτόκλητος (Έξοδος Γ' 11, Δ' 1.10.13), δεν ανοίγει υπηρεσία παροχής υπηρεσιών και έχει την αίσθηση της µηδαµινότητάς του(Ιερεµίας Κ'7). Το µήνυµα του Προφήτη σε αντίθεση µε του µέντιουµ, δεν είναι νέο αλλά παλαιό και πρόκειται για εντολή του Θεού που έχει λησµονηθεί και ως εκ τούτου δεν χαροποιεί τον λαό στον οποίο απευθύνεται. Το Προφητικό χάρισµα είναι δώρο από τον Θεό και δεν πετυχαίνεται µε τις ανθρώπινες προσπάθειες και γνώσεις. Ο Προφήτης σε αντίθεση µε το µέντιουµ δεν χρησιµοποιεί τη φαντασία(διαλογισµός, οραµατισµός) ή διάφορα αντικείµενα, ούτε κάνει διάφορες κινήσεις ή αναπνευστικές ασκήσεις, ούτε καταναλώνει παραισθησιογόνες ουσίες όπως η Πυθία, προκειµένου να προφητεύσει. Τα µέντιουµ αυτοαποκαλούνται διάµεσα µεταξύ του κόσµου αυτού και των πνευµάτων. Όµως η Ορθοδοξία µας πληροφορεί ότι η κοινωνία ανάµεσα στη στρατευοµένη και τη θριαµβεύουσα Εκκλησία πραγµατοποιείται πάντοτε εν Χριστώ, αφού είµαστε όλοι ενωµένοι στο Σώµα του Χριστού και αλλήλων µέλη. Δεν υφίσταται δηλαδή µεσίτης ή µεσάζων εκτός του Χριστού! (Α' Τιµόθεο Β'5)
Ο αποκρυφισµός της «Νέας Εποχής», είναι το σύνολο και η συνισταµένη όλων των πανάρχαιων µυστικών εµπειριών από τις ειδωλολατρικές θρησκείες και η θεοποίηση της κτίσης. Οδηγεί δήθεν στη νιρβάνα και τη διάλυση του προσώπου µέσα στον απρόσωπο Θεό- φύση, αλλά στην πραγµατικότητα φέρνει την υποταγή των πιστών του στον προσωπικότατο Σατανά- προσωπικότητα ανεξάρτητη από τις ανθρώπινες πεποιθήσεις!!!
Ο σατανάς µεταβάλλεται κατά το εξωτερικό σχήµα σε Άγγελο Φωτός.Προς Κορινθίους ΙΑ' 14 Β' Επιστολή Αποστόλου Παύλου.
Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει καµµία συµπανπκή ενέργεια ή κοσµική συνείδηση, καµµία βιοενέργεια όπως στη Νέα Εποχή, υπάρχουν οι Άκπστες ενέργειες του Θεού. Στη Νέα Εποχή ο Θεός ταυτίζεται µε τον κόσµο, Θεός δεν είναι ο δηµιουργός αλλά ο νους του σύµπαντος σύµφωνα µε τον παγανισµό της Νέας Εποχής! Οι εναλλακπκές θεραπείες στηρίζονται στην ιδέα ότι κάθε άνθρωπος είναι φορέας συµπαντικής ενέργειας, δηλαδή της θεότητας σύµφωνα µε τους µυσπκιστές. Το πρόβληµα εδώ ξεκινά από το πώς ο θεραπευτής ελευθερώνει τη βιοενέργεια και ο άνθρωπος αισθάνεται υγιής. Διόπ πέρα από το βελονισµό, τα βότανα, τη δακτυλοσυµπίεση και κάθε εναλλακπκή θεραπεία, χρησιµοποιούνται συνήθως και κάποιες φράσεις, επωδές, επικλήσεις και προσευχές. Και ασφαλώς δεν απευθύνονται στον Χριστό ή στην Αγία Τριάδα αλλά στη συµπαντική ενέργεια...
Ιεροµονάχου Αρτεµίου Γρηγοριάτη,Χηµικού, Ολιστική Ιατρική. Ι.Μ-Γ ρηγορίου Αγίου Όρους
Η Συµπαντική ή Κοσµική Ενέργεια αναφέρεται υπό διάφορα ονόµατα όπως τα επόµενα: Αστρικό Φως για τους Καββαλιστές, Αιθερική Ενέργεια ή Βιοενέργεια για τους µυστικιστές, Azorth για τους αλχηµιστές, Ζωτική Ενέργεια ή Ζωική Δύναµη για τους Βιταλιστές και Οµοιοπαθητικούς, Ζωικός Μαγνητισµός για τον Μεσσµέρ, Πράνα για τους Ινδουιστές, Τσι για τους Κινέζους, Ρέικι για τους Ιάπωνες, Mana για τους Μελανήσιους, Manitu( ενδεχοµένως) ή Ναγκουάλ για τους Ινδιάνους της Αµερικής, Θεραπευτική Δύναµη για τον Ιπποκράτη, Magnale (Ειδαίον) για τον Παράκελσο, Alcahest για τον Βάν Χέλµοτ, Sρίήtus για τον Fludd, Οσµική Δύναµη για τον Ράιχενµπαχ, Οργόνη για τον Biλχελµ Ράιχ και πολλά άλλα.
Ο Δυτικός άνθρωπος συνήθως αιχμαλωτίζεται από τη παγίδα του αποκρυφισμού όπου βλέπει να επαληθεύονται πράγματα που δοκιμάζει με τις αποκρυφιστικές πρακτικές. Έτσι αυτόματα αφού οδηγείται σε αποτελέσματα δέχεται και το θεωρητικό τους υπόβαθρο, το οποίο όμως είναι αυθαίρετο και αυτό που στη πραγματικότητα γίνεται είναι Είσι πνεύματα δαιμονίων ποιούντα σημεία (Αποκάλυψη Ιωάννου ΙΣΤ 14).
Μπορούµε να κατατάξουµε τις αποκρυφιστικές τεχνικές στις παρακάτω κατηγορίες
Χρήση φαντασίας(Υπνωτισµός, Διαλογισµός, Οραµατισµός, Ανακεφαλαίωση Τολτέκων, Ονείρεµα, Οικολογικοί διαλογισµοί για επαφή µε τα δήθεν πνεύµατα της φύσης). Όθεν έκ τούτων µάθε, αγαπητέ, ότι η ποικιλόµορφος φαντασία, καθώς είναι εφεύρηµα και φαντασία του διαβόλου, έτσι είναι και ποθητή κατά πολλά είς αυτόν. Επειδή κατά τους Λγίους αυτή είναι το γεφύρι, διά µέσου του οποίου διαπερώντες οι φονικοί δαίµονες, σµίγουν µε την ψυχήν και έτσι την κάµνουν κατοικητήριον αισχρών και πονηρών και βλασφήµων λογισµών και όλων των ακαθάρτων παθών, ψυχικών και σωµατικών.
Δες στο ΞΔ' Κεφάλαιο Καλλίστου & Iγνατίoυ Ξανθοπούλων, Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών Πατέρων, σελίδα 1068.
Όλα τα είδη της µαγείας και µάλιστα οι δήθεν ψυχικές δυνάµεις όπως η τηλεκίνηση, η τηλεπάθεια, τα εξωσωµατικά ταξίδια, η διόραση, ο µετεωρισµός, η αστρική προβολή, ο πνευµατισµός, υπνωτισµός, θεραπείες εξ αποστάσεως και τα λοιπά, λειτουργούν και ενεργούν µέσα από τον παράγοντα φαντασία! Το φανταστικό επίσης ευθύνεται για την πραγµατοποίηση κάθε αµαρτίας στον άνθρωπο. Η φαντασία είναι µια ανυπόστατη θεωρία, χωρίς πραγµατική βάση, που λαµβάνει χώρα όταν η διάνοια βρίσκεται σε αδράνεια, στην εγρήγορση της συνείδησης ή τον ύπνο και δρα µεταξύ του νου και των αισθήσεων. Ο δαίµονας χωρίς να διαθέτει σώµα πολεµά τον άνθρωπο διά της φαντασίας. Η φαντασία συνδέεται πολύ µε την υπερηφάνια(δηµιoυργεί έπαρση) και µε τα όνειρα( συνήθως προέρχονται από τα πάθη και εmτίθεται ο δαίµονας διά αυτών). Ο Διάβολος µπορεί να παρουσιάζει πολλά όνειρα που βγαίνουν αληθινά ώστε να οδηγήσει τον άνθρωπο στην πλάνη όταν έχει αρχίσει να τα εµmστεύεται. Τα όνειρα από τον Θεό είναι ελάχιστα και ο πνευµατικός είναι εκείνος που µπορεί να τα διακρίνει.
Τα Μάντρα(Ινδουιστές, Βουδιστές) και τα Ντικρ(Σούφι) είναι συλλαβές που χρησιµοποιούνται στον διαλογισµό. Συνήθως εµφανίζουν οµοιοκαταληξία και δεν σχηµατίζουν νόηµα ώστε να θέσουν εκτός λειτουργίας τη λογική και τη συνείδηση. Η σανσκριτική λέξη Μάντρα σηµαίνει ΜΑΝ= σκέφτοµαι, Τra=απελευθέρωση. Επίσης αποτελούν ονόµατα ειδωλολατρικών θεοτήτων και ως εκ τούτου αποτελούν πρόσκληση προς αυτές. Όµως τα είδωλα των εθνών είναι δαιµόνια. Δηλαδή δαίµονες κρύβονται πίσω από τα ονόµατα των θεών.
Δες Ψαλµό 95 Αγίου Προφήτου Δαυίδ: Πάντες Θεοί Εθνών, Δαιµόνια».
Εκείνος που κάνει Μάντρα
( το Μάντρα του Κρίσνα είναι το πιο διαδεδοµένο Π.χ. Mind Cοntrol(Παναγιώτης Μεταξάτος): Η Μέθοδος του Χοσέ Σiλβα για τον έλεγχο του νου που είναι η µέθοδος αυτούπνωσης των αρχαίων Αιγυπτίων), Αρµονική Ζωή(Ρόµπερτ Νατζέµι), Success Dynamics(Dr. Wayne W. Dyer, Louise L. Hay), Υoga(Alice Christensen)
ανοίγει τη πόρτα της ψυχής του στον δαίμονα. Ακόμα και ασυνείδητα να το κάνει, ο δαίμονες σαν υποκριτής και ύπουλος που είναι θα προσπαθήσει να αλώσει όσο περισσότερο μπορεί τη ψυχή αυτού που τον επικαλείται, λόγου χάρη δίνοντάς του όμορφα αισθήματα, διάφορα οράματα και φαντασίες που επαληθεύονται ώστε να τον οδηγήσει σε συχνότερη και τακτική χρήση του μάντρα. Πολύ γενικά μπορούμε να πούμε οτι μία από τις συνέπειες της ενασχόλησης με τον αποκρυφισμό είναι η άμβλυνση της κριτικής ικανότητας του ατόμου, κάτι όμως που το ίδιο μπορεί να αντιληφθεί εκ των υστέρων αφού έχει πλησιάσει τον Θεό απορρίπτοντας οριστικά οτιδήποτε έχει σχέση με τον αποκρυφισμό. Είναι αυτονόητο οτι δεν θα του προξενήσει τότε φόβο και ανησυχία διότι κάνοντας κάτι τέτοιο ο άνθρωπος θα στραφεί προς τον Θεό- και αυτό ο διάβολος θέλει να το ματαιώσει. Κάποιες φορές ο πονηρός πριν τη διάπραξη της αμαρτίας τη παρουσιάζει μικρή και ασήμαντη ώστε να μας παρακινήσει στη διάπραξή της αλλά μετά την διογκώνει ώστε να μας ρίξει σε απόγνωση και απελπισία και να μην μετανοήσουμε και επιστρέψουμε στον Θεό ο οποίος πάντοτε είναι έτοιμος να μας δεχτεί όπως ο πατέρας τον άσωτο υιό της παραβολής. Κάνοντας ο βαπτισμένος χριστιανός μάντρα απομακρύνει τη Χάρη του Θεού, ο Θεός είναι ευγενικός, θέλει την αγάπη μας αλλά δεν την απαιτεί, και όταν τον αρνούμαστε απομακρύνεται διακριτικά. Δυστυχώς εκείνοι μόνο που έχουν φτάσει σε υψηλά πνευματικά μέτρα καταλαβαίνουν την απομάκρυνση της Χάρης του Θεού. Εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να καταλάβουμε εμπειρικά οτι είχαμε διώξει τη Χάρη μόνο όταν την ξαναδεχτούμε μέσα από ειλικρινή μετάνοια, εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία με τη καθοδήγηση του πνευματικού. Το πόσο ζημιά θα κάνει ο δαίμονας στον άνθρωπο εξαρτάται από τις αμαρτίες του ανθρώπου και κατά πόσο επιτρέπει ο Θεός. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε αίσθηση μη πραγματικότητας σαν ένα μεγάλο όνειρο το χρόνο ενασχόλησης με τον αποκρυφισμό, και πόνο στο κεφάλι δίχως οργανική αιτία. Ο πόνος αυτός μπορεί να παρομοιαστεί σαν τρίψιμο με γυαλόχαρτο του εσωτερικού του εγκεφάλου, στη περιοχή που βρίσκεται ο αδένας της υπόφυσης(τουρκικό εφίππιο).
Εκείνος που πιστεύει στα όνειρα µοιάζει µε αυτόν που κυνηγά τη σκιά του και προσπαθεί να την πιάσει. Σοφία Σειράχ ΛΔ'2
Χρήση αντικειµένων (Χαλαζίας, κρυστάλλινες σφαίρες, ενεργοποιητές νερού και τροφίµων νortex, κύλινδρος Pharaon, ενεργειακή πυραµίδα Tesla, κολιέ ενεργοποίησης των τσάκρας, Θιβετανικό ηχητικό κυλινδρικό δοχείο, µενταγιόν επτά αστέρων, ρολόι Teslar Florentine, Ankhs, σκαραβαίοι, κρυστάλλινα κρανία και ράβδοι, κούκλες Κατσίνα, χαιµαλιά όπως φτερά κρύσταλλοι και ειδικά ξεραµένα φυτά)και διάταξη αυτών(Φένγκ Σούι): Τα «προστατευτικά» φυλακτά ανήκουν στο 10ο είδος της µαγείας κατά τον άγιο Νικόδηµο τον αγιορείτη. Ο 36ος Κανόνας της εν Λαοδικεία Συνόδου ορίζει καθαίρεση ή αφορισµό σε όσους σκευάζουν µαγικά φυλακτά τα οποία είναι δεσµωτήρια των ψυxών και για όσους τα φορούν ορίζει να εκβάλλονται της Εκκλησίας.
Μυήσεις: Συνεπάγονται τελετουργική χορήγηση απόκρυφης, µυστικής ισχύος στον δέκτη, περιλαµβάνοντας την άµεση σύνδεση του ατόµου µε δαιµονικά όντα µε τη µεσολάβηση ενός ανθρώπου ­µύστη. Ο Χριστιανός που µυείται στην ατραπό µιας οµάδας ή γίνεται µαθητής ενός Γκουρού ή λαµβάνει ένα βαθµό ειδικής µύησης(π.χ. Ρέικι), απαρνιέταιτο άγιο Βάπτισµα, το χριστιανικό όνοµα και την αφοσίωση στον Χριστό.
Απαγορευµένες πρακτικές από την Αγία Γραφή: Δεν θέλει να βρεθεί σε κανένα να διαπερνά τον υιό ή τη κόρη του µέσω της φωτιάς ή µαντευόµενος µαντεία ή πρoγνώστης των καιρών ή οιωνοσκόπος ή µάγος ή "γητευτής(γόω= θρηνώ) ή ανταποκριτής δαιµονίων ή τερατοσκόπος ή νεκροµάντης. Διότι ο καθένας που πράτει αυτά είναι βδέλυγµα για τον Κύριο τον Θεό σου. Δευτερονόµιο ΙΗ 9-12 .Πυροβασία(π.χ. Σεµινάρια Δυναµική της επιτυχίας. Αντώνης Καλογήρου), Νεκροµαντεία, Πνευµατισµός(επικοινωνία µε πνεύµατα, δηλαδή µε δαίµονες που φορούν προσωπεία εξωγήινων, πνευµάτων της φύσης, νεκρών ανθρώπων, όντων από άλλες διαστάσεις και τα λοιπά), Γητεία- Γοητεία(επικλήσεις δαιµόνων και θρήνος στα µνήµατα µε ανάµιξη ψαλµών και ύµνων), Οιωνοσκοπία(µαντεία που στηρίζεται στην ερµηνεία «οιωνών» όπως το πέταγµα των πτηνών και οι φωνές κοράκων), µαντικές µέθοδοι( αστρολογία, αριθµολογία, κάρτες Ταρώ, Ι Tζίvγκ, Ρουνικές πέτρες, Χειροµαντεία, Ραβδοσκοπία, «Αστέρι+Πύλη», Το µονοπάτι του Καρτούχ, Αυτόµατη Γραφή, Το διάβασµα του καφέ ή του τσαγιού, Πίνακες Quija και τα λοιπά). Η αστρολογία και η αριθµολογία ανήκουν στο 9ο είδος της µαγείας κατά των άγιο Νικόδηµο τον αγιορείτη.
Χρήση παραισθησιογόνων ουσιών. Οι παραισθησιογόνες ουσίες εκτός όλων των άλλων αρνητικών συνεπειών τους καθιστούν τον νου του χρήστη ευάλωτο σε δαιµονικές επιδράσεις.
Ψυχικές Δυνάµεις: Τηλεπάθεια, Μεταιωρισµός, Εξαύλωση, Ψυχοκίνηση ή Τηλεκίνηση, Ακαία ή Πυροβασία. Τέτοια φαινόµενα εµφανίζονται σε όσους βρίσκονται σε συνεργασία ή υπό τη κατοχή δαιµονικών όντων και σε όσους ασχολούνται µε αποκρυφιστικές τεχνικές' όπως το ατένισµα και το ονείρεµα καθώς και τα ψυχοτρόπα φυτά. Οι δήθεν ψυχικές δυνάµες ανήκουν στο 12ο είδος της µαγείας για τον άγιο Νικόδηµο τον αγιορείτη. Πέρα από τα αποκρυφιστικά φαινόµενα µπορεί να πρόκειται καθαρά για ψυχολογικούς παράγοντες που είναι επικίνδυνο να θεωρηθούν πνευµατικής προελεύσεως. Το συναίσθηµα ότι έχουµε ξαναζήσει µια εµπειρία(ντίζα- βου) που εκείνη τη στιγµή βιώνουµε οφείλεται σε συναισθηµατική ένταση που έρχεται στο συνειδητό από το υποσυνείδητο δίνοντας την εντύπωση ότι έχει ξανασυµβεί ενώ στη πραγµατικότητα εκείνη τη στιγµή συµβαίνει.
Βουδιστική παρατήρηση: Προτείνεται η βουδιστική άσκηση(Γιόγκα σε δράση) διαχωρισµού του εσωτερικού εαυτού σε 1 )εαυτό που δρα και 2) εαυτό που παρατηρεί τον εαυτό που δρα, η οποία οδηγεί σε ψυχική απάθεια! Ο παρατηρητής εαυτός αποφαίνεται ένα «Λα, είναι ενδιαφέρον» σε οτιδήποτε, ανεξάρτητα αν αυτό είναι έγκαυµα τρίτου βαθµού ή το να µυρίζεις το άρωµα ενός λουλουδιού! (Ισλαµικός αποκρυφισµός/ Paullo Coehlo, Ινδουισµός/ Νιζαργκαντάτα Μαχαράζ, Τολτέκοι/ Σαµάνοι της Αµερικής/ Ανακεφαλαίωση, Ελεγχόµενη τρέλα του σαµάνου, Ταοισµός/ Τάι Τσι Τσουάν, Νεοεποχίnκη Επιστήµη!Frίtjοf Capra, Νεοεποχίnκη ανθρωπισnκή Ψυχολογία! Mihaly Csikszentmihalyi, Νεοεποχίτικος «ΑθληnσµόςΤίmοthy Gallwey)
Για να επιτευχθεί ο διαλογισµός διδάσκεται συγκέντρωση στην αναπνoή(η άσκηση καλείται Σάµατα στα σανσκριτικά και Σίνε στα Θιβετανικά) που δηµιουργεί χώρο ανάµεσα στον άνθρωπο και στις σκέψεις του. Ο Παταντζάλι, διδάσκει στα Γιόγκα Σούτρα του στα οποία θεµελιώνεται ο διαλογισµός Ινδουιστών και Βουδιστών, συγκέντρωση του νου σε οποιοδήποτε αντικείµενο ή εστία ή µέρος του σώµατος(διάχυση του νου έξω υπό των αισθητηρίων) ή φαντασία(λογισµοί, πάθη) ή όνειρο που σχετίζεται πάλι µε τη φαντασία. Όταν ο νους ΔΕΝ διασκορπίζεται προς τα έξω, Νους µη σκεδαννύµενος, και δεν διαχέεται διά των αισθητηρίων προς τον κόσµο, µηδέ υπό των αισθητηρίων επί τον κόσµο διαχεόµενος, επιστρέφει στον εαυτό του, επάνεισι προς εαυτόν. Ο εαυτός του είναι η καθέδρα της λογισπκής και θελητικής(αγαπητική) ενέργειας και δυνάµεως του νου και πρέπει και της ουσίας αυτού, ποια Δε είναι η καθέδρα αυτή; Είναι η καρδία.Επιµελού, αγαπητέ, να φυλάττης την καρδία σου από των παθών και των λογ1σµών.
Μεγάλου Βασιλείου,Έργα, τόµος lος Επιστολή 2 Γρηγορίω εταίρω.
Η Νέα Εποχή προσπαθεί να αγγίξει µε κάθε τρόπο τα πάντα! Ιδιαίτερα όµως, όπου δρα, ασχολείται και µε ότι ψυχαγωγείται η νέα γενιά ώστε να επηρεάσει και τελικά να αλλοιώσει το φρόνηµα, τις πεποιθήσεις, το προσανατολισµό και τις αξίες των παιδιών και των νέων, αποµακρύνοντάς τους από τον Θεό µε κατεύθυνση τον διάβολο! ...
Το Πρώτο Πρωτόκολλο των Σοφών της Σιών λέει: Οι Χριστιανικοί λαοί αποκτηνώθηκαν από τα ισχυρά ποτά, η νεολαία τους αποβλακώθηκε από πς κλασσικές σπουδές και από την πρόωρη ακολασία, στην οποία τους έχουν σπρώξει οι πράκτορές µας- οικοδιδάσκαλοι, υπηρέτες, γυναίκες παιδαγωγοί στα σπίπα των πλουσίων- οι υπάλληλοί µας άλλου, οι γυναίκες µας στους τόπους διασκεδάσεως των Χριστιανών. Στο Ένατο Πρωτόκολλο επιδεικνύεται η επίτευξη του στόχου διαφθοράς Έχουµε αποκτηνώσει και διαφθείρει τη Χρισπανική νεολαία µε µια ανατροφή βασισµένη σε αρχές και θεωρίες ψεύπκες, όπως γνωρίζουµε, αλλά οι οποίες ήταν έµπνευση δική µας. Το Τέταρτο Πρωτόκολλο καταδεικνύει την αναγκαιότητα της αποµάκρυνσης του Χριστιανού από τον Θεό: Να γιατί είναι αναγκαίο να καταστρέψουµε την πίστη, να αποσπάσουµε από το νου των Χρισπανών αυτή την ίδια την αρχή της Θεότητος και του Αγίου Πνεύµατος,για να υποκαταστήσουµε στη θέση τους, τους υλικούς υπoλoγισµoύς και πς υλικές ανάγκες. Και για να µην έχουν τα πνεύµατα των Χρισπανών τον καιρό να σκέπτονται και να εξετάζουν τα σχεπκά µε τους εαυτούς τους, πρέπει να τα αποσπάµε µε πς βιοµηχανίες και το εµπόριο. Οι κοινωνίες αυτές θα έχουν µία απόλυτη απέχθεια προς την ανώτερη πολιπκή και προς την Θρησκεία.
Το Έκτο Πρωτόκολλο παρατηρεί ότι Η αριστοκρατία των Χρισπανών σαν πολιτική δύναµη εξαφανίστηκε. Αλλά επειδή είναι ιδιοκτήτρια εδαφικών περιουσιών, και µπορεί ως εκ τούτου να µας βλάψει λόγω των ανεξάρτητων πόρων της, είναι απόλυτα αναγκαίο να αφαιρέσουµε τη κατοχή των γαιών της.
Η λέξη ελευθερία αναφέρει το Τρίτο Πρωτόκολλο των Σοφών της Σιών. βάζει τις ανθρώπινες κοινωνίες σε πάλη εναντίον κάθε εξουσίας, κάθε δύναµης και αυτής ακόµη της δύναµης του Θεού και της Φύσης.
Το Δέκατο Έκτο Πρωτόκολλο υπογραµµίζει ότι: Η ελευθερία της συνειδήσεως έχει ήδη διακηρυχθεί παντού. Εποµένως ελάχιστα χρόνια αποµένουν ακόµη µέχρι την πλήρη κατάρρευση της Χριστιανικής Θρησκείας.
Στο Δέκατο Τρίτο Ποωτόκολλο αναφέρεται ... Γιατί υποτάξαµε αυτούς τους βλακοχριστιανούς µε πλήρη επιτυχία µε τη λέξη «πρόοδος» και δεν υπάρχει ούτε ένας µεταξύ τους, ο οποίος να βλέπει ότι κάτω από τη λέξη κρύβεται πλάνη σε όλες τις περιπτώσεις που δεν πρόκειται για υλικές εφευρέσεις, αφού η αλήθεια είναι µία και µόνη και Δε µπορεί να έχει πρόοδο.
Το Δέκατο Έκτο Πρωτόκολλο φανερώνει το σύστηµα κατάπνιξης της σκέψης Το σύστηµα της κατάπνιξης της σκέψης µπήκε ήδη σε εφαρµorή µε τη µέθοδο που ονοµάστηκε διδασκαλία µε εικόνες και που θα µεταβάλγλει τους Χριστιανούς σε υπάκουα ζώα που Δε θα σκέπτονται και θα αναµένουν την παράσταση των πραγµάτων µε εικόνες, για να τα' αντιληφθούν.

Για την Alice Bailey(1880-1949), 3η Πρόεδρο της Θεοσοφικής Εταιρείας , μέντιουμ & 33ου βαθμού μασόνα,η µουσική είναι ένα από τα πιο σύγχρoνα µέσα επηρεασµού των µαζών, ενώ αποτελεί ένα µέρος της όλης προσπάθειας για την υποδοχή από τους νέους των ιδεών της Νέας Εποχής.Παραδείγµατος χάρην η µουσική Ροκ, Heavy Metal και τα παρακλάδια τους, έχουν τις ρίζες τους στη τελετουργική µουσική των πρωτόγονων Αφρικανικών Θρησκειών. Με αυτήν, οι µάγοι- ιερείς των ειδώλων της Δυτικής Αφρικής και της Αιτής, κατά τις τελετές βουντού (νaundοun=πνεύµατα) καλούσαν τα ακάθαρτα πνεύµατα, τους δαίµονες δηλαδή, που έφταναν αµέσως και ενεργούσαν κατά περίπτωση!!
Ο John Lenon είπε:Το καλύτερο ροκ-εντ-ρολ είναι πρωτόγονο. Ο ήχος του ήρθε από τη ζούγκλα περιοδικό Rolling Stone 7/1/1971 σελίδα 4)
Η Νέα Εποχή έκανε τη πρώτη της εµφάνιση στο τραγούδι των Led Zeppelin που προωθήθηκαν από WICCA: Witches Intemational Crafts and Conjuration Arts(Διεθνείς Εmδεξιότητες Μαγισσών και Εξορκιστικές Τέχνες) Stαirwαy to Heαven που αν παιχτεί αντίστροφα ακούγονται µηνύµατα δαιµονολατρίας. Συγκεκριµένα ακούγεται αντίστροφα ] have got to live for Sαtαn(πρέπει να ζήσω για τον Σατανά). Το κοµµάτι Stairway to heaven αναφέρεται η ανάβαση από µια γυναίκα της σκάλας του ουρανού. Αν το σηµείο Υπάρχουν δύο δρόµοι που µπορείς να διαλέξεις παιχτεί ανάστροφα τότε ακούγεται Δεν υπάρχει έξοδος φυγής ... Αυτό οδηγεί στο γλυκό µου Σατανά Στο βιβλίο Dizioyario dell' Ηοποr Rοck(Λεξικό του Ροκ της Φρίκης) του Ιταλού Στέφανο Μαρτσοράτι υπάρχει µία µελέτη 380 ονοµάτων συγκροτηµάτων και τραγουδιστών από όλο τον κόσµο που υµνούν τον Διάβολο. Ταξινοµούνται στις εξής κατηγορίες: 1) Ηοποr Rock,2)Black Rock,3)Death Metal,4)Splatter Rock,5)Epic Rοck,6)Industήal Ηοποr,7)White Meta1,8)Doom Metal και 9)Science Fiction Metal. Μερικά ενδεικτικά είναι: Ρίnk Floyd,Black Sabbath,Vevom,Alice CΟΟΡer,ΕΙectήc Lusifer,Κiss,Ponnie James Dio,Fleetwood Mac,Black Widow,Coven,Leviathan,Κing Diamond/Merciful Fate,Motley Grue,Dio,Magic San,The Who,Fleetwood Mac,Ozzy Osbourn,Meat Loaf, Led Zeppelin,Jetho Tull,Bee Gees,Jefferson Atarship, John Elton, Possesed,Rolling Stones,Elo,Iron Maiden,AC/DC,Lucifers Fήends, Lucifer, Queen, Santana,The Eagles, Valhalla,Belfegore,Po1tergeists, Stayer ,Megadeth,Drewer & Shipley, Crossfire,Black Oak Arkansas,Electήc Light Orchestra, Dr John,Beatles, Sex Pistols, The Κings, The Grateful Dead,Boston,Diamanda Gallas,Ramones,Metallica, Venom,Demolition Hammer, W.A.S.P, Plasmatics.
Η Νέα Εποχή έκανε τη πρώτη της εµφάνιση στο τραγούδι των Led Zeppelin που προωθήθηκαν από WICCA: Witches Intemational Crafts and Conjuration Arts(Διεθνείς Εmδεξιότητες Μαγισσών και Εξορκιστικές Τέχνες ή η Τέχνη της Μάγισσας) Stairway to Heaven που αν παιχτεί αντίστροφα ακούγεται ]'ve got to live for Sαfαn(πρέπει να ζήσω για τον Σατανά!). Το Τάγµα WICCA αριθµεί 2.000.000 µέλη στις ΗΠΑ, 500.000 µέλη στην Μ. Βρετανία και 500.000 µέλη στη Γαλλία. Οι WICCA διαθέτουν τρεις εmχειρήσεις δίσκων µουσικής και προώθησαν πολλούς διάσηµους καλλιτέχνες όπως οι Μπόµπ Ντύλαν, Άλις Κούπερ, Μικ Τζάγκερ και συγκροτήµατα όπως των Κiss(Κings ίη Satan' s Service), Black Sabbath, Rolling Stones, Who, Zepelin κλπ. Άλλες σατανιστικές οργανώσεις είναι η Witches Society και η Gaπy Funkel.
Το Υδροχοικό µήνυµα της Νέας Εποχής µεταδόθηκε πρώτη φορά µε το Song Aquarius από το µιούσικαλ Hair τη δεκαετία του 1970:Αρµονία και δικαιοσύνη και σαφήνεια! Συµπάθεια και φως και αλήθεια! Κανείς δεν θα φιµώσει την ελευθερία, δεν θα νεφελώσει κανείς το πνεύµα! Θα µας φέρει κατανόηση ο µυστικισµός και ο άνθρωπος θα µάθει να σκέπτεται ξανά! Ευχαριστίες στον Υδροχόο, στον Υδροχόο!
Στη µουσική ροκ µνηµονεύονται κυρίως τέσσερα ονόµατα: Aleister Crowley: Είναι ο πρωτοπόρος του νεοσατανισµού. Το πραγµατικό του όνοµα ήταν Edward Alexander. Το 1899 έγινε µέλος του Ροδοσταυρικού Τάγµατος Golden Dawn στου οποίου τις τελετές χρησιµοποιούνταν κοκαίνη, όπιοο και χασίς. Το 1900 πήγε στη Κευλάνη και διδάκτηκε γιόγκα από το δάσκαλό του Allan Benett που έγινε βουδιστής µοναχός µε το όνοµα Ananda Mettya. Μετέβη στη συνέχεια στην Ινδία και ύστερα στο Κάιρο. Έγραψε υπό τη καθοδήγηση πνεύµατος(δαίµονα)µε τη µορφή του Guardian Angel Aiwass το λεγόµενο Βιβλίο του Νόµου» των σατανιστών. Η βασική προσταγή του Βιβλίου του Νόµου» είναι Κάνε ότι θέλεις. Η πανουργία κρύβεται στο ότι ο άνθρωπος µέχρι να φθάσει σε πολύ υψηλά πνευµατικά µέτρα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι λογισµοί είναι δικοί του, ποιοι προέρχονται από τον Θεό και αποβλέπουν στην ωφέλειά του και ποιοι από τον Διάβολο και αποσκοπούν στη καταστροφή του.
Εµπνευσµένη από τον Dr. Beverly Galyean η Διευκρίνιση των αξιών είναι ιδιαίτερα δηµοφιλής σε εκπαιδευτικούς και ψυχιατρικούς κύκλους. Σύµφωνα µε αυτήν ο άνθρωπος χρησιµοποιεί τις προσωmκές του αντιλήψεις σαν µέτρο για την ηθική συµπεριφορά και άποψη για τον κόσµο, πράγµα που συνεπάγεται την δυνατότητα αυτό-αιτιολόγησης συµπεριφορών και ενεργειών που δεν βασίζονται στη διδασκαλία της Βίβλου. Ο Crowley ασχολήθηκε µε αντίστροφη γραφή, µουσική και γλώσσα.
Keneth Anger: Οπαδός του Crοwley,µύησε τον Μικ Τζάγκερ των Rolling Stones στον αποκρυφισµό.Anton La Vey: ο ιδρυτής του Σατανιστικού Τάγµατος Η Εκκλησία του Σατανά και ο Carlos Castaneda Ρh.D.:Ιδρυτής του ροκ συγκροτήµατος Eagles μαζί με τον Anton La Vey. Το δημοφιλέστερο τραγούδι τους αναφέρεται στο Hotel California που είναι πραγµατικό και µάλιστα αυτό στο οποίο ο Anton La Vey στέγασε πρώτη φορά την Εκκλησία του Σατανά το 1969. Το τραγούδι περιλαμβάνει υποσυνείδητο μήνυμα σατανιστικής τελετουργίας. Ο Καστανέντα αυτοαποκαλείται ανθρωπολόγος και είναι µυηµένος στον σαµανισµό των Ινδιάνων της Αµερικής από έναν Ινδιάνο µάγο µε το όνοµα Χουάν Μάτους. Η διδακτορική του διατριβή είχε θέµα τα παραισθησιογόνα φυτά εχινόκακτο πεγιότλ, ντατούρα ινοξία, στραµόνιο και τα µανιτάρια ψιλοσιµπίν Μεξικάνα.
Τα μουσικά είδη δημιούργησαν ένα παγκόσμιο κοινό ανεξάρτητα από εθνότητες, φυλές, µόρφωση ή κοινωνικές διαφορές! Στους Μοντς άρεσε η κατάχρηση αµφεταµινών και των συναφών χαmών,OΙ Ρόκερς είχαν αφρόντιστο ντύσιµο µε δερµάτινα ρούχα, µπότες, αλυσίδες, καρφιά και µαλλιά µακριά και λιγδωµένα ενώ οι Πανκ προβάλλουν στίχους εmθετικούς, προκλητικούς και χυδαίους και οι Φουτουριστές φορούσαν εντυπωσιακά ρούχα ή µάλλον στολές παρωχηµένων εποχών και διαφόρων χωρών, χρησιµοποιούσαν άφθονο µεικ- άπ, και άλλα είδη του γυναικείου µακιγιάζ Η Μαίρη Κουάντ διαφηµίζει τη µίνι φούστα που σε ελάχιστο χρόνο κατακλύζει τον πλανήτη! Η Μαντόνα προβάλλει τη γυµνή µέση, το αισθησιακό σώµα και ένα ιδιαίτερο γυναικείο στυλ που µιµούνται χιλιάδες κορίτσια σε ολόκληρο το κόσμο. Μαντόνα στα Ιταλικά σηµαίνει Παναγία και ενώ αρχικά ήταν σεµνή εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα προκλητική. Διαφήµισε µάλιστα δανταλωτά εσώρουχα µε σταυρούς συνδυάζοντας έτσι σεξ µε θρησκευτικά σύµβολα. Παρουσίασε δηλαδή τα χριστιανικά θρησκευτικά σύµβολα ως µόδα.
Η Νέα Εποχή πρεσβεύει ότι είναι υπεράνω ορίων, συνόλων και συµβόλων οδηγώντας έτσι στη παραµέριση του Χριστιανισµού(Μόδα ήταν και ... πέρασε!?). Οι Hippies στις δεκαετίες 1960 και 1970 διαφήµισαν τη χρήση παραισθησιογόνων ουσιών όπως το L.S.D. και διακήρυξαν την ελεύθερη συµβίωση καθώς και ότι είναι αναχρονιστικός ο θεσµός της οικογένειας. Ο Ulrich Ratista, φανατικός οπαδός της Hard Rock, αναλύοντας την παράσταση στο εξώφυλλο ενός δίσκου σατανιστικής µουσικής υπογραµµίζει ότι µέσω αυτού διαµορφώνεται νέα συνείδηση: Νεκροταφεία, φέρετρα, πτώµατα, καταστροφές τάφων, νεκροκεφαλές, κρεµάλες, ταφόπετρες, τάφοι, αρουραίοι και τα παρόµοια, δεν είναι πλέον πράγµατα αποκρουστικά. Με την αύξηση των επισκέψεων σε τέτοια κονσέρτα, γίνονται πράγµατα καθηµερινά, και τότε χάνει κανείς την αίσθηση πως τα πράγµατα αυτά είναι τροµακτικά. Σε αυτό το σηµείο οικοδοµεί ο σατανισµός και ο αποκρυφισµός (Ulrich Batista, Satanismus ίn Hardrock, heavy metal, Materialbienst der EZW, Stuttgart 7/1985 ρ.202)
Ένας από τους πρωτεργάτες της Rock, ο Jimmy Hendrix δήλωσε στο περιοδικό Life τα ακόλουθα τα οποία δείχνουν την ύπουλη παγίδα αυτής της µουσικής:
Από τη µουσική θα δηµιουργηθούν ψυχικές καταστάσεις, γιατί η µουσική είναι από µόνη της ένα πνευµατικό αντικείµενο. Μπορείτε να υπνωτίσετε ανθρώπους µε τη µουσική και όταν τους οδηγήσετε στο πιο αδύνατο σηµείο αντίστασής τους, µπορείτε να κηρύξετε απ' ευθείας στο υποσυνείδητό τους ότι θέλετε να τους πείτε.
Μαθητές του Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι(Γκουρού Υπερβατικού Διαλογισµού και Αγιουβέρδα Γιόγκα)υπήρξαν οι Beatles. Έµειναν µαζί του µέχρι να ηχογραφηθεί το Sgt.Pepper' s Lonely Heart Band. Ο George Harrison έµεινε µάλιστα για πάντα µαθητής του, ενώθηκε µε διάφορες Ινδσυιστικές θρησκευτικές οµάδες και ηχογραφούσε µαζί τους. Οι Beatles είναι οι πρώτοι που παρακίνησαν τους νέους να µην κουρεύουν τα µαλλιά τους( σταδιακή προπαγάνδα του unisex) και δηλώνουν ότι η µουσική µας είναι ικανή να προκαλέσει µια συγκινησιακή αστάθεια, µια παθολογική συµπεριφορά και µάλιστα την εξέγερση και την επανάσταση. Ηart Lowell: Satan' s Music Exposed, Salem Κirban, Huntington Valley, Pensylvania, 1980. Ρ.81.1Ο1-1Ο2). Ο χαρακτηριστικός ρυθµός του ροκ επιδρά βιοψυχολογικά στον οργανισµό µε τέτοιο τρόπο ώστε µπορεί να προκαλέσει αύξηση των καρδιακών παλµών και της αδρεναλίνης στο αίµα. Στη συνέχεια µπορεί να προκαλέσει σεξουαλική ευφορία, σεξουαλικό ερεθισµό µέχρι και σεξουαλικό οργασµό. Πρόκειται για το βίπρασεξ το οποίο επινόησαν οι Μπήτλς. Στο τραγούδι τους Revolution Number 9 ακούγεται αντίστροφα Turn me on dead mαn(διέγειρέ µε σεξουαλικά νεκρέ άνδρα) υπονοώντας τον Χριστό!
Ο Ντέιβιντ Μπόουι προβάλλει το στυλ του ανθρώπου δίχως φύλο, η Άννυ Λένοξ της ανδροπρεπούς γυναίκας και ο Βoy George του ερµαφρόδιτου. Unisex προωθούν και ο Πρινς, ο Μάρτιν Γκόρ, ο Γκάρυ Γουώλτερ, ο Πήτερ Μπέρυς των Dead or Alive, οι Μίλλυ Βανίλλι, και οι Ντουράν- Ντουράν. Ο Vincent Fournier µετονοµάστηκε σε Alice Cooper στη διάρκεια πνευµατιστικής συγκέντρωσης στην οποία καταλήφθηκε από πνεύµα µε αντάλλαγµα πλούτο και δηµοσιότητα. Έχει µια παράξενη αµφίφυλη εικόνα -όπως ο Λου Ρήντ και ο Μάικλ Τζάκσον µε το κατάλληλα διαµορφωµένο πρόσωπο ύστερα από αλλεπάλληλες χειρουργικές επεµβάσεις - και πιστεύει ότι οι άνθρωποι είναι αρσενικοί και θηλυκοί µαζί συµφωνόντας µε το δόγµα της Καµπάλα! Ο κιθαρίστας Martin Stone των Action και ύστερα των Nighty Baby είχε µελετήσει σε βάθος τις ανατολικές θΡησκείες. Οι William Peny Fyve ήταν µαθητές γκουρού όπως και ο Sky Saxon των Seeds και ύστερα των Ya-Ho-Wa 13. Ο Carlos Santana ασχολήθηκε µε τον Ινδουισµό(Santana στα σανσκριτικά σηµαίνει εθελοντική άσκηση που αποβλέπει στην ένωση µε το πνεύµα). Άλλοι µουσικοί δοσµένοι σε ανατολικές θρησκείες είναι οι Beathbous, ο Peter Town Shed των Who,o Elvis Prisley και ο Mclaugltim. Σχεδόν πίσω από κάθε ψυχεδελικό συγκρότηµα της δεκαετίας του '60 σίην Αµερική, υπήρξε και κάποιος γκουρού. Οι Murari, Rainbow Baud ήταν οπαδοί του Κρίσνα. Οι Quinte Ssence είχαν ασπαστεί τον Βουδισµό και είχαν πνευµατικό οδηγό τον Napada Muni. Μάλιστα τα άλµπουµ των Ρορο! Nuh, Kitaro, Ma!achi, Blake Κ.α. συνίσταται για διαλογισµό(Περιοδικό ποπ & ΡΟΚ Νο 130)
Οι συνολικές πωλήσεις όλων των δίσκων των Μπήτλς της Αγγλίας που συνετάραξαν στην εποχή τους τον κόσµο, ξεπερνούν κατά πολύ τα χίλια εκατοµµύρια αντίτυπα!(περιοδικό «Σούπερ Κατερίνα»)
Σro βιβλίο των Γκίνες µε τα ρεκόρ, ο Μάκ Kάρτvευ αναφέρεται σαν ο πιο πετυχηµένος εµπορικά τραγουδιστής και συνθέτης στην ιστορία της µουσικής, αφού τρεις φορές ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 100 εκατοµµύρια δίσκων.(περιοδικό «Εικόνες»)
Οι µεγαλύτεροι παραγωγοί της ροκ µουσικής, ήτοι David Crosby, Natham Young, και Graham Nash είναι µέλη της Εκκλησίας του Σατανά.
Τα υποσυνείδητα µηνύµατα τα οποία χρησιµοποιούνται σε αυτή τη µουσική, εξωθούν σε σεξουαλικές διαστροφές, σε εξέγερση κατά της οικογένειας και της θρησκείας και σε ορισµένες φορές µέχρι την αυτοκτονία και το φόνο.
Σταχυολογόντας από το βιβλίο Υποσυνείδητα μηνύματα: μια φοβερή απειλή του ΚΓ Παπαδημητρακόπουλου των εκδόσεων Φωτοδότες.
Στο τραγούδι Houses ofthe Holly των Led Zeppelin και στη φράση in the word that only leaves you guessing ακούγεται αντίστροφα Satan is really lord(o Σατανάς είναι ο πραγµατικός κύριος) Στο άλµπουµ Κillers του συγκροτήµατος Queen στο τραγούδι Another One Bites Dust υπάρχει το υποσυνείδητο µήνυµα Start to smoke marίjuanα(Αρχισε να καπνίζεις µαριχουάνα) Στο τραγούδι Anten του συγκροτήµατος Rush αντίστροφα ακούγεται Satan ... You are one who is Shining ... walls of Satan ...walls of sacrifice . l know that you are the one Ι !ove (Ω Σατανά, εσύ µόνο λάµπεις .τοίχοι του Σατανά .... τοίχος της θυσίας ... ξέρω ότι εσύ είσαι που αγαπώ) Στο τραγούδι When Electricity Came to Arkansas του συγκροτήµατος Black Oak Arkansas αν ένα σηµείο παιχτεί αντίστροφα ακούγεται Satan ... he is gοd»(Σατανάς ... Αυτός είναι Θεός).Στο άλµπουµ ΕΙ Dorado του συγκροτήµατος E.L.o. υπάρχει το υποσυνείδητο µήνυµα He is the nasty one, Christ the ίnfernα!(Αυτός είναι ο κακός ο σατανικός Χριστός!) Στο άλµπουµ του Gήm Reaper Μη φοβάσαι το κακό υπάρχει το τραγούδι Τελική κραυγή» που αν παικτεί αντίστροφα ακούγεται το µήνυµα Θα σε δω στην κόλαση. Στον πλατινένιο δίσκο Tatoo των Rolling Stones στο τραγούδι Tops περιλαµβάνεται το αντίστροφα γραµµένο µήνυµα Ι love you said the Deνί!(Σ' αγαπώ,είπε ο διάβολος) Στο τραγούδι Σύνδεσµος µε τον Σατανά του συγκροτήµατος νenon( =δηλητήριο) που ανήκει στο δίσκο Καλώς ήρθες στη Κόλαση περιέχεται το υποσυνείδητο µήνυµα ο Σατανάς! Αναστηµένος στην Κόλαση! Θα κάψω την ψυχή σου! Στο άλµπουµ των Styx Θέατρο του Παραδείσου» και στο τραγούδι Τυφλός απ' το χιόνι ακούγεται υποσυνείδητα Φέρτε το Σατανά στις φωνές µας! Στο άλµπουµ τους Κilτoy was Heaven στο τραγούδι Heavy Metal poisoning ακούγεται αντίστροφα Να που αρχίζει η νέα κοσµική εξουσία. Στο τραγούδι Παλιά Εδέµ του Χατζή ακούγεται αντίστροφα
Ζω εγώ ... θα γίνουµε άθεοι. Στο τραγούδι Άσε µε να κάνω λάθος του Παπακωνσταντίνου ακούγεται Ω, θα µιλήσω µε το νεκρό ... η ψυχή µου καλεί εσάς και στο Δεν υπάρχω ακούγεται ήρθες Satan. Στο τραγούδι Κι ύστερα κι ύστερα µα δεν υπάρχει ύστερα της Μαρινέλας ακούγεται Σατανάς µας ζει. Στο Κάνε ότι σου αρέσει του Κώστα Τουρνά Σατανά είσαι ένας ... Ζήτω και στο Δεν το ξανακάνω ακούγεται να γίνω Σατανάς θέλω. Στο πεινασµένη αλεπού της Ελένης Δήµου ακούγεται Σατανά συ θα χαρώ. Στο τραγούδι Το ψεµµατάκι της Καίτης Γαρµπή ακούγεται Σατανάς ζει. Το υποσυνείδητο µήνυµα Σατανάς υπάρχει στο Small Town Βoy των Bronski Beat, στο Ι need you των Foreiguer καθώς και στους παρακάτω ελληνικούς δίσκους: Παραδώσου λοιπόν και Και δεν κάνουµε συµβόλαιο του Πασχάλη, Εξ επαφής της Δήµητρας Γαλάνη, Πολύ µιλάς, Φως και Είµαι όλο σου το είναι» της Άwας Βίσση, Καίγοµαι του Χαριτοδιπλωµένου, Πάρε µε της Σοφίας Βώσου, Εσύ και Στοιχηµατίζω της Μαντώ Σταµατοπούλου, Τι τραβάω για σένα και Να είσαι εκεί του Μ. Ρακιντζή, Στην πολυθρόνα τη µπαµπού της Πωλίνας, Γιατί σ' αγαπώ της Σοφίας Αρβανιτάκη, Πυρετός της Λίτσας Διαµάντη, Ποτέ µη λες ποτέ του Νίκου Καρβέλα, Ψεύτικος κόσµος της Αλέξιας, Στους πέντε ανέµους του Στέφανου Κορκολή και Κωνσταντίνας. Φράσεις όπως κούκ νούκ σε δίσκους της Μαντόνα δεν σηµαίνουν τίποτα αλλά όταν τραγουδιούνται είναι εξαιρετικά υποβλητικές.
Η εγγραφή υποσυνείδητου µηνύµατος γίνεται α) σε χαµηλές συχνότητες, β) πάνω στη µουσική µε διαφορετική ταχύτητα, γ) σε ένα κανάλι ήχου και κυρίως δ) µε ανάποδη ηχογράφηση(remiχ). Όταν ο εγκέφαλος διεγείρεται από ένα µήνυµα γραµµένο σε υπερηχητική συχνότητα παράγει µια βιοχηµική αντίδραση που ισοδυναµεί µε ένεση µορφίνης. Αυτή η αντίδραση επιφέρει ευφορία και διέγερση της διανοητικής διαδικασίας του εγκεφάλου που επιτρέπει τη καλύτερη κατανόηση υποσυνείδητου µηνύµατος. Κάθε δευτερόλεπτο κινηµατογραφικού φ1λµ αναλύεται σε 24 καρέ. Η εγγραφή υποσυνείδητου µηνύµατος µε οπτικά µέσα γίνεται µε την αντικατάσταση 3 καρέ των οποίων η προβολή διαρκεί 1/8sec. Υποσυνείδητα µηνύµατα µε έντυπα µέσα όπως οι διαφηµίσεις και τα εξώφυλλα των δισκών αφορούν θέµατα που σχετίζονται µε το θάνατο και την αναπαραγωγή τα οποία εντυπώνονται εύκολα στο υποσυνείδητο.
Αν µας αρέσει κάτι χωρίς να ξέρουµε το λόγο που µας αρέσει υπάρχουν βάσιµες υποψίες για παρέµβαση στο υποσυνείδητο. Μελέτες δείχνουν πως έφηβοι στην Αµερική ακούν 10.500 ώρες µουσική ροκ, µόλις 500 ώρες λιγότερο από το συνολικό χρόνο που περνούν στα 12 χρόνια του σχολείου! Στη µουσική ροκ έχουν εισχωρήσει και οι Illuminati(1/5/1776) που είναι αφιερωµένοι στον σατανά και θέλουν να ενώσουν την νεολαία σε µια παγκόσµια κυβέρνηση, που θα είναι αποκρυφιστική και διεθνιστική! Στους κύριους σκοπούς τους είχαν να εγκαθιδρύσουν παγκόσµιο κράτος και µια παγκόσµια θρησκεία, αφού εκµηδενίσουν τις θρησκευτικές οµολογίες και τους κληρικούς. Αυτά θα επιτευχθούν παράλληλα µε την άλωση των Πανεπιστηµιακών Σχολών και της νεολαίας.
Το Δέκατο Έκτο Πρωτόκολλο των Σοφών της Σιών επισηµαίνει ότι Για το σκοπό να καταστρέψουµε κάθε ξένη για µας συγκεντρωτική δύναµη, θα καταρrήσoυµε τα Πανεπιστήµια, τα οποία αποτελούν τον πρώτο σταθµό του συγκεντρωτισµού, και θα ιδρύσουµε καινούρια µε νέα µορφή».
Ο άνθρωπος µυείται στο σατανισµό µε τη τροµολαγνεία που προβάλλεται από τις κινηµατογραφικές ταινίες καθώς και τα παιδικά κόµικς και παιχνίδια της βίας για τα αγόρια και του ερωτισµού για τα κορίτσια.
Ταινίες µε υπερµεγέθη τέρατα, ταινίες µε έντονη προβολή του θανάτου, τάφους, νεκροκεφαλές,δράκουλες,βρυκόλακες, ζόµπι, νεκρoζώνταvoυς και άγριες δολοφονίες. Ταινίες µε αφύσικα όντα και ανύπαρκτα καθώς και ανθρωπόµορφα τέρατα. Ταινίες µε ωραιοποιηµένο αποκρυφισµό, ταινίες «επιστηµονικής φαντασίας», ταινίες µε σατανισµό. Ο λόγος που επιλέχθηκαν οι νεκροζώντανοι είναι για παρωδία της αναστάσεως των νεκρών. Παράλληλα πρόκειται για προβολή των αφορισµένων των οποίων τα σώµατα είναι φουσκωµένα, δύσοσµα και προκαλούν το φόβο και τη φρίκη. Βραβευµένες µε Όσκαρ είναι ο άρχοντας των δακτυλιδιών, Δρ Τζέκιλ και κ. Χάιντ. Το Αµερικανικό Ινστιτούτο Κινηµατογράφου κατατάσει στις 100 καλύτερες ταινίες στην ιστορία της έβδοµης τέχνης τις εξής: ο µάγος του Οζ, Πόλεµος των άστρων, Ψυχώ, 2001: Οδύσσεια του διαστήµατος, Ε.Τ. Εξωγήινος, Κινγκ Κόνγκ, Τα σαγόνια του καρχαρία, Δεσµώτης του Ιλίγγου, Οι κυνηγοί της χαµένης κιβωτού, Η σιωπή των αµνών, Φραγκεστάιν. Με θέµα τον Δράκουλα»(σηµαίνει «Δαίµονας») έχουν γυριστεί 150 ταινίες σύµφωνα µε το βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες. Το 2001 πρώτη ταινία παγκοσµίως ήταν η Shrek(=τεµάχιο) µε έσοδα 453,4 εκατοµµύρια δολλάρια, 3η Η µούµια επιστρέφει µε έσοδα 418,7 εκατοµµύρια δολλάρια, 4η ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος µε 372,4 εκατοµµύρια δολλάρια, 5η Τζουράσικ Πάρκ Ιl1 µε 362,4 εκατοµµύρια δολλάρια. Ρεκόρ εσόδων παγκοσµίως έχουν σηµειώσει οι ταινίες ο πόλεµος των άστρων(922,6 εκατοµµύρια δολλάρια), Τζουράσικ Πάρκ(920, 1 εκατοµµύρια δολλάρια), Ε. Τ Ο εξωγήινος{70 1 εκατοµµύρια δολλάρια), Αρµαγεδών (549,2 εκατοµµύρια δολλάρια), Εξορκιστής Νο2(516,8 εκατοµµύρια δολλάρια) και Αλλαντίν(502,4 εκατοµµύρια δολλάρια).
Τη τροµολαγνεία εξαπλώνουν στη συνέχεια, βιβλία, περιοδικά κόµικς, µουσική των ταινιών σε δίσκους, CD και κασέτες, τηλεοπτικές σειρές µε κινούµενα σχέδια, DVD και Playstation καθώς και επιτραπέζια παιχνίδια µε τα θέµατα αυτών των ταινιών. Τις δύο πρώτες θέσεις σε πωλήσεις βιντεοκασετών κατέχουν το αποκρυφιστικό παραµύθι Αλλαντίν και η κινηµατογραφική ταινία Η πεντάµορφη και το τέρας. Αντιθέσεις µεγάλο- µικρό, καλό- κακό αποτυπώνονται ευκολότερα στα παιδιά. Εκατό φίρµες που παράγουν περισσότερα από 1000 προιόντα από παιδικά παιχνίδια µέχρι παπούτσια για να φέρουν το έµβληµα των δεινοσαύρων του Jurassic Park έφεραν στην Universall δισεκατοµµύριο δολλάρια ενώ 1 δισεκατοµµύριο δολλάρια ήταν και τα έσοδα από προιόντα του Jurassic Park (βιβλία, περιοδικά, κόµικς, µουσική των ταινιών, DVD και CD, Playstation και επιτραπέζια παιχνίδια)! Η Coca Cola δαπάνησε 55 εκατοµµύρια δολλάρια για να αποκτήσει τα δικαιώµατα εκµετάλλευσης των ταινιών Χάρι Πότερ προσδοκώντας σε κέρδη ύψους 550 εκατοµµυρίων δολλαρίων! Η τν αδρανοποιεί τον εγκέφαλο, καθιστά τον ακροατή παθητικό δέκτη µηνυµάτων, µειώνει τη κρίση και τη βούληση, δηµιουργεί αποπροσανατολισµό και διαστρέβλωση της πραγµατικότητας, σχηµατίζει σκέψεις και διδάσκει άκοπα ιδέες, µειώνει τον έλεγχο αντιδράσεως, κάνει τους θεατές µοναχικούς και εγωκεντρικούς και κλέβει τον χρόνο. Στη Γερµανία οι µαθητές 10-16 ετών παρακολουθούν κατά µέσον όρο 6.000 ώρες τηλεόραση, που αντιστοιχούν σε 7.500 σχολικές ώρες! Στη χώρα µας το 88% των παιδιών 8-12 ετών βλέπει τηλεόραση 910 ώρες το χρόνο έναντι των 765 που διαθέτει για το σχολείο!
Τα παιχνίδια της βίας, του ερωτισµού και του σεξ αποσκοπούν στην αποµάκρυνση των παιδιών από τις αξίες του Ευαγγελίου. Τα παιχνίδια που τονίζουν τους φανταστικούς ήρωες που διαθέτουν υπερφυσικές δυνάµεις αποβλέπουν στη διαστρέβλωση της ιδέας των παιδιών για τον Θεό και στην υποκατάστασή Του.
Επίσης διδάσκουν την επιβεβληµένη αναζήτηση δύναµης που έρχεται σε αντίθεση µε τον χριστιανικό προσανατολισµό που είναι η επιδίωξη της ταπείνωσης εφόσον «γαρ η δύναµις µου εν ασθενεία τελειούται. Β' Προς Κορινθίους 12,7-9.
Τα παιχνίδια µε κρυµµένο ή ωραιοποιηµένο αποκρυφισµό µυούν τα παιδιά στον σατανισµό διδάσκοντάς τους διαστρεβλωµένη εικόνα περί της µαγείας( ότι η µαγεία είναι δύναµη, ότι χωρίζεται σε λευκή και µαύρη ανάλογη µε τον επιδιωκόµενο σκοπό, ενώ είναι απάτη ή δαιµονική ενέργεια ή συνδυασµός τους).
Παιδικά της βίας(G.Ι.Jοe, Ninja Turtles, Power Rangers, Action Μan),πολεµικά παιχνίδια «επιστηµονικής φαντασίας»(Τransfοrmers) για τα αγόρια και του ερωτισµού(Βarbίe, Sindy, Bibibo) για τα κορίτσια. Καθώς το παιδί µιµείται, φαντάζεται και προσπαθεί να υλοποιήσει αυτά που βλέπει, καθιστά τη βία βίωµα. Εµποτίζεται µε την ιδεολογία ότι η βία είναι η µόνη λύση στα προβλήµατα. Πρόκειται για αντιµήνυµα µια που η µεγαλύτερη δύναµη είναι η αγάπη. Επιπλέον εθίζονται τα παιδιά στη βία σε τέτοιο βαθµό ώστε να µην είναι ευαίσθητα όταν βλέπουν εκδηλώσεις της. Τα παιχνίδια της τεχνολογικής βίας (Gobots, Transforrner, Voltron, Robotech, Powerboots, Wheeled Waπίοrs, Mask, Spectaurs κλπ.) προετοιµάζουν τα παιδιά να πιστέψουν ότι η επιστήµη και η τεχνολογία είναι η απόλυτες δυνάµεις στο σύµπαν. Παιχνίδια που δήθεν έχουν µαγικές δυνάµεις και µπορούν να επιδράσουν στην ύλη σχηµατίζουν το έδαφος για τη µυστικιστική ιδέα της ζωικής δύναµης ή συµπαντικής ενέργειας ή παγκοσµίου νου. Η Barbie προβάλλει αποκλειστικά την σωµατική τελειότητα, «απολαµβάνει» τη ζωή της µακριά από την οικογένειά της και οικονοµικά αυτόνοµη, µε ταξίδια, πανάκριβα αυτοκίνητα και τον εραστή της Κεν τον οποίο ουδέποτε παντρεύεται! Έχει παρατηρηθεί ότι τα µικρά κορίτσια θεωρούν τον εαυτό τους συνομίληκο ή λίγο µικρότερο σε ηλικία από τις κούκλες µε τις οποίες παίζουν. Η Barbie, ιδιαίτερα µετά το 1990, δεν απεικονίζει κορίτσι αλλά ενήλικη γυναίκα. Σαφώς τα παιδιά είναι περισσότερο ενηµερωµένα σήµερα από ότι άλλοτε αλλά η σωµατική ωριµότητά τους εξαρτάται βασικά από την ηλικία. Υπολογίζεται πωλούνται 2 Barbie ανά δευτερόλεπτο και ότι από το 1959 έχουν πωληθεί περισσότερα από ένα δισεκατοµµύριο τεµάχια! Υπολογίζεται ότι κατά µέσο όρο ένα κορίτσι στις ΗΠΑ έχει δέκα από αυτές.
Παιχνίδια µε υπερφυσικές οντότητες(Ηe-Μan),αποκρυφιστικά σύµβολα και µηνύµατα(Dίgimοn),µε κρυµµένο ή ωραιοποήμένο αποκρυφισµό(Στρούµφ). Διδάσκουν την επίκληση που δίδαξε ο Ιησούς στους Αποστόλους Εν τω ονόµατι Ιησού Χριστού του Ναζωραίου έγειρε και περιπάτει (Πράξεις Γ'6) αλλά αντί για το όνοµα του Ιησού χρησιµοποιούν το όνοµα οποιουδήποτε ανύπαρκτου αντικειµένου ή ήρωα(πχ ο Heman λέει Με τη δύναµη του GrαΥsku!(δηλ του κρανίου)εγώ έχω τη δύναµη)Unicοrus(µονόκερα)φτερωτά άλογα είναι σύµβολο New Age και του Αντιχρίστου. Για τους νεοεποχίτες είναι σύµβολο αθωώτητας και καλοσύνης, του µελλοντικού κατακτητή που θα φέρει ειρήνη στη γη! Πρόκειται για το µικρό κέρας στο όραµα του Προφήτη Δανιήλ το οποίο υψώθηκε στο µέσο από τα άλλα κέρατα(Παλαιά Διαθήκη: Προφήτης Δανιήλ Η'9). Άλλο νεοεποχίτικο σύµβολο είναι το ουράνιο τόξο το οποίο προβάλλεται µε µαγικές δυνάµεις διαστρεβλώνοντας το Βιβλικό νόηµά του. Χρησιµοποιήθηκε από τους Χίππις, τους σατανιστές και τους χρήστες ναρκωτικών και συµβολίζει την αναρρίχηση της κουνταλίνι των τσάκρας. Επίσης συµβολίζει τη γέφυρα µεταξύ του ανθρώπου και του Παγκοσµίου νου.
Ένα παιδί στις ΗΠΑ σύµφωνα µε στατιστικές αφιερώνει 15.000 ώρες µέχρι την ηλικία των 7 ετών και κατά τη διάρκεια της σχολικής ζωής 10.000 ώρες.
Όλα επιλύονται µε τη βία και τη µαγεία!? Μια µικρή ένδειξη για το πώς εισάγονται τα παιδιά στον αποκρυφισµό είναι η εξής Ο Μίκυ Μάους του Walt Disney είναι από τα πιο «αθώα» κόµικς, αριθµός τεύχους 1226 σελίδα 32 τίτλος αστροπαιχνιδίσµατα και αναφορά στα ζώδια και στην επίδρασή τους στη ζωή των παιδιών σε κάποιο Χρονικό διάστηµα. Πάλι µε ήρωες του Disney, τα βιβλία των µικρών εξερευνητών: 1ος τόμος σελ.12 αναφορά στα τοτέµ, σελ.26 οι οικογένειες του ουρανού= αστερισµοί. ·5ος τόμος σελ.65 η τυχερή ηµέρα της εβδοµάδας σύµφωνα µε τα ζώδια, σελ.86 Χάθα Γιόγκα: Η Γιόγκα των µικρών εξερευνητών!? 6ος τόμος σελ. 12 Οδηγίες µε σκίτσα γιογκικών ασκήσεων. 8ος(15ος-16ος- είχαν κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις με 10 και 20 τόμους) τόµος ερµηνείες ονείρων, χειροµαντεία, ζώδια, χαρτοµαντεία, τηλεπαθοµαγεία, διάβασµα τσαγιού, το µαγικό νόηµα των αριθµών σελ. 22,26,80,86, 96,132,136,142,164 αντίστοιχα.
Η συγγραφέας των βιβλίων Χάρι Πότερ, J.K Rowling, είναι µέλος της «Εκκλησίας» του Σατανά δηλώνει τα εξής:
ο σκοπός των βιβλίων µου είναι να οδηγήσω τα παιδιά να καταλάβουν ότι ο αδύναµος και ανόητος Υιός του Θεού είναι µια ζωντανή απάτη! London Times 17/7/2000.
Τα µισά από τα έσοδα των προϊόντων Χάρι Πότερ δίνονται στην «Εκκλησία» του Σατανά. Μέχρι τώρα έχουν πωληθεί περισσότερα από 391 εκατοµµύρια βιβλία του Χ. Πότερ(Υπολογίζεται ότι πωλούνται οκτώ βιβλία ανά δευτερόλεπτο!). Έχουν µεταφραστεί σε 46 γλώσσες και κυκλοφορούν σε 200 χώρες! Best Sel1er στις ΗΠΑ, Αγγλία, Γερµανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Κορέα, Ολλανδία, Φιλανδία, Σουηδία, Ισραήλ, Κροατία, Αργεντινή και Χιλή! Σε όλες τις χώρες καταβάλλονται προσπάθειες για τη δηµιουργία Χάρι Πότερ Fun Club. Αυτό που βρίσκεται στη χώρα µας αριθµεί περίπου τα 8000 µέλη.
Ο κεραυνός στο µέτωπό του που τον κάνει τόσο ξεχωριστό είναι το κατ' εξοχήν σύµβολο του Διαβόλου(Εθεώρουν τον Σατανά ως αστραπή εκ του ουρανού πεσόντα. Λουκάς Γ18), των SS, της χορογραφίας του Μάικλ Τζάκσον και συγκροτηµάτων που υµνούν τον Διάβολο. Ο Χάρι Πότερ διδάσκει το δήθεν διαχωρισµό της µαγείας σε λευκή και µαύρη ενώ µαγεία είναι απάτη ή δαιµονική ενέργεια ή συνδυασµός τους. Διαφηµίζει τα φυλακτά: 10ο είδος της µαγείας και τα φίλτρα: 6ο είδος της µαγείας, µαντικές µεθόδους, τη νεκροµαντεία, δήθεν ψυχικές» δυνάµεις 12ο είδος της µαγείας.
Τόµος Α' σελ.24, 28, 83, 153, 157, 159-160, 195-198, 216, 224, 232, 251, 258,281, 293, 310,459.
Τόµος Β' σελ.35,63-64, 68, 81, 83, 93, 158, 160, 162, 165, 170, 181, 20Ι 202, 227, 228,233,245,253,269,271,328,357,
Τόµος Γ' σελ. 12,21,43,68,89, 117, 140, 14Ι 157,246,253,255,262,315-317,337, 338,342,345,358,361,400,402,429,450.
Τόµος Δ' σελ. 55,61,68,69, 7Ι 107, 116, 120, 125, 136, 143, 164, 178, 187, 195, 216,223,237,247,308,314,315,316,337, 391,418,424,460,463,465,516,522, 548,577,585, 586,593, 600,615,624.
Δες ΚΓ Παπαδημητρακόπουλου Μαθήματα Μαγείας & Σατανισμού από τον Χάρι Πότερ Εκδόσεις Φωτοδότες.
Η µεγαλύτερη αρετή και νίκη κατά των διαβολικών δυνάµεων επιτυγχάνεται µε την ταπείνωση, τη µετάνοια και τη νήψη.
Μεγάλα Δε όπλα κατά του χαιρέκακου και ανθρωποκτόνου διαβόλου είναι το Σημείο του Σταυρού, ο Εκκλησιασμός, η Θεία Κοινωνία, η προσευχή(κυρίως η προσευχή του Ιησού: Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν µε τον αµαρτωλό & «Υπεραγία Θεοτόκε, σώσε µε, παρακλήσεις, χαιρετισµοί) η νηστεία, ειλικρινής µετάνοια και εξοµολόγηση, και η ανάγνωση των Αγίων Γραφών.
Η Παναγία, η Μήτηρ του Κυρίου, εμφανισθείσα πολλάκις σε πολλούς Αγίους είπεν:

Επειδή μου αρέσουν υπερβαλλόντως οι ωραίοι ύμνοι των 24 οίκων, θα αγαπώ, θα προστατεύω, θα σκέπω και θα φυλάττω από παν κακόν, πάντα Χριστιανόν, όστις θα με χαιρετίζει άπαξ της ημέρας με τους ύμνους τούτους και θα ζει κατά τον νόμον του Θεού. Κατά Δε την τελευταία ημέρα της ζωής αυτού θα τον υπερασπισθώ και ενώπιον του Υιού μου.

Εκ χειρογράφου της Ιεράς Μονής των Ιβήρων Παναγίας της Πορταϊτίσσης του Αγίου Όρους.


Ευτυχής ο Χριστιανός που απαγγέλλει τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου, κάθε μέρα με σεβασμό, ευλάβεια και αγάπη.

Ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα, εν εμοί μένει, κ εγώ εν αυτώ, εάν μη φάγητε τη σάρκα του υιού του ανθρώπου και πίητε αυτού το αίμα, ούκ έχετε ζωήν εν εαυτοίς, ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα έχει ζωήν αιώνιον, και εγώ αναστήσω αυτόν εν τη εσχάτη ημέρα. ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤ 53-56.
Εάν τις αγαπά με, τον λόγον μου τηρήσει, και ο πατήρ μου αγαπήσει αυτόν, και προς αυτόν ελευσόμεθα και μονήν παρ' αυτώ ποιήσομεν. ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΙΔ 23.

Όπως είναι φοβερά επιζήμιο να μεταλάβει κανείς των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων με θανάσιμα αμαρτήματα δίχως ειλικρινή μετάνοια και προσέλευση στο Μυστήριο της Θείας Εξομολογήσεως και ακολούθως με υπακοή στο κανόνα που θα ορίσει ο πνευματικός του, το ίδιο επιζήμιο είναι να απέχει από τη Θεία Κοινωνία και ο χριστιανός που δεν νοσεί με θανάσιμα αμαρτήματα.

Περί της ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος: όταν καλώς και αξίως μεταλαμβάνουν το ιερό και πανάγιο Σώμα του Κυρίου μας, αυτό γίνεται όπλο για όσους πολεμούνται και επαναστροφή για όσους έχουν απομακρυνθεί από τον Θεό. Ενδυναμώνει τους ασθενείς, ευφραίνει τους υγιείς, θεραπεύει τις ασθένειες, διαφυλάσσει την υγεία. Με τη Θεία Μετάληψη διορθωνόμαστε ευκολότερα και γινόμαστε περισσότερο μακρόθυμοι και υπομονετικοί στους πόνους και στις θλίψεις. Μας καθιστά περισσότερο θερμούς στην αγάπη, λεπτούς στη γνώση, πρόθυμους στην υπακοή, οξείς και γρήγορους στην ενέργεια των χαρισμάτων. Σε όσους δε δεν μεταλαμβάνουν συχνά συμβαίνουν τα αντίθετα, αφού δεν είναι σφραγισμένοι με το Τίμιο Αίμα του Κυρίου μας. Σφάζεται τότε το Πρόβατο και με το Τίμιο Αίμα Του σφραγίζονται η πράξη και η θεωρία, δηλαδή η έξη και η ενέργεια, οι παραστάδες των δικών μου θυρών, των κινήσεων του νοός. Αυτά ανοίγονται καλώς στη θεωρία και κλείνονται πάλι σαν θύρες από τη θεωρία των υψηλότερων και ακατάληπτων νοημάτων.
Ο θείος Κύριλλος Αλεξανδρείας λέει ότι με τη θεία Μετάληψη οι νοητοί κλέφτες, οι δαίμονες δεν βρίσκουν την ψυχή μας άδεια, ώστε να μπουν σε αυτή μέσω των αισθήσεων. Πρέπει να εννοήσεις σαν θύρα της οικίας τις αισθήσεις. Μέσω αυτών εισέρχονται στη καρδιά οι εικόνες όλων των πραγμάτων και χύνεται σε αυτήν το άμετρο πλήθος των επιθυμιών. Ο προφήτης Ιωήλ ονομάζει αυτές τις αισθήσεις παράθυρα λέγοντας ότι από αυτά θα μπουν οι κλέφτες, επειδή δεν ήταν χτισμένα με το Τίμιο Αίμα του Χριστού. Ο Άγιος Κύριλλος λέει ακόμη πως με τη θεία Κοινωνία καθαριζόμαστε από κάθε ψυχική ακαθαρσία και λαμβάνουμε προθυμία και ζέση για τις αρετές. Το Τίμιο Αίμα του Χριστού όχι μόνο μας ελευθερώνει από κάθε φθορά, αλλά μας καθαρίζει και από κάθε ακαθαρσία που κρύβεται μέσα στη ψυχή μας. Δεν μας αφήνει να ψυχρανθούμε από την αμέλεια αλλά μας κάνει ζέοντες και θερμούς στο Άγιο Πνεύμα.
Ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης επισημαίνει: τα δάκρυα και η κατάνυξη έχουν μεγάλη δύναμη. Πέρα όμως από όλα μαζί, η αγία Κοινωνία έχει μεγάλη δύναμη και ωφέλεια και από ότι βλέπω είσθε πολύ αμελείς σε αυτό το ζήτημα. Δεν προσέρχεστε στη θεία Μετάληψη. Απορώ και εξίσταμαι, γιατί σας βλέπω να κοινωνείτε μόνο την Κυριακή ενώ δεν μεταλαμβάνετε αν τελείται Λειτουργία κάποια άλλη μέρα. Αυτά δε σας τα λέω, για να κοινωνείτε απλά και όπως έτυχε, δίχως προετοιμασία, (Ο Απόστολος γράφει να δοκιμάζει κανείς τη συνείδησή του και έτσι να τρέφεται από τον άγιο Άρτο και να πίνει από το θείο Ποτήριο. Όποιος μεταλαμβάνει ανάξια θα κατακριθεί, επειδή δε διακρίνει καλά, ώστε να ευλαβείται το άγιο Σώμα και Αίμα του Κυρίου). Μη γένοιτο. Σας λέω να κοινωνούμε συχνά, να καθαρίζουμε όσο μπορούμε τους εαυτούς μας με την επιθυμία μας και την αγάπη μας για τη θεία Κοινωνία και έτσι καθαροί να μεταλαμβάνουμε.

Βλέπεις το ανερμήνευτο χάρισμα; Όχι μόνο πέθανε για μας, αλλά προσέφερε ακόμη και τον Εαυτό Του στην αγία Τράπεζα για να τον κοινωνούμε. Αν λοιπόν, αδελφοί μου, πράττουμε όπως μας προστάζουν οι άγιοι Πατέρες και κοινωνούμε συχνά, θα έχουμε συνεργό και βοηθό σε αυτήν τη ολιγοχρόνια ζωή τη θεία Χάρη. Θα έχουμε συμβοηθούς τους αγγέλους του Θεού και ακόμη και τον ίδιο τον Δεσπότη των αγγέλων. Επιπλέον, θα αποδιώξουμε μακριά μας τους εχθρικούς δαίμονες όπως λέει και ο θείος Χρυσόστομος (τόμος 13ος σελ.580-3) σαν λιοντάρια που αποπνέουν φωτιά, έτσι αναχωρούμε από την πνευματική εκείνη Τράπεζα των Μυστηρίων. Προκαλούμε φόβο στο διάβολο επειδή έχουμε μαζί μας ως κεφαλή τον Χριστό και την αγάπη που μας έδειξε. Αυτό το Αίμα λαμπρύνει τη βασιλική εικόνα της ψυχής μας, δηλαδή το νου μας, το λόγο και το πνεύμα. Αυτό το Αίμα γεννά κάλλος και υπερθαύμαστη ωραιότητα. Δεν αφήνει να απομακρυνθεί η ευγένεια και η λαμπρότητα της ψυχής, την οποία ποτίζει και τρέφει συνεχώς. Αυτό το Αίμα, όταν μεταλαμβάνεται αξίως, καταδιώκει τους δαίμονες και τους απομακρύνει από εμάς, προσκαλεί όμως τους αγγέλους και τον Δεσπότη των αγγέλων. Αυτό συμβαίνει, επειδή οι δαίμονες φεύγουν από όπου δουν το Αίμα το Δεσποτικό, ενώ οι άγγελοι συντρέχουν και βοηθούν. Αυτό το Αίμα είναι η σωτηρία των ψυχών μας. Με αυτό χαίρεται η ψυχή, με αυτό καλλωπίζεται, με αυτό θερμαίνεται. Αυτό το Αίμα κάνει το νου μας περισσότερο λαμπρό και από τη φωτιά και την ψυχή μας πιο ωραία από το χρυσάφι. Όσοι μεταλαμβάνουν αυτό το Σώμα στέκονται μαζί με τους αγγέλους, αρχαγέλλους και τις άνω δυνάμεις, επειδή είναι ενδεδυμένοι με το φόρεμα το βασιλικό και έχουν μαζί τους πνευματικά όπλα. Ακόμη, όμως, δε σας είπα το μεγαλύτερο χάρισμα, όσοι μεταλαμβάνουν φορούν τον ίδιο τον Βασιλέα.

Ακούτε αδελφοί μου τι συμφορές παθαίνουν όσοι δεν μεταλαμβάνουν συχνά και απομακρύνονται από τα Μυστήρια; Ακούτε ότι δαιμονίζονται ή και μεταμορφώνονται σε κάποιο είδος αλόγων ζώων όπως τα παλιά χρόνια ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσορας μεταμορφώθηκε σε βόδι; Και δίκαια υποφέρουν’ διότι ενώ μπορούν να γίνουν από άνθρωποι θεοί κατά χάρη με τη συνεχή θεία Κοινωνία, δεν το θέλουν. Απομακρυνόμενοι όμως από τη θεία Μετάληψη χάνουν και την ανθρώπινη μορφή που έχουν, μετασχηματίζονται σε άλογα ζώα και παραδίνονται στην εξουσία του Σατανά, όπως λέει και ο ψαλμωδός Ω Κύριε, ιδού, χάνονται εντελώς εκείνοι που απομακρύνονται από την Χάρη Σου (Ψαλμός ΟΒ 27).

Μάλλον πρέπει να πω, ότι αν αιφνιδίως έρθει ο θάνατος σε εκείνους που αργοπορούν να μεταλάβουν και τους βρει ανέτοιμους χωρίς τη θεία Μετάληψη, τι άραγε θα γίνουν οι ταλαίπωροι; Πως θα μπορέσουν να διέλθουν με ελευθερία τους τελωνάρχες δαίμονες του αέρος; Ποιο φόβο και τρόμο θα δοκιμάσει η ψυχή τους ενώ μπορούσαν να ελευθερωθούν από όλα αυτά με τη συχνή Κοινωνία, όπως έχει πει ο θείος Χρυσόστομος; Έλεος Θεέ μου.

Όσοι μεταλαμβάνουν με καθαρά συνείδηση λίγο πριν το θάνατό τους τα άχραντα Μυστήρια, όταν πια εξέλθει η ψυχή τους, λόγω της χάρης της θείας Κοινωνίας, τους περικυκλώνουν οι άγγελοι και τους αναβιβάζουν στον ουρανό. Και συ αδελφέ μου, δε γνωρίζεις πότε θα έρθει ο θάνατος, σήμερα ή αύριο ή αυτή την ώρα. Πρέπει πάντοτε να είσαι κοινωνημένος και έτοιμος. Αν είναι θέλημα Θεού να ζήσεις ακόμα, με τη χάρη της θείας Κοινωνίας, θα περάσεις μια ζωή γεμάτα από χαρά, ειρήνη, αγάπη, συνοδευμένη και από όλες τις άλλες αρετές. Εάν πάλι είναι θέλημα Θεού να πεθάνεις, τότε με την αγία Κοινωνία θα περάσεις ελεύθερα από τα τελώνια των δαιμόνων που βρίσκονται στον αέρα, και θα κατοικήσεις με ανεκλάλητη χαρά στις αιώνιες μονές. Αφού με τη συχνή θεία Μετάληψη είσαι ενωμένος πάντοτε με τον γλυκύ Ιησού Χριστό, τον παντοδύναμο Βασιλέα, και εδώ θα ζήσεις μακάρια ζωή και όταν πεθάνεις οι δαίμονες θα φύγουν μακριά σου αστραπιαία, ενώ οι άγιοι άγγελοι θα σου ανοίξουν την ουράνια είσοδο και θα σε πέμψουν με συνοδεία ως το θρόνο της μακαρίας Τριάδος.

Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου & Μεγάλου Μακαρίου Κορίνθου
Περί της ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων Εκδόσεις Μυριόβιβλος

Τα όρια της Εκκλησίας και ο Οικουμενισμός

Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης
Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ

Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

Η βασική προβληματική η οποία πρόκειται να μας απασχολήσει είναι αν υπάρχουν σαφή διαχωριστικά όρια μεταξύ της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, η οποία συνεχίζει χωρίς διακοπή και με πληρότητα την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Συμβόλου της Πίστεως, και όλων των άλλων χριστιανικών ομολογιών της Ανατολής και της Δύσης.
Περισσότερο μάλιστα μας ενδιαφέρει σ΄αυτήν την διερεύνηση να αναφερθούμε στις χριστιανικές κοινότητες της Δύσεως, τον Ρωμαιοκαθολοκισμό και τον Προτεσταντισμό υπό τις πάμπολλες διασπάσεις του, διότι για τις χριστιανικές ομολογίες της Ανατολής, την ολιγάνθρωπη του Νεστοριανισμού και την πολυάνθρωπη του Μονοφυσιτισμού ή των Αντιχαλκηδονίων, υπάρχουν αλάθητες αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων και καθολική συμφωνία των Αγίων Πατέρων και της εκκλησιαστικής εν γένει συνειδήσεως, ώστε να είναι αδύνατο και αδιανόητο για μία συνεπή και γνήσια Ορθόδοξη Εκκλησιολογία να θεωρήσει του Μονοφυσίτες ως Ορθοδόξους, γιατί έτσι εξισώνει και ταυτίζει Ορθοδοξία και αίρεση, αλήθεια και πλάνη. Και όμως αυτό το αδιανόητο και αδύνατο για την Εκκλησία των δεκαεννέα αιώνων έγινε δυνατό μετά το γκρέμισμα των ορίων που πέτυχε ο Οικουμενισμός αυτή η παναίρεση του 20ου αιώνα. Δεν υπάρχει πλέον σαφής οροθετική γραμμή που να χωρίζει και να διακρίνει μέχρι που φθάνει η Εκκλησία και που αρχίζει η αίρεση. Κατόρθωσε επί δεκαετίες το κακώς ονομαζόμενο «Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών» να αλλοιώση τόσο πολύ την εκκλησιολογική αυτοσυνειδησία των Ορθοδόξων, ώστε να μας ταυτίσει και ισοπεδώσει όλους τους Ανατολικούς, εμάς και τους Μονοφυσίτες, να μας πείσει όχι μόνο να στεγαζόμαστε και να συσκεπτόμαστε σε επιτροπές κάτω από την κοινή ονομασία των Ορθοδόξων, αλλά και ουσιαστικώς να μας οδηγήσει με την υιοθέτηση της εκκλησιολογίας των Προτεσταντών σε εκκλησιαστική διακονία με την εκατέρωθεν αναγνώριση των μυστηρίων, όπως εδώ και πολλά χρόνια έχει κάνει το Πατριαρχείο Αντιοχείας, εσχάτως δε για το γάμο των Κοπτών και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ
Υπό το πρόσχημα του οράματος να επιτευχθεί η ενότητα του χριστιανικού κόσμου, αντί να επιτευχθεί η μόνη ασφαλής και σωτήριος μέθοδος του Χριστού, αποδεχόμενοι μια πίστη, μια σώζουσα αλήθεια, νομιμοποίησαν τις αιρέσεις και τα σχίσματα, ταύτισαν και εξίσωσαν την αλήθεια με την πλάνη, την αληθή διδασκαλία του Κυρίου και των Αποστόλων με τις ψευτοδιδασκαλίες των νέων ψευδοπροφητών και ψευδοδιδασκάλων. Οι Προτεστάντες δέχθηκαν και επρόβαλαν την γνωστή «θεωρία των κλάδων» (branch theory), σύμφωνα μετην οποία η αληθής Εκκλησία του Χριστού δεν υπάρχει σε καμμία από τις υπαρκτές ορατές Εκκλησίες. Κάθε μια από αυτές είναι ένα τμήμα, ένα κομμάτι, και όχι ολόκληρη η Εκκλησία. Όπως στον κορμό του δένδρου υπάρχουν κλάδοι πολλοί που αποτελούν ισότιμα μέρη του δένδρου, έτσι και οι επιμέρους εκκλησίες είναι ισότιμα μέρη του δένδρου της μιας Εκκλησίας. Καμμιά από τις εκκλησίες δεν μπορεί να διεκδικήσει αποκλειστικά για τον εαυτό της ότι είναι η αληθινή Εκκλησία, η οποία μάλιστα κατ΄αυτούς δεν είναι ορατή αλλά αόρατη και ιδανική. Είναι όντως εφυής η θεωρία των κλάδων. Αν όμως θέλει κανείς να την εφαρμόσει ιστορικά, πρέπει να καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι από την στιγμή που μερικοί κλάδοι αποκόπτονται από τον κορμό της Εκκλησίας και δεν τρέφονται από τους χυμούς ξεραίνονται και καταστρέφονται, όπως ακριβώς διδάσκει ο Χριστός για την άμπελο και το κλήμα, την κληματαριά δηλαδή και την κληματόβεργα, την κληματίδα, "εάν μη τις μένει εν εμοί, εβλήθη έξω ως το κλήμα και εξηράνθη, και συνάγουσιν αυτά και εις το πυρ βάλλουσι και καίεται".
Η θεωρία των Κλάδων επινοήθηκε από τον Προτεσταντισμό για να μην χάσουν την εκκλησιαστικότητα, τον δεσμό με την Εκκλησία όλες οι παραφυάδες οι προτεσταντικές που ξεφυτρώνουν συνεχώς. Και από την πλευρά αυτή, με προτεσταντική δηλαδή εκκλησιολογία, δικαιολογείται ο τίτλος «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών», όπου στεγάζονται ισότιμα όλες οι προτεσταντικές ομάδες. Δεν δικαιολογείται η δική μας συμμετοχή, σαν να είμαστε κι εμείς μια τέτοια παραφυάδα, και συναποτελούμε με όλους αυτούς την Εκκλησία. Δεν δικαιολογείται για μας επίσης ούτε ο όρος «ένωση των εκκλησιών». Η ενότητα της Εκκλησίας είναι δεδομένη, έστω και αν υπάρχουν αιρέσεις και σχίσματα, που δεν έλειψαν στη ζωή της Εκκλησίας, με μεγάλο αριθμό οπαδών και σε μεγάλη γεωγραφική και εθνολογική έκταση. Η έκπτωση και η αποκοπή μιας χώρας ή ενός έθνους από την καθολική την οικουμενική Εκκλησία, δεν παραβλάπτει την ενότητα της Εκκλησίας. Το δένδρο παραμένει ενιαίο, όταν αποκοπεί ένα κλαδί του, όπως και το κλήμα όταν αποκοπεί η κληματόβεργα. Γι΄αυτό όπως ορθά παρατηρήθηκε «η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν μπορεί να θεωρί τις καθολικές και προτεσταντικές εκκλησίες των δυτικών χωρών, ως τις νόμιμες και αυθεντικές τοπικές εκκλησίες αυτών των χωρών. Χωρισμένες από τον κορμό της Ορθοδοξίας, οι εκκλησίες αυτές δεν είναι πια σε σχέση με την ορθόδοξη πίστη, η μία, αγία, καθολική και αποστολική Εκκλησία του Χριστού, παρούσα σ΄αυτές τις χώρες».
Συναφής προς την ‘θεωρία των κλάδων' είναι η θεωρία της «Περιεκτικότητας» των Αγγκλικανών, η οποία επιτρέπει να περιέχονται, να συμπεριλαμβάνονται, μέσα στην εκκλησία, θεωρώντας νόμιμη αυτή την ευρύτητα και την πλατειά ανοχή, οι πιο αντίθετες διδασκαλίες και αποκλίσεις, ακόμη και σε ουσιώδη θέματα πίστεως, αρκεί μα μην διακοπή η κοινωνία και η ενότητα των διαφωνούντων. Γίνεται ανεκτή π.χ. η αμφισβήτηση της διδασκαλίας της Αγίας Γραφής περί αγγέλων και δαιμόνων ή η ερμηνεία της με συμβολική έννοια, τα θαύματα μπορεί να θεωρηθούν ως αφύσικα και μυθώδη συμβάντα, η υπερφυσική γέννηση του Χριστού εκ της Παρθένου ως μια φυσιολογική γέννηση κατά τους φυσικούς νόμους. Ακόμα και το θεμελιώδες δόγμα της Αναστάσεως του Χριστού, χωρίς την οποία δεν έχει νόημα η χριστιανική πίστη, «ει Χριστός ουκ εγήγερται, ματαία η πίστις ημών», ανήκει στη σφαίρα του συμβολισμού και δεν αποτελεί ιστορικό γεγονός. Αν προσθέσουμε και τα τολμηρά ανοίγματα των Αγγλικανών στις μέρες μας, την έγκριση της ιερωσύνης των γυναικών και την ιερολόγηση του γάμου των ομοφιλοφύλων, τα οποία βέβαια υιοθετήθηκαν μετά από φοβερές εσωτερικές διαιρέσεις και διαφωνίες, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν ξεπεραστεί όλα τα όρια, νομιμοποιούνται και δικαιολογούνται όλες οι διαφωνίες και όλες οι αμαρτίες, η Εκκλησία γίνεται ξέφραγο αμπέλι, συνονθύλευμα και συμπερίληψη όλων των πλανών και των καινοτομιών.
Από την πλευρά του Ρωμαικαθολικισμού, από τον οποίο προήλθε ο Προτεσταντισμός, φαίνεται κατ΄αρχήν ότι υπάρχουν όρια, αφού ισχύει και εδώ, όπως και στην Ορθόδοξη Εκκλησία, το αρχαίο δόγμα extra Ecclesiam nulla salus, εκτός της Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία. Βρήκε η παπική εκκλησιολογία τρόπο να ευρύνει τα όρια της Εκκλησίας και ουσιαστικώς να δεχθεί την αόρατη εκκλησία των Προτεσταντών. Σύμφωνα με αυτήν την αντίληψη ακόμη και στις αιρετικές και σχισματικές ομάδες το βάπτισμα είναι έγκυρο, εφόσον τελείται ορθώς. Όλοι οι Χριστιανοί που έχουν βαπτισθεί ορθώς είναι μέλη της Εκκλησίας. Η εκκλησιαστικότητα όμως αυτή είναι ατελής- ολοκληρώνεται όταν τα μέλη αυτών των χωρισμένων από την Ρώμη αιρέσεων και σχισμάτων αναγνωρίσουν το παγκόσμιο πρωτείο δικαιοδοσίας του πάπα. Κάθε βαπτισμένος Χριστιανός οποιασδήποτε χριστιανικής ομολογίας υπάγεται στη δικαιοδοσία του πάπα, η εκκλησιαστικότητα των αιρέσεων και των σχισμάτων είναι υπαρκτή και πραγματική, απλώς είναι ατελής, ολοκληρούμενη με την αποδοχή του παπικού πρωτείου. Χωρίς την αναγνώριση του πρωτείου του πάπα δεν προσφέρουν οι εκκλησίες αυτές το θεμελιώδες μέσο σωτηρίας, γι΄αυτό είναι ελλιπείς. Αυτός είναι και ο λόγος που διατηρεί ο Παπισμός την Ουνία στις ορθόδοξες χώρες, αλλά και λατινική ιεραρχία εκεί όπυ δεν υπάρχουν Λατίνοι πιστοί.
Όπως παρατηρεί ο Χρ. Ανδρούτσος η Δυτική Εκκλησία υπολαμβάνει τους ορθώς βαπτιζόμενους ως «de jure ανήκοντας ει αυτή και καθιστά επισκόπους δια τας παροικίας των αιρετικών και σχισματικών». Ο ίδιος εκτιμά ότι αυτό γίνεται για κυριαρχικούς και επεκτατικούς σκοπούς, διότι « η κατ΄αρχήν αποδοχή του εκτός της Εκκλησίας βαπτίσματος ευρύνει ομολογουμένως τα όρια της μιας ορατής Εκκλησίας, τιθέμενα μέλη της Εκκλησίας εκτός της αυλής διατελούντα, ως ενίστανται ορθώς Διαμαρτυρόμενοι κριτικοί».
Από όσα εν συντομία αναπτύχθηκαν προκύπτει ότι η καταβαλλόμενη σήμερα προσπάθεια στα πλαίσια της οικουμενικής κίνησης για την προώθηση και επιβολή μιας νέας, χωρίς κανονικά όρια, εκκλησιολογίας, με αποδοχή της εκκλησιαστικότητας των ετεροδόξων, δεν αποτελεί για τον Ρωμαιοκαθολικισμό και Προτεσταντισμό κάτι νέο, την έναρξη μιας νέα, δήθεν, εποχής, όπως διατείνονται, μερικοί Ορθόδοξοι οικουμενίζοντες θεολόγοι, ούτε εκτροπή από την εκκλησιαστική τους αυτοσυνειδησία και παραχώρηση προς χάριν της ενότητας. Το νέο συνίσταται στο ότι ενέπλεξαν και εμάς τους Ορθόδοξους σε όλη αυτή την ξένη προβληματική καθόλη την διάρκεια του 20ου αιώνα, ώστε σιγά σιγά να αποδεχθούμε και εμείς αυτές τις εκκλησιολογικές θέσεις και να παυσουμε να αποτελούμε μέτρο σύγκρισης και γνώμονα που ελέγχει την εκκλησιαστικότητά τους και τους ωθεί έξω από τα όρια της Εκκλησίας, στην κατάσταση της αιρέσεως και του σχίσματος.
Αυτά λέγονται για τους ενθουσιώδεις Ορθόδοξους οικουμενιστάς, οι οποίοι καυχώνται και αυτοθαυμάζονται για μια δήθεν νέα εποχή που άνοιξε το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τις πατριαρχικές εγκυκλίους των ετών 1902, 1904 και 1920. Σ΄αυτήν,λοιπόν, την νέα εποχή αυτό που κατορθώθηκε είναι να νομιμοποιήσουμε τις αιρέσεις και τα σχίσματα του Παπισμού και του Προτεσταντισμού, να γκρεμίσουμε τα όρια «α έθεντο οι Πατέρες ημών», τα οποία μερικοί χαρακτήρισαν ως τείχη του Βερολίνου, άλλοι Δε έφθασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν τους ιερούς κανόνες, που Θέτουν αυτά τα όρια, ως τείχη του αίσχους, τους δε Αγίους που αγωνίσθηκαν να τα περιφρουρήσουν ως έχοντας την ανάγκη των προσευχών μας και του ελέους του Θεού, γιατί διήρεσαν την Εκκλησία του Χριστού. Υπάρχει πράγματι ανάγκη του Θείου ελέους και των προσευχών των Αγίων Πατέρων για όσους ερωτοτροπούν και συμφύρονται με την πλάνη. Δεν αισθάνονται άραγε κάποιον έλεγχο, όταν η Εκκλησία μας αναθεματίζει τους αιρετικούς όλων των εποχών, όταν ψάλλει για τους Πατέρες που αγωνίσθηκαν εναντίον των αιρέσεων λέγουσα «λίαν ηύφρανας τους Ορθοδόξους και κατήσχυνας τους κακοδόξους», όταν τους χαρακτηρίζει ως « μυρίπνοα άνθη του Παραδείσου και παγχρυσα στόματα του Λόγου»;
Κατά την σταθερή αυτοσυνειδησία των Ορθοδόξων, όπως λέγει ο Μητροπολίτης Μόσχας Πλάτων, «η Ορθόδοξος Εκκλησία δεν είναι μόνον η αληθής Εκκλησία, αλλ΄η μόνη Εκκλησία». Και όπως προσθέτει ο επίσης Μόσχας Μακάριος «είναι η μόνη ήτις μένει πιστή εις τας αρχαίας Οικουμενικάς Συνόδους και κατ΄ακολουθίαν αυτή μόνη αντιπροσωπεύει την αληθή καθολικήν Εκκλησίαν του Χριστού, ήτις είναι αλάνθαστος». Αυτήν την πίστην προέβαλλαν και εδίδασκαν το Οικουμενικό πατριαρχείο και όλες οι τοπικές αυτοκέφαλες εκκλησίες μέχρι των αρχών του 20ου αιώνος του απατεώνος, ο οποίος αποτελεί περίοδο αυτοαιχμαλωσίας των Ορθοδόξων στα γοητευτικά κηρύγματα των σειρήνων του Οικουμενισμού και της εκκοσμίκευσης. Είναι πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς το πως φθάσαμε σταδιακά σ΄αυτήν την νέα πνευματική αιχμαλωσία, εντοπίζοντας τους σταθμούς και τα πρόσωπα, όπως και τις ευθήνες όλων όσοι έβλεπαν και βλέπουν την νέα αποστασία και σιωπούν. Θα το επιχειρήσουμε κάποια άλλη φορά .
ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΗ, ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΙΕΡΩΣΥΝΗ.

Η Εκκλησία ειναι ο νέος Παράδεισος, η νέα φυτεία, ο νέος αμπελών που φύτευσε ο Θεός στον κόσμο, για να αποτελέσει τον μοναδικό χώρο, το μοναδικό εργαστήριο της σωτηρίας και θεώσεως του ανθρώπου. Ο Θεάνθρωπος Χριστός ίδρυσε τον θεανθρώπινο αυτό θεσμό, ο οποίος κατά την γνωστή εικόνα του Αποστόλου Παύλου είναι σώμα Χριστού. Ο Χριστός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας, και όλοι οι πιστοί, κλήρος και λαός, μέλη του σώματος του Χριστού. Υπάρχει ένα μοναδικό σώμα, μια Εκκλησία, δεν υπάρχουν πολλές εκκλησίες, πολλά σώματα με την ίδια κεφαλή. Γι΄αυτό και στο σύμβολο της Πίστεως ορίζεται ότι πιστεύουμε «εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν».
Η ενσωμάτωση και συσσωμάτωση στην Εκκλησία προϋποθέτει απαραίτητα την ενότητα της πιστεως, την αποδοχή σύνολης της διδασκαλίας του Χριστού, των Αποστόλων και των Αγίων, χωρίς διάκριση ουσιωδών και επουσιωδών θεμάτων. «Ο το εν λυμαινόμενος», ακόμη κι αν είναι μικρό και επουσιώδες, « το παν λυμαίνεται». Το οικοδόμημα της Εκκλησίας είναι αρμονικά και άψογα κτισμένο τη επιστασία του Αγίου Πνεύματος επάνω στα θεμέλια των Αποστόλων με ακρογωνιαίο λίθο τον Χριστό. Δεν υπάρχουν άχρηστα υλικά για να τα αφαιρέσεις ούτε κακοτεχνίες και κενά για να προσθέσεις. Τεχνίτης και δημιουργός της Εκκλησίας είναι ο ίδιος ο Θεός. Άχρηστα υλικά και προσθαφαιρέσεις επιχείρησαν να θέσουν και να διαπράξουν οι αιρετικοί, εμποδίσθηκαν όμως από τους Αγίους Πατέρες.
Όσοι δίδαξαν και παραδίδουν διαφορετικά από αυτά που εδίδαξε και παρέδωσε ο Χριστός στους Αποστόλους και δι΄αυτών στην Εκκλησία είναι ψευδοπροφήτες, ψευδοδιδάσκαλοι, και ψευδοποιμένες , οι οποίοι αναβαίνουν και εισέρχονται αλλαχόθεν εις την μάνδραν και κατασπαράσσουν τα πρόβατα. Αυτοί βρίσκονται εκτός της Εκκλησίας, δεν πρέπει να ακούμε την διδασκαλία τους και να τους ακολουθούμε. Είναι οι πάσης φύσεως και προελεύσεως αιρέσεις, οι οποίες εμφνίσθηκαν ακόμη και επί εποχής των Αποστόλων, ταλαιπώρησαν την Εκκλησία κατά την δισχιλιετή πορεία της και εξακολουθούν να την ταλαιπωρούν και σήμερα.
Για να αποτραπεί η είσοδος των αιρετικών στην Εκκλησία ή η έξοδος των πιστών και η είσοδός τους σε αιρετικούς χώρους έξω από τον παράδεισο της Εκκλησίας, οι Απόστολοι και οι Πατέρες ύψωσαν όρια, έθεσαν φραγμούς. Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι η Εκκλησία. Στην παραβολή του αμπελώνος με τους κακούς γεωργούς, λέγει ο Κύριος ότι «άνθρωπός τις ην οικοδεσπότης, όστις εφύτευσεν αμπελώνα και φραγμόν αυτώ περιέθηκε». Φραγμός είναι η αποστολική πίστη και παράδοση, τα δόγματα της αληθείας, οι κανόνες και οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, όσα εν συμφωνία διδάσκουν οι Άγιοι Πατέρες. Μόνιμοι σύσταση και στάση των Αγίων Πατέρων στις συνόδους και τα συγγράμματά τους είναι «μη μετέρης όρια α έθεντο οι Πατέρες ημών» Και η προσευχομένη και λατρεύουσα Εκκλησία εκφράζει το ίδιο με το θαυμάσιο κοντάκιο της Κυριακής των Πατέρων. «Των Αποστόλων το κήρυγμα και των Πατέρων τα δόγματα τη Εκκλησία μίαν την πίστιν εκράτυνεν, ή και χιτώνα φορούσα της αληθείας, τον υφαντόν εκ της άνω θεολογίας, ορθοτομεί και δοξάζει της ευσεβείας το μέγα μυστήριον».
Οι Απόστολοι συνιστούν να κρατούμε τα παραδοθέντα, να μη δεχόμαστε διαφορετικές διδασκαλίες από τις παραδοθείσες, ακόμη και αν κατέβει άγγελος από τον ουρανό και μας τις διδάξει, να μην συναναστρεφόμαστε με αιρετικούς ούτε καν να τους χαιρετούμε, «και χαίρειν αυτοίς μη λέγετε». Όσα περί αιρετικών διδάσκει το Ευαγγέλιο τα επανέλαβε και τα ετόνισε στους ιερούς κανόνες η Εκκλησία, οι οποίοι απαγορεύουν να συμπροσευχόμαστε με αιρετικούς ή να αναγνωρίζουμε και να δεχόμαστε τα μυστήρια των αιρετικών, τα οποία θεωρούν άκυρα και έρημα της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος. Οι παραβαίνοντες αυτούς τους κανόνες πιστοί, εάν είναι κληρικοί καθαιρούνται, εάν είναι λαϊκοί αφορίζονται.
Η αυστηρότητα αυτή του Κυρίου, των Αποστόλων και των Αγίων δεν έχει δικανικό, τιμωρητικό χαρακτήρα, όπως ακριβώς και τα επιτίμια που επιβάλλουν οι πνευματικοί κατά την εξομολόγηση. Έχει παιδαγωγικό, φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Αποβλέπει στο να εξασφαλίσει την σωτηρία στα μέλη της Εκκλησίας, να μην παρασυρθούν και προσχωρήσουν στις αιρέσεις και στα σχίσματα. Σε όσους βρίσκονται μέσα στις αιρέσεις, είτε εκ καταγωγής και γεννήσεως, είτε με εθελούσια προσχώρηση, μεταφέρει το μήνυμα να μην επαναπαυθούν πως μπορούν δήθεν και εκεί να σωθούν, όπως διακηρύσσουν πολλοί οικουμενιστές ορθόδοξοι θεολόγοι και κληρικοί, οι οποίοι φθάνουν στο σημείο να αποτρέπουν την προσέλευση ετεροδόξων στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Η αίρεση αποτελεί χωρισμό από τον Θεό και απώλεια της σωτηρίας. Υπάρχει ένα μόνο εργαστήριο της σωτηρίας, η Εκκλησία. Δεν υπάρχουν παράλληλα εργαστήρια, άλλοι χώροι όπου μπορεί κάποιος να σωθεί.
Από το πλήθος των πατερικών επισημάνσεων περί του ότι η αίρεση οδηγεί στην απώλεια μνημονεύουμε εδώ ελάχιστες. Ο Μ.Βασίλειος στην πρώτη κανονική του επιστολή προς τον Αμφιλόχιο Ικονίου διδάσκει ότι οι κληρικοί που υπάρχουν στις αιρέσεις και στα σχίσματα δεν μεταδίδουν την Θεία Χάρη, την οποία οι ίδιοι έχουν χάσει, «Οι δε της Εκκλησίας αποστάντες ουκέτι έσχον την Χάριν του Αγίου Πνεύματος εφ΄εαυτοίς, επέλιπε γαρ η μετάδοσις τω διακοπήναι την ακολουθίαν... οι Δε απορραγέντες, λαϊκοί γενόμενοι, ούτε του βαπτίζειν, ούτε του χειροτονείν είχον την εξουσίαν, ουκέτι δυνάμενοι Χάριν Πνεύματος Αγίου παρέχειν, οις αυτοί εκπεπτώκασιν». Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός επίσης στο κλασικό δογματικό του έργο «Έκδοσις ακριβής της Ορθοδόξου πίστεως» συνιστά: «Πάσει δυνάμει φυλαξώμεθα μη λαμβάνειν μετάληψιν αιρετικών μήτε διδόναι " μη γαρ δώτε τα άγια τοις κυσίν", φησίν ο Κύριος " μηδέ ρίπτετε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων", ίνα μη μέτοχοι της κακοδοξίας και της αυτών γινόμεθα κατακρίσεως». Ας σκεφθούν τις ευθύνες τους όσοι υποδέχθηκαν και αγκάλιασαν τον πάπα στην Αθήνα ως επίσκοπο Ρώμης και συνετέλεσαν στο γκρέμισμα των ορίωνκαι στη φθορά και αλλοίωση, στην άμβληση της ορθοδόξου αυτοσυνειδησίας. Ιερεύς των Αθηνών, πνευματικός, μού είπε ότι απλοϊκοί άνθρωποι σχημάτισαν την εντύπωση με τις φιέστες και τις υποδοχές ότι δεν μας χωρίζει τίποτα με τους παπικούς, έλαβαν μέρος στην παπική λειτουργία του σταδίου και μαζί με τους παπικούς μετέλαβαν και αυτοί από την παπική Θεία Ευχαριστία, επήραν και έφαγαν την όστια. Να αποκαλύψω ακόμα ότι όχι μόνο απλοί πιστοί, αλλά και καθηγητές θεολογικών σχολών Ορθόδοξοι, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ματαλαμβάνουν την όστια σε παπικές λειτουργίες. Ήδη μάς έχει επίσης καταγγελθεί ότι στη Σύρο οι μαθητές των σχολείων εκκλησιάζονται εναλλάξ στις παπικές και ορθόδοξες εκκλησίες και ματαλαμβάνουν αδιακρίτως από την παπική και Ορθόδοξη Θεία Ευχαριστία. Πρέπει επίσης να αναλογισθεί τις ευθύνες του το Πατριαρχείο Αντιοχείας, της πόλεως όπου γεννήθηκε ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, το όνομα του οποίου έδωσαν στην Θεολογική Σχολή του Balamad στο Λίβανο, το οποίο προσχώρησε σε μυστηριακή διακοινωνία με τους Μονοφυσίτες, ξεπερνώντας στο θράσος του Οικουμενισμού τα άλλα πατριαρχεία.
Στη συνάφεια αυτή που γίνεται λόγος περί του ότι στην αίρεση χάνει κανείς την σωτηρία του, ταιριάζει να αναφέρουμε από το Γεροντικό την θαυμάσια σχετική διήγηση, σύμφωνα με την οποία θέλησαν μερικοί να δοκιμάσουν αν όντως ο αββάς Αγάθων έχει μεγάλη διάκρριση, όπως φημίζονταν. Τον επισκέφθηκαν λοιπόν και σε επανειλημμένα αμαρτήματα που τού απέδιδαν, λέγοντάς του ότι είναι πόρνος και υπερήφανος, φλύαρος και καταλάλος δεν οργίσθηκε, αλλά έλεγε ότι όντως είναι όπως τα λέτε. Όταν όμως τού είπαν ότι είναι αιρετικός, αντέδρασε και είπε ότι δεν είναι. Όταν τού εζήτησαν κατόπιν να εξηγήσει, για ποιό λόγο μόνο για το αιρετικός αντέδρασε, απάντησε ότι το να δέχεται κανείς ότι είναι αμαρτωλός είναι οφέλιμο, η αίρεση όμως είναι πράγμα πολύ επιζήμιο, γιατί χωρίζει από τον Θεό. «Τα πρώτα εμαυτώ επιγράφω, όφελος γαρ εστι τη ψυχή μου. Το Δε αιρετικός χωρισμός εστιν από του θεού και ου θέλω χωρισθήναι από Θεού. Οι δε ακούσαντες εθαύμασαν την διάκρισιν αυτού, και απήλθον οικοδομηθέντες».
ΑΙΡΕΣΗ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΓΙΩΝ.
Ίσως βέβαια ισχυρισθούν κάποιοι ότι όσα λέγουν οι Απόστολοι και οι Πατέρες για τους αιρετικούς και τις αιρέσεις ισχύουν για τους αρχαίους αιρετικούς που καταδικάσθηκαν από Οικουμενικές Συνόδους και όχι για τον Παπισμό και τον Προτεσταντισμό, για τους οποίους δεν έχουμε καταδίκη Οικουμενικής ή άλλης συνόδου. Δυστυχώς ετόλμησαν να το πουν κι αυτό την περίοδο της εισβολής του πάπα μερικοί θεολόγοι και μάλιστα Αρχιερείς. Για να μην είναι ο δικός μου λόγος αυστηρός θα παραθέσω αυτό που λέγει μεταξύ άλλων ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος για την απαιδευσία και αμάθεια πολλών κληρικών, οι ποίοι δεν είναι και σ΄αυτό σοφοί, στο να αντιλαμβάνονται την απαιδευσία τους και να σιωπούν, «Ούτω ουδέ αυτό τούτο εισι σοφοί, την εαυτών γιγνώσκειν απαιδευσίαν». Και το χειρότερο μάλιστα είναι ότι τους έχει ανατεθεί να διδάσκουν άλλους, αυτοί που δεν καταλαβαίνουν την αμάθειά τους, «Και ό τούτου πονηρότερον, παιδεύειν άλλους πεπιστευμένον τον μηδέ της οικίας αμαθείας επαισθανόμενον».
Υπάρχει, Άγιοι Αρχιερείς, οι τα του πάπα φρονούντες και υποστηρίζοντες, υπάρχει συνοδική καταδίκη του filioque. Τι εμάθατε κατά τις θεολογικές σας σπουδές; Η προσθήκη στο Σύμβολο της Πίστεως που διέπραξαν οι Λατίνοι προσθέσαντες ότι το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται «και εκ του Υιού», το γνωστό filioque, απαγορεύται ήδη προδρομικά από προηγούμενες οικουμενικές συνόδους, οι οποίες απαγορεύουν κάθε μεταβολή του Συμβόλου της Πίστεως. Μετά τις δύο π΄ρωτες οικουμενικές συνόδους, την εν Νικαία (325) και την εν Κωνσταντινουπόλει (381), οι επόμενες οικουμενικές σύνοδοι δεν ετόλμησαν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν κάτι από το Σύμβολο, το θεώρησαν απαραχάρακτο και αμετάβλητο. Μολονότι π. χ. έγινε τόσος λόγος και διεξήχθησαν μεγάλοι αγώνες για το όνομα της Παναγίας «Θεοτόκος», το οποίο ηρνείτο ο Νεστόριος, εν τούτοις δεν το προσέθεσαν. Η ίδια μάλιστα σύνοδος που ασχολήθηκε με το θέμα αυτό, η Γ' εν Εφέσω Οικουμενική Σύνοδος(431), εις τον όρο αυτής γράφει ότι «ώρισεν η αγία Σύνοδος, ετέραν πίσιτν μηδενί εξείναι προφέρειν, ήγουν συγγράφειν ή συντιθέναι παρά την ορισθείσαν παρά των αγίων Πατέρων των εν την Νικαέων συνελθόντων συν Αγίω Πνεύματι». Ο μετασχών και πρωταγωνιστήσας σ΄αυτήν την σύνοδο Άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας, γράφοντας στον Ιωάννη Αντιοχείας, λέγει ότι «ουδενί επιτρέπεται λέξιν αμείψαι των εγκειμένων εκείσε, ή μίαν γουν παραβήναι συλλαβήν». Καμμία σύνοδος στην συνέχεια δεν ετόλμησε να προσθέσει κάτι στο Σύμβολο της Πίστεως. Αντίθετα επαναλαμβάνουν την απαγόρευση για προσθήκη ή αφαίρεση, όπως η Ζ' Οικουμενική Σύνοδος , η οποία διακήρυξε «Ουδέν αφαιρούμεν, ουδέν πριστίθεμεν, αλλά πάντα τα της Καθολικής Εκκλησίας αμείωτα διαφυλλάτωμεν». Στις συνοδικές αυτές απαγορεύσεις αναφερόμενος ο Άγιος Αθανάσιος Πάριος γράφει: « Μέσα εις τους όρους τούτους των Οικουμενικών Συνόδων περιέχονται τα φρικτά αναθέματα κατ' εκείνων, όπου τολμήσουν να βάλλουν το μιαρόν τους χέρι μέσα εις το Άγιον Σύμβολον της Πίστεως».
Αν λοιπόν απαγορεύεται οποιαδήποτε προσθήκη, ακόμη και ορθή θεολογικά, όπως η λέξη «Θεοτόκος», πολύ περισσότερο απαγορεύεται η προσθήκη αιρετικής διδασκαλίας, όπως είναι το filioque. Η διδασκαλία αυτή αντιμετωπίσθηκε από την αρχή ως αίρεση και όχι ως θεολογούμενο, ως θέμα δηλαδή για το οποίο δικαιολογούνται διαφορετικές γνώμες, όπως νομίζουν μερικοί και μάλιστα επίσκοποι. Η θέση της Εκκλησίας είναι σαφέστατη, οριστική και αταλάντευτη, μετά μα΄λιστα τη σαφή και φωτισμένη ανάλυση του θέματος από το Μ. Φώτιο στο έργο του «Λόγος περί της του Αγίου Πνεύματος μυσταγωγίας». Η θεωρούμενη από τους Ορθοδόξους ως Η' Οικουμενική Σύνοδος του 879, που συγκάλεσε ο Μ. Φώτιος, στην οποία μάλιστα παρίσταντο εκπρόσωποι της ορθοδοξούσης ακόμη Εκκλησίας της Ρώμης, κατεδίκασε το filioque ως αθέμιτη προσθήκη, όπως έκαναν και οι προηγούμενες σύνοδοι. Στην εγκύκλιο επιστολή που στέλνει ο Μ. Φώτιος «Προς τους της Ανατολής αρχιερατικούς θρόνους» χαρακτηρίζει το filioque ως δυσσεβή και βλάσφημη διδασκαλία που στρέφεται εναντίον των Ευαγγελίων, των συνόδων και εναντίον όλων των Αγίων. Παραθέτουμε το κείμενο αυτό « Ο Κύριος και Θεός ημών φησίν " Το Πνευμα, ο παρά του Πατρός εκπορεύεται", οι Δε της καινής ταύτης δυσσεβείας πατέρες, το Πνεύμα, φασίν, ό παρά του Υιού εκπορεύεται. Τις ου κλείσει τα ώτα προς την υπερβολήν της βλασφημίας ταύτης; Αύτη κατά των Ευαγγελίων ίσταται, προς τας Αγίας παρατάσσεται Συνόδους, τους μακαρίους και Αγίους παραγράφεται Πατέρας, τον Μέγαν Αθανάσιον, τον εν θεολογία περιβόητον Γρηγόριον, την βασίλειον της Εκκλησίας στολήν, τον Μέγαν Βασίλειον, το χρυσούν της οικουμένης στόμα, το της σοφίας πέλαγος, τον ως αληθώς Χρυσόστομον. Και τι λέγω τον δείνακαι τον δείνα; Κατά πάντων ομού των αγίων προφητών, αποστόλων, ιεραρχών, μρτύρων, και αυτών των δεσποτικών φωνών, η βλάσφημος αύτη και θεομάχος φωνή εξοπλίζεται».
Υπάρχει λοιπόν προδρομική καταδίκη και αναθεματισμός από προηγούμενες συνόδους, αλλά και από την Η' επί Φωτίου Οικουμενική, όσων τολμούν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν από το Σύμβολο της Πίστεως έστω και μια συλλαβή, όπως έκαναν οι Φράγκοι και παρέσυραν την Ρώμη στην προσθήκη του filioque, της διδασκαλίας δηλαδή περί της εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος «και εκ του Υιού», την οποίαν εξακολουθούν να δέχονται και διδάσκουν οι Παπικοί και οι εξ αυτών προελθόντες Προτεστάντες.
Υπάρχουν οι ησυχαστικές σύνοδοι των μέσων του 14ου αιώνος, που καταδίκασαν στο πρόσωπο του Βαρλαάμ του Καλαβρού την δυτική διδασκαλία περί κτιστής Χάριτος , την άρνηση των ακτίστων θείων ενεργειών. Και υπάρχουν πολλές σύνοδοι κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας μέχρι και του τέλους του 19ου αιώνος, λίγα μόνο χρόνια πριν αρχίσει ο αιώνας του Οικουμενισμού, της ισοπεδώσεως και της συγχύσεως πάντων, που καταδικάζουν τις αιρέσεις του Πάπισμου και του Λουθηροκαλβινισμού, όπως επίσης και πάμπολλες ομολογίες πίστεως, συμβολικά κείμενα των Ορθοδόξων που πράττουν το ίδιο. Σε άλλη μας μελέτη θα παρουσιάσουμε σύντομα τις συνοδικές και αγιοπατερικές μαρτυρίες περί του ότι ο Παπισμός είναι αίρεση, ώστε να το μάθουν όσοι δεν το γνωρίζουν ή δεν κάνουν τον κόπο να μελετήσουν, να αφοπλισθούν Δε και όσοι διαστρέφουν τα πράγματα για να παραπλανούν και να παρασύρουν.
Πάντως, ακόμη και αν δεν υπήρχαν συνοδικές αποφάσεις, ακόμη και αν για διαφόρους λόγους δεν ήταν δυνατό να συγκληθούν σύνοδοι, αυτό δεν απαλλάσσει τον Παπισμό και το γέννημά του τον Προτεσταντισμό από τον χαρακτήρα της αιρέσεως. Στην Ορθόδοξη εκκλησιολογία το αλάθητο απονέμεται μόνο στην Εκκλησία καθ' εαυτήν, όπως αυτή εκφράζεται από την διαχρονική συνείδηση του πληρώματος. Σύμφωνα με την εμπεδωμένη αυτή αυτοσυνειδησία ό,τι διδάσκεται πρέπει να είναι σύμφωνο προς ό,τι πάντοτε, πανταχού και υπό πάντων επιστεύθη, κατά τη γνωστή θέση του εκ Λειρίνης Αγίου Βικεντίου. Η συμφωνία αυτή δεν είναι συγχρονική, αλλά διαχρονική, δεν περιορίζεται μόνο στους ζώντας, επεκτείνεται και προς τους κεκοιμημένους, προς τα μέλη της θριαμβεύουσας Εκκλησίας, που αποτελούν και αυτοί ζώντα εν ουρανοίς μέλη του σώματος του Χριστού. Καμμία σύνοδος ζώντων δεν μπορεί να διδάξει και ν' αποφασίσει διαφορετικά από την πίστη των εν ουρανοίς Αγίων. Επομένως και οι αποφάσεις των οικουμενικών συνόδων τότε είναι αλάθητες και ισχυρές, όταν εκφράζουν την διαχρονική συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας. Όταν είναι αντίθετες προς τα παραδεδομένα, αντιμετωπίζονται ως αποφάσεις ψευδοσυνόδων και απορρίπτονται. Υπήρξαν σύνοδοι που συγκλήθηκαν ως γενικές και οικουμενικές και κατέληξαν να χαρακτηρίζονται ληστρικές, ως συναγωγές πονηρευομένων, γιατί ακριβώς ήταν αντίθετες προς την πίστη της καθολικής Εκκλησίας, νοουμένης και τοπικώς και χρονικώς και από της πλευράς του συνόλου της αλήθειας. Ακόμη λοιπόν και αν κάποια οικουμενική σύνοδος στο μέλλον αποφασίσει πως ο Παπισμός και ο Προτεσταντισμός δεν είναι αιρέσεις, αυτό δεν πρόκειται να γίνει δεκτό, γιατί αντιστρατεύεται στην πίστη της Εκκλησίας, αντιστρατεύεται στην αλήθεια. Αλλοίμονον, αν ήταν τόσο ισχυρά τα συνέδρια και οι σύνοδοι των ανθρώπων να καταργήσουν τον Θεό, να σβήσουν την αλήθεια. Επεχείρησαν να το κάνουν και με το Χριστό, αλλά απέτυχαν, και θα αποτυγχάνουν όσοι προσπαθούν να πολεμήσουν την Εκκλησία, η οποία είναι ο ίδιος ο Χριστός ο εις τους αιώνας επεκτεινόμενος.
Η πίστη και η συνείδηση της Εκκλησίας περί του ότι ο Παπισμός και κατόπιν ο Προτεσταντισμός είναι αιρέσεις είναι ολοφάνερη και αστασίαστη. Μπορεί κανείς να γεμίσει ολόκληρους τόμους, αν καταγράψει το σχετικό υλικό, μεγάλο μέρος του οποίου υπάρχει στη περισπούδαστη μελέτη του Αρχιμ. Σπυρίδωνος Μπιλάλη, «η αίρεσις του filioque». Που να μαζέψει κανείς και τα περί των άλλων αιρέσεων και πλανών του Παπισμού που πλησιάζουν τις είκοσι; Ενδεικτικώς εδώ θα παραθέσουμε μερικές γνώμες. Ο όσιος Μελέτιος ο Ομολογητής, ο Γαλησιώτης, σε ποίημά του με τίτλο «Ότι αιρετικοί εισιν οι Ιταλοί και οι συγκοινωνούντες αυτών απόλλυνται» γράφει ότι μερικοί αμαθείς ποιμένες ισχυρίζονται ότι δεν είναι αιρετικοί οι Ιταλοί. Ολόκληρος όμως ο χορός των Πατέρων τους καταδικάζει,όποιος Δε κοινωνεί με τους Λατίνους χωρίζεται από το Χριστό και τους Αγίους:
Μέγστα γαρ εσφάλησαν και πάμπολλα Λατίνοι
Πας των Πατέρων ο Χορός αυτούς καταδικάζει,
Αιρετικοίς συντάττεται και σύμπας ο Λατίνοις
Συγκοινωνών μεμέρισται Χριστού και των Αγίων.

Και αφού παραθέσει πολλές μαρτυρίες Αγίων συμπεραίνει:
Έγνως εξ ων ειρήκαμεν ολίγων παρανόμων
Εν δόγμασι βλασφημιών, παρατροπών εν έθει
Τους Ιταλούς αιρετικούς; Πως γουν η κοινωνία
Ημίν τούτων αβλαβής τοις εκτελούσι ταύτην;
Ή πως ουκ αν αιρετικοί κληθείεν οι Λατίνοι
Τοσαύτα παραβαίνοντες, καινίζοντες τοσαύτα;
Αφήνουμε όσα λέγουν πάμπολλοι Άγιοι Πατέρες, μεταξύ των οποίων και ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και ο Άγιος Μάρκου Εφέσου ο Ευγενικός, και θα παραθέσουμε όσα λέγουν οι Άγιοι Συμεών Θεσσαλονίκης και Αθανάσιος Πάριος. Ο Άγιος Συμεών Θεσσαλονίκης, γνωστός περισσότερο ως λειτουργιολόγος και μυσταγωγός, στα έργα του αναφέρεται συχνά στις καινοτομίες των Λατίνων. Κατά την διάρκεια της ποιμαντορίας του στη Θεσσαλονίκη, 1416/17-1429, οι Θεσσαλονικείς παρέδωσαν την πόλη στους Βενετούς (1423), για να την γλιτώσουν από τους Τούρκους, οι οπίοι τελικά την κατέλαβαν το 1430, λίγους μήνες μετά την κοίμηση του Αγίου Συμεών (1429). Οι Βενετοί προσπάθησαν να εκλατινίσουν τους κατοίκους εισάγοντες καινοτομίες των Λατίνων. Αντέδρασε όμως ποιμαντικά ο Άγιος Συμεών, γι' αυτό και πολλές φορές στα συγγράμματά του συναντούμε αναφορές στις καινοτομίες και τις πλάνες των Λατίνων. Συγκαταλέγει απερίφραστα τους Λατίνους μεταξύ των αιρετικών στο μεγάλο δογματολειτουργικό του έργο «Διάλογος εν Χριστώ κατά πασών των αιρέσεων και περί της μόνης πίστεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, των ιερών τελετών Τε και μυστηρίων πάντων της Εκκλησίας». Στο πρώτο μέρος του έργου, το δογματικό, αναπτύσσει εν πρώτοις τα περί των παλαιών αιρέσεων, όσες εμφανίσθηκαν μέχρι την Ζ' Οικουμενική Σύνοδο. Μεγάλο αριθμό κεφαλαίων αφιερώνει στους Λατίνους ως την τελευταία αίρεση που εμφανίσθηκε στην Εκκλησία μετά την Ζ' Οικουμενική Σύνοδο. Γράφει επί λέξει: «Εναπολέλειπται μαθείν και τις άρα των αιρέσεων μετά την οικουμενικήν σύνοδον την εβδόμην παρεισεφθάρη τη Εκκλησία, και τινα την λύμην ειργάσατο, και πως απολογητέον προς τους ταύτης εξεχομένους». Κατά τον Άγιο Συμεών ο Παπισμός προεκάλεσε στην Εκκλησία μεγαλύτερη ζημιά από όση προεκάλεσαν όλες μαζί οι αιρέσεις και τα σχίσματα. Οι Ορθόδοξοι έχουν κοινωνία με τους προ του σχίσματος ορθοδόξους πάπες και τους εορτάζουν ως αγίους. Οι μετά το σχίσμα πάπες είναι αιρετικοί. Έπαυσαν να είναι διάδοχοι στο θρόνο της Ρώμης, επειδή δεν έχουν την διαδοχή της αλήθειας. Για τον λόγο αυτό τον εκάστοτε πάπα «ου μόνον ου κοινωνικόν έχομεν, αλλά και αιρετικό αποκαλούμεν». Λόγω της βλασφημίας εναντίον του Αγίου Πνεύματος με την διδασκαλία του filioque έχασαν το Άγιο Πνεύμα, και όλα σ' αυτούς είναι αχαρίτωτα. Κωδικοποιεί ο Άγιος Συμεών λίγο προ της Τουρκοκρατίας την πίστη των Αγίων Πατέρων της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας: «Βλασφημούσιν άρα οι καινοτόμοι και πόρω του Πνεύματος εισι, βλασφημούντες κατά του Πνεύματος, και ουκ εν αυτοίς όλως το Πνεύμα το Άγιον, διο και τα αυτών αχαρίτωτα, ως την χάριν του Πνεύματος αθετούντων και υποβιβαζόντων αυτό... διο και το Πνεύμα ουκ εν αυτοίς το Άγιον, και ουδέν πνευματικόν εν αυτοίς και καινά πάντα και εξηλλαγμένα τα εν αυτοίς και παρά την θείαν παράδοσιν».
Ο εσχάτως επίσης ενταχθείς μεταξύ των Αγίων μεγάλος διδάσκαλος της Τουρκοκρατίας και ένας εκ των τριών Κολλυβάδων Αγίων Αθανάσιος ο Πάριος έχει ενδιαφέρουσες αναφορές στην Δογματική του, στο γνωστό δηλαδή έργο του «Επιτομή των θείων της πίστεως δογμάτων». Στο κεφάλαιο «Περί Εκκλησίας» αναλύοντας τα τέσσερα γνωρίσματά της, όπως προκύπτουν από το ιερό Σύμβολο στη φράση «εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν» γράφει: «Μία η Εκκλησία, ότι και είς Κύριος, μία πίστις, έν βάπτισμα, είς Θεός και Πατήρ πάντων. Εκσυρρίτονται άρα τούδε της Εκκλησίας ενιαίου συστήματος τα πολυσχιδή των αιρετικών κόμματα, ά δη και εκκλησίαι πονηρευομένων ακούουσιν, ά κατά διαφόρους καιρούς ο της αληθείας εχθρός τω υγιεί σίτω των Ορθοδόξων ζιζανίων δίκην ενέσπειρε. Και γαρ ου μόνον τους περί τα πρώτα και καίρια των μυστηρίων κακοδοξούντας της εκκλησιαστικής κοινωνίας εκδιωκτέον, αλλά και τους περί τα δεύτερα, και οίον επ' εκείνοις βεβηκότα, ωσαύτως ως κακόφρονας αποβαλλόμεθα. Φασί γαρ και οι νόμοι των βασιλέων, ότι αιρετικός εστι, και ταις των αιρετικών υπόκειται ποιναίς ο και μικρόν τι της ορθής πίστεως παρεκκλίνων. Φησί Δε και η δεσποτική φωνή ότι εάν και της εκκλησίας παρακούση, έστω σοιώσπερ ο εθνικός και ο τελώνης». Παραθέτει μάλιστα σε υποσημείωση από έργο καλούμενο Δοκίμιο τα εξής ενδιαφέροντα: «Τι Δε; Ήττον άρα τις απορήσειεν, ει διανοηθείη, όπως εντός ολίγων ετών, ο εγγύς της ασεβείας Λουθηροκαλβινισμός, μικρού το ήμισυ κατέσχε της Ευρώπης; Τι Δε ο Παπισμός, ο πατήρ του Λουθηροκαλβινισμού; Μάλιστα Δε και καυχώνται ότι γένη πάμπολλα εισι, και βασίλεια μεγάλα και κραταιά. Και τούτο δη εστι το λυπηρόν, ότι γένη τοσαύτα και λαοί πολυπληθείς εκκλησίαι εισι πονηρευομένων και αλλότριοι της μιας, αγίας, της καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας. Και μάλλον ή πρότερον. Πρότερον γαρ ήσαν αιρετικοί, καθά δη και νυν εισι, δια της εις το άγιον Σύμβολον προσθήκην. Νυν Δε και αβάπτιστοι όλως αποδείχθησαν όντες. Δι' ό και τους εξ αυτών προσερχομένους, ως εθνικούς δεχόμενοι, άτε αβαπτίστους βαπτίζομεν κατά τον Ζ' κανόναν της αγίας και Οικουμενικής Β' Συνόδου. Παραλείπω τα μύρια άλλα παρ' αυτών βδελύγματα. Αρμένιοι Δε και Κόπται, οι κατ' Αίγυπτον και Συρίαν,κόμματα μεν και ούτοι πονηρά, λυπούσι Δε ουδέν την Ορθόδοξον Εκκλησίαν, περιουσία της ιδίας αυτών απαιδευσίας».
Αναφερόμενος στο θέμα του filioque και εξηγών γιατί είναι αίρεση γράφει στη συνέχεια: «Επειδή η κακίστη αυτή αίρεσις ( αίρεσις γαρ εστι, ως εις το Η' άρθρο της πίστεως πολυτρόπως βλασφημούσα δια της εκ του Υιού προσθήκης) ζώσα καθ' ημάς εστι, και ουδέ παύεται λυπούσα και ταράττουσα την καθ' ημάς αγίαν Εκκλησίαν, ει και νυν μετριώτερον ή εν τοις πρόσθεν χρόνοις, δια την νυν υπό των αθέων επεισκωμάσασαν αδιαφορίαν. Τούτου χάριν ο περί αυτής ή κατ' αυτής ενταύθα λόγος φαίνεται ών ακόλουθος και αναγκαίος, ουχ ίνα Λατίνους νυν μετά χιλιετίαν σχεδόν πείσωμεν μεταμαθείν την αλήθειαν, τούτο γαρ οίμαι αδύνατον, αλλά ίνα τους ημετέρους ασφαλίσωμεν, ώστε μη υπό των συνήθων αυτοίς σοφισμάτων και ψευδοεξηγήσεων παρασύρεσθαι εις την απώλειαν».
Παραθέτουμε και την γνώμη του γνωστού Σέρβου οσίου γέροντος και μεγάλου θεολόγου π. Ιουστίνου Πόποβιτς, ο οποίος γράφει: « Ο Οικουμενισμός είναι κοινόν όνομα δια τους ψευδοχριστιανισμούς, δια τας ψευδοεκκλησίας της Δυτικής Ευρώπης. Μέσα του βρίσκεται η καρδιά όλων των ευρωπαϊκών ουμανισμών, με επικεφαλής τον Παπισμόν. Όλοι Δε αυτοί οι ψευδοχριστιανισμοί, όλαι αι ψευδοεκκλησίαι , δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία αίρεσις παραπλεύρως εις την άλλην αίρεσιν. Το κοινό ευαγγελικό όνομά των είναι παναίρεσις. Διατί; Διότι εις το διάστημα της ιστορίας αι διάφοροι αιρέσεις ηρνούντο ή παρεμόρφωνον ιδιώματά τινα του Θεανθρώπου και Κυρίου Ιησού, αι Δε ευρωπαϊκαι αύται ααιρέσεις απομακρύνουν ολόκληρον τον Θεάνθρωπον και εις την θέσιν του τοποθετούν τον Ευρωπαίον άνθρωπον. Εδώ δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ του Παπισμού, Προτεσταντισμού και άλλων αιρέσεων ων το όνομα λεγεών».
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Απέναντι λοιπόν στις ευρείες εκκλησιολογίες του Παπισμού και του Προτεσταντισμού που γκρέμισαν όλα τα όρια και τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις χριστιανικές ομολογίες, τώρα μάλιστα επεκτείνουν το εγχείρημα και προς τις θρησκείες, η Ορθόδοξη Καθολική και Αποστολική Εκκλησία δεν διστάζει να προβάλλει την δική της αποκλειστική εκκλησιολογία, διδάσκουσα ότι αυτή είναι η μόνη αληθής και σώζουσα Εκκλησία, όπως αποκλειστική είναι και η Χριστολογία και η σωτηριολογία. Μόνον ο Χριστός είναι το φως και η αλήθεια και η ζωή, δεν υπάρχει άλλο όνομα «εν ώ δει σωθήναι ημάς». Γι' αυτό και δεν υπάρχει άλλη Εκκλησία, άλλο σώμα Χριστού με κεφαλή τον Χριστό, δεν υπάρχουν άλλα παράλληλα εργαστήρια σωτηρίας.
Η ενότητα των πιστών, το «ίνα πάντες έν ώσι», που έγινε το σύνθημα του Οικουμενισμού, δεν θα επιτευχθεί με την τεχνητή και εξωτερική συγκόλληση των χριστιανικών ομολογιών, παρά τις μεγάλες δογματικές και άλλες διαφορές τους, αλλά με την ενσωμάτωσή τους στο ένα σώμα του ζώντος Χριστού, με την επιστροφή τους στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Κατά την διάρκεια των προσευχών μας οι πιστοί δεν ευχόμαστε υπέρ της ενώσεως των εκκλησιών, δεν υπάρχουν πολλές εκκλησίες, διηρημένες και χωρισμένες. Υπάρχουν οι τοπικές ορθόδοξες εκκλησίες που αποτελούν μόνον αυτές την Unam Sanctam, την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Όλες οι άλλες ομάδες είναι αιρέσεις και σχίσματα. Ευχόμαστε λοιπόν όχι υπέρ ενώσεως των εκκλησιών, αλλά «υπέρ ευσταθείας των αγίων του Θεού εκκλησιών», να διατηρεί ο Θεός σταθερές στην ομολογία της πίστεως τις ορθόδοξες εκκλησίες, ώστε να επιστρέψουν και να ενωθούν οι πάντες, όλοι οι εκτός της αληθούς και μόνης Εκκλησίας πιστοί. Αυτό είναι το νόημα της καθημερινής δεήσεως «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου, ευσταθείας των αγίων του Θεού εκκλησιών και της των πάντων ενώσεως». Ευχόμαστε της ενώσεως πάντων των ανθρώπων μέσα εις την μίαν Εκκλησίαν, που είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία. Το διευκρινίζει με απόλυτη σαφήνεια η ευχή της Αναφοράς στη Λειτουργία του Μ. Βασιλείου: «Τους πεπλανημένους επανάγαγε και σύναψον τη αγία σου καθολική και αποστολική Εκκλησία».


(Πρωτοπρ. π. Θεόδωρος Ζήσης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Παν/μίου Θεσσαλονίκης) Αναδημοσίευση.




Βιβλιογραφία - Βιβλιογραφικές Αναφορές:
+Πρωτοπρεσβύτερου Αντωνίου Γ. Αλεβιζόπουλου, Δρ. Θεολογίας, Δρ. Φιλοσοφίας Αποκρυφισµός, Γκουρουισµός, Νέα Εποχή
Εγχειρίδιο Αιρέσεων & Παραχριστιανικών Οµάδων
Μετενσάρκωση ή Ανάσταση;
Προσευχή ή Διαλογισµός;
Μιχαήλ Γ. Χούλη, Θεολόγου, Εκδόσεις Φωτοδότες
Πνευµατισµός, Παραψυχολογία και Μαγεία στο Φως του Χριστιανισµού
Αθανασίου Β. Αβραµίδη Καρδιολόγου - Παθολόγου Καθηγητή του Πανεπιστηµίου Αθηνών, Μέλος της Ακαδηµίας Επιστηµών της Νέας Υόρκης. Εκδόσεις: Φωτοδότες
Ανορθόδοξες Θεραπευτικές Μέθοδοι της Νέας Εποχής
Ιεροµονάχου Αρτεµίου Γρηγοριάτη,Χηµικού, Ολιστική Ιατρική. Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους
Μοναχού Αρσενίου Βλιαγκόφτη Δρ. Θεολογίας, Πτυχιούχου Φιλοσοφίας
Σύγχρονες Αιρέσεις Μια πραγματική απειλή Εκδόσεις Παρακαταθήκη
+Αρχιµανδρίτου Χαραλάµπους Βασιλόπουλου Η Εβραιοµασωνία ξεσκεπάζεται, ο οικουµενισµός χωρίς µάσκα, Ξεσκέπασµα της Θεοσοφίας Εκδ: Ορθόδοξος Τύπος
+Παναγιώτη Τρεµπέλα Μασονία, Θεοσοφία Εκδόσεις Σωτήρ
Jean Paul Regimbal Παραβίαση της συνείδησης µε µηνύµατα υποσυνείδητα
Εκδόσεις: Ηλιοσκόπιο
Κ. Γ. Παπαδηµητρακόπουλος Εκδόσεις Φωτοδότες
Ο Σατανισµός στη µουσική ροκ
Ο Σατανισµός στις Κινηµατογραφικές Ταινίες
Πίσω από τη βιτρίνα των παιχνιδιών
Μαθήµατα Μαγείας & Σατανισµού από τον Χάρι Πότερ (Ι&ΙΙ)
Κοινωνία uπisex?
Διονυσίου Φαρασιώτη Οι Γκουρού, ο Νέος και ο Γέροντας Παΐσιος
Εκδόσεις: Θεσσαλονίκη, Σταµούλης.
Νικολάου Ψαρουδάκη Δικηγόρου- Δηµοσιογράφου Σκοτεινές δυνάµεις & Χριστιανισµός Εκδόσεις: Χριστιανική Δηµοκρατία
Γενική Παγκόσμιος Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος - Λαρούς
Νεώτερο Ορθογραφικό & Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Ηλίου
Roger Lambelin Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών Εκδόσεις Δαμιανός
Αγίου Νικοδήµου του Αγιορείτου Λόγος κατά των µαγικών ειδών»,
Περί των ειδών της µαγείας Εκδόσεις Ορθόδοξος Κυψέλη
Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου & Αγίου Μακαρίου Κορίνθου Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών

EndGame : Blueprint for Global Enslavement (Greek Subtitles)
2:19:29
Βγήκε το πολυαναμενόμενο συναρπαστικό ντοκυμαντέρ του δημοσιογράφου Alex Jones με ελληνικούς υπότιτλους: Endgame: blueprint for global enslavement. To "Endgame" είναι το τελικό αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας πάνω σε ιστορικά ντοκουμέντα που εξηγούν γιατί οι ηγέτες αυτού του κόσμου είναι μανιακοί με τον απόλυτο έλεγχο, της κατακυρίευσης και της σκλαβιάς της ανθρωπότητας, χειριζόμενοι τρομαχτική ισχύ για χάρη μόνο της ισχύoς, συγκεντροποιώντας την εξουσία σε ένα αδυσώπητο παγκόσμιο κυβερνητικό σύστημα, και επιδιώκοντας την "τελική λύση τους" για παγκόσμιο πληθυσμιακό αποδεκατισμό. Το "Endgame" ξεσκεπάζει το μακροπρόθεσμο σχέδιο των ελιτιστών και εξηγεί γιατί θα είναι ένας εφιάλτης για το υπόλοιπο της ανθρωπότητας εκτός και εάν ξεσηκωθούμε τώρα και πολεμήσουμε ενάντια στα συστήματα του ελέγχου τα οποία σχεδιάστηκαν για να μετατρέψουν εμάς και τον πλανήτη μας σε ένα πλανήτη φυλακή. Ξεσκεπάζονται ανοιχτά η λέσχη Μπίντερμπεργκ, οι Ροκφέλερ και οι Ροθτσιλντ, η Ευγονική, ο μετανθρωπισμός, και τα εγκλήματα των τυράννων και της ελιτ διαμέσου των αιώνων. www.infowars.com ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΡΙΧΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ Η ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ«
http://video.google.com/videoplay?docid=-387184764550286718&ei=QIqKS5qrOoKf-Aa456iUBQ&q=alex+jones+greek+subs+endgame#






  Βασικές θέσεις της Νέας Εποχής. Ορθόδοξη αντιμετώπιση (π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης)
Περιγραφή: Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, στα πλαίσια του αντιαιρετικού σεμιναρίου  ενημέρωσης του ποιμνίου της για την "Νέα Εποχή", διοργάνωσε ειδική εκδήλωση-ομιλία την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007, στο "Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο Λαρίσης, με ομιλητή τον λόγιο μοναχό π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη, εκδότη του Ορθοδόξου περιοδικού "ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ", ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: "Βασικές θέσεις της Νέας Εποχής. Ορθόδοξη αντιμετώπιση"
Έκδοση: Μέγεθος αρχείου: 17.64 MB

http://www.alopsis.gr/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=2










Ο Κομμουνισμός αποτελείται από δύο μέρη: Το πρακτικό και το μεταφυσικό. Η μεταφυσική του Κομμουνισμού είναι ο υλισμός (Μαρξιστικός φιλοσοφικός υλισμός και ιστορικός υλισμός), δηλαδή το κήρυγμα της αθεΐας και του μηδενισμού του ανθρώπου. Με άλλα λόγια ότι όλα δηλαδή τελειώνουν στον τάφο και πως η ύλη είναι ο Θεός ενώ δεν υπάρχει Θεός ως πνεύμα και αθανασία ψυχής. Η αντίφαση του Κομμουνισμού είναι ότι αν δεν υπάρχει Θεός, ψυχή και αιωνιότητα, τότε δεν μπορεί να στηρικτεί το κήρυγμα της αγάπης, της δικαιοσύνης και της ειρήνης. Πρόκειται δηλαδή για μία θεωρία που συνθετεί χριστιανική διδασκαλία με την αθεΐα. 

Μέσα απ' τον ομφάλιο λώρο, που λεγόταν ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΥΛΙΣΜΟΣ και ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ , εκείνα, που εξέθρεψαν την επανάσταση των Μπολσεβίκων (κατά κύριο λόγο και τρόπο αφανή) δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το άσβεστο μίσος κατά του Χριστιανισμού και η δίψα για παγκόσμια επικράτηση, τουΤαλμουδικού νεομεσσιανισμού, που - μέσα από την αλληγορική φιλοσοφικοκοινωνική θεωρία ενός διαπρεπούς γόνου οικογένειας Ραββίνων και μυημένου στο Ταλμούδ, κι αργότερα στο Σατανισμό, που είχε το ψευδώνυμο Karl Marx (1818-1883) ήθελε να βλέπει τον "περιούσιο" και εκλεκτό λαό, όχι πια στον λαό του Ισραήλ, αλλά στις καταπιεσμένες κι ενωμένες (πάνω από σύνορα εθνών και διαφόρων λαών, φυλών, πολιτισμών) μάζες των προλεταριάτων όλου του κόσμου, τις οποίες - μετά την παγκόσμια επανάσταση κι επικράτησή τους - θα τις κυβερνούσαν οι λίγοι εκλεκτοί του Θεού και οι μυημένοι στα μυστικά της αρχαίας και αναλλοίωτης σοφίας. 
ΓΙ ΑΥΤΟ και, πολλά χρόνια πριν οι ορδές των δαιμονισμένων αρχίσουν - στο όνομα του ψευδοπροφήτη Μαρξ και υπό την ηγεσία του ψευδομεσσία Λένιν- τη νέα εξαγνιστική, τελετουργική και αναγεννητική ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ, το σύμβολο που κοσμούσε το πηλήκιο του Εβραίου αρχιεπαναστάτη, Ταλμουδιστή και Καμπαλιστή Leiva Bronstain (που έμεινε γνωστός, στην ιστορία, με το ψευδώνυμο Τρότσκυ, 1879-1940) και έμελλε να είναι το έμβλημα ΟΛΩΝ των σημαιών, των σφραγίδων και των στρατών των Κομμουνιστικών Κρατών, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το πεντάκτινο αστέρι της Καμπαλιστικής Μαγείας, η γνωστή πεντάλφα, με το χρώμα του αίματος, το ερυθρό! Το ίδιο σύμβολο, που χρησιμοποιούσε απροκάλυπτα, μέσα στα Τσαρικά ανάκτορα, ο καταχθόνιος, αιμοδιψής, σαρκολάγνος και μυστηριώδης (για την επίσημη ιστορία) Σατανιστής μάγος Ρασπούτιν, που - μεταμφιεσμένος και "μετασχηματισμένος" σε Ορθόδοξο Χριστιανό μοναχό - είχε καταφέρει να πείσει τον Τσάρο Νικόλαο Β', ότι μόνο αυτός, ως χαρισματούχος θεραπευτής μπορούσε να κρατά στη ζωή τον αιμοφιλικό διάδοχο, και (μέσα από τη συνεχή παρουσία του στα ανάκτορα), να διαφθείρει,με την τελετουργική ερωτική μαγεία, πολλές γυναίκες της Τσαρικής Αυλής. 
ΓΙ' ΑΥΤΟ και το μόνο, που - με μανία, μοχθηρία και βαναυσότητα καταπολέμησαν όλα τα Κομμουνιστικά καθεστώτα και βύθισαν, μέχρις ασφυξίας και αφανισμού, μέσα στο αίμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, ήταν η Πίστη η Χριστιανική. Γιατί την πίστη τους οι λαοί θα έπρεπε να την αφιερώνουν, όχι στον Λόγο του Θεού, αλλά στον, μοναδικό αυθεντικό και αλάνθαστο ερμηνευτή του ψευδοπροφήτη Μαρξ, λόγω του Κόμματος! Κι αφού η Πίστη στον Θεό ήταν το όπιογια τον λαό, λογικό και φυσικό ήταν, οι αμετανόητοι "οπιομανείς" Χριστιανοί να εγκλείονται σε "ψυχιατρικά" καταστήματα προς αποτοξίνωση ή να βασανίζονται σαδιστικά και να αφανίζονται σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως προς παραδειγματισμό. 
Κι ήταν τόσο λογικά και φυσικά όλα αυτά, που συνέβαιναν επί εβδομήντα ολόκληρα χρόνια του 20ου αιώνα σε βάρος των Χριστιανικών (και μόνο των Χριστιανικών) πληθυσμών, ώστε να βγάζουν το σκασμό ΟΛΟΙ εκείνοι οι φλογεροί εραστές του Ουμανισμού, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, ΟΛΟΙ εκείνοι οι βερμπαλιστές κι ανυποχώρητοι φανφαρόνοι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τα έδρανα της Κοινωνίας των Εθνών και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κι ΟΛΕΣ εκείνες οι ευαίσθητες ψυχές, που γαλουχήθηκαν με τις ιδέες και τις αρχές της Αμερικανικής και Γαλλικής Επανάστασης και του "φιλάνθρωπου" Τεκτονισμού. (που έχει το θράσος να θέλει να οικειοποιηθεί την Φιλική Εταιρεία, την μόνη μυστική Εθνική και Χριστιανική Οργάνωση του κόσμου ολόκληρου, που- επειδή είχε σύμβολο τον ΣΤΑΥΡΟ του Ιησού Χριστού- οδήγησε το Γένος των Ελλήνων στην Ελευθερία και στην Ορθοδοξία). 

Ο Κάρολος Μαρξ, ο ιδρυτής του Κομμουνισμού ήταν εβραίος και λεγόταν Κεσιλέ Μαρδοχαίος. Ο Λένιν ήταν εκ μητρός εβραίος. Το Συμβούλιο των λαϊκών Επιτρόπων της πρώτης Κομμουνιστικής Κυβερνήσεως της Ρωσίας είχε 17 εβραίους σε σύνολο 22 μελών. Αυτοί ήταν οι: Λένιν, Λουριέ, Σλίχτερ, Τρότσκυ, Κάουφμαν, Σμιθ, Λίλινα, Σπίτσεμπεργκ, Ζηνόβιεφ, Κουκόρσκι, Βολοδάρσκι, Ραδομισλίσκι, Στέμπεργκ και Φενιστάϊν. 

Την άνοιξη του 1917 ο Ζάκομπ Σίφφ άρχισε να στέλνει εμβάσματα στον Τρότσκυ, το ίδιο έκανε και η εβραιομπολσεβικική εφημερίδα της Νέας Υόρκης "Εμπρός" για χρηματοδότηση της επαναστάσεως. Επίσης ο Εβραίος Μαξ Βάρμπουργκ έστειλε για τον ίδιο σκοπό χρήματα στον Τρότσκυ, καθώς και οι εβραίοι τραπεζίτες Όλαφ Άσμπεργκ των τραπεζών ΝΥΕ της Στοκχόλμης και Ζιβοτόβσκυ, του οποίου θυγατέρα παντρεύτηκε ο Τρότσκυ. Με αυτό το τρόπο ήλθαν σε επαφή οι εβραίοι πολυεκατομμυριούχοι με το εβραϊκό προλεταριάτο της Ρωσίας. 
Όταν προσέξει κανείς, ότι ο εβραϊκός οίκος Κουν, Λόεμπ και Σία έχει σχέσεις με το Συνδικάτο του Ρήνου - Βετσφαλίας, που είναι εβραιογερμανική επιχείρηση καθώς και με τον εβραϊκό οίκο του Παρισιού Αδελφοί Λαζάρ και την εβραϊκή Τράπεζα Γκύνζμπεργκ της Πετρουπόλεως, του Τόκιο και του Παρισιού, όταν ακόμη αντιληφθεί κανείς, ότι οι εβραϊκές επιχειρήσεις που αναφέρθηκαν έχουν στενές σχέσεις με τον εβραϊκό οίκο Σπάγερ και Σία του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και της Φραγκφούρτης του Μάϊν, καθώς και με την εβραιομπολσεβική επιχρίρηση των Τραπεζών ΝΥΕ της Στολχόλμης, τότε θα δει καθαρά, πως η μπολσεβικική κίνηση φανερώνεται σαν μια μεγάλη εβραϊκή επιχείρηση, και ότι ορισμένες εβραϊκές Τράπεζες συμμετέχουν ζωηρά στην οργάνωση της επιχείρησης αυτής. 
(Γιόχαν Φον Λέερς: Δυνάμεις πίσω από τον Ρούζβελτ, Αθήνα 1941, σελίδα 192)


Ο Richard Wurmbrand στο βιβλίο του "ο Άγνωστος Καρλ Μαρξ", 1982, γράφει: 
... ήταν το όργανο που διάλεξε ο Σατανάς, για να κάνει τον άνθρωπο να χάσει την αυτοεκτίμησή του, την πεποίθησή του ότι προέρχεται από ψηλά και ότι προορίζεται να ξαναγυρίσει εκεί. Ο Μαρξισμός είναι η πρώτη συστηματική και λεπτομερής φιλοσοφία που μειώνει απότομα την ιδέα για τον άνθρωπο (σελ.54). Ο Μαρξ πρότεινε έναν επίγειο παράδεισο. Όταν οι σοβιετικοί επιχείρησαν να τον πραγματοποιήσουν το αποτέλεσμα ήταν κόλαση (σελ.72) γιατί Οι σατανικές δυνάμεις προετοίμαζαν τη Ρωσσία για τη νίκη του Μαρξισμού (σελ.74). 

Μέσα από τον ομφάλιο λώρο, που λεγόταν ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ, εκείνα που εξέθρεψαν την Γαλλική Επανάσταση (κατά κύριο λόγο και τρόπο αφανή) δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά το άσβεστο μίσος των Ναϊτών Ιπποτών κατά της Μοναρχίας και της Χριστιανικής Εκκλησίας (ως των κύριων μοχλών της τυραννίας και αιτίων της κοινωνικής εξαθλίωσης), και η δίψα για εκδίκηση, μεταλλαγμένα σε μυστικά φιλοσοφικοειδή ιδεολογήματα των Μαρτινιστών, των Πεφωτισμένων, των Ελευθεροτεκτόνων, των Εγκυκλοπαιδιστών, των Ιακωβίνων και των ποικιλώνυμων Λεσχών, και μετουσιωμένα, στην "κατάλληλη στιγμή" σε φλογερά επανασταστικά κηρύγματα και συνθήματα των εκλεκτών μυημένων Δαντών (George Jacques Danton, 1759'1794), Ντεμουλέν (Camille Desmoulins, 1760-1794), Μιραμπώ (Honore- Gabriel Riquetti, comte de Mirabeau, 1749-1791)  κ.α. 
ΓΙ ΑΥΤΟ και πριν ακόμη ανοίξουν οι πόρτες των κελλιών της Βαστίλλης (για να απελευθερωθούν και αποθεωθούν, ως θύματα της απολυταρχίας, εφτά - όλοι κι όλοι- κρατούμενοι, που δεν είχαν φυλακισθεί για πολιτικά αδικήματα), είχαν ήδη αντικατασταθεί, οι μεν πανανθρώπινες διακηρύξεις του Χριστιανικού Ευαγγελίου περί Ελευθερίας, Ισότητας και Αδελφοσύνης εν Χριστώ Ιησού, με το Μασονικής έμπνευσης ουτοπικό σύνθημα της Ελευθερίας, Ισότητας, Αδελφότητας εν Δημοκρατία(Liberte, Egalite, Fraternite), η δε προς τον Θεό- Δημιουργό και τον Υιό και Λόγο του Θεού Ιησού Χριστό, οφειλομένη πίστη, με την πίστη την οφειλόμενη στον Ορθό Λόγο και στην Δημοκρατία, ως των μόνων πηγών, τάχα, της γνώσης της αληθινής και της επίγειας ευδαιμονίας. 
ΓΙ ΑΥΤΟ και τόσο η Επανάσταση (η Γαλλική) όσο και οι θυγατέρες της η Ελευθερία και η Δημοκρατία (των Γάλλων) βρέθηκαν κι οι τρεις να έχουν καπελλωθεί με ένα τελείως άσχετο με τον Γαλλικό πολιτισμό, ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟ σύμβολο ενός ειδωλολατρικού λαού της... Ασίας, τον Φρυγικό σκούφο! Τον ιδιόμορφο σκούφο των Θεών Άτι των Φρυγών και Λυδών και Μίθρα των Περσών και των Κομαγηνών, που συμβόλιζε την ακατάβλητη δύναμη της φύσης και του Πεπρωμένου, που επιβάλλει την αναγέννηση μέσα απ' την καταστροφή (τον θάνατο) και την αναπόφευκτη, αλλά "εξαγνιστική" αιματοχυσία! Αυτό το σύμβολο, τον Φρυγικό σκούφο (Φρυγικό πίλον) χρησιμοποιούσαν, ήδη από τις αρχές του 16ου αιώνα ως μυστικό συνθηματικό σημείο αναγνώρισης και γνησιότητας των εγγράφων τους, οι μυημένοι σε μυστικές εταιρείες, που αποτελούσαν τον φλογερό πυρήνα αντίστασης κατά του Ρωμαιο-Καθολικισμού και υπήρξαν οι αφανείς σχεδιαστές και σκαπανείς της Μεταρρύθμισης. 
Ο Ροβοσπιέρρος και ο Σαιν Ζύστ πίστεψαν και το πίστεψαν αληθινά...ότι θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν, να τελειοποιήσουν το ανθρώπινο γένος με θεσμούς και συστήματα, αυστηρά και ανένδοτα προσαρμοσμένα σε ιδέες. Και οι ιδέες έγιναν, έτσι, τέρατα. Εν ονόματι της ελευθερίας πνίγηκε η ελευθερία στο αίμα. Εν ονόματι της ευτυχίας του ανθρώπου, του μελλοντικού, του άγνωστου, έγιναν μυριάδες άνθρωποι- άνθρωποι παρόντες την ώρα εκείνη - δυστυχείς. Η ιδέα, η αρχή (proncipe) πήρε στο πνεύμα του Ροβεσπιέρρου και του Σαίν Ζυστυπεράνθρωπες διαστάσεις. Έτσι- όπως παρατήρησε στα μέσα του ΙΘ αιώνα ο Λόρεντς φν Στάιν το υπερανθρώπινο της Αρχής έγινε απανθρωπία. Η ψυχή αγνοήθηκε. 
Παναγιώτη Κανελλόπουλου Η Γαλλική Επανάσταση εκδόσεις Διον. Γιαλέλη 1983, σελ. 190-191

Έτσι ο σκούφος του Άττι και του Μίθρα, σκεπάζοντας - μέσα στην οχλοβοή και το τρεχαλητό του αλαφιασμένου και αφιονισμένου, με κηρύγματα μίσους, λαού - τα μάτια της ψυχής και τις διδασκαλίες του Ευαγγελίου, κατάφερε μέσα από την αιματοχυσία (και μάλιστα την τελετουργική) να εξαγνίσει τις ιδέες και τις αρχές της προσωρινής απανθρωπίας και να φέρει την αναγέννηση διδάκοντας τον κόσμο ολόκληρο, πως η μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ, για την γήινη ευδαιμονία των πολλών, δεν ξεκινάει από την Πίστη στον Θεό, Ιησού Χριστό, και την εθελούσια αλλαγή του εαυτού μας, σύμφωνα με τα λόγια Του, μα απ' τον μαζικό και βίαιο αφανισμό όλων εκείνων, που δεν συμφωνούν με τις ιδέες και τις αρχές του Μεσσία της κάθε μίας Νέας Εποχής! 
Κι ήταν τόσο αιμοχαρείς κι αιμοδιψείς οι δυνάμεις εκείνες της απανθρωπίας, που σαν "άγγελοι φωτός" οδηγούσαν τα βήματα της Γαλλικής Επανάστασης κι ανέλαβαν να γαλουχήσουν τα δίδυμα πρωτότοκα τέκνα της, την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΑΘΕΪΑ, ώστε χρειάσθηκαν, κι αυτό ακόμη, το αίμα των πιο φλογερών πρωτεργατών της, μα κι εξαπατημένων και ακούσιων συνεργατών τους. Πριν προλάβουν να καταλάβουν το "γιατί" τα κεφάλια του Δαντών και του Ντεμουλέν, τουΡοβεσπιέρρου και του Σαίν Ζυστ βρέθηκαν στα πανέρια της γκιλοτίνας. Ο Μαρά (Jean-Paul Mara, 1743-1793) βρέθηκε, μέσα στη μπανιέρα του, με κομμένη την καρωτίδα και τρυπημένη την καρδιά  του από το μαχαίρι της Σαρλότ τας Κορνταί (Carlotte de Corday). Ο Κοντορσέ (Jean-Antoine-Nicolas Caritat, marquis de Condorcet, 1743-1794) ο τελευταίος των κορυφαίων Εγκυκλοπαιδιστών, ο φιλόσοφος των Φώτων, που "έβλεπε" το σκοτάδι στη θρησκεία και στον Χριστιανισμό (!), βρέθηκε νεκρός στη φυλακή έχοντας αυτοκτονήσει με δραστικό δηλητήριο, για να γλιτώσει την γκιλοτίνα. Μα κι ο Μιραμπώ, που γλύτωσε την γκιλοτίνα, γιατί "πρόλαβε" να πεθάνει πριν να ανέβει σε αυτήν, τιμωρήθηκε νεκρός! Γιατί, λίγο μετά την τελευταία του πνοή, βρέθηκε πως εκτός από φλογερός επαναστάτης, ήτανε μαζί, την ίδια εποχή, και κρυφός, μα κι έμμισθος, συνεργάτης του κακού Βασιλιά και τύραννου Λουδοβίκου! 








Μέσα από τον ομφάλιο λώρο που λεγόταν ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (ΝΑΖΙΣΜΟΣ) εκείνα, που εξέθρεψαν κατά κύριο λόγο και τρόπο αφανή την “ιδεολογία” και τις πρακτικές του Γ Ράϊχ, δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά περί Αρείας φυλής και Νέας Τάξης Πραγμάτων ή Νέας Εποχής, αποκρυφιστικές και αντιχριστιανικές δοξασίες της Θεοσοφίας (της δαιμονοκατειλημμένης H.P. Blavatsky), και οι περί του γένους των υπερανθρώπων θεωρίες του Fr. Nietzsche, μεταλλαγμένες σε μεσσιανικά οράματα ενός ταπεινωμένου τάχα πολεμιστή, που θέλησε να αποκαταστήσει την τιμή και να υλοποιήσει τα όνειρα ενός αδικημένου Παγγερμανισμού.
ΓΙ ΑΥΤΟ και ως έμβλημα των Ναζί επιλέχθηκε, από τον ίδιο τον Αδόλφο Χίτλερ (1889-1945) το αποκρυφιστικό (Καββαλιστικό, Αλχημιστικό, Μαγικό, Θεοσοφικό!) σύμβολο της δεξιόστροφης σβάστικας (αγκυλωτού σταυρού), μέσα σε έναν άσπρο κύκλο με κόκκινο φόντο' το σύμβολο δηλαδή, του δεξιόστροφου πύρινου τροχού, ο οποίος – με ΑΞΟΝΑ την ενωμένη, μεταστοιχειωμένη (αναγεννημένη) και φυλετικά αμόλυντη Γερμανία- θα ανέστρεφε την αριστερόστροφη καταστροφική πορεία της ανθρωπότητας, και, μέσα από μια αναγκαία και ¨εξαγνιστική” αιματοχυσία, θα την οδηγούσε στην Χιλιετή Βασιλεία του Γ Ράϊχ, δηλαδή σε μία Νέα Τάξη Πραγμάτων, σε μια Κοσμική Δημιουργία, υπό την κυριαρχία και επιστασία της Αρείας Φυλής! Μια παραλλαγή της δεξιόστροφης σβάστικας, με έναν ομόκεντρο κύκλο στη μέση, είναι κι ένα ιδεόγραμμα της αρχαίας Γερμανικής μαγικής γραφής των ρούνων, που συμβολίζει τη Δύναμη (του Θεού Οντίν), τη Νίκη, και το νικηφόρο πεπρωμένο. Ρουνικό επίσης, είναι και το σύμβολο σιγκ που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί, ως έμβλημα και ιδεόγραμμα των φοβερών Ταγμάτων Θανάτου, των Ες-Ες, (Δύο S με παράλληλες και τεθλασμένες γραμμές σε σχήμα διπλού κεραυνού). Αλλά κι αυτός ακόμη ο ιδιότυπος και πασίγνωστος Ναζιστικός Σταυρός (που ήταν αποτυπωμένος σε όλα τα οπλικά συστήματα κι απονέμονταν ως μετάλλιο τιμής στους γενναίους μαχητές του Γ Ράϊχ για να τον φορούν πάνω από τη στολή στο κέντρο της βάσης του λαιμού) δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά ο απόκρυφος Καββαλιστικός Σταυρός των Ναϊτών Ιπποτών, ο λεγόμενος Σταυρός των Μακαρισμών τον οποίο οι Ναΐτες χρησιμοποιούσαν για την κρυπτογράφηση του μυστικού τους, Καββαλιστικού αλφαβήτου (σύμφωνα με τον Καμπαλιστή και Ταλμουδιστή Robert Ambelain στο βιβλίο του “Το πραγματικό πρόσωπο Ιησούς ή το θανάσιμο μυστικό των Ναϊτών”)

Ακολουθώντας αυτή τη πορεία προς τα πίσω, στις ρίζες υπήρχαν υποτιθέμενα παγκόσμια μυστικά που έπρεπε να ανακαλυφθούν και τα «κλειδιά» για την αναβίωση των απογόνων αυτής της «άρχουσας φυλής» των «υπερανθρώπων» σε μία νέα χιλιετηρίδα. Ο Χίτλερ ονόμασε αυτή τη νέα περίοδο Τρίτο Ράιχ, «Το Ράιχ των Χιλίων Ετών». Με το να μυήσει τον Χίτλερ στα υψηλότερα μυστικά της Εταιρείας της Θούλης, ο Dietrich Eckhart πίστευε ότι απελευθέρωνε μια ηγεμονική μυστικιστική δύναμη. Έγραφε:«Ακολουθήστε τον Χίτλερ! Εκείνος θα χορέψει, αλλά εγώ έχω διαλέξει τον ρυθμό. Του έχουμε διαλέξει το ρυθμό. Του έχουμε εμπιστευτεί τα μέσα για να επικοινωνεί μαζί Τους. Μην κλαίτε για μένα: Θα επηρεάσω την ιστορία όσο κανένας άλλος Γερμανός» Dave Hunt, Ειρήνη, Ευημερία και το Επερχόμενο Ολοκαύτωμα, Eugene, OR: Harvest House, 1983, p.140. 
Ο απώτερος σκοπός του Χίτλερ ήταν να δημιουργήσει μια υπεράνθρωπη φυλή, υπό την αιγίδα μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, με αρχηγό τον ανώτατο «θεάνθρωπο». Για την επίτευξη του σκοπού του, η αιματηρή θυσία των Εβραίων θεωρήθηκε απαραίτητη για την «κάθαρση» του Γερμανικού αίματος ώστε να επανέλθει η γεννετική αγνότητα και η αναμενόμενη υπεροχή. Αυτός «ο νέος άνθρωπος» θα ήταν μια φυλή Αρειανών «θεών». Ο Χίτλερ έλεγε εκστατικός: «Ο νέος άνθρωπος ζει ανάμεσά νας, τώρα! Είναι εδώ! Θα σας φανερώσω ένα μυστικό. Είδα τον νέο άνθρωπο. Είναι ατρόμητος και σκληρός.»
Hunt, Ειρήνη, Ευμάρεια και το Επερχόμενο Ολοκαύτωμα, σελ.136. 
Οι οικείοι καθώς και πλήθος κόσμου είχαν παρασυρθεί από το μαγνητικό χάρισμα του Χίτλερ. Πολλοί που ανήκαν στην υψηλή Γερμανική ηγεσία είχαν καταλάβει ότι ο Χίτλερ κατευθυνόταν από αόρατες δυνάμεις, που τις ονόμαζαν «Άγνωστοι Ανώτεροι». Ο Herman Rausching, ο Κυβερνήτης του Danzig και έμπιστος του Χίτλερ έλεγε: «Δεν μπορεί παρά να ήταν ένα μέντιουμ…πέρα από κάθε αμφιβολία, ο Χίτλερ ήταν αιχμάλωτος δυνάμεων ανεξάρτητων από τον εαυτό του…για τις οποίες ο συγκεκριμένος άνθρωπος που ονομαζόταν Χίτλερ, αποτελούσε μόνο ένα προσωρινό καταφύγιο» 
Gerald Suster Ο Χίτλερ: Ο Μυστικιστικός Μεσσίας, Νέα Υόρκη:1981, σ.120
Ο Heirich Himmler, αρχηγός των SS ήταν φανερά αναμεμειγμένος με τον αποκρυφισμό. Ήταν ηγέτης αυτών των ξεχωριστών στρατευμάτων, που είχαν δώσει όρκους αίματος να διατηρήσουν τις βαθιές αποκρυφιστικές διασυνδέσεις τους και να προωθήσουν την χιλιετιρίδα του Τρίτου Ράιχ. Τα SS που ονομαζόντουσαν και «Μαύρη Τάξη» ήταν μια αριστοκρατική κάστα μάγων της μαύρης μαγείας, που χρησιμοποιούσε αποκρυφιστικές τελετουργίες και τεχνικές διαλογισμού, σαν μια μυστική βάση της δύναμης και της επιρροής τους. Πολλές αποστολές είχαν σταλεί στην Ινδία και το Θιβέτ για να βρουν τα χαμένα κλειδιά για το Αυριανό παρελθόν τους. Όταν το Βερολίνο έπεσε στα χέρια των Συμμάχων, βρέθηκαν περισσότερα από 1000 πτώματα Θιβατιανών. 
«Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το γεγονός ότι η Ναζιστική άποψη για τον κόσμο και τα βασικά στοιχεία της άποψης του Κινήματος της Νέας Εποχής για τον πόλεμο, είναι πανομοιότυπα. Και είναι φυσικό αυτό αφού και οι δύο έχουν την ίδια αποκρυφιστική ρίζα: τη Θεοσοφία. Η κοσμολογία τους και η φιλοσοφία τους είναι όμοιες».
Joseph Carr, «Ο Αγκυλωτός Σταυρός» Lafayette, L.A: Huntington House, Inc.
«Συντελείται κάτι που έχει τεράστια σημασία και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα. Η τελευταία αναβίωση του αποκρυφισμού ανέδειξε τον Αδόλφο Χίτλερ και τα θύματα ήταν εκατομμύρια. Δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί που άραγε θα οδηγήσει η σύγχρονη γιγαντιαία αναβίωση του αποκρυφισμού» Hunt, USA: Ο Καινούριος Μαθητευόμενος Μάγος, σελ.25. 
Η Εφημερίδα Αθηναική επισημαίνει ότι «Πριν τους πολέμους κανένας Εβραίος δεν ήθελε να μεταβεί στην Παλαιστίνη και να αξιοποιεί ερήμους. Οι διωγμοί όμως του Χίτλερ εξανάγκασαν τους Εβραίους να μεταβούν στην Παλαιστίνη. Έτσι το προαιώνιο σχέδιο του Σιωνισμού πραγματοποιήθηκε. Να έγινε άραγε τυχαία ο Χίτλερ όργανο των Σιωνιστών; Ή μήπως οι αδίστακτοι φορείς του Σιωνιστικού οικονομοθρησκευτικού ιμπεριαλισμού θυσίασαν εκατόμβες Εβραίων για να «πείσουν» τους υπολοίπους να υποταχθούν στα σχέδιά τους; Υπάρχει η πληροφορία ότι ο Χίτλερ ήταν Εβραίος και όπως και ο πατέρας του απέκρυβε επιμελώς την εβραική καταγωγή την οποία θεωρούσαν οικογενειακό άγος! Ο αντισημιτισμός του ήταν το παθολογικό αντάλλαγμα στην πολιτογράφηση του στον παγερμανισμό κι η υποσυνείδητη ίσως συγκάλυψη της επαχθούς εβραικής του καταγωγής…» Εφημερίδα «Αθηναική» 25/7/1964. 
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτή η τοποθέτηση είναι έγκυρη. Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο Διάβολος μπορεί να κρύβεται πίσω από προσωπεία φαινομενικά αντίθετα μεταξύ τους. 
«Αυτοί που παραπλάνησαν την Γερμανία για να ασπαστεί τη σβάστικα, δεν είναι νεκροί. Ζουν ακόμη ανάμεσά μας, όπως και σε κάθε εποχή, και θα συνεχίσουν να ζουν μέχρι την Αποκάλυψη, αναμφισβήτητα. Ο Εθνικό- Σοσιαλισμός δεν ήταν παρά ένα μέσο γι’ αυτούς και ο Χίτλερ ένα πιόνι. Η προσπάθεια απέτυχε. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν τώρα είναι η αναβίωση του ιδίου μύθου, με άλλα μέσα και βιτρίνα». 
Jean- Michael Angebert «Ο Μυστικισμός και το Τρίτο Ράιχ» Νέα Υόρκη:
Εκδόσεις: MacMillan, 1974. 
Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν λοιπόν ένας Αποκρυφιστής! Ένας γοητευμένος, από τις διδασκαλίες και του θρύλους των Ναϊτών Ιπποτών, την θεωρία του Νίτσε και το Ευαγγέλιο – Κώδικα της σύγχρονης ειδωλολατρίας “Το Μυστικό Δόγμα” της Μπλαβάτσκυ και βαθιά μυημένος, στις Καββαλιστικές, ρατσιστικές, παγανιστικές, Θιβετανικές και Θεοσοφικές διδασκαλίες της Εωσφορικής Στοάς της Θούλης, αποκρυφιστής, που επιλέχθηκε και εκπαιδεύθηκε, από τις σκοτεινές δυνάμεις της ανομίας, και τους επίγειους συνεργάτες τους, για να σφυρηλατήσει, στο αμόνι της Ιστορίας, έναν ακόμη κρίκο της αλυσίδας του μυστηρίου της ανομίας. Αυτό ήταν ο Χίτλερ! Ένας ψευδοπροφήτης και ψευδομεσσίας, σάρκινο όργανο των πονηρών αγγέλων, που, όταν η αποστολή του τελείωσε, τον έστειλαν στα έγκατα της γης ζωντανό (μέσα στο υπόγειο προσωπικό του καταφύγιο, 20 μέτρα κάτω από τον κήπο της Καγγελαρίας του Γ Ράϊχ στο Βερολίνο), και όπλισαν το χέρι του, για να αυτοκτονήσει την ημέρα της γιορτής τους! Στις 3:30 μ.μ. Της 30ης Απριλίου (του 1945), δηλαδή την ημέρα εκείνη, της οποίας η νύχτα (γνωστή ως Βαλπούργεια νύχτα από το όνομα της εορτάζουσας την 1η Μαΐου Γερμανίδας Αγίας Βαλπούργας) αποτελεί την ετήσια γιορτή των Σατανιστών Μάγων όλου του κόσμου.

Ιωάννη Γ. Παλαιτσάκη Το γαρ Μυστήριο ήδη ενεργείται ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ

No comments:

ΙΩΣΗΦ ΒΡΥΕΝΙΟΣ

Δέν θά σέ ἀρνηθῶμεν ὦ φίλη Ὀρθοδοξία!

Δέν θά σέ ἀπαρνηθῶμεν ὦ πατροπαράδοτον σέβας!

Δέν ἀποχωριζόμεθα ἀπό σέ, ὦ μῆτερ εὐσέβεια!

Ἐντός σοῦ ἐγεννήθημεν καί διά ἐσέ ζῶμεν καί μετά σοῦ θα κοιμηθῶμεν.

Εἴθε νά τό καλέσῃ ὁ καιρός! καί μυριάκις ὑπέρ σοῦ θά ἀποθάνωμεν· διότι ἐκεῖνος ὁποῦ συμφιλιάζει μέ τούς ἐχθρούς τοῦ βασιλέως δέν δύναται νά εἶναι φίλος τοῦ βασιλέως!

Ὁ ἀπαρνούμενος διά νεύματος μόνον τόν Θεόν ὑπόκειται εἰς ἀπώλειαν καί ἐκεῖνος ὁ ὁποῖος μέ τόν λόγον, μέ τόν τρόπον καί διά γραμμάτων κινδυ­νεύει περί τήν πίστιν, πῶς θά εἶναι Ὀρθόδοξος; ».

Η Αντιμετώπιση του Οικουμενισμού

Η Αντιμετώπιση του Οικουμενισμού

Χρυσόστομος Σμύρνης

Χρυσόστομος Σμύρνης

Όσιος Θεόδωρος ο Στουδίτης

Όσιος Θεόδωρος ο Στουδίτης