Saturday, January 15, 2011

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Ο Δούρειος Ίππος της Κάρτας του Πολίτη (1)


Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Ο Δούρειος Ίππος της Κάρτας του Πολίτη;

Σχόλιο ID-ont: Στις 29 Δεκεμβρίου 2010 παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο Υπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο (βλ κατωτέρω) για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011 έγιναν δηλώσεις για αυτό το νομοσχέδιο στους δημοσιογράφους. Πουθενά σε αυτό το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση δεν αναφέρεται η λέξη «Κάρτα του Πολίτη» (ΚτΠ). Αντίθετα εξαγγέλθηκε στη συνέντευξη η ΚτΠ, με την επισήμανση ότι θα αποτελέσει την Υπερ-Κάρτα που θα ενσωματώσει όλες τις άλλες κάρτες που στο μεταξύ θα μοιραστούν. Με βάση αυτά δικαιούμαστε λοιπόν να πιστεύουμε ότι ακολουθείται η εξής στρατηγική:

Λόγω των αντιδράσεων για την «Κάρτα του Πολίτη» (ΚτΠ) έσπασε ο νόμος της ΚτΠ στα δύο. Θα περάσει άμεσα το τμήμα που αφορά το χτίσιμο της υποδομής πάνω στην οποία θα «πατήσει» η ΚτΠ και η οποία υποδομή αφορά την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Σε δεύτερο, μεταγενέστερο στάδιο θα περάσει με νέο νομοσχέδιο ή Υπουργική Απόφαση (;) η ΚτΠ;

Έτσι ενώ οι συζητήσεις, αντιρρήσεις, αντιδράσεις, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας (12 Δεκεμβρίου 2010 και η επόμενη 6 Φεβρουαρίου 2011 στο Σύνταγμα) είναι εστιασμένες ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη, με αυτό το νομοσχέδιο «ανεξαρτητοποιείται» η υποδομή με την οποία μπορεί να λειτουργήσει η ΚτΠ και περνάει η υποδομή άμεσα, αφήνοντας για το μέλλον το «προς τα έξω» πρόσωπο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δηλ την ΚτΠ.

Πρόκειται για αλλαγή στρατηγικής ή έτσι είχε σχεδιαστεί εξ’ αρχής και αποκαλύπτεται....

Δείτε και μόνοι σας στο άρθρο Άρθρο 28 «Eγγραφή σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» για την εγγραφή των φυσικών προσώπων απαιτείται «Δελτίο Ταυτότητας». Δεν αναφέρεται «Κάρτα του Πολίτη». Επίσης δεν υπάρχει άλλο άρθρο στο νομοσχέδιο που να περιγράφει την Κάρτα του Πολίτη. Βεβαίως σύμφωνα με το ίδιο άρθρο η εγγραφή μπορεί να γίνεται και με αποστολή ηλεκτρονικής υπογραφής. Με το σημερινό ΑΔΤ αυτό δεν γίνεται. Άρα η ηλεκτρονική ταυτότητα θα θεσμοθετηθεί στο πλαίσιο και αυτού του άρθρου. Μήπως θα ακολουθηθεί και η οδός της Υπουργικής Απόφασης μιας και αυτό το άρθρο μας δηλώνει: «Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης/ Εναλλακτικά: του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού /Εναλλακτικά με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού  καθορίζονται τα ειδικότερα τεχνικά και λεπτομερειακά ζητήματα που αναφέρονται στις ρυθμίσεις του παρόντος άρθρου»;

Επί της ουσίας και ασχέτως στρατηγικών των κυβερνώντων, το έχουμε γράψει σε αυτό το blog πολλές φορές και έχουμε δείξει με όλους τους δυνατούς τρόπους (δείτε προηγούμενες αναρτήσεις μας) τα προβλήματα των Καρτών και πολλών άλλων Βάσεων Δεδομένων, μάλλον πιο "ασφαλών" από την Βάση Δεδομένων της ΚτΠ. Η ίδια η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) (http://id-ont.blogspot.com/2010/12/id-ont-nsa.html) δηλώνει ευθαρσώς ότι ούτε η δική της Βάση Δεδομένων δεν είναι ασφαλής και θα είναι ασφαλείς οι Βάσεις Δεδομένων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι Βάσεις Δεδομένων της Κάρτας του Πολίτη; Είναι ποτέ δυνατόν; 

Σε τέτοια συστήματα που αύριο θα "μας ζητάνε συγνώμη για τις διαρροές δεδομένων" που θα γίνουν και "θα υπόσχονται ότι στο μέλλον θα λάβουν όλα τα μέτρα για να γίνουν οι Βάσεις Δεδομένων ασφαλέστερες", ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ !!!
ΤΟ ΒΗΜΑ:Ευκολότερες συναλλαγές με το Δημόσιο φέρνει ο νόμος για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
 Αθήνα - Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011
Το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση παρουσίασε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με το οποίο απλοποιούνται πολλές διαδικασίες ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται από τις δημόσιες υπηρεσίες σε μικρότερο χρόνο.


Με την υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από τις δημόσιες υπηρεσίες, ο πολίτης θα μπορεί να περιορίσει τις χρονοβόρες συναλλαγές με το Δημόσιο ακόμα και τις επισκέψεις του στα ΚΕΠ, υπογράμμισε ο υπουργός


Όπως ακόμη διευκρίνισε, δεν θα χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη στις δημόσιες υπηρεσίες καθώς θα ισχύσει το «ακριβές αντίγραφο».


Η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου αρχίζει τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο υπουργός, ενώ η ψήφιση προσδιορίζεται γύρω στο Μάρτιο.


Συγκεκριμένα, μετά την εφαρμογή του νέου νόμου, οι διοικητικές πράξεις θα εκδίδονται ηλεκτρονικά ενώ εισάγεται η ηλεκτρονική σύνταξη, αρχειοθέτηση, διακίνηση, διαβίβαση, κοινοποίηση και ανακοίνωσή τους. Επιπλέον για πρώτη φορά θα καταστεί υποχρεωτική η ηλεκτρονική υπογραφή των εγγράφων.


Ακόμη καθιερώνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας και ηλεκτρονικών συναλλαγών με φορείς του δημοσίου. Το Δημόσιο θα είναι υποχρεωμένο να φροντίζει για την ασφάλεια και την αυθεντικότητα των δεδομένων και των ηλεκτρονικών εγγράφων και αρχείων που παράγουν, καταχωρίζουν, τηρούν ή με οποιοδήποτε τρόπο διαχειρίζονται.


Σχετικά με το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, ο πολίτης θα αποφασίζει για τη χρήση και την έκταση της επεξεργασίας των προσωπικών του δεδομένων ενώ εισάγεται η επιταγή για προστασία της ιδιωτικότητας κατά τον σχεδιασμό πληροφοριακών συστημάτων και υπηρεσιών για το σεβασμό των προσωπικών δεδομένων. Την ίδια στιγμή διευρύνεται το δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών στα δημόσια έγγραφα και τις πληροφορίες του δημόσιου τομέα, μέσω της δημιουργίας προϋποθέσεων για πρόσβαση με ηλεκτρονικό τρόπο.


Επίσης τόνισε ακόμη ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα περιορίσει τη διαφθορά που αναπτύσσεται από τη σχέση πολίτη υπαλλήλου αλλά και το κόστος των συναλλαγών στο δημόσιο, αφού υπολογίζεται να μειωθεί κατά 25%.


Για την κάρτα του πολίτη


Ο κ.Ραγκούσης, αναφερόμενος στην κάρτα του πολίτη, είπε ότι αυτή δεν θα περιέχει όλα τα στοιχεία των κατόχων αλλά τον αριθμό κτηματολογίου, το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και το δελτίο ταυτότητας το οποίο και θα υποκαταστήσει.


Πρόσθεσε ότι σε αυτή την κάρτα θα ενσωματωθούν και άλλες κάρτες, αλλά επισήμανε ότι θα προστατευτούν πλήρως τα προσωπικά δεδομένα και ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα ακολουθήσει όλες τις συστάσεις της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.


Νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση 








Δηλώσεις Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση

Ο κ. Ραγκούσης αναφερόμενος στην κάρτα του πολίτη είπε ότι αυτή δεν θα περιέχει όλα τα στοιχεία των κατόχων αλλά τα «κλειδιά» θα ανοίγουν τα ηλεκτρονικά δεδομένα του δημοσίου, θα περιέχει τον αριθμό κτηματολογίου, το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και το δελτίο ταυτότητας το οποίο και θα υποκαταστήσει.
Πρόσθεσε ότι σε αυτή την κάρτα θα ενσωματωθούν και άλλες κάρτες, αλλά επισήμανε ότι θα προστατευτούν πλήρως τα προσωπικά δεδομένα και ότι το υπουργείο εσωτερικών θα ακολουθήσει όλες τις συστάσεις της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.


Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
Τρίκορφο 4/1/2011


Η Συνθήκη Schengen όπως από το 1997 έχουμε αναφέρει γραπτώς προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας και επανέλαβε και ο αξιότιμος Καθηγητής κ. Τσελεγγίδης, αποτελεί ένα νομοθέτημα που για πρώτη φορά νομιμοποιεί την ηλεκτρονική παρακολούθηση των πολιτών. Στα άρθρα της 92 κ.εξ. ορίζεται ως σύστημα πληροφοριών Schengen που θεσπίζεται για την πρόληψη των απειλών κατά της εθνικής ασφαλείας, της δημόσιας τάξης και για την καταστολή ποινικών παραβάσεων των μελών της Συνθήκης. Και ενώ στο νομοθέτημα υπάρχουν όλες οι πτυχές του ηλεκτρονικού ελέγχου, της διατηρήσεως αρχείων κ.λ.π., απουσιάζει προκλητικά από τη Συνθήκη αυτή ο τρόπος εφαρμογής της. Δηλαδή με ποιον τρόπο ή με ποιο σύστημα θα γίνεται η ηλεκτρονική συλλογή των δεδομένων των πολιτών στην αρχική και στην τελική φάση (θα αρχίσει λ.χ. με την κάρτα, για να συνεχίσει με την εμφύτευση μικροτσίπ και τελικώς με το χάραγμα;).
Υποστηρίζεται επίσης εσφαλμένως και καθησυχαστικά, ότι όσα αφορούν τη συλλογή, επεξεργασία και διάδοση πληροφοριών του πολίτη γίνονται, αφού προηγουμένως έχει θεσπιστεί ο Εθνικός Νόμος 2472/97, περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ο οποίος έγινε στο πλαίσιο της προστασίας του πολίτη από τους κινδύνους που ενέχει το νομοθέτημα της Συνθήκης Schengen.

Εδώ όμως ακριβώς είναι η εξαπάτηση του πολίτη.  
Και τούτο, γιατί η... Συνθήκη Schengen ανήκει στο Πρωτογενές Δίκαιο, δηλαδή στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ενώ ο Νόμος 2472/97 ανήκει στο Εθνικό Δίκαιο και μάλιστα στο τριτογενές. Συνεπώς, ένα τριτογενές Δίκαιο δεν μπορεί να υπερισχύσει του πρωτογενούς. Άρα η Ευρώπη ανά πάσα στιγμή μπορεί να ζητήσει οποιαδήποτε πληροφορία θέλει για τους πολίτες της Ελλάδος, χωρίς η Ελλάδα να μπορεί να αρνηθεί, αφού έχει υπογράψει την Συνθήκη του Σένγκεν, η οποία υπερτερεί του Νόμου 2472/97 περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Άρα η ελληνική πολιτεία θα αναγκαστεί να εφαρμόσει την Συνθήκη Σένγκεν δίνοντας ανά πάσα στιγμή όλα τα στοιχεία μας, αν τα ζητήσει η Ενωμένη Ευρώπη.

Κύριε Ραγκούση,

Πώς είναι δυνατόν να παραμυθιάζετε τον κόσμο περί ασφάλειας της κάρτας και των προσωπικών δεδομένων, όταν ήδη στην Γερμανία, χάκερς έσπασαν τους κωδικούς των καρτών και είδαν τις πληροφορίες που περιέχουν οι κάρτες;

Με τι κόστος, εν μέσω οικονομικής κρίσης, θα προωθήσετε το νέο αυτό ευάλωτο στην πραγματικότητα σύστημα, όταν στην Γερμανία το Υπουργείο Εσωτερικών ξόδεψε 24.000.000 ευρώ;

Τέλος μας γεννάται εύλογα το ερώτημα: Γιατί το περιεχόμενο του Νόμου 2472/97 δεν ενσωματώθηκε στη Συνθήκη Schengen, ώστε να έχει κύρος πρωτογενούς Δικαίου; Ας μη μας λέτε, λοιπόν, ότι ο Νόμος 2472/97 έγινε για να προστατεύσει τον πολίτη από κινδύνους της Συνθήκης Schengen. Και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να προωθούν συστήματα ηλεκτρονικής συλλογής δεδομένων χωρίς να υφίσταται νόμος προστασίας του πολίτη που να εκπηγάζει από το Πρωτογενές Δίκαιο και ότι τα στοιχεία μας θα είναι προστατευμένα, διότι ψεύδεστε ασυστόλως.












Γράφει ο νομικός Σωτήριος Δαραμάρας.
Πήρα το θάρρος να σας καταθέσω τις παρακάτω σκέψεις μου, σκέψεις ενός απλού πολίτη αυτής της χώρας, ο οποίος αν και με σχεδόν αυτούσιους τους παρακάτω προβληματισμούς συμμετείχα στη δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά για τη διαβόητη Κάρτα του Πολίτη, εντούτοις δεν αναρτήθηκε ποτέ το σχετικό κείμενο, διαπιστώνοντας πως η διαβούλευση  ελεύθερη και δημοκρατική δεν ήταν για όλες τις φωνές.
Πρέπει, επιπλέον να αναφέρω πως το να επαναλαμβάνονται κάποιες ιδέες των πολιτών ήταν φυσιολογικό, το διαπίστωσα ήδη στην πράξη στην ανάρτηση των σχολίων, αναδείκνυε ενδεχομένως την κυρίαρχη – αρνητική - τάση στον ελληνικό λαό για το θέμα (για όποια κυβέρνηση βέβαια ενδιαφέρεται για τη λαϊκή βούληση και δεν... έχει προειλημμένες αποφάσεις παρέχοντας ψευδαίσθηση διαβούλευσης) και φυσικά δεν ανήκε στους περιορισμούς της συζήτησης. Το τονίζω αυτό γιατί κάποιος ίσως χρησιμοποιούσε ένα τέτοιο πρόσχημα για να δικαιολογήσει το συμβάν. Με πάρα πολλούς ανθρώπους, φίλους και γνωστούς, που μίλησα κατόπιν μου εξέφρασαν το ίδιο παράπονο δικαιώνοντας το συμπέρασμα πως η ανάρτηση των σχολίων στη σελίδα του Υπουργείου στο διαδίκτυο γινόταν επιλεκτικά και όχι καθολικά για όλους τους συμμετέχοντες (ευνόητο πως δεν αναφέρομαι σε προσβλητικά σχόλια κτλ αν υπήρξαν από κάποιους για τα οποία υπήρχε σχετική ανακοίνωση περί μη δημοσίευσης), πράγμα το οποίο θα ήθελα να τονιστεί για να αρχίσουν όλοι οι πολίτες ν’ ανησυχούν και να επαγρυπνούν.
Είμαι κάθετα αντίθετος στην έκδοση και παραλαβή της κάρτας του πολίτη, έστω και προαιρετικά, γιατί έτσι σίγουρα ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου προς μία παγκόσμια «δημοκρατική» δικτατορία και αυτό δυστυχώς δεν αποτελεί πια επιστημονική φαντασία αλλά υπαρκτή νομική και τεχνολογική δυνατότητα στις μέρες μας, για όποιον γνωρίζει σχετικά.  
Με χαρά διαπίστωσα πως η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων στη διαβούλευση ήταν αρνητική και μάλιστα με πολλά επιχειρήματα, τα οποία είναι υπεραρκετά για όποιον δεν είναι μισαλλόδοξος να πειστεί. Οι θετικά διακείμενοι είτε αντιτέθηκαν στους χριστιανούς που διατυπώνουν αρνητική γνώμη για την κάρτα είτε, με λύπη διαπίστωσα, πως επικεντρώθηκαν στις διευκολύνσεις που φαινομενικά και αναντίρρητα θα παρέχει η χρήση της, χωρίς να είναι καθόλου ενημερωμένοι για την υπάρχουσα τεχνολογία και χωρίς να εξετάζουν το ζήτημα πολύπλευρα και σε βάθος, όσον αφορά τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν σε συνδυασμό και με την ελληνική πραγματικότητα. Τελείως ευκολόπιστα δέχονται τις γενικόλογες εξαγγελίες του Υπουργείου χωρίς να αναρωτιούνται ούτε αν όντως υπάρχει πρόβλημα ούτε με ποιο τρόπο θα το επιλύσει η συγκεκριμένη κάρτα, γεγονός που θα ήταν αναγκαίο για κάθε υγιώς σκεπτόμενο.
Κατόπιν των παραπάνω, θα ήθελα να επισημάνω με τη σειρά μου κάποια σημεία, ελπίζοντας πως θα ληφθούν υπόψη από την κυβέρνηση, όπως και των υπολοίπων πολιτών, έστω χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση στην παρούσα στιγμή, μολονότι θα το ήθελα, λόγω αυτονόητων τεχνικών δυσχερειών σε μία απλή επιστολή-άρθρο. Άλλωστε για όποιον επιθυμεί υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία.
Κατ’αρχήν, η Δημόσια Διαβούλευση από μόνη της είναι χρήσιμη δυνατότητα. Προϋποθέτει, όμως, είτε συγκεκριμένο νομοσχέδιο είτε συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να σχολιάσουν οι πολίτες επακριβώς και φυσικά πλήρη προηγούμενη ενημέρωσή τους για το τι ετοιμάζεται και πώς θα βοηθήσει και που. Η ορθή και έγκαιρη ενημέρωση και ο επακολουθών διάλογος, παρέχοντας η κάθε κυβέρνηση αξιόπιστες απαντήσεις στις αμφιβολίες του λαού αρκετά πριν από οποιοδήποτε μέτρο, είναι η καρδιά του δημοκρατικού πολιτεύματος. Για το θέμα αυτό το κείμενο που παρατέθηκε ήταν ασαφές, γεμάτο γενικότητες, έμοιαζε με ασύνδετη έκθεση ιδεών, η όλη βιασύνη και εκτέλεση κατέδειξε στην καλύτερη των περιπτώσεων προχειρότητα και φυσικά η θέση του για συζήτηση αμέσως μετά την ανακοίνωση στην Ιερά Σύνοδο από την κυβέρνηση πως θα συζητηθεί ξανά σε 1 περίπου έτος, και τον πιο καλόβουλο του δημιουργεί υποψίες.
Πέρα απ’αυτά, αοριστολογίες του τύπου «θα βοηθηθούν οι πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών στις συναλλαγές τους με τη Διοίκηση», όπως αναγράφηκε θεωρώ πως εμπαίζουν τη νοημοσύνη μας από την πλευρά του ΥΠΕΣ, διότι δεν εξηγούν τι παραπάνω θα προσφέρει η κάρτα σε σχέση με το ΚΕΠ. Ας οργανώσει το κράτος την ανέλεγκτη Δημόσια Διοίκηση που ταλανίζεται από αναξιοκρατία, άγνοια, αδιαφορία κτλ(φυσικά όχι ολόκληρη) και τα ΚΕΠ (που κάποια δε γνωρίζουν καν τα καθήκοντά τους και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες, όπως δυστυχώς έζησα μια τέτοια ατυχή εμπειρία) και βέβαια τις συγκοινωνίες και την υγείαστις δυσπρόσιτες περιοχές και ας αφήσει τις όμορφες μεγαλοστομίες  που παράγουν μόνο εντυπώσεις. Το πρόβλημα δεν είναι στα αντικείμενα αλλά στην ίδια την οργάνωση, λειτουργία και έλεγχο των διαφόρων υπηρεσιών. Αξίζει να προσθέσουμε πως μέχρι πριν αρκετό καιρό (δε γνωρίζω σήμερα) η Αστυνομία δε διέθετε μηχάνημα, όπως στο εξωτερικό, με τα δακτυλικά αποτυπώματα των πολιτών ψηφιοποιημένα για την εξιχνίαση των διαφόρων αδικημάτων λόγω κόστους. Οι όποιες επιτυχίες οφείλονταν σε εμπειρία στελεχών, ερευνώντας σε σωρούς αρχείων σεσημασμένων. Δε διαφωνώ με την αξιοποίηση της τεχνολογίας αλλά με συγκεκριμένες επικίνδυνες χρήσεις της.
Ακόμη, κάθε αλλαγή ή κάτι νέο, λογικό είναι πως έρχεται να καλύψει μια ανάγκη και βέβαια οφείλει να μη δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα απ’όσα υπόσχεται πως θα λύσει. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση της κάρτας του πολίτη. Τα διάφορα προβλήματα οφείλονται αλλού και δεν επιλύονται με μία κάρτα, χωρίς να πούμε ακόμα το που οδηγεί η χρήση της. Ας εκσυγχρονιστούν οι διάφορες υπηρεσίες και αυτόματα οι περισσότεροι σκοποί της κάρτας πραγματοποιούνται χωρίς αυτήν.
Σε τι χρειάζεται να κουβαλά μαζί του κανείς πλήθος δεδομένων προσιτά σε κάθε υπάλληλο;  
Δε συνάδει με την αρχή της αναγκαιότητας; Άλλοι οργανισμοί ακόμη μηχανογραφούνται ενώ αλλού το πρόβλημα είναι η ατιμωρησία κι όχι η ψηφιοποίηση. Ας μην εθελοτυφλούμε! Υπάρχουν προβλήματα σοβαρότατα όπως η εγχώρια ανταγωνιστικότητα, η αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου, η προάσπιση εθνικών συμφερόντων, η διαφθορά και ατιμωρησία κτλ και ασχολούμαστε με μία κάρτα επικίνδυνη και που ουσιαστικά δεν εξυπηρετεί. Η επιμονή γι’αυτή χωρίς άλλες δομές και αλλαγές παραλληλίζεται με κάποιον που επιμένει ν΄αγοράσει βενζίνη ενώ δεν έχει αυτοκίνητο και προκαλεί σκέψεις πως εν μέσω οικονομικής κρίσης κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να περάσουν διάφορα απάνθρωπα και αντιλαϊκά μέτρα.Πριν μερικά χρόνια είχε εκδοθεί μια κάρτα με τον ειδικό εκλογικό αριθμό κάθε πολίτη που έως σήμερα δεν κατάλαβα σε ποιόν χρειάστηκε τελικά!!! Παρατηρούμε καθημερινά δικαιώματα εργαζομένων που χρειάστηκαν χρόνια και υπέρμετρους αγώνες για να θεσπισθούν να διαγράφονται εν μια νυκτί «λόγω κρίσης».Ομοίως πιστεύω προσπαθούν να περάσουν μέτρα που τύποις φαίνονται ακίνδυνα ή χρήσιμα ενώ πραγματικά εξυπηρετούν τα σχέδια κάποιων για έλεγχο στο μέλλον, όπως η επίμαχη κάρτα που αποτελεί προστάδιο τέτοιου μηχανισμού. Επίσης, οφείλουμε να τονίσουμε και το ενδεχόμενο της «μίζας» εταιριών μέσα σ’όλα τα μέτρα με κάρτες κι αριθμούς.
Μαζί με όσα προειπώθηκαν, πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως λειτουργεί το chipπου θα φέρει. 
 Δεν πρόκειται απλώς για ένα μέσο με τεράστιες δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων. Αντίθετα, με την τεχνολογία στην οποία στηρίζεται RFID (radio frequency identification, στα ελληνικά ονομάζεται ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων) είναι ένας πλήρης μηχανισμός με πομπό, δέκτη και επεξεργαστή και λειτουργεί με αλλά και χωρίς μπαταρία ενεργοποιούμενος από τα σήματα που δέχεται και οι πληροφορίες που διαθέτει μπορούν κάθε φορά να τις επεξεργάζεται, να επανακωδικοποιούνται και να αποστέλλονται εκ νέου στην πηγή, να τροποποιούνται κτλ. Η βιβλιογραφία για τη νέα αυτή υπαρκτή και χρησιμοποιούμενη πλέον τεχνολογική δυνατότητα συνεχώς αυξάνεται.
Ξεκίνησε η ιδέα από το κίνητρο για την ανεύρεση χαμένων παιδιών (απαγωγές, ομηρίες, εκβιασμοί κτλ.), συνεχίστηκε στα εμφυτευόμενα μικροτσίπ στα αιγοπρόβατα και βοοειδή. Παρομοίως στην ανωτέρω τεχνολογία βασίζονται τα νέα βιομετρικά διαβατήρια καθώς και οι νέες κάρτες ανάληψης μετρητών και πιστωτικές με τις οποίες οι περισσότερες τράπεζες αντικαθιστούν  τις παλιές. (Αντί να οργανώσουν καλύτερα την πρόσβαση στους χώρους των ΑΤΜ όπου αναγκαστικά οι επιτήδειοι έπρεπε να τοποθετήσουν μηχανισμό για εξαπάτηση των πελατών και πλαστογράφηση της μαγνητικής κάρτας, επέλεξαν ν’αλλάξουν όλες τις κάρτες με αμφίβολα αποτελέσματα) Εννοείται είναι πιο δύσκολο να πλαστογραφηθούν και γι αυτό τουλάχιστον διακηρύσσεται η χρήση τους, αλλά η ανάγνωση και ο επαναπρογραμματισμός των προσωπικών στοιχείων τους μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως με την κατάλληλη συσκευή, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για το προσεχές μέλλον.
Ο Lukas Grunwald, ερευνητής της εταιρείας DN-Systems, κατάφερε να αντιγράψει τις πληροφορίες από ένα βιομετρικό διαβατήριο σε ένα νέο chip που συμπεριφέρεται σαν διαβατήριο. Δεν είναι τυχαίο πως στη Γερμανία το λογισμικό της αντίστοιχης κάρτας πολίτη αποσύρθηκε σχετικά άμεσα ως τρωτό και έγινε σύσταση στους πολίτες να μην την χρησιμοποιούν για λόγους ασφαλείας. ενώ στην Αγγλία μετά από χρόνια συζήτησης για την εφαρμογή τελικά αναβλήθηκε η χρήση της, προς το παρόν τουλάχιστον. Αντί να τους μιμηθούμε στα καλά τρέχουμε πρώτοι να υιοθετήσουμε αδοκίμαστα πράγματα. Και βέβαια δεν πρόκειται να υπάρξει τέλειο λογισμικό. Άτρωτο σύστημα δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται, είναι πασίγνωστο στον κόσμο της Πληροφορικής.
 Σκεφτείτε να πίνετε καφέ και κάποιος σε διπλανό τραπέζι να «διαβάζει» τις κάρτες σας στην τσέπη σας. Κι αν αυτό το θεωρήσει κάποιος σενάριο ταινίας, ας αναλογιστεί την ποικιλία και σοβαρότητα των θεμάτων που αναφύονται έστω, όχι μόνο από τον οποιοδήποτε, αλλά και από τα αρμόδια όργανα (πχ. ιδιωτικότητας των προσωπικών δεδομένων, ασφαλείας, ψηφιακής ενοχοποίησης, φυσικής κλοπής, υποκλοπής, παρακολούθησης,  ανατροπής του τεκμηρίου αθωότητος κτλ.) Η βιομηχανία των RFID οραματίζεται την ενσωμάτωσή τους παντού. Ήδη χρησιμοποιούνται για σήμανση αγαθών και διαχείριση τροφοδοσιών και αποθηκών, για πρόσβαση σε κτήρια, για την ακινητοποίηση αυτοκινήτων, για πληρωμή διοδίων, σε λειτουργία βιβλιοθηκών, κινητά, ανίχνευση με δορυφόρο κτλ. Γιατί πρέπει και ο άνθρωπος να κουβαλά κάτι τέτοιο με τη μορφή κάρτας ή αλλιώς;
Επιβάλλεται να εκθέσουμε κάτι ακόμα που προφανώς δεν αφορά στον καθένα λόγω σεβαστών προσωπικών πεποιθήσεων αλλά οφείλει να μας προβληματίσει όλους, διότι είναι εξίσου σημαντικό πιστεύω. Εξάλλου, οι απλοϊκές ή «τραβηγμένες» ενδεχομένως κατά καιρούς αντιδράσεις κάποιων δεν αναιρούν από μόνες τους την αλήθεια του πράγματος σχετικά με την κάρτα του πολίτη και ό,τι συναφές.
 Ο πλέον αδιάφορος ή άπιστος άνθρωπος αν σκεφτεί πως ένα βιβλίο (η Αποκάλυψη του Ιωάννη) που γράφτηκε πριν από εκατοντάδες χρόνια μιλά για τον αριθμό (666) που συναντά σήμερα παντού θα παραξενευτεί με την επιμονή στη χρήση του. 
Ήδη στη λεγόμενη φοροκάρτα προτιμήθηκε, ανάμεσα σε άλλα που μπορούν να επιτελέσουν την ίδια λειτουργία, το σύστημα barcode EAN-13 που έχει το παραπάνω νούμερο με τη μορφή των 3 οριοθετητών του γραμμωτού κώδικα χωρίς η ύπαρξή του να είναι αναγκαία ή να παρουσιάζει κάποιο τεχνικό πλεονέκτημα.
Ακόμη όμως κι αν δεν το έχει η κάρτα του πολίτη μπορεί όπως είδαμε στην προηγούμενη παράγραφο να προστεθεί ανά πάσα στιγμή με τον κατάλληλο επαναπρογραμματισμό εξ απόστασης. Η θρησκευτική συνείδηση και οι ατομικές ελευθερίες της πλειονότητας ή μη οφείλουν να γίνουν σεβαστές όπως γίνονται σεβαστά μικρότερα θέματα μειονοτήτων και μάλιστα συχνά ακροβατώντας στα όρια της συνταγματικότητας. Στην Αγγλία ήταν αρκετές 10.000 υπογραφές για την αναστολή της επιβολής της αντίστοιχης κάρτας του πολίτη αλλά στην Ελλάδα δεν έχει κανείς το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, όπως φαίνεται! Αλλά κι αν ποτέ δεν προστεθεί ο παραπάνω αριθμός που έρχεται σε αντίθεση με τη χριστιανική πίστη πολλών, η χρήση της κάρτας ηλεκτρονικά παντού οδηγεί σε καθεστώς παρακολούθησης και δουλείας αντίθετο όχι μόνο με το σύνταγμα αλλά και την ίδια την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και πάλι.Ο άνθρωπος πλάστηκε ελεύθερος και πρόσωπο κι όχι αριθμός και αντικείμενο επεξεργασίας με σκοπό τον πλήρη ψυχοσωματικό του έλεγχο και τη θεμελίωση μιας οργουελικού τύπου «δημοκρατικής δικτατορίας».
Εκτός όλων αυτών, τα προσωπικά μας δεδομένα είναι διάσπαρτα στους διάφορους υπολογιστές των υπηρεσιών που χρησιμοποιούμε. Δεδομένης της συμβατότητας μεταξύ τους είναι δυνατή η ανταλλαγή πληροφοριών ώστε να έχουμε ένα πλήρες προφίλ για κάθε πολίτη. Σ’ αυτή τη δυνατότητα βασίζεται η διασύνδεση μεταξύ των Εθνικών Συστημάτων Πληροφοριών και της μονάδος τεχνικής υποστήριξης που εδρεύει στο Στρασβούργο σε υλοποίηση των συμφωνιών Σένγκεν. Απομένει η έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων  πολλές μάλιστα σε πραγματικό χρόνο. για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος και την πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για κάποιον πολίτη και
Πρόκειται για φακέλωμα γιγαντιαίων διαστάσεων και μάλιστα από υπερεθνικά κέντρα εξουσίας, που ήδη ισχύει αλλά όχι στην πλήρη ανάπτυξή του. 
(Και να μη ξεχνάμε πως το κοινοτικό δίκαιο είναι υπέρτερο του εθνικού). 
Μετά απ’αυτό η αυτοδιάθεση των πληροφοριών είναι ένα χαμένο δικαίωμα. Τα δεδομένα της ζωής μας θα ταξιδεύουν σε άγνωστες ατραπούς είτε το γνωρίζουμε είτε όχι και ανεξάρτητα από το δικαίωμα που δίνεται σήμερα από το νόμο για αντιρρήσεις ή ανάκληση της συγκατάθεσής μας στην όποια επεξεργασία αφού σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ήδη αργά(αυτονόητο πως μια τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να έχει αναδρομικότητα) και πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα δικαίωμα ουτοπία. Έχει ειπωθεί χαρακτηριστικά πως από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων έπαψαν να υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. Για τα παραπάνω αρκεί η χρήση μιας ηλεκτρονικής πολυκάρτας παντού, σε κάθε πτυχή της ζωής μας, ακόμη και χωρίς «τσιπάκι», και τα πράγματα υπεραπλουστεύονται. Συναλλαγές, πίστωση, ιατρικό ιστορικό, βιβλιάριο υγείας, τηλεκάρτα, ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης κτλ και μόνο τίμημα η ελευθερία.
Εξειδικεύοντας κάπως τα παραπάνω, είναι αναγκαίο να πούμε πως το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των πληροφοριών είναιη δυνατότητα του καθενός να αποφασίζει μόνος του σχετικά με την αποκάλυψη και τη χρήση των προσωπικών του στοιχείων και αποτελεί έκφραση του γενικού δικαιώματος της ανάπτυξης της προσωπικότητας. Ολοφάνερα αντιτίθεται σ’αυτό η κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι δε γνωρίζουν ποιος, που, πότε, τι και με ποιο τρόπο γνωρίζει γι’αυτούς.  Επιπρόσθετα, τα δεδομένα με τις σύγχρονες ηλεκτρονικές δυνατότητες αποδεσμεύονται από τον αρχικό σκοπό που έχουν συλλεγεί καισυνεπώς η διάκριση σε προσωπικά και μη είναι συμβατική αφού όλα ανάλογα με το σκοπό χρήσης γίνονται εν δυνάμει εμπιστευτικά και επικίνδυνα για το άτομο.
Με σύνθημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη κτλ. η Συνθήκη Σένγκεν ορίζει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά.Είναι απαραίτητο εν συντομία να υπογραμμίσουμε μερικά όπως τα αρ.1-55 του σχετικού Κανονισμού με τα οποία νομιμοποιείται το φακέλωμα, ο άνθρωπος με τη διαφορετικότητά του και τις ιδιαιτερότητές του υποβιβάζεται σε αντικείμενο συλλογής πληροφοριών, καταργείται το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής και το δικαίωμα του ατόμου στη μόνωση και ανωνυμία, παρεμποδίζεται η δυνατότητα γνωστοποίησης στους πολίτες των στοιχείων τους που απετέλεσαν αντικείμενο επεξεργασίας (αρ.41παρ.4,αρ.42 του Κανονισμού), καλλιεργείται κλίμα καχυποψίας και ενοχοποίησης των πολιτών ακόμη και των προθέσεων (αρ.5 παρ.1 περιπτ.δ’ και ε’ και αρ.25,40 της Συνθήκης), κατατάσσονται οι πολίτες σε ήσυχους και ανεπιθύμητους (αρ.5,25 της Συνθήκης και αρ.24 του Κανονισμού), εκχωρείται δικαίωμα παρακολούθησης και εντός των συνόρων μιας χώρας χωρίς την προηγούμενη έγκρισή της (αρ.40 της Συνθήκης) και τέλος ανατροπή του τεκμηρίου αθωότητας. Σε περίπτωση ενοχοποίησης κάποιου εναπόκειται στον ίδιο η απόδειξη της μη ενοχής (αρ.25, 40 της Συνθήκης και αρ.24 του Κανονισμού). Δηλαδή επιτρέπεται προφυλάκιση χωρίς ανάκριση προηγουμένως. Τί θα εμποδίζει τη φυλάκιση αθώων αφού δε θα μπορούν να διαψεύσουν τα στοιχεία που εν αγνοία τους θα περιέχονται στο τσιπ της προσωπικής ηλεκτρονικής κάρτας τους; Οι δικονομικές μας εγγυήσεις γράμμα κενό, λοιπόν! Περιττό να αναφέρω τώρα και την πιθανότητα ατομικών περιπτώσεων κακόβουλης παραποίησης στοιχείων και εγκληματικής ενέργειαςΑκόμη, όμως, κι αν υποθέσουμε πως όλα λειτουργούν  και θα λειτουργούν καλώς προς το συμφέρον των πολιτών παρά τους ασθενείς φραγμούς που θέτει το δίκαιο της πληροφορικής, όπως ήδη αποδείξαμε, προκύπτει αβίαστα το ερώτημα: Ποιος ή ποιοι θα διενεργούν τους ελέγχους ή αυτοελέγχους και θα έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο; Υπάρχει τρόπος ν’αντιμετωπιστεί η διαφθορά κρατικών λειτουργών; Ας θυμηθούμε τον Andre Passeron, ο οποίος εξέφρασε το φόβο πως στον αυριανό κόσμο που θα κυριαρχείται από τους Η/Υ μια συνομωσία των προγραμματιστών θα είναι πιο επικίνδυνη από τους στρατηγούς της παλιάς εποχής.  Και αφήνουμε τελείως την ανάλυση για βάσεις DNA και τη Συνθήκη Prum. Μέσα σε κλίμα τρομολαγνείας, υπαρκτής και μη, έχουμε εφησυχάσει κι αφήσαμε τρίτους να μεριμνούν για «χάρη μας».Σήμερα, επομένως, δεν πρέπει να φοβόμαστε την τρομοκρατία αλλά την εξουσία που αντιδρά στην τρομοκρατία μετατρέποντας τη δημόσια ψευδοασφάλεια σε αυτοσκοπό και καταστρατηγώντας ελευθερίες κι εγγυήσεις που αποκτήθηκαν με αίμα.




Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Ι. Ανδριόπουλο που μας ενημέρωσε για το άκρως ενδιαφέρουσα 
 αποκλειστική του αποκάλυψη στο ιστολόγιο http://syntagmagr.blogspot.com
Σε μια σύγχρονη ξένη σειρά επιδεικνύεται η δυνατότητα υποκλοπής των δεδομένων από 
προσωπική κάρτα της ίδιας τεχνολογίας με την Κάρτα του Πολίτη.
Και διαβεβαιώνω ότι ισχύει το σενάριο, αφού, όπως λένε οι σχετικοί της τεχνολογίας "ό,τι...
κλειδώνει, ξεκλειδώνει". Βλέπε iPhone, Windows, μύρια προγράμματα και ιστοσελίδες σπουδαίων 
φορέων που έχουν "σπάσει".


Την ίδια περίοδο που η βρετανική βιομετρική ταυτότητα αποτελεί παρελθόν από 21.12.2010 http://services.parliament.uk/bills/2010-11/identitydocuments.html έχει ήδη υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα ψηφιοποίησης του
 Ελληνικού Λαού έως 30.06.2012 στο Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου 
 διορισθέντα από τον Πρωθυπουργό κατά παράβαση του άρθρου 81 παρ.1 Συντάγματος που 
περιορίζει την κατάληψης της θέσης αυτής μόνο από Υπουργούς της Κυβέρνησης
 http://antiproedros.gov.gr/government




ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΜΕΡΟΣ 3ο ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ Δ' ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ & ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Άρθρο 81
1. Την Κυβέρνηση αποτελεί το Υπουργικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον 
 Πρωθυπουργό & τους Υπουργούς. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη σύνθεση & 
τη λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου.Με διάταγμα που προκαλεί ο Πρόεδρος της 
Κυβέρνησης μπορεί να διοριστούν ένας ή περισσότεροι από τους Υπουργούς της 
Αντιπρόεδροι του Υπουργικού Συμβουλίου....

Στο αρχείο Excel
σε γλώσσα σήμανσης HTML (HyperText Markup Language)
περιγράφεται όλο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της δράσης Τεχνολογιών Πληροφορικής & 
Επικοινωνιών (ΤΠΕ) ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ως εξής:

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη σύμπραξη 2 Υπουργείων για την υλοποίηση του:
1. του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ.) από 10.08.2010 έως 30.06.2011 &



2. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.) από 01.07.2011 το αργότερο έως 
30.09.2011
Το δίμηνο από 01.10.2011 έως 30.11.2011 είναι κενό προγραμματισμού
(Αυτό το διάστημα πρέπει να αναμένουμε καταιγισμό προπαγάνδας από τα ΜΜΕ για την χρήση 
της νέας ταυτότητας με το αζημίωτο, αφότου πρώτα εγκριθεί σχετικό κονδύλι για την προβολή 
της κάρτας)
Από 01.12.2011 έως 30.06.2012 διατίθεται η Κάρτα Πολίτη στον Ελληνικό Λαό με την υποχρεωτική αντικατάσταση της αστυνομικής του ταυτότητας & ολοκληρώνεται η αποστολή του Πρωθυπουργού & της Κυβέρνησης του 
για ψηφιοποίηση του πληθυσμού της χώρας, όπως & άλλων κυβερνήσεων σε άλλες χώρες 
ενόψει της προαναγγελθείσας από τον Πρωθυπουργό Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Τι έχει ήδη λάβει χώρα;

Η υπ' αριθμόν 1503/18.08.2010 Απόφαση Ένταξης Πράξης με τίτλο «Ανάπτυξη Οδικού Χάρτη 
για την εισαγωγή της Κάρτας Πολίτη» στους άξονες 10, 11, 12 για τις 8 Περιφέρειες 
σύγκλισης, για τις 3 Περιφέρειες σταδιακής εξόδου και για τις 2 Περιφέρειες σταδιακής 
εισόδου αντίστοιχα, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 
2007-2013», με κωδικό Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) «296542»
 του Ειδικού Γραμματέα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ. Καθηγητή του 
Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου 
 Αιγαίου Στέφανου Γκρίτζαλη

Η υπ' αριθμόν 3674/25.11.2010 Απόφαση με θέμα Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος 
για την επιλογή αναδόχου υλοποίησης του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη Οδικού Χάρτη
 για την εισαγωγή της Κάρτας Πολίτη» σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 4/2002 
«Εκτέλεση ενεργειών τεχνικής βοήθειας - στήριξης και διαχείριση των αντίστοιχων 
πόρων» (ΦΕΚ 3/Α/14-1-2002) του Ειδικού Γραμματέα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση του 
ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ. Καθηγητή Στέφανου Γκρίτζαλη

Ολοκλήρωση της Δημόσιας Διαβούλευσης για τη βέλτιστη αξιοποίηση της Κάρτας Πολίτη 
στις 12.12.2010 http://opengov.gr/ypes/?p=863

Τι ακολουθεί;

Πιλοτική εφαρμογή για τους μετανάστες "Κάρτα μετανάστη" (έως 30.04.2011)
Πολιτικός Υπεύθυνος για την υλοποίηση εμφανίζεται στο Master Plan ο πρώην Γενικός 
 Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής & νυν Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού & 
Κοινωνικής Συνοχής μετά τη μετονομασία της Γενικής Γραμματείας του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ. με το 
άρθρο 2 παρ.1γ)αα) του Π.Δ. 96  Σύσταση Υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων 
και Αλιείας, καθορισμός των αρμοδιοτήτων του και ανακατανομή αρμοδιοτήτων των 
Υπουργείων (ΦΕΚ Α' 170/28.09.2010) Ανδρέας Τάκης
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΠΤΟΥΝ:
- Οι αλλοδαποί χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ταυτοποιούνται με τα εθνικά τους 
δελτία ταυτότητας & διαβατήρια βάσει Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου
-Ταυτοποίηση των εκατομμυρίων μη νομιμοποιηθέντων λαθρομεταναστών
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ;
-Διότι η πλειοψηφία αυτών είναι λαθρομετανάστες νομιμοποιηθέντες ή μη από υπανάπτυκτες 
πρώην κομμουνιστικές ή μουσουλμανικές χώρες που ούτε διαθέτουν χριστιανική καλλιέργεια για 
την αποκαλυπτική ερμηνεία των εξελίξεων ούτε έχουν αγωνιστική εμπειρία κινημάτων ανθρωπίνων 
δικαιωμάτων των πολιτών των ανεπτυγμένων κοινωνιών
-Διότι είναι οι πλέον χειραγωγήσιμοι αφού σε περίπτωση αντίρρησης, θα απελαθούν
-Διότι είναι απαραίτητο να υπάρχει ήδη έτοιμο εργατικό δυναμικό προς αντικατάσταση των 
Ελλήνων πολιτών, που θα αρνηθούν την Κάρτα Πολίτη

Εκκαθάριση μητρώων & Υποδομή Δημόσιου Κλειδιού / Public Key Infrastructure (PKI) 
έως 30.06.2011 
Πολιτικός υπεύθυνος για την υλοποίηση ο Καθηγητής Στέφανος Γκρίτζαλης

Παραγωγή & προσωποποίηση κάρτας (από 01.07.2011 το αργότερο έως 30.09.2011)
 από ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.

Διάθεση κάρτας στους πολίτες (από 01.12.2011 έως 30.06.2012)

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ 
 ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ:

- ΑΥΞΗΣΗ 23% ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 
(μόνο των πολιτών & όχι φυσικών/νομικών προσώπων με έμμισθους δικηγόρους) 
Με την υπ' αριθμόν 1100/24.06.2010 Πολυγραφημένη Υπουργική Εγκύκλιο (ΠΟΛ) με θέμα
 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 59, 60, 61, 62, 63 και 81 του ν.3842/23.4.2010 
(ΦΕΚ 58Α) «αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
 και άλλες διατάξεις» του Υπουργού Οικονομικών Γεώργιου Παπακωνσταντίνου
 http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/70/8e/38/708e381b9a17fcc3c9cf9b06e8b6551af5f65b5d/application/pdf/pol1100_24_06_2010.pdf επιβάλλεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) 23% στις υπηρεσίες των άμισθων (ελεύθερων 
 επαγγελματιών ως προς τη φορολόγηση τους) δικηγόρων καθιστώντας απαγορευτική την άσκηση 
του δικαιώματος στην παροχή έννομης προστασίας του πολίτη του άρθρου 20 του Συντάγματος 
(αίτηση ακυρώσεως κατά της εγκυκλίου ως κανονιστικής, διότι επιβάλλει ΦΠΑ μόνο στους άμισθους 
δικηγόρους & όχι στους με πάγια αντιμισθία (μισθωτούς ως προς τη φορολόγηση τους) 
δικηγόρους συζητήθηκε στις 01.12.2010 στην 7μελή σύνθεση του Β' Τμήματος του Συμβουλίου
της Επικρατείας (ΣτΕ) & αναμένεται απόφαση)



ΑΥΞΗΣΗ 50% ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ & 100% ΤΟΥ 
ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΣΤΟ ΣτΕ 
(μόνο των αντιδίκων του Δημοσίου, αφού το Δημόσιο απαλλάσσεται των παραβόλων)
Με το άρθρο 8 του Ν. 3900 Εξορθολογισμός διαδικασιών και επιτάχυνση της διοικητικής δίκης 
και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ Α' 213/17.12.2010) το κόστος του παραβόλου αιτήσεως ακυρώσεως 
αυξάνεται από τα 100 ευρώ στα 150 ευρώ & το κόστος του παραβόλου αιτήσεως αναστολής 
 εκτελέσεως από τα 50 ευρώ στα 100 ευρώ

ΑΥΞΗΣΗ 1000% ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΜΗΝΥΣΕΩΣ & 500% ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 
ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(τεχνητή μείωση δεικτών εγκληματικότητας λόγω χρηματικής αδυναμίας παθόντων για μήνυση)
Με την υπ' αριθμόν 123827/23.12.2010 Κοινή Υπουργική Απόφαση με Θέμα: «Αναπροσαρμογή του παραβόλου μήνυσης, του τέλους πολιτικής αγωγής και των δικαστικών εξόδων ποινικής διαδικασίας» (ΦΕΚ Β' 1991/23.12.2010)  το κόστος του παραβόλου μηνύσεως αυξάνεται από τα 10 ευρώ στα 100 ευρώ & το κόστος του παραβόλου πολιτικής αγωγής αυξάνεται από τα 10 ευρώ σε 50 ευρώ από 23.01.2011


Τα έλαβα με μικρή χρονική διαφορά, από διαφορετικές πηγές, με άλλο περιεχόμενο, αλλά με μια κόκκινη κλωστή να τα συνδέει. Όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά κατά βάθος με την «παγκόσμια διακυβέρνηση» ή καλύτερα με τον παγκόσμιο έλεγχο που όμως υποστασιάζεται με πιο μικρές δομές, όπως οι σχηματισμοί κρατών (π. χ. Ε.Ε.) ή με κάθε μικρότερο κράτος (π. χ. Ελλάδα).
Φαίνεται ότι σχεδιάζονται ή γίνονται  όχι πια μόνο σε επίπεδο λαών ή εθνών ή κρατικών δομών. Προωθούνται μέχρι το επίπεδο των κοινωνιών που φθάνει στην πιο μικρή κλίμακα: Το χωριό, τη γειτονιά, την οικογένεια, το πρόσωπο.
Να τονίσω ευθύς εξαρχής ότι δεν με ενδιαφέρουν -  για τη εξοικονόμηση της συζήτησης – οι πηγές από τις οποίες προήλθαν. Η σημασία τους με ενδιαφέρει πρώτιστα και η οπτική από την οποία θέτουν δυο ζητήματα του μέγιστου αγαθού: Της ανθρώπινης ελευθερίας έναντι των μηχανισμών εξουσιαστικής βίας. Το ζήτημα αυτό απασχολεί τις ανθρώπινες κοινωνίες βεβαίως αιώνες, αλλά τα δυο αυτά ζητήματα φαίνεται να είναιπρωτόγνωρα.
Το πρώτο σχετίζεται με το τι σημαίνει πρακτικά η «κάρτα του πολίτη» χωρίς θρησκευτική ένδυση. Το δεύτερο αφορά το μικρό μας οικογενειακό ή σπιτικό κήπο.Ναι καλά ακούσατε…. Σημείωση: Θα σβήσω κάποια σημεία που θεωρώ δευτερεύοντα και δεν τα παραθέτω και θα σχολιάσω σιγά – σιγά παρέα με σας.…
Ι) Ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη 

Subject: FW: ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ_ΔΟΥΛΟΥ
…………………………………………………………..
Η  κυβέρνηση    σχεδιάζει  να  αντικαταστήσει    τις   αστυνομικές  ταυτότητες   με  την  λεγόμενη   ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ  ΚΑΡΤΑ  ΤΟΥ  ΠΟΛΙΤΗ.
Η  κάρτα  αυτή  θα   έχει  μηχανισμό  παρόμοιο  με   τις  κάρτες   ανάληψης  χρημάτων  απο  τα   ATM,  τις  τηλεκάρτες,  τις  κάρτες  ανανέωσης  χρόνου  των  καρτοκινητών.
Μέσα  στην  Ηλεκτρονική  Κάρτα  του   Πολίτη  θα  μπορούν  να  γραφτούν  πολλές  πληροφορίες    για  τον  κάτοχο  της  κάρτας   αλλά   θα  μπορεί,  κάποια  στιγμή,   να  γραφτούν  και  τα  χρήματα  που  κατέχει   και  πλέον  όλες  οι  αγορές  και  πωλήσεις  να  γίνονται   μέσω  της  κάρτας .  Δεν  θα  υπάρχουν  πια  ούτε  χαρτονομίσματα  ούτε  κέρματα.  Ένας   αριθμός  χρημάτων  θα  σβήνεται  απο  μια  κάρτα  και  θα  γράφεται  στην  άλλη.
Θα  σου  πεί  η  κυβέρνηση   ότι   αυτή  η  κάρτα   θα  φέρει  πολλά  καλά:
1)  Θα  μηδενιστεί  η  φοροδιαφυγή. Η  Εφορεία  θα  μπορεί  να   βλέπει   στην   Κάρτα  τί   χρηματική  περιουσία  έχει  ο  καθένας  και  πότε  την  απέκτησε.  Θα  μπορεί  να  αφαιρεί   από  την  Κάρτα  του  τους  φόρους   όποτε  ο  χρήστης   θα   αγοράζει  ή  θα  πουλά  κάτι.  Δεν  θα  χρειάζεται  να  τον  κυνηγά    για  να  εισπράξει.
2)  Η  έκδοση  βεβαιώσεων  και  πιστοποιητικών θα  γίνει  πανεύκολη  ή  δεν  θα  χρειάζεται  πλέον.  Θα  είναι  όλα  αποθηκευμένα  στην  κάρτα.  Η  Κάρτα αυτή  θα  είναι   συγχρόνως   πορτοφόλι,  αστυνομική  ταυτότητα,  βιβλιάριο  υγείας   και  διαβατήριο. .
3)  Αν  την  χάσεις  ή  σου  την  κλέψουν, θα  μπορείς   να  το  δηλώσεις  στην  αστυνομία  και  να  την  απενεργοποιήσουν,  οπότε  ο  κλέφτης  να  μην  μπορεί  να  χρησιμοποιήσει  τα  χρήματα  που  έχεις. Σε  σένα  θα  σου  βγάζουν  καινούργια με  όλα  τα χρήματα  που  είχες  και  όλα  τα  στοιχεία.  Μάλιστα  κάποια  στιγμή  θα  σου  πούν  οτι  το μικροσκοπικό   τσιπάκι  της  κάρτας   μπορούν  (αν  θέλεις!)  να  σου  το  φυτέψουν  κάτω  απο  το  δέρμα   και  να  μην  έχεις   τον  φόβο  μη  το  χάσεις   ή  σου  το  κλέψουν. Αφού  γίνουν  κανα δυό  εξαφανίσεις  παιδιών  (εντελώς   τυχαίες!)   θα  σου  πούν  οτι  πρέπει  την  Κάρτα   να  την  φυτέψεις   από  τώρα  στα  παιδιά  σου   για  να  μπορούν  να  τα  εντοπίζουν   όπου  και  άν  βρίσκονται.
4)  Θα  σου  πούν   ότι  με  την  κάρτα  αυτή θα  έρθει   επιτέλους   η ΤΕΛΕΙΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Διότι  θα  γίνουν  πανεύκολα  τα  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ  . Θα  έχουμε   δημοψηφίσματα  για  το  κάθε  τι.  Η  κυβέρνηση  θα  ζητά  την  γνώμη  του  λαού  για   όλα  τα  ζητήματα.
Δες  όμως   τι   ΔΕΝ  ΘΑ  ΣΟΥ  ΠΟΥΝ:
1)  Δεν   θα σου  πούν   ότι  οι  μεγάλοι   διαπλεκόμενοι   φοροφυγάδες και  οι   πολιτικοί  θα εξακολουθούν  να  διαφεύγουν.  Αυτοί  θα  έχουν  πάντα  τις  κατάλληλες   ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ  για  να  προμηθευτούν  μια  ΔΕΥΤΕΡΗ    Ηλεκτρονική  Κάρτα   (με  άλλο  όνομα)  μέσα  στην  οποία  θα  έχουν   όλο  το  παράνομο  χρήμα.
2)  Δεν  θα  σου  πούν   ότι   άν  οι  κυβερνώντες   νευριάσουν  μαζί  σου διότι   είπες   κάτι  εναντίον  τους,  θα  μπορούν  να  σβήσουν  το  ποσό  των  χρημάτων   που  υπάρχει  στην  κάρτα  σου  και  να  γράψουν  ότι  το  έπαιξες  στο  καζίνο.  Δεν  θα  υπάρχει  τρόπος   να  αποδείξεις   ότι  λές  αλήθεια.
3)  Δεν  θα  σου  πούν   ότι  η   ιδιωτική   ασφαλιστική    εταιρεία (δεν θα  υπάρχει   η  ασφάλιση  ΙΚΑ  και  Δημοσίου  για  πάντα!)  θα  μπορεί  να  βλέπει  πόσες  φορές  αρρώστησες   (και  απο  τί  ασθένεια )  και  θα  σου  πεί  “Α,  εσύ  είσαι  πολύ  φιλάσθενος.  Δεν  σε  ασφαλίζω”. Το  ίδιο  θα  μπορεί  και  ο  κάθε  μελλοντικός  εργοδότης  σου  ( που  ασφαλώς   θα  είναι  κάποια  γιγαντιαία  πολυεθνική  εταιρεία).
4)  Δεν  θα  σου   πούν   ότι  το τσιπάκι που  θα  φυτεύεται   κάτω  από  το  δέρμα   καθόλου  δεν  θα  προστατέψει   το  παιδί  σου  από   την  απαγωγή  διότι:
# Εντοπίζεται   και  αφαιρείται  από  το   δέρμα  πολύ   εύκολα.
#  Αν  καλυφθεί  με  αλουμινόχαρτο   ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ!
5)  Δεν  θα  σου  πούν   ότι  στο  μέλλον ( ίσως  και  σήμερα!)  θα   υπάρχει  η  δυνατότητα  το  εμφυτευόμενο  τσιπάκι   να  εγχέει   μέσα  στο  αίμα  σου  ‘κάτι”.
6)  Δεν  θα  σου  πούν   ότι  η   Ηλεκτρονική   Κάρτα  θα  είναι   ο   θάνατος   της   τελευταίας   σταγόνας  δημοκρατίας που  μας  έμεινε.  Πράγματι, θα  διοργανώνουν  δημοψηφίσματα  για  το  κάθε  τί .  ΤΟ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ   του  δημοψηφίσματος  όμως   θα  μπορεί  να  το  “μαγειρέψει”  ο  χειριστής   του    κεντρικού  υπολογιστή  (που  φυσικά  θα  είναι  μέλος  πολλών  μυστικών ταγμάτων  και  στοών).
7) Δεν  θα  σου  πούν  ότι    χάκερς   μπόρεσαν  να  διαβάσουν  την Κάρτα και  αύριο  ίσως μπορούν  να   δημιουργούν  ανύπαρκτο  χρήμα  γεμίζοντας  την  κάρτα  τους  με  ποσά  ή  αφαιρώντας  ποσά  από  άλλες  κάρτες! Δεν  θα  σου  πούν  ότι  “Ο Πρόεδρος της Μυστικής Αστυνομίας στη Γερμανία κατηγορεί τους πολιτικούς ότι σχεδίασαν τις νέες ταυτότητες χωρίς την απαραίτητη ασφάλεια και με παλιομοδίτικες μεθόδους. Αυτή η τεχνική είναι παιχνιδάκι για τους ” ειδικούς” να πάρουν όποια στοιχεία θέλουν και να τα χρησιμοποιήσουν ανάλογα.”……
8) Δεν  θα  σου   πούν  ότι  η  Μ. Βρετανία   ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ   τις Ηλεκτρονικές   Κάρτες   του  Πολίτη όταν  διαπίστωσε  τα  ελαττώματά  τους…..

ΙΙ)   Επιβολή δια νόμου η κατανάλωση δηλητηρίων – Ποινικοποίησης παραγωγής σπιτικών, οργανικών τροφών

…………………………Θα επιβληθεί δια νόμου η κατανάλωση δηλητηρίων: Ποινικοποιείται η παραγωγή σπιτικών, οργανικών τροφών
Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα επιβάλει δια νόμου την κατανάλωση δηλητηρίων.Ετοιμάζεται νέο νομοσχέδιο στην Γερουσία των ΗΠΑ για απαγόρευση της ελεύθερης κηπουρικής και των σπιτικών οργανικών τροφών. Δεν φτάνει που στον νέο Μεσαίωνα του νεοφιλελευθερισμού και του άσφαιρου μαρξισμού που τον “αντιμάχεται” θα εξαθλιωθεί ο πληθυσμός και θα συνθλιβεί η μεσαία τάξη, ετοιμάζουν ήδη τα νομικά τους όπλα για να καταστείλουν όσους θελήσουν να δραπετεύσουν από την παράνοια της Νέας Τάξης, επιστρέφοντας στις μικρές, αυτάρκεις, αγροτικές κοινότητες όπου ο καθένας θα μπορεί τουλάχιστον να παράγει την τροφή γι’ αυτόν, την οικογένειά του και την κοινότητά του.
Θέλουν οι επιλογές μας για φαγητό να μείνουν στα μεταλλαγμένα τροφικά τερατουργήματα και τα εμποτισμένα με δηλητήριο αναλώσιμα των πολυεθνικών υπερκαταστημάτων. Δεν μας θέλουν να έχουμε επιλογή να τρώμε τις ντομάτες του γείτονα, τις πατάτες του συγχωριανού, το λάδι του θείου, τα μήλα του κουμπάρου.Μας θέλουν να τρώμε τα άγνωστης ταυτότητας, ποιότητας και σύνθεσης φρούτα και λαχανικά που θα εισάγωνται από άγνωστες χώρες και με αδιαφανείς και άγνωστες συνθήκες παραγωγής.
Μια ακόμη ύπουλη διάταξη αυτού του νόμου είναι η απαγόρευση φύλαξης σπόρων. Γιατί άραγε.; Γιατί μόνο οι αφανείς αφέντες αυτού πλανήτη να έχουν τέτοιο δικαίωμα; Σύντομα να περιμένουμε τέτοιες νομοθεσίες και στην Ε.Ε.


Καταργούν κάθε κύτταρο επιβίωσης. Σε λίγο θα μας πωλούν και τον αέρα…
http://resaltomag.blogspot.com
«Αν οι άνθρωποι αφήσουν την κυβέρνηση να αποφασίζει τι τροφή θα τρώνε και τι φάρμακα θα παίρνουν, τα σώματά τους θα είναι σύντομα σε τόσο θλιβερή κατάσταση όσο είναι οι ψυχές εκείνων που ζουν σε καθεστώς τυραννίας.» 
Τόμας Τζέφερσον

Πέρασε ο νόμος στις ΗΠΑ που απαγορεύει τις μικρές καλλιέργειες (κήπους) για οικιακές ανάγκες.
  
Διαβάστε ΕΔΩ
  
Η Αμερική είναι πιο κοντά από όσο φαίνεται.
Οι υπερεθνικές βιομηχανίες θέλουν πλέον να μην αφήσουν κανένα οικογενειακό χώρο επιβίωσης.
Η καλλιέργεια ενός κήπου, ενός αγροτικού περιβολιού, ήταν μια σανίδα σωτηρίας για τη διατροφή και τη συντήρηση των φτωχών οικογενειών...

Η αγροτική οικονομία γενικά αποτελεί τη βάση επιβίωσης ενός λαού.

Η Νέα Τάξη αφού έχει καταστρέψει και συνεχίζει να αφανίζει τις εθνικές αγροτικές οικονομίες, υποτάσσοντας και τη διατροφή στους υπερεθνικούς βιομηχανικούς κολοσσούς και στην κερδοσκοπία των μεταλλαγμένων προϊόντων, ΤΩΡΑ επιχειρεί να αφανίσει και τα οικογενειακά κύτταρα της διατροφής: Κάθε οικιακή καλλιέργεια…

Το μόνο, δηλαδή, μέσον άμυνας εναντίον των κερδοσκόπων αρπακτικών, το μόνο μέσον ζωής των μικρών και φτωχών νοικοκυριών, ιδιαίτερα των αγροτικών περιοχών…

Θα μας απαγορεύσουν, λοιπόν, να καλλιεργούμε κηπευτικά, να έχουμε ένα κοτέτσι ή κάποια οικιακή κτηνοτροφία, θα μας απαγορεύσουν να διατηρούμε κάποιο έδαφος για να πατούμε στα πόδια μας.

Αφού κατάργησαν την αναπαραγωγή σπόρων και βιομηχανοποίησαν τους σπόρους, με την παραγωγή μεταλλαγμένων σπόρων (έτσι νόθευσαν και δηλητηρίασαν τη φύση, τη γνησιότητα και τη νοστιμάδα της αγροτικής παραγωγής), ΤΩΡΑ θα προχωρούν στην ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της οικιακής καλλιέργειας με στόχο τον ολοκληρωτικό αφανισμό κάθε καλλιέργειας ΕΞΩ από τις βιομηχανίες και το εμπόριο τροφίμων.

Διαβάζουμε από:
http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2010/11/blog-post.html


«Ήδη στην Αμερική έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά την απαγόρευση καλλιέργειας οργανικών τροφών.

Με λίγα λόγια την απαγόρευση του σπιτικού κήπου για την επιβίωση της οικογένειας.

Όποιος λοιπόν δεν θέλει να ενταχθεί στους κανόνες της Παγκοσμιοποίησης και θα θελήσει να κάνει ένα μικρό κήπο για να ζει αυτός και η οικογένειά του, θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και θα δέχεται πρόστιμα και κατασχέσεις προϊόντων καθώς αυτά θα αποτελούν «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».

Το όνομα του νόμου αυτού είναι «Νόμος Συγκλήτου S 510 Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων», σύμφωνα με τον οποίο χαρακτηρίζεται παράνομη η καλλιέργεια και αποθήκευση σπόρων.

Ο νόμος της Συγκλήτου «510» για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των τροφίμων έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος νόμος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο νόμος θα δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει ή να νομιμοποιεί το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων για την καλλιέργεια, το εμπόριο και την μεταφορά όλων των τροφίμων.

Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον «Μεγάλο Αδερφό» να ρυθμίζει μέχρι και την καλλιέργεια ντοματών στην αυλή του σπιτιού μας.

Δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να φυλακίζει ανθρώπους που πωλούν αγγούρια στην λαϊκή. Θα ποινικοποιεί τη μεταφορά οργανικών τροφών αν δεν συμμορφώνεται κάποιος με τους κανόνες των αρχών». 

Αυτές τις «αμερικανιές» ετοιμάζουν και τη χώρα μας…

Μόνο που ξεχνούν οι τεχνοκράτες της εξουσίας ότι εδώ είναι Ελλάδα…

Θα το καταλάβουν πολύ σύντομα όταν επιχειρήσουν να φέρουν τέτοιους νεοταξικούς νόμους στην Ελλάδα…

Θυμάστε επί Σημίτη που είχε προταθεί η κατάργηση του κοκορετσιού;

ΟΥΤΕ τόλμησαν να το προωθήσουν…



Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ
«ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» ΜΕ ΤΣΙΠ ΚΑΤΑΔΟΤΗ
  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
5-10-2010 μ.Χ.
            
Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ
«ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» ΜΕ ΤΣΙΠ ΚΑΤΑΔΟΤΗ


Η «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» ΚΑΙ Η «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΡΤΑ» ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ-ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ
ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ e-ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ


«ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ»
Ηλεκτρονική Ταυτότητα με τσιπ

   Η περιλάλητη ηλεκτρονική κάρτα με τσιπ, που ονομάστηκε «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» για να δώσει την ψευδαίσθηση της οικειότητας και της φιλικότητα προς τον χρήστη-θύμα, τα στοιχεία, αλλά και τη ζωή του οποίου με τα προσωπικά του μυστικά θα αποθηκεύει, όχι μόνο σε τσιπ, αλλά και σε βάσεις δεδομένων, μπορεί να εξελιχθεί σε έναν άνευ προηγουμένου εφιάλτη για το λαό μας, που έχει δώσει μέσα στους αιώνες τιτάνιους και επικούς αγώνες για την Ελευθερία!
  Η ηλεκτρονική Κάρτα-Ταυτότητα, θα μπορεί να έχει αποθηκευμένα όλα τα στοιχεία μας, τηνοικογενειακή μας κατάσταση, τις διευθύνσεις κατοικίας μας, όλες κατά σειρά ετών, τον ΑΜΚΑ, αλλά και δακτυλικά αποτυπώματα, ψηφιακές σαρώσεις του προσώπου μας, αλλά και ψηφιακές σαρώσεις της ίριδας του ματιού μας μελλοντικά, το φάκελο με το ιστορικό της υγείας μας καθώς και πλήθος άλλων στοιχείων, άλλων ορατών και άλλων πιθανών «κρυφών», τα δεύτερα εκ των οποίων θα μπορούν να αναγνωσθούν μελλοντικά μόνο με ειδικό λογισμικό… για λόγους δήθεν …κρατικής ή διακρατικής ασφαλείας…
  Οι Ηλεκτρονικές Κάρτες-Ταυτότητες θα διαθέτουν τσιπς αποθήκευσης δεδομένων, τα οποία θα μπορούν να διαβάζονται από έναν card reader συνδεδεμένο σε Η/Υ…

  Ταυτοχρόνως και επειδή τα στοιχεία μας θα αποθηκεύονται και σε Βάσεις Δεδομένων του «Κράτους», είναι ευνόητο, πως θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιηθούν από την εκάστοτε εξουσία, ή τους διαχειριστές τους συστήματος, ενώ είναι δυνατόν τα δεδομένα αυτά να περιέλθουν και σε τρίτους ή ξένα κέντρα, ιδιώτες ή οργανώσεις, ή Διεθνείς «Οργανισμούς», βάση συμβάσεων ή διακρατικών συμφωνιών, με αποτέλεσμα τα προσωπικά μας στοιχεία να είναι δυνατόν να βρεθούν π.χ.  σε βάσεις δεδομένων των ΗΠΑ ή της Γερμανίας και από εκεί ποιος ξέρει ακόμη πού και σε ποιους! Πρόκειται για εφιάλτη! Για διεθνές «σκλαβοπάζαρο»!

  Επίσης, είναι δυνατόν, τα στοιχεία μας, σε όποια κρατική ή ξένη βάση δεδομένων καταλήξουν, να μπορούν εκτός των άλλων να υποκλαπούν, μέσω των τρομακτικών δυνατοτήτων της τεχνολογίας! Θυμίζουμε το πρόσφατο στην Ελλάδα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών ακόμη και του κινητού τηλεφώνου του ίδιου του Πρωθυπουργού, μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων συνακρόασης, που κατασκευάστηκαν υποτίθεται για λόγους …ασφαλείας και χρησιμοποιήθηκαν για λόγους …κατασκοπείας!

   Υπάρχει από την άλλη το ενδεχόμενο να κατασκευασθούν πλαστές ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΛΙΤΗ,πράγμα που θα καθιστά απόλυτα επικίνδυνη τη χρήση τους, καθώς θα μπορούν εγχώριοι τρομοκράτες ή ξένοι δολιοφθορείς να παρεισφρήσουν στα πλέον ασφαλή στεγανά της διοίκησης του Κράτους και της Εθνικής Ασφάλειας ή και Άμυνας! Η κατασκευή τέτοιων καρτών, είναι σήμερα πολύ απλή και κυκλοφορούν πολλοί σχετικοί «επαγγελματικοί» εκτυπωτές στο εμπόριο(φωτ.)!

   Ακόμη υπάρχει το ενδεχόμενο, να γίνουναντίγραφα των σκληρών δίσκων των κρατικών βάσεων δεδομένων των «Καρτών Πολιτών» και να αποθηκευτούν σε άλλους χώρους ή στο εξωτερικό, για λόγους ασφαλείας ή και επαναφοράς των δεδομένων σε περίπτωση φθοράς ή βλάβης!
   Έτσι τα στοιχεία μας, τα ευαίσθητα «προσωπικά» μας δεδομένα, δεν θα είναι καθόλου «προσωπικά», αλλά θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να καταστούν αντικείμενο λαθροχειρίας και εκμετάλλευσης!

  Π.χ. τα στοιχεία της υγείας μας, οι ασθένειες, οι ιατρικές επισκέψεις μας, το ιστορικό μας, ένα από τα πλέον απόρρητα προσωπικά στοιχεία μας, θα βρίσκονται σε «κοινή θέα» των διαχειριστών και των υπηρεσιών της εκάστοτε κομματικής εξουσίας, η οποία θα μπορεί να έχει «νόμιμη» πρόσβαση σε αυτά!


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ- ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ
Φορολογική μέγγενη με bar code
  Απαράδεκτη είναι και η χρήση της νέας «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ» ή απλά «ΦΟΡΟΚΑΡΤΑΣ», μετά από σχετική ηλεκτρονική αίτησή του πολίτη, ο οποίος αφού δηλώσει τον ΑΦΜ του, θα του δίδεται μια μοναδική κάρτα μεbar code!
   Το πιθανότερο είναι πως η Φοροκάρτα θα χορηγείται από Τράπεζες-μεσολαβητές, που θα μπορούν να του τηνπροσφέρουν σε κάποια στιγμή και ως χρεωστική, ώστε να μην πληρώνει σε χρήμα, να μην κουβαλάει επάνω του χρήματα, αλλά τα ποσά που θα χρεώνονται στην κάρτα θα πηγαίνουν αυτόματα μέσω τραπέζης στον λογαριασμό του σημείου αγοράς, ενώ ταυτόχρονα σε κάθε περίπτωση θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά και άμεσα η Εφορία, μέσω των συνδέσεων των σημείων πώλησης (POS) με Τράπεζες και ΚΕΠΥΟ!

   Έτσι όμως η εκάστοτε «εξουσία», αλλά και οι Τράπεζες, θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν πού βρισκόμαστε, πού αγοράζουμε, τι αγοράζουμε, από ποιον το αγοράζουμε, ποιο προϊόν ή υπηρεσία, ή τι πουλούμε, πόσο και σε ποιόν, κατασκοπεύοντας κυριολεκτικά κάθε δευτερόλεπτο τη ζωή μας, στερώντας το κατοχυρωμένο Συνταγματικά και Ιστορικά δικαίωμα της Ελευθερίας του Ατόμου και του Πολίτη! Θα έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να γνωρίζουν αλλά και να επεξεργάζονται όχι απλά καταναλωτικά, αλλά ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα, για κάθε στιγμή της ζωής μας και των κινήσεών μας! Κάτι που είναι αντίθετο με την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

   Η «Φορολογική Κάρτα» θα χορηγείται «προαιρετικά» κατ΄ αρχήν στον πολίτη, ώστε να «γλυτώσει» δήθεν το βάσανο της συλλογής, υπολογισμού και αποστολής αποδείξεων κατ΄ έτος στην Εφορία, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι έχει καλύψει το αναγκαίο ποσό αποδείξεων για να επιτύχει το αφορολόγητο όριο ή να λάβει πρόσθετες φορολογικές εκπτώσεις.
   Με την «Φοροκάρτα» όμως, ναι μεν οι αποδείξεις μας θα δηλώνονται απ΄ ευθείας στην Εφορία, αυτόματα, ηλεκτρονικά και σε χρόνο μηδέν, αλλά θα δηλώνεται ταυτόχρονα δε και η παρουσία μας και η αγορά συγκεκριμένων προϊόντων ή υπηρεσιών, σπάζοντας το απόρρητο και την προστασία της προσωπικής μας ζωής, 24 ώρες το 24ωρο, επί 365 ημέρες το χρόνο!
  Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ανιχνεύεται η προσωπική ζωή του ατόμου, από του πού βάζει βενζίνη για το αυτοκίνητό του, το πού και πότε διασκεδάζει, με ποιους διασκεδάζει, το τι διαβάζει, τι αγοράζει, από πού το αγοράζει, πότε και πόσο, πού πηγαίνει διακοπές, πού συχνάζει, πότε συχνάζει,πόσα ξοδεύει, πού τα ξοδεύει, αν δικαιολογείται βάση των εισοδημάτων του να τα ξοδεύει (τεκμήρια - πόθεν έσχες) καιπού βρίσκεται την κάθε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας, ως και το πότε και με ποιον/ποια βγαίνει …ραντεβού! Και όλα αυτά θα παραμένουν αποθηκευμένα «για κάθε χρήση»… ή «κατάχρηση»!

  Είναι εύκολο λοιπόν να φανταστεί κανείς πόσο σημαντικά θα είναι αυτά τα στοιχεία για την εκάστοτε εξουσία και πώς θα τη «διευκολύνουν» να κατασκοπεύει τους αντιπάλους της, ακόμα και εάν είναι Πολιτικοί Αρχηγοί, Βουλευτές, Δημόσιοι Υπάλληλοι ή απλοί πολίτες, ακτιβιστές ή συνδικαλιστές, υπερασπιστές των εθνικών ή οικολογικών θεμάτων, αφού ανά πάσα στιγμή θα έχει τις κινήσεις και τα πάρε δώσε τους on line! Αλλά και σε αποθήκευση για κάθε χρήση μετέπειτα! Και θα τους έχει στο …χέρι!

   Από την άλλη θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο, ότι κάποια στιγμή θα γίνεται και επίσημη «άρση απορρήτου», για αστυνομικούς ή δικαστικούς λόγους!

Δεν εξασφαλίζονται με τη Φοροκάρτα τα φορολογικά έσοδα
   Και όλα αυτά, χωρίς να εξασφαλίζονται με τη «Φοροκάρτα» τα φορολογικά έσοδα, αφού πολλοί δεν θα τη χρησιμοποιούν, είτε για να πετύχουν καλύτερες τιμές σε συνθήκες σκληρής καθημερινής επιβίωσης, είτε για να γλυτώσουν την «κατασκοπεία», είτε πάλι διαρκώς θα τη χάνουν ή θα την …ξεχνούν, ενώ μόλις συμπληρώνουν το απαραίτητο ποσό για το αφορολόγητο θα την «αποσύρουν»…

Το οικονομικό δόγμα που κάνει θαύματα
   Ο μόνος τρόπος για την ομαλή και έντιμη απόδοση του ΦΠΑ και την αύξηση των φορολογικών εσόδων, είναι να υπάρξει ενιαίος χαμηλός συντελεστής της τάξης του 5% για τα εγχώρια προϊόντα και υπηρεσίες όπως τρόφιμα, οικοδομή, τουρισμός και 10% για τα εισαγόμενα όπως αυτοκίνητα, ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά είδη, είδη πολυτελείας κ.α.,ώστε να μην είναι μεν μεγάλη η διαφορά για να μην το πληρώσεις, ενώ θα πέσει αμέσως δε το γενικό κόστος ζωής και ο πληθωρισμός, θα αυξηθούν τελικά κατακόρυφα τα φορολογικά έσοδα, θα πάρει μεγάλη ανάσα η αγορά, θα ανέβουν οι εξαγωγές, θα μειωθεί η ανεργία και θα γίνει καλύτερη, θετικότερη και σταθερά ασφαλέστερη η καθημερινότητα! Χωρίς «Κάρτες», «καταδότες» και «κατασκόπους»!
   Είναι πραγματικά τραγικό να μην το αντιλαμβάνεται κανείς αυτό το τόσο απλό «οικονομικό δόγμα»: «καλύτερα λίγοι έμμεσοι φόροι σε πολλούς καταναλωτές, παρά πολλοί έμμεσοι φόροι σε λίγους»! Επειδή οι μεγάλοι έμμεσοι φόροι, και ωθούν στη φοροαποφυγή και βγάζουν εκτός αγοράς και κατανάλωσης πολλούς… Με τραγικές κοινωνικές, οικονομικές και εθνικές συνέπειες!
   Γιατί η οικονομία, ως παράγων κοινωνικής και εθνικής ευδαιμονίας και ανάπτυξης, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…

Ακόμη και σε 12χρονους μαθητές η Φοροκάρτα
   Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η είδηση για την πρόθεση χορήγησης της «Φοροκάρτας» σε ανήλικους μαθητές, ακόμη και σε 12χρονα μόλις παιδιά, για να μην ξεφεύγει από το Κράτος- δηλαδή από το ΔΝΤ και την Τρόικα – ούτε ένα ευρώ από αυτά που οι πολιτικοί μας φρόντισαν να χρωστούμε στους ξένους!
   Έτσι προβλέπεται μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Φοιτητές, να πάρουν την «Φοροκάρτα», για να προσμετρούνται οι αγορές τους από κυλικεία, ψιλικατζίδικα, βιβλιοπωλεία, καντίνες, ακόμη και από το … «μαλλί της γριάς»!..
   Κάτι τέτοιο όμως θα έχει ολέθρια αποτέλεσμα στην εκπαιδευτική και καταναλωτική συμπεριφορά των παιδιών και το χτίσιμο του χαρακτήρα τους, αφού θα συνηθίσουν από μικρά να εκχωρούν προσωπικά τους δεδομένα σε κέντρα εξουσίας ή παραεξουσίας, και να «κατασκοπεύονται» …φιλικά, κάτι που θα αποβεί μοιραίο για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και την κοινωνική και εθνική τους δραστηριοποίηση, ενώ ταυτόχρονα θα είναι «φακελωμένα» και «ψυχογραφημένα» από το σύστημα παιδιόθεν!
   Σε περίπτωση που οι Φοροκάρτες αυτές, για λόγους «διευκόλυνσης» μετατραπούν αργότερα μέσω Τραπεζών σε χρεωστικές, τα πράγματα γίνονται εφιαλτικά, αφού έτσι τα παιδιά θα συνηθίσουν στο πλαστικό χρήμα, θα εθιστούν να γίνουν αλόγιστοι «μανιακοί» και άκριτοι καταναλωτές και μάλιστα «βερεσέ», θα αδυνατούν να αντιληφθούν το μέγεθος και την ουσία των πραγματικών συναλλαγών σε χρήμα, θα αδυνατούν να συλλάβουν την έννοια της έρευνας αγοράς και τηςοικονομίας, θα αδυνατίσουν «μαθηματικά», αφού θα αχρηστευτεί στην ουσία το πρακτικό, βιωματικό μαθηματικό μέρος του εγκεφάλου τους καιθα «τινάζουν» ασυναίσθητα και συχνά στον αέρα τις αποταμιεύσεις και το χρεωστικό ποσό κάρτας των γονέων τους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις θα το πληροφορούνται κατόπιν εορτής…

   Αυτά όλα όμως σημαίνουν «παραγωγή» παιδιών-νέων-πολιτών «αδύναμων» και «δευτερευόντων», παιδιών «κομπάρσων», που θα έχουν εκχωρήσει την ατομική και οικογενειακή τους ζωή και ελευθερία σε «κέντρα και παράκεντρα εξουσίας», χωρίς δράση και ανάληψη πρωτοβουλιών «αφού όλα θα ελέγχονται» και δεν θα μπορούν να οραματιστούν τίποτα παραπέρα από «πλαστικές ιδέες και πλαστικά καταναλωτικά λάβαρα»…

   Και κάτι ακόμη πολύ ανησυχητικό. Παιδιά μεγαλωμένα και κυρίως εθισμένα έτσι, δεν θα έχουν λόγους να αντισταθούν μεθαύριο, όχι σε μια ντόπια ή Παγκόσμια Χούντα Νέας Τάξης Πραγμάτων, όχι σε ένα πλαστικό χάραγμα κάρτας, αλλά σε ένα κατάσαρκο ατομικό χάραγμα (σφράγισμα), για το οποίο ο ίδιος ο Χριστός μάς προειδοποίησε ρητά στην Πάτμο να μην το λάβουμε με κανέναν τρόπο, μέσω του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού:
   «Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλουσίους και πτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα σημάδι χαραγμένο εις το δεξί τους χέρι* ή εις το μέτωπόν τους*, ώστε να μη μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που έχει το χάραγμα, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του. Εδώ είναι αναγκαία η σοφία.εκείνος που έχει νόηση ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου. είναι αριθμός ανθρώπου. και ο αριθμός αυτού είναι χξς’ (666)» (Αποκάλυψις Ιωάννου, 13, 16-18, σε νεοελληνική απόδοση)…


________________________________________________________________________________________________________________
*   Το χάραγμα-σφράγισμα με το σημείο-όνομα του Αντιχρίστου (είτε στο δεξί μας χέρι με το οποίο κάνουμε το σημείο του Σταυρού, είτε στο μέτωπο όπου λαμβάνουμε με το Βάπτισμα και το Χρίσμα τη ζωοποιό Σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος και απ΄ όπου ξεκινούμε να κάνουμε στον εαυτό μας το νικητικό σημείο του Σταυρού που μας προφυλάσσει λέγοντας «εις το Όνομα του Πατρός») θα έχει το νόημα της οριστικής απάρνησης του Χριστού και του Παραδείσου Του και της ταύτισης και συστράτευσης με το θηρίο και τα δαιμόνιά του. Της πλήρους δηλαδή και αμετάκλητης παράδοσης του ανθρώπου στο Διάβολο! Αφού θα έχει αρνηθεί τη σφραγίδα του Χριστού και θα έχει λάβει τη μιαρή σφραγίδα του Αντιχρίστου, για να μπορεί να φάει, να πιεί ή να αγοράσει και να πουλήσει, δηλαδή για ένα πιάτο φαΐ, που και αυτό, επειδή δεν θα είναι ευλογημένο αλλά δαιμονικό, θα τον εξοντώσει φρικτά  και σωματικά και πνευματικά στη γη, αλλά και για πάντα στην φοβερή αιωνιότητα της Κολάσεως (στερήσεως της Θείας Χάριτος και Ελέους, της ίδιας της Ζωής, που είναι ο Χριστός)… Άρα θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχική μέριμνα της Πολιτείας η ανατροφή και αγωγή παιδιών Ελευθερίας, σεβασμού και αληθούς γνώσεως, παιδιών δυνατών, γεμάτων Ελπίδα και ψυχή και όχι παιδιών δουλείας, ασέβειας και υλιστικής άγνοιας και πλάνης, δηλαδή παιδιών αδύναμων, αναποφάσιστων και νωθρών, γεμάτων φοβίες, δισταγμούς και ηττοπάθεια. Παιδιών ενός προδρομικού ηλεκτρονικού Ολοκληρωτισμού (e-Ολοκληρωτισμός)




ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ – ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ
  Από όλα τα παραπάνω, είναι φανερό πλέον, πως η «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» και η «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ - ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ» - εκτός όλων των άλλων θρησκευτικών ή συνειδησιακών λόγων, τους οποίους εύλογα μπορεί να επικαλεστεί κανείς – είναι ΚΑΡΤΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ της προσωπικής μας ζωής, ΚΑΡΤΕΣ-ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ, που θα καταδίδουν κάθε δευτερόλεπτο στο σύστημα, τους διαχειριστές και την εξουσία, πού είμαστε, με ποιόν είμαστε, τι είμαστε, τι πιστεύουμε, πού διασκεδάζουμε, τι αγοράζουμε και τι πουλούμε, πότε, πόσο και σε ποιόν, από τι πάσχουμε, ποια είναι τα ενδιαφέροντά μας, οι αδυναμίες ή οι «αχίλλειες πτέρνες» μας…

  Οι ΚΑΡΤΕΣ-ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ, οι ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, είναιΚΑΡΤΕΣ-ΦΥΛΑΚέΣ, που θα κατασκοπεύουν σαν αόρατες κάμερες τη ζωή μας σε κάθε της βήμα και θα μας φυλακίζουν στα σκοτεινά και δυσώδη ηλεκτρονικά μητρώα για πάντα!


ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ!
   Και ενώ η «σοσιαλιστική» Κυβέρνηση του Μνημονίου ετοιμάζεται να φέρει στην Ελλάδατην «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» με το τσιπ, την ίδια ώρα η Βρετανία την καταργεί πλήρως, για λόγους ακριβώς σεβασμού της ατομικής Ελευθερίας του Πολίτη και του Ατόμου!

   Ήδη η νέα Κυβέρνηση Συντηρητικών (!) του Ντέιβιντ Κάμερον, κατέθεσε  αστραπιαία δια της Υπουργού Εσωτερικών Τερέζας Μέι, στις 26 Μαΐου, ως πρώτο της Νομοσχέδιο, το Νομοσχέδιο κατάργησης της Ηλεκτρονικής Εθνικής Κάρτας-Ταυτότητας (National Identity Card – ID) και έθεσε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα 100 ημερών, προκειμένου να προετοιμάσει το απαραίτητο δαιδαλώδες νομοθετικό πλαίσιο που απαιτείται, για την κατάργηση του σχετικού Νόμου των Ταυτοτήτων του 2006 που τις είχε συστήσει!

   Ήδη το σχετικό νομοθέτημα έχει πλέον περάσει από τηΒουλή των Κοινοτήτων στις 15 Σεπτεμβρίου 2010 καιαναμένεται να περάσει τώρα και από τη Βουλή των Λόρδων!

   Παράλληλα, η Βρετανία απαλλάσσεται έτσι από το τεράστιο κόστος της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας-Τσιπ, που περιλαμβάνει τη δυσβάσταχτη αγορά δεκάδων χιλιάδων αναγνωστών κάρτας (ID readers) που απαιτούνται σε χιλιάδες σημεία και υπηρεσίες της χώρας, τη δημιουργία και συντήρηση των Βάσεων Δεδομένων (Εθνικό Μητρώο Ταυτοτήτων - National IdentityRegister – NIR) τη συλλογής και της επικαιροποίησης κάθε τόσο των στοιχείων, συνολικού ύψους τουλάχιστον 835 εκατομμυρίων λιρών για την πρώτη μόνο δεκαετία λειτουργίας!

Καταστρέφουν τις Βάσεις Δεδομένων
   Υπάρχει ρητή Βρετανική Κυβερνητική διαβεβαίωση και σχετική πρόβλεψη στο Νομοσχέδιο, πως μόλις τις αμέσως ερχόμενες εβδομάδες ολοκληρωθεί το πλήρες νομοθετικό πλαίσιο κατάργησης των ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ με το τσιπ, θα καταστραφούν ακαριαία, μέσα σε ένα το πολύ μήνα, όλες οι κρατικές Βάσεις Δεδομένων των Μητρώων Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων (NIR), όπου είναι αποθηκευμένα τα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία των Πολιτών! Και αυτές ακριβώς οι «Βάσεις» αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την Ελευθερία!

   Μάλιστα λόγω της σπουδαιότητας αυτής της κατάργησης, οι Βρετανοί Πολίτες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, μπορεί να παρακολουθεί ήδη διαδικτυακά βήμα βήμα όλη τη νομοθετική πορεία, μέχρι την πλήρη κατάργηση των Ταυτοτήτων με το τσιπάκι-κατάσκοπο, στη σχετική ηλεκτρονική  δ/νση του Βρετανικού Κοινοβουλίου  http://services.parliament.uk/bills/2010-11/identitydocuments.html




   Και αναρωτιέται κανείς, εάν σε μια χώρα όπως η Βρετανία, με ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά τρομοκρατικών ενεργειών και δολιοφθορών στην Ευρώπη, καταργείται η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ, γιατί στην Ελλάδα προσπαθούν κάποιοι να τη φέρουν;

  Σε τι αποσκοπούν; Πού αποβλέπουν; Γιατί θέλουν να προχωρήσουν στο μεγάλο, μαζικό ηλεκτρονικό φακέλωμα του Έλληνα Πολίτη;

  Ο Βρετανικός λαός και η δημοκρατική, ως φαίνεται, νέα Βρετανική Κυβέρνησηδίνουν τις λύσεις!




ΑΦΕΡΕΓΓΥΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
   Η Ελευθερία είναι πολύ μεγάλο, το κορυφαίο κεκτημένο της ανθρωπότητας, για να την εκχωρήσει κανείς σε ηλεκτρονικά τσιπ και αφερέγγυους, αλλά και «ευάλωτους» μηχανισμούς, πολιτικούς ή κόμματα, που όπως έχει καταστεί παγκοσμίως γνωστό, έπαιρναν μίζες από ξένες εταιρείες… υπακούοντας στο χρήμα και όχι στη Δημοκρατία, τον Άνθρωπο και την Ελλάδα…

  Πώς είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί ή να τους εμπιστευτεί κανείς;

  Ποιος μπορεί να βάλει την Ελευθερία του ενέχυρο στα διαρκή κομματικά και διακρατικά παιχνίδια; Σε μια εποχή μάλιστα, που κάποιοι δε διστάσανε να εκχωρήσουν «εθνική κυριαρχία» με το Μνημόνιο Εθνικής Υποτέλειας, φορτώνοντας με νέα δυσβάσταχτα και «κατοχικά» χρέη τη χώρα, που δεν μπορούσε, λόγω των χειρισμών τους, να ξεπληρώσει καν τα προηγούμενα…

www.NOIAZOMAI.net







STOP THE DATABASE STATE
http://www.no2id.net/ 



Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει πάρει απόφαση απο 1998 για τις "νέες" ηλεκτρονικές ταυτότητες






Εφ΄όσον  η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας  της Εκκλησίας της Ελλάδος  δεν έβγαλε καμία απολύτως απόφαση για την  "Κάρτα του Πολίτη" ,αν και απο παντού  της ζητήθηκε να λάβει  θέση, εμείς οφείλουμε να υπακούσουμε  στην απόφαση  της Εκκλησίας μας που ελήφθη  το 1998  και  της οποίας το  περιεχόμενο δεν αναιρείται  απο μεταγενέστερες  αποφάσεις .
Ελπίζουμε όταν  η  "διαβούλευση" για  την "Κάρτα του Πολίτη" ολοκληρωθεί και πριν την ψήφιση του σχετικού νόμου, η Ιεραρχία της Εκκλησίας  έχοντας  πλέον αποκτήσει  την απαιτούμενη "ευρεία" γνώση  για αυτό το μείζον Εκκλησιαστικό ζήτημα ,να  λάβει τις αποφάσεις της και να προστατεύσει  το ποίμνιό της  όπως απαιτεί  το καθήκον της  Αποστολικής διαδοχής.
Για όσους αναγνώστες  δεν θυμούνται  παραθέτουμε  την  ΙΣΧΥΟΥΣΑ  απόφαση της Ιερά Συνόδου του 1998  που  ειδοποιεί και προφυλασσει τους  πιστούς Χριστιανούς  απο τις συνέπειες  της παραλαβής  μιας ηλεκτρονικής ταυτότητας , που σήμερα  τα  επιτελεία της "Νέας Εποχής" ονομάζουν  "Κάρτα  του Πολίτη"



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ THΣ EKKΛΗΣIAΣ THΣ EΛΛΑΔΟΣ (1998)

Προς Τον ευσεβή ορθόδοξον ελληνικόν λαόν.

Τέκνα ημών εν Κυρίω αγαπητά,

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξ΄αφορμής της .....προσφάτου ενάρξεως, από 8ης Δεκεμβρίου 1997, της μερικής εφαρμογής της.... Συνθήκης Σένγκεν, για την Ελλάδα, και εν όψει της επικειμένης ενάρξεως και της συνολικής εφαρμογής της, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους 1998, απευθύνεται προς εσάς, για να σας διαφωτίση και στηρίξη πνευματικώς, εν σχέσει προς τις ανησυχίες και απορίες πολλών, που σχετίζονται με την εφαρμογή της. Οι ανησυχίες αυτές ξεκινούν αφ΄ενός μέν από την έλλειψη σαφούς και σφαιρικής ενημερώσεως του λαού για την Συνθήκη αυτή, τον σκοπό που υπηρετεί και τα μέσα που χρησιμοποιεί, αφ΄ετέρου δε από την βάσιμη υποψία, ότι δι΄αυτής επιχειρείται η επιβολή ολοκληρωτικού συστήματος ελέγχου επί της ιδιωτικής ζωής, που προσβάλλει το ανθρώπινο πρόσωπο. Πέραν αυτών, με την εφαρμογή της Συνθήκης αυτής, έχουν συνδεθή σοβαρότατα πνευματικά ζητήματα, ως το περί του Αντιχρίστου και του χαράγματός του, καθώς και του δυσωνύμου αριθμού 666, που προκαλούν εύλογη ανησυχία και πολλαπλά ερωτήματα του πιστού λαού, ο οποίος αξιώνει από την πνευματική του εκκλησιαστική ηγεσία αυθεντικές τοποθετήσεις και απαντήσεις.
-Α-

1. H Ιερά Σύνοδος δεν δύναται να μην επισημάνη την απουσία ευρείας δημοσιότητος και λεπτομερούς ενημερώσεως του λαού, κατά την διαδικασία κυρώσεως υπό της Βουλής της Συνθήκης Σένγκεν.

2. Σκοπός της Συνθήκης αυτής, όπως ορίζεται στις διατάξεις της, είναι η εξασφάλιση της διακινήσεως ανθρώπων και αγαθών, μεταξύ των κρατών που συμβάλλονται, μετά το " άνοιγμα των συνόρων " και την κατάργηση των δια-συνοριακών ελέγχων. Η Συνθήκη αυτή κατά ταύτα αποσκοπεί στην μείωση και τον έλεγχο του οργανωμένου εγκλήματος και στην προστασία των νομοταγών πολιτών.

3. Παρά τα προσδοκώμενα όμως αγαθά αποτελέσματά της η εφαρμογή της Συνθήκης κρίνεται ότι στηρίζεται σε μεθόδους και μηχανισμούς δυσμενείς για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών. Το ηλεκτρονικό Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν (Σ.Π.Σ.) αποσκοπεί στην συλλογή, καταγραφή, επεξεργασία και χρησιμοποίηση πληροφοριών και στοιχείων της προσωπικής ζωής των πολιτών, που θεωρούνται ή είναι ύποπτοι για την ασφάλεια. Με τις διατάξεις επίσης της Συνθήκης εισάγονται νέα δεδομένα στον χώρο του δικαίου, ως λ.χ. η μέθοδος της " διακριτικής παρακολουθήσεως ατόμων που θεωρούνται ύποπτα να διαπράξουν στο μέλλον αξιόποινες πράξεις", ή καταρτίζονται κατάλογοι "ανεπιθυμήτων προσώπων" που δεν γίνονται δεκτά στις χώρες που εφαρμόζεται η Συνθήκη Σένγκεν, δηλ. της Ευρώπης, μόνον με υπόνοιες.

4. Πέραν των σημείων τούτων, τα οποία έχουν σοβαρές επιπτώσεις επί της ελευθερίας του ανθρωπίνου προσώπου και επί του σεβασμού των δικαιωμάτων του, ειδικότερα για μας τους Ορθοδόξους Έλληνες συντρέχουν και άλλοι λόγοι ανησυχίας από την εφαρμογή της Συνθήκης. Στην νέα "καθεστηκυία τάξη", που εδραιώνεται, η Ορθοδοξία κινδυνεύει να αποβή μία ελεγχόμενη μεονοψηφία που θα είναι έρμαιο αντορθοδόξων και ανθελληνικών παραγόντων. Τα πρώτα δείγματα άλλωστε της εφαρμογής αυτής φανερώνουν τον κίνδυνο της αποκοπής μας από τους ομοδόξους λαούς των Βαλκανίων.

5. Για την μη εφαρμογή άλλωστε της Συνθήκης Σένγκεν έχουν εκφρασθή πολιτικά κόμματα, κοινωνικοί φορείς και προσωπικότητες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Το ίδιο το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο σε μια σειρά Εκθέσεών του από το 1992 μέχρι το 1997 στιγματίζει την " έλλειψη διαφάνειας και δημοκρατικού ελέγχου στην εφαρμογή της Συνθήκης " και ζητεί την λήψη μέτρων προς αποφυγή παρομοίων περιστατικών.

6.Κατά συνέπεια η Ιερά Σύνοδος επιμένει επί παλαιοτέρας τοποθετήσεως της και διακηρύσσει και υποστηρίζει την ανάγκη διασφαλίσεως της προστασίας της προσωπικότητος, της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και του απορρήτου της επικοινωνίας, τα οποία πλήττονται από την Συνθήκη Σένγκεν και ζητεί την άμεση βελτίωση του Ν. 2472/97.

-Β-

1.Η Συνθήκη όμως αυτή συνδέεται άμεσα και με την έκδοση των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και την χρήση σ΄αυτές του αριθμού 666, πού είναι ο αριθμός του ονόματος του Αντιχρίστου, σύμφωνα με το θεόπνευστο κείμενο της Αποκαλύψεως, και όχι ένας τυχαίος αριθμός. Η Ιερά Σύνοδος σε προηγούμενη Εγκύκλιό Της (7-4-1997) είχε τονίσει την πνευματική σημασία του αριθμού 666 και ζητούσε "να μη γίνει δεκτός ως κωδικός αριθμός των κρατικών ηλεκτρονικών συστημάτων για την προστασία του ανθρώπου". Και "για κανένα λόγο να μην εφαρμοσθή σαν κωδικός αριθμός ο αριθμός 666 στο νέο σύστημα ταυτοτήτων της Χώρας μας και το θρήσκευμα να συμπεριλαμβάνεται υποχρεωτικά στα αναγραφόμενα στοιχεία των νέου τύπου ταυτοτήτων ". Τα πράγματα έδειξαν ότι δεν εισακούσθησαν οι εκκλήσεις αυτές της Εκκλησίας.

2.Εάν επομένως και εφ΄όσον οι νέες ταυτότητες μέλλουν να χρησιμοποιήσουν σαν κωδικό αναγνώσεως τους από ηλεκτρονικά μηχανήματα τον δυσώνυμο και απαράδεκτο αριθμό 666, τότε η Ιερά Σύνοδος θεωρούσα ότι παραβιάζεται η θρησκευτική συνείδηση των ορθοδόξων πιστών, συνιστά στους πιστούς να μη δεχθούν τις νέες ταυτότητες. Στην περίπτωση αυτή οφείλει η Κυβέρνηση να θεωρήση τους πιστούς αυτούς ως προβάλλοντας λόγους συνειδήσεως και να ρυθμίση με άλλο τρόπο την έναντι της Πολιτείας τακτοποίησή τους.

3.Το ζήτημα εξ΄ άλλου του "χαράγματος", περί του οποίου λέγονται και γράφονται επ΄εσχάτων πολλά και ποικίλα, που έχουν διαταράξει την ψυχική ηρεμία των πιστών και δημιουργήσει ταραχή, αγωνία και σάλο μεταξύ πολλών υπευθύνων και ανευθύνων, δεν είναι προφανώς θέμα ούτε δημοσίων συζητήσεων και αντεγκλήσεων ούτε πολύ περισσότερο ατομικών ή συλλογικών "αυθεντικών" τοποθετήσεων. Οι άγιοι Πατέρες μετά δέους άπτονται των ζητημάτων της Αποκαλύψεως και με περισσή προσοχή αποφαίνονται, συνιστώντες σε όλους επαγρύπνηση και νηφαλιότητα προς έγκαιρη, με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, διακρίβωση της ταυτότητος των βιουμένων ιστορικών γεγονότων προς τα προφητικώς περιγραφόμενα στην Αποκάλυψη. Το "χάραγμα", είτε αυτό θα είναι το όνομα του Αντίχριστου, είτε ο αριθμός του ονόματός αυτού, όταν έλθη ο καιρός να επιβληθή στον άνθρωπο, τότε μόνο συνεπάγεται την άρνηση του Χριστού και την σύνταξη με τον Αντίχριστο, εφ΄όσον συντρέχει εκουσία αποδοχή του από τον άνθρωπο. Η εκουσία δε αποδοχή του "χαράγματος", που αποτελεί σαφή άρνηση του Χριστού, καθιστά τη Θεία Χάρη ανενεργόν, εφ΄όσον ο ίδιος ο άνθρωπος με την θέλησή του δεν γίνεται συνεργός αυτής της Χάριτος και επιμένει αμετανοήτως στην απάρνηση αυτής.

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την έκπτωση των πνευματικών αξιών και τον κίνδυνο αλλοιώσεως του ορθοδόξου φρονήματος. Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα φαινόμενα που παρατηρούνται στο διεθνές πνευματικό και κοινωνικό στερέωμα, όπου η ιδέα της "συγκρητιστικής" παγκοσμιοποιήσεως τείνει να επιβληθή χωρίς καμμία διάκριση μεταξύ Ορθοδοξίας και αιρέσεως, αληθείας και πλάνης, υγιούς και νοσηρού φρονήματος. Ο συνδυασμός όλων αυτών, καθώς και η επιμονή για την χρησιμοποίηση του αριθμού 666 μας καλούν σε αφύπνιση, νήψη, πνευματική εγρήγορση και αμετάθετον ελπίδα στη νίκη του Χριστού. Διό και πατρικώς προτρεπόμεθα πάντας με τον αποστολικό λόγο "Μη θροείσθε"(Β' Θεσσαλ. 2,2). Να στηρίζεσθε στην πίστη και να εμπιστεύεσθε τον Θεόν. Στήκετε και κρατείτε την πίστη, με την Χάρη του Κυρίου. Αυτού η δύναμις και το άπειρον έλεος είη μετά πάντων υμών.

+ Ο Αθηνών Σ Ε Ρ Α Φ Ε Ι Μ, Πρόεδρος+ Ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ+ Ο Πατρών ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ+ Ο Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης ΙΕΡΟΘΕΟΣ+ Ο Λευκάδος και Ιθάκης ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ+ Ο Καρυστίας και Σκύρου ΣΕΡΑΦΕΙΜ+ Ο Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως+ Ο Σερρών και Νιγρίτης ΜΑΞΙΜΟΣ+ Ο Μηθύμνης ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ+ Ο Ελευθερουπόλεως ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ+ Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ+ Ο Κίτρους και Κατερίνης ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ+ Ο Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Ο Αρχιγραμματεύς+ Ο Διαυλείας Δαμασκηνός
http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/10/1998.html


ΚΑΡΥΑΙ ΤΗ 22.4/5.5.2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Εξ αφορμής της προσφάτου καταθέσεως στην Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου «Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» και την απορρέουσα εκ τούτου μελ­λον­τική έκδοσι της «Κάρτας του Πολίτη», η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους επιθυμεί να επισημάνη τα ακόλουθα:
Η «Κάρτα του Πολίτη» ταυτοποιεί την προσωπικότητα του πολίτη και τον μετατρέπει σε ένα αριθμό του συστήματος της ηλεκτρο­νικής διακυβερνήσεως. 


Όλοι οι πολίτες εντάσσονται πλέον σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ελέγχει και επεξερ­γάζεται τα στοιχεία της προσωπικής τους ζωής (οικονομική δραστηριότης, θέματα υγείας, εργασίας, κοινωνικής συμπεριφοράς κ.λπ.), καταργώντας ουσιαστικά τις προσωπικές τους ελευθερίες. 
Επειδή το σύστημα αυτό έχει την δυνατότητα να μετεξελίσσεται εύκολα θεωρούμε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος για τους Χριστιανούς να παραβιάζεται η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνειδήσεως, στερώντας τους την δυνατότητα να ομολογούν ελεύθερα την πίστι τους και να κηρύσσουν το Ευαγγέλιο του Χριστού. 


Επειδή μάλιστα η εξουσία χρήσεως του συστήματος αυτού παραδίδεται σε φορείς ακαθόριστους ως προς τον δη­μόσιο η ιδιωτικό τους χαρακτήρα και τους δίδεται η ευχέρεια να προσθαφαιρούν στην Κάρτα δεδομένα, υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμη και της ανεπίγνωστης εκ μέρους των πιστών χρήσεως αντιχριστιανικών συμβόλων.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους εκφράζει την έντονη ανησυχία της και υποβάλλει θερμή παράκλησι προς την Ελληνική Κυβέρνησι να μη προχωρήση στην έκδοσι της ηλεκτρονικής «Κάρτας του Πολίτη», συνιστά δε στους χριστιανούς να χρησιμοποιούν τα συμβατικά μέσα ταυτοποιήσεώς τους. 


 Η υποχρεωτική επιβολή τοιούτου είδους Κάρτας μας ευρίσκει αντιθέτους.
Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν λησμονούμε ότι «μείζων ο εν ημίν η ο εν τω κόσμω», και ότι ο Χριστός «νενίκηκε τον κόσμον»• τούτο όμως δεν συνεπάγεται και την συμφωνία μας σε υποχρεωτικές και ανελεύθερες πρακτικές.


Ευχόμεθα ολοψύχως η Κυρία Θεοτόκος, η Προστάτις και Έφορος του Αγίου Όρους, να δίδη στον ευλαβή λαό της πατρίδος μας την δύναμι να ανταπεξέρχεται σε όλες τις δυσκολίες του βίου, μάλιστα μέσα στη δυσχερή αυτή συγκυρία που διερχόμεθα.

 Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι
των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.

No comments:

ΙΩΣΗΦ ΒΡΥΕΝΙΟΣ

Δέν θά σέ ἀρνηθῶμεν ὦ φίλη Ὀρθοδοξία!

Δέν θά σέ ἀπαρνηθῶμεν ὦ πατροπαράδοτον σέβας!

Δέν ἀποχωριζόμεθα ἀπό σέ, ὦ μῆτερ εὐσέβεια!

Ἐντός σοῦ ἐγεννήθημεν καί διά ἐσέ ζῶμεν καί μετά σοῦ θα κοιμηθῶμεν.

Εἴθε νά τό καλέσῃ ὁ καιρός! καί μυριάκις ὑπέρ σοῦ θά ἀποθάνωμεν· διότι ἐκεῖνος ὁποῦ συμφιλιάζει μέ τούς ἐχθρούς τοῦ βασιλέως δέν δύναται νά εἶναι φίλος τοῦ βασιλέως!

Ὁ ἀπαρνούμενος διά νεύματος μόνον τόν Θεόν ὑπόκειται εἰς ἀπώλειαν καί ἐκεῖνος ὁ ὁποῖος μέ τόν λόγον, μέ τόν τρόπον καί διά γραμμάτων κινδυ­νεύει περί τήν πίστιν, πῶς θά εἶναι Ὀρθόδοξος; ».

Η Αντιμετώπιση του Οικουμενισμού

Η Αντιμετώπιση του Οικουμενισμού

Χρυσόστομος Σμύρνης

Χρυσόστομος Σμύρνης

Όσιος Θεόδωρος ο Στουδίτης

Όσιος Θεόδωρος ο Στουδίτης