Tuesday, June 5, 2007

Μαθήματα Μαγείας & Σατανισμού από τον Χάρι Πότερ

Μαθήματα Μαγείας & Σατανισμού από τον Χάρι Πότερ

- "Μα πρόκειται για φαντασία! Για ποιό λόγο αντιδράτε;" λένε οι υποστηρικτές του Χάρι Πότερ. Αλλά με αυτή τη λογική μπορείς να βάλεις την φαντασία στην πορνογραφία και έτσι να την υπερασπίζεσαι! Και στη προκειμένη περίπτωση η μαγεία είναι αληθινή! Δεν είναι η Γνώση ή η Δύναμη όπως διδάσκει η νεοεποχίτικη προπαγάνδα αλλά είναι απάτη ή δαιμονική ενέργεια ή συνδυασμός απάτης και δαιμονικής ενέργειας.
Και αυτό που την κάνει πιο επικίνδυνη είναι ότι διατύπωνεται με τη γλώσσα της φαντασίας και τη παιδική λογοτεχνία, δοσμένη με χιουμοριστικό και ελκυστικό τρόπο.
Ο Χάρι Πότερ είναι φανταστικός αλλά έχει τη θρησκευτική διδαχή της μαγείας, του παγανισμού, του σατανισμού και θρησκειών των Κελτών και Δρυΐδων.

- "Μα τόσα παιδικά παραμύθια γνωρίζουμε που αναφέρονται σε μάγους και μάγισσες αλλά δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν!" λένε άλλοι ίσως από αφέλεια ή κρύβοντας την αλήθεια. Πραγματικά πολλά παραμύθια αναφέρονται στη μαγεία και σε μάγους ή μάγισσες αλλά ποτέ κανένα δεν παρουσίασε στα παιδιά την θρησκεία της μαγείας όπως κάνει ο Χάρι Πότερ! Στα παιδικά παραμύθια ο μάγος ή η μάγισσα συνδυάζεται με το κακό και δεν ασχολείται κανείς με τη φιλοσοφία τους. Αντίθετα στον Χάρι Πότερ περιγράφεται ωραιοποιημένη η φιλοσοφία της μαγείας και του σατανισμού!



ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Τα παιδιά ενηγκαλίσθει ο Χριστός και είπε άφετε τα παιδία έρχεσθαι προς με… των γάρ τοιούτων έστιν η βασιλεία του Θεού (Μαρκ 10,14).

Έλεγε ο Γέροντας Παΐσιος ο Θεός να βάλει το χέρι Του, γιατί τώρα δεν βοηθιούνται να αλλοιώνονται τα παιδιά, με την καλή έννοια, αλλά να δαιμονίζονται.

O Χάρι Πότερ διδάσκει την έννοια της Μητέρας Θεάς διότι η μητέρα του Χάρι έδωσε τη ζωή της για τον Χάρι Πότερ. Η θυσία που έκανε με τον θάνατό της μέσω της αγάπης είναι ο συμβολισμός της λατρείας της Θεάς! Η έννοια της διδαχής της Μητέρας Θεάς είναι πολύ σημαντική στη μαγεία και στον παγανισμό! Η μητέρα του Χάρι έδωσε τη ζωή της ώστε εκείνος να σωθεί και μέσα από τη θυσία της αγάπης εκείνος σώζεται πολλές φορές από τον θάνατο - πρόκειται για μία έννοια που αναφέρεται πολλές φορές. Αξιοσημείωτος είναι ο παγανιστικός συμβολισμός όπου ο εχθρός του Χάρι παίρνει δείγμα από το αίμα του Χάρι (4ο βιβλίο) ώστε να περάσει το αίμα στις δικές του φλέβες και να αναστηθεί και να αποκτήσει σώμα - μήνυμα της ισχύος της θυσίας του αίματος!
Μία άλλη μορφή της μαγείας είναι η μεταμόρφωση, η αλλαγή της μορφής από άνθρωπος σε ζώο. Ο πατέρας του Χάρι εμφανίζεται στον Χάρι με αλλαγμένη μορφή ενώ έχει πεθάνει. Εμφανίζεται ως ελάφι που είναι το σύμβολο του κερασφόρου Θεού.
Εδώ έχουμε την έννοια ότι η αλλαγή της μορφής είναι φυσιολογική.
Μέσα από τη προβολή του καλού και του κακού μάγου ή το ότι ο καλός Χάρι και ο κακός Βόλντερμορτ μοιράζονται ίδιες δυνάμεις ή ικανότητες ασκείται ο προσηλυτισμός στη πλάνη της λευκής και μαύρης μαγείας ανάλογα με τον επιδιωκόμενο σκοπό και παρουσιάζεται η μαγεία ως μια υπερφυσική ουδέτερη δύναμη.
Στη πραγματικότητα όμως η μαγεία είναι απάτη ή δαιμονική ενέργεια ή συνδυασμός απάτης και δαιμονικής ενέργειας.

Η μαγεία (WICCA) έχει φορολογική υπόσταση και αναγνωρίζεται ως η ταχύτερη αυξανόμενη θρησκεία! Και το χειρότερο - επίτευγμα του Χάρι Πότερ- είναι ότι η μαγεία είναι για τα παιδιά! Τι πιο εξωφρενικό και αδιανόητο;
Αν δεν υπήρχε αληθινή μαγεία δεν θα ήταν πρόβλημα τα βιβλία του Χάρι Πότερ. Αλλά αν υποτεθεί κάτι τέτοιο, τότε αρνούμαστε τις εμπειρίες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που εξασκούν τη μαγεία ανά τους αιώνες! Και μάλιστα καμία οργάνωση μάγων ή μαγισσών δεν κατηγόρησε την Ρόουλινγκ ότι περιγράφει λανθασμένα τη θρησκεία τους!
Επιπλέον καθίσταται μάταιη η προειδοποίηση του Θεού στη Βίβλο για τη μαντεία, τη μαγεία και όλα τα συναφή!

Δεν θέλει να ευρεθεί κανένας να διαπερνά τον υιό ή την κόρη του διαμέσου της φωτιάς ή μαντευόμενος μαντεία ή προγνώστης των καιρών ή οιωνοσκόπος ή μάγος ή γόης ή ανταποκριτής δαιμονίων ή τερατοσκόπος ή νεκρομάντης. Διότι ο καθένας που τα πράττει αυτά είναι βδέλυγμα για τον Κύριο τον Θεό σου. Δευτερονόμιον ΙΗ 9-12.

Δυστυχώς οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις αρχαίες θρησκείες και ειδωλολατρίες δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για τις πλάνες του Διαβόλου από τις οποίες μας έσωσε ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός!! Δεν συνειδητοποιούν ότι με την οποιαδήποτε ενασχόλησή τους με τη μαγεία "ανοίγουν, κατά κάποιο τρόπο, πόρτες" στο να επιδράσουν πάνω τους δαιμονικές οντότητες, οι οποίες μένουν αθέατες κατά την επίδρασή τους αυτή.
Γενικά η μαγεία προξενεί παρορμητικές συμπεριφορές στη χρήση ναρκωτικών, στη σεξουαλική δραστηριότητα και σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές.
Αγνοούν επίσης τον διαχωρισμό στο υπερφυσικό ανάμεσα στα Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας που γίνονται με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος (το οποίο δεν υπάρχει στις αιρέσεις και στις άλλες θρησκείες, όχι επειδή οι Χριστιανοί είναι πιο έξυπνοι ή εγωϊστές αλλά επειδή αυτή είναι η Αλήθεια, ο Ιησούς Χριστός, ένα συγκεκριμένο και ανεπανάληπτο πρόσωπο και όχι ιδεολογία ή ανθρώπινη επινόηση) και στη μαγεία που τελείται με τη δύναμη του Διαβόλου και των δαιμόνων οι οποίοι εκείνο που λαχταρούν περισσότερο από όλα, σαν υπερήφανοι που είναι, να λατρεύονται ως "Θεοί" αντί του Αληθινού Θεού.
Το τραγικό είναι ότι ο Διάβολος μένει αθέατος κατά την ενασχόληση κάποιου με τον αποκρυφισμό. Η δαιμονική επίδραση μπορεί να γίνει αντιληπτή εκ των υστέρων, όταν ο ασχολούμενος με τη μαγεία θελήσει να απαγκιστρωθεί από αυτήν οπότε θα συναντήσει αντίσταση η οποία είναι ανάλογη με την ενασχόλησή του και από το πόσο επιτρέπει ο Θεός. Τότε θα συνειδητοποιήσει ότι ο Διάβολος και οι δαίμονες είναι υπαρκτά όντα τα οποία μισούν κάθετι και κυρίως τον άνθρωπο. Με τη βοήθεια όμως του Θεού ο άνθρωπος υπερβαίνει τα όποια εμπόδια συναντήσει. Ενδεχομένως προηγούμενη δαιμονική επίδραση γίνεται αντιληπτή ως μεγάλος πόνος στον εγκέφαλο, σαν να έχει τριφτεί με γυαλόχαρτο, πόνος που δεν μεταβάλλεται με παυσίπονα. Σε κάποιον τρίτο, φαίνεται αυτός που τελεί υπό κάποια δαιμονική επίδραση, ως ο άνθρωπος με αδυναμία κριτικής ικανότητας.
Με αποκορύφωμα τους μάγους που αδυνατούν να διακρίνουν το καλό από το κακό.
Εκτός από εκείνους που συνειδητά γίνονται υπηρέτες των δαιμόνων, οι ασκούμενοι με τη μαγεία δεν πιστεύουν - και μάλιστα αρνούνται έντονα! - την ύπαρξη του Σατανά και των δαιμόνων παρόλο που αναφέρονται σε (δήθεν) πνεύματα της φύσης, από όπου αντλούν και τις δυνάμεις τους. Τα πνεύματα αυτά πιστεύουν ότι πηγάζουν από την φύση ή από μέσα τους και τα χαρακτηρίζουν ως ουδέτερα. Στη πραγματικότητα πρόκειται για δαίμονες που παίρνουν όλων των ειδών τα προσωπεία προκειμένου να παραπλανήσουν τους ανθρώπους.
O αναγνώστης των βιβλίων του Χάρι Πότερ γνωρίζει εν αγνοία του όλα τα βασικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στη θρησκεία WICCA. Τα ξόρκια παρέχουν παραπλανητική δύναμη. Σίγουρα τα ξόρκια που αναφέρονται στον Χάρι Πότερ δεν είναι αληθινά ξόρκια αλλά είναι αστεία στιχάκια αλλά ο ανυποψίαστος αναγνώστης ή θεατής ήδη μυείται με την αρχή ότι η μάθηση κάποιων συγκεκριμένων λέξεων παρέχει δύναμη ή ακόμη και τη δυνατότητα να πάρει εκδίκηση όπως κάνει ο Χάρι με τη χρήση της κατάρας παρόλο που ως "καλός" μάγος χρησιμοποιεί τη "λευκή" μαγεία!
Τα βιβλία του Χάρι Πότερ σχετίζονται με ιστοσελίδες που μπορούν να σε οδηγήσουν σε χώρους όπου οι ειδικοί θα τον μάθουν πραγματικά ξόρκια. Η επανάληψη αυτών των λέξεων οδηγεί σε ύπνωση ότι βρίσκεται ο άνθρωπος μέσα σε μία δύναμη η οποία μπορεί να κάνει πραγματικότητα ότι εκείνος φανταστεί όπως διδάσκεται η επανάληψη των διαλογιστικών συλλαβών μάντρα των Ινδουιστών - Βουδιστών κατά τον δημιουργικό οραματισμό.
Στη φιλοσοφία της μαγείας θεμελιώδης έννοια είναι εκείνη της μετενσάρκωσης. Εσκεμμένα ταυτίζεται ο θάνατος με το τέλος ώστε να παρουσιαστεί η πολυπόθητη συνέχεια υπό το πρίσμα της μετενσάρκωσης ενώ ο θάνατος είναι ο χωρισμός της ψυχής από το σώμα. Στα βιβλία του Χάρι Πότερ καλούνται φαντάσματα, επιστρέφουν υπερφυσικά πνεύματα, υπάρχουν πίνακες από όπου βγαίνουν άνθρωποι στους διαδρόμους της σχολής - στοιχεία που δίνουν στο παιδί την έννοια ότι δεν υπάρχει θάνατος και είναι φυσιολογική η αλληλεπίδραση με πνεύματα, με φαντάσματα και με όντα που είναι μισά άνθρωποι και μισά ζώα, μυθολογικές μορφές όπως οι μονόκεροι. Όλα αυτά εξάπτουν τη φαντασία του νεαρού αναγνώστη και πιστεύει ότι μπορεί να συμμετέχει δίχως να φοβάται γιατί όλα αυτά είναι μέρος του κόσμου του Χάρι Πότερ.
Σε όλες τις θηλυκά προσανατολισμένες λατρείες το σκουπόξυλο είναι σημαντικό σύμβολο γονιμότητας όπως και τα μυτερά καπέλα.
Τα βιβλία του Χάρι Πότερ διδάσκουν μαγεία καθώς διδάσκουν τη βασική αρχή της μαγείας που είναι ότι "δεν υπάρχει καλό και κακό, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Εξαρτάται πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας". Βασίζεται στην αντίληψη της εξέλιξης, ότι τα πάντα εξελίσσονται, και συνώνυμη έννοια της εξέλιξης είναι η έννοια της μετενσάρκωσης. Μάλιστα στα βιβλία ο Χάρι επιβραβεύεται όταν λέει εσκεμμένα ψέματα ή όταν κάνει κάτι κακό, αντιστρέφοντας την ηθική. Η έλλειψη του απόλυτου και η ύπαρξη του σχετικού είναι εντελώς αντίθετες με την Ορθοδοξία όπου ο Θεός είναι καλός, αγαθός και δίκαιος. Και εδώ φαίνεται ουσιαστικά ότι διδάσκεται μαγεία στα βιβλία του Χάρι Πότερ μια που οι αντιλήψεις των μάγων θα εγκαθιδρυθούν ως αντιλήψεις των παιδιών...
Ο Χάρι Πότερ διδάσκει τις σκοτεινές τέχνες, κορωνίδα της μαύρης μαγείας. Στα βιβλία αυτά εξηγείται γραφικά σε μικρά παιδιά πως μπορεί κανείς να πολεμήσει ή να αμυνθεί με τις σκοτεινές τέχνες μέσα από ακόμη πιο μαύρη λατρεία. Και σε κάθε βιβλίο ο καθηγητής αλλάζει και τους λένε ότι μπορούν να αμυνθούν στις σκοτεινές τέχνες, για να μην κυριαρχήσει πάνω τους το φίδι, με ύπνωση και συγκέντρωση στις υποτιθέμενες δυνάμεις που έχουν μέσα τους! Ακόμη πιο τρομερή είναι η αναφορά στις δαιμονικές καταληψίες! Έχουμε ένα 12χρονο κορίτσι στο βιβλίο του Πότερ που το έχει καταλάβει ο Βόντερμορτ και κάνει φόνους στην εποχική εορτή της μαγείας Χάλοουιν και μετά κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στα βιβλία του Χάρι Πότερ!!? Η μεγαλύτερη σχολική εκδοτική εταιρεία παγκοσμίως, η Σχολική ΕΠΕ, προμηθεύει σχεδόν κάθε σχολείο στην Αμερική με τα προϊόντα της σε 32 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει διευρύνει τη ποικιλία των προϊόντων της προωθώντας τη μαγεία και τον πνευματισμό. Η εταιρεία εξασφάλισε τα εκδοτικά δικαιώματα του Χάρι Πότερ τα οποία ξεπέρασαν τη δημοτικότητα κάθε προηγούμενου θέματος.

Ο καθένας μπορεί να κρίνει τα πράγματα όπως θέλει, τι γίνεται όμως όταν η ίδια η συγγραφέας μιλάει τόσο απροκάλυπτα για το έργο της; Αλλά δυστυχώς ούτε σε αυτό δίνουμε τη δέουσα προσοχή εξαιτίας της ύπνωσης κατά την οδηγία του Λόρδου Φραγκίσκου Βάκωνα πολέμησης της θρησκείας ως δεισιδαιμονία με το πρόσχημα ελεύθερης επιστήμης απελευθερωμένης από τις προλήψεις! Η ύπνωση που έχουμε δεχτεί υπαγορεύει ότι Διάβολος και δαίμονες δεν είναι παρά δεισιδαιμονίες.
Η συγγραφέας J.W.Rowling, μέλος της «Εκκλησίας» του Σατανά με περιουσία περισσότερα από 550 εκατομμύρια €, και συγγραφέας της χρονιάς για το 1999, δήλωσε στους "Τάιμς" του Λονδίνου στις 17 Ιουλίου 2000:
"Νομίζω ότι είναι τελείως βλακεία να διαμαρτύρονται για τα παιδικά βιβλία με το επιχείρημα ότι δελεάζουν τα παιδιά προς το σατανισμό. Έπρεπε να με επαινούν για αυτό! Τα βιβλία αυτά οδηγούν τα παιδιά να καταλάβουν ότι ο αδύναμος, μωρός Υιός του Θεού είναι μια επιζώσα απάτη, που θα ταπεινωθεί, όταν έλθει η βροχή της φωτιάς..."
Η ίδια δήλωσε ακόμη σε ραδιοφωνική συνέντευξη (The Diane Radio, October 20.1999): "...έκανα έρευνα σε πρακτικές μαγείας και παγανισμού, ώστε τα βιβλία μου να είναι πιο ρεαλιστικά"
Η Ρόουλινγκ επέβαλε στην Time Warner τον όρο «εάν δεν είναι όπως το θέλω εγώ, πιστό στο πνεύμα των βιβλίων μου, δεν βγαίνει στις αίθουσες»!

Γιατί πολύ απλά η Ρόουλινγκ προσυλιτίζει στη θρησκεία της μαγείας τα ανυποψίαστα παιδιά διαφημίζοντας τη μαγεία σύμφωνα με τις πλανεμένες ειδωλολατρικές για αυτήν απόψεις και όχι παρουσιάζοντας τα πράγματα όπως είναι στη πραγματικότητα.

Μια ακόμη φράση από τα βιβλία του Χάρι Πότερ, που αποκαλύπτουν την συγγραφέα του: …κάτι ασήμαντο όπως η γιορτή των Χριστουγέννων!?
Τόμος Δ’ σελίδα 354.


Ποιος άραγε μπορεί στηριζόμενος σε λογικές αποδείξεις να εξηγήσει το πώς γίνεται η σύλληψη του Θεού Λόγου, πώς η δημιουργία της σάρκας Του χωρίς σπορά; Πώς γεννάται χωρίς φθορά, παραμένοντας η μητέρα Του παρθένος μετά τη γέννα; Πώς αυτός ως υπερτέλειος αύξανε σε ηλικία (Λουκάς 2,52), πώς ο καθαρός βαπτίστηκε (Ματθαίος 3,16), πώς εκείνος που πεινούσε έτρεφε άλλους (Ματθαίος 14,20), πώς αυτός που υποβαλλόταν σε κόπους ενδυνάμωνε (Λουκάς 8,46), πώς ενώ έπασχε θεράπευε (Ματθαίος 8,16), πώς ενώ πέθαινε έδινε ζωή (Λουκάς 7,14-5, Ιωάννης 11, 43-44); Και για να πω τελευταίο το πρώτο: πως ο Θεός γίνεται άνθρωπος; Αλλά το πλέον μυστηριώδες από όλα, πώς ο Λόγος γίνεται σάρκα ουσιωδώς και καθ’ υπόσταση, τη στιγμή που βρίσκεται κατ’ ουσία όλος στον Πατέρα υποστατικώς; Πώς Αυτός, ενώ είναι όλος Θεός κατά φύση, έγινε όλος άνθρωπος κατά φύση, χωρίς να αρνηθεί καμία από τις δύο φύσεις, ούτε την θεία, κατά την οποία είναι Θεός, ούτε τη δική μας, κατά την οποία έγινε άνθρωπος; Όλα αυτά τα μυστήρια μόνο η πίστη μπορεί να τα χωρέσει, γιατί αυτή είναι η υπόσταση των υπέρ και λόγο πραγμάτων (Προς Εβραίους 11,1). 
Μαξίμου του Ομολογητού Κεφάλαια Θεολογικά και Οικονομικά,
Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου &; Μεγάλου Μακαρίου Κορίνθου Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών Πατέρων

Η γέννηση του Χριστού έκανε τον Ταξιάρχη Αρχάγγελο Γαβριήλ να εκπλαγεί!
Το προσταχθέν μυστικώς λαβών εν γνώσει, εν τη σκηνή του Ιωσήφ σπουδή επέστη ο Ασώματος, λέγων τη απειρογάμω. Ο κλίνας τη καταβάσει τους ουρανούς χωρείται αναλλοίωτος όλος εν σοι’ ον και βλέπων εν μήτρα σου λαβόντα δούλου μορφή, ενίσταμαι κραυγάζων σοι’ Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε. Απολυτίκιο Ακαθίστου Ύμνου
Μέγας ει, Κύριε, και θαυμαστά τα έργα Σου και ουδείς λόγος εξαρκέσει προς ύμνον των θαυμασίων Σου! Ευχή Μεγάλου Αγιασμού


Γιατί λοιπόν τα μέγιστα θαύματα, η Rowling τα ονομάζει ασήμαντα;

Εξαιτίας λοιπόν του μεγάλου θαύματος, της ενανθρωπήσεως του Σωτήρος, ο διάβολος εξεμηδενίσθη και παραμένει ασθενής μη δυνάμενος να ενεργήσει τίποτα. Εν τούτοις, όμως, επειδή είναι τύραννος, παρόλο ότι κατέπεσε, δεν ησυχάζει, αλλά έστω και με λόγους εξακολουθεί να απειλεί…εάν μπορούσε, δεν θα δίσταζε αλλά θα διέπραττε αμέσως το κακό και μάλιστα εναντίον μας…., οι δαίμονες προσπαθούν τουλάχιστον με τη φαντασία να εκφοβίζουν τους ανθρώπους…Διότι μέγα όπλο εναντίον του διαβόλου είναι ο ορθός βίος και η πίστη προς τον Χριστό…
Διδασκαλία του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου
Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου Ευεργετινός Τόμος Δ σελίδες 331-335

Το πρώτο βιβλίο του Χ. Πότερ είναι 349 σελίδων, δεν είναι εικονογραφημένο, αν και απευθύνεται σε παιδιά ? και έχει τίτλο «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος». Το «Χάρι» που στο πρώτο βιβλίο αναφέρεται 1360 φορές, στο δεύτερο 1622, στο τρίτο 1990 και στο τέταρτο 2.730 –δηλαδή συνολικά στα τέσσερα πρώτα βιβλία 7.702 φορές, αντιστοιχώντας κατά μέσο όρο 4,2 φορές στην κάθε σελίδα! - στα σανσκριτικά είναι επίθετο του «θεού» Κρίσνα, ενσάρκωση του «θεού» Βισνού του Ινδουιστικού πανθέου και σημαίνει «ο πιο γοητευτικός»(όπως είναι και το «Ζίνα» που σημαίνει «νικητής»).
Επίσης είναι «ιερή» συλλαβή των Ινδουιστών και συμμετέχει σε διάφορα μάντρα τους, προς τις «θεότητες» Κρίσνα, Ράμα, Σίβα και τα λοιπά, με το
« Ο » μπροστά όπως γίνεται σε πολλά σημεία στα βιβλία «Ο Χάρι…». "Πότερ" είναι η "θεά" της Βαβυλώνας που θεωρείτο ο τροχός που δημιουργούσε τους ανθρώπους από πηλό.
Τη κινηματογραφική περίοδο 2001- 2002 η ταινία «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» ήρθε τέταρτη παγκοσμίως με έσοδα 372,4 εκατομμύρια δολάρια και στη χώρα μας, ήρθε δεύτερη με 790.000 εισιτήρια κατόπιν της αποκρυφιστικής ταινίας για μεγάλους, «Ο άρχοντας των δακτυλιδιών» με 820.000 εισιτήρια. Στα ηλεκτρονικά παιχνίδια στα οποία μεταφέρθηκε και κυκλοφόρησαν από την Electronics Arts για την ίδια περίοδο πρώτο ήταν ο Χ.Πότερ στις Η.Π.Α., τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και στην Ελλάδα, γεγονός που δείχνει τις προτιμήσεις των παιδιών, αφού αυτά κυρίως παίζουν με ηλεκτρονικά παιχνίδια!
Τα μισά από τα έσοδα των προϊόντων Χ. Πότερ(βιβλίων, ταινιών, CD- ROM, DVD, επιτραπέζιων παιχνιδιών και τα λοιπά) δίνονται στην «Εκκλησία του Σατανά»! Σε όλες τις χώρες καταβάλλονται προσπάθειες για τη δημιουργία Χάρι Πότερ Fun Club! Αυτό που βρίσκεται στη χώρα μας αριθμεί ΄περισσότερα από 8000 μέλη!
Υποτίθεται ότι αυτοί είναι οι φανατικοί φίλοι του Χ. Πότερ που ασχολούνται με ότι τον αφορά. Αργότερα άραγε με τι;

Ο κεραυνός μάλιστα στο μέτωπό του- τον κάνει τόσο ξεχωριστό!
(τ.Α’ σ.27,32,42,100,244,291,τ.Β’ σ.18,19,65,327,349,τ.Γ’ σ.16,63, τ.Δ’ σ.528) !- είναι το κατεξοχήν σύμβολο του διαβόλου (Κατά Λουκά Ι’18),
Στο μέτωπό του, κάτω από ένα τσουλούφι κατάμαυρα μαλλιά, φαινόταν καθαρά ένα σημάδι με περίεργο σχήμα, σαν κεραυνός!…Θα έχει αυτό το σημάδι για πάντα. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα Ντάμπλντορ. Και να μπορούσα δεν θα έκανα. Τα σημάδια είναι καμιά φορά χρήσιμα.
Τόμος Α σελίδα 27
Το μόνο πράγμα που άρεσε στον Χάρι από την εμφάνισή του ήταν το λεπτό σημάδι σε σχήμα κεραυνού που είχε στο μέτωπό του. Τόμος Α σελίδα 32.
Ο Χάρι πήρε τη θέση του στη σχολή, όπου ήταν διάσημος κι αυτός και το σημάδι του. 
Τόμος Β σελίδα 19
Όλοι τον θεωρούν έξυπνο…Ο υπέροχος Πότερ με το σημάδι και το σκουπόξυλό του. Τόμος Β σελίδα 65
Ήταν αυτό το σημάδι που έκανε τον Χάρι τόσο ξεχωριστό άτομο, ακόμα και για μάγο. Το σημάδι αυτό ήταν η μόνη ένδειξη για το μυστηριώδες παρελθόν του.
Τόμος Β σελίδα 18
O Χάρι είχε γλιτώσει μόνο με αυτό το σημάδι στο μέτωπο, γιατί η κατάρα του Βόλντεμορτ, αντί να τον σκοτώσει, είχε εξοστρακιστεί και είχε τελικά χτυπήσει τον ίδιο τον Βόλντεμορτ. Τόμος Γ σελίδα 16
Η μητέρα του άφησε πάνω του τα σημάδια της θυσίας της… ένα αρχαίο μαγικό, έπρεπε να το θυμηθώ ήταν λάθος μου να το παραβλέψω.
Τόμος Δ σελίδα 528
Αστραπή μάλιστα λέγεται και το σκουπόξυλό του! Ο κεραυνός είναι επίσης σύμβολο των SS*, της χορογραφίας του Μάικλ Τζάκσον και μουσικών συγκροτημάτων που υμνούν τον διάβολο!?(π.χ. AC/DC(Anti-Christ/ Death to Christ),Ellectric, Wasp, Light Orchestra, Black Sabbath, Kiss(Kings in Satan’s Service), Deathss, Slayer κλπ.)!
Το σημάδι του κεραυνού δηλώνει τον «θεό» Θώρ! (ακόμη και ο «θεός» των αρχαίων Ελλήνων, ο Δίας ήταν ο «θεός» του κεραυνού!- οι Ινδοευρωπαίοι πριν χωριστούν λάτρευαν μία θεότητα Μητέρα Φύση ή Γαία, ένα θεό του κεραυνού// ο Ελληνικός θεός Ερμής ταυτίζεται με τον Γερμανικό θεό Θώρ και με τον Αιγυπτιακό θεό Θώθ & λέγεται επίσης Ερμής ο Τρισμέγιστος(ο θεωρούμενος ως προστάτης των αλχημιστών)! Παράλληλα ο Ελληνικός θεός Ζεύς, ταυτίζεται με τον Ρωμαϊκό θεό Jupiter και με τον Γερμανικό θεό Θώρ καθώς και με τον Ινδικό θεό Ίνδρα)

Alexander Krappe, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, «Παγκόσμιος Μυθολογία»
Εκδόσεις: Αφοι Συρόπουλοι & Κουμουνδουρέας Ο.Ε.
Jean Richepin «Ελληνική Μυθολογία» Εκδόσεις: Βίβλος

*Η χιτλερική σβάστικά είναι ένα αρχαίο μαγικό Ινδουιστικό σύμβολο, ο τροχός του Σίβα καθώς και έμβλημα και διακριτικό της μαύρης μαγείας. Πρόκειται για σταυρό τεθλασμένο προς τα δεξιά, αισχρό σύμπλεγμα σε βάρος του Τιμίου Σταύρου. Η λευκή μαγεία έχει το ίδιο σήμα με κατεύθυνση των άκρων του σταυρού προς τα αριστερά.


Εθεώρουν τον Σατανά ως αστραπή εκ του ουρανού εκπεσόντα»
Κατά Λουκά 10,18 Άγιο Ευαγγέλιο

Ου μαγεύσεις, ου φαρμακεύσεις, φεύγετε επαοιδάς, κλήδονας, μαντείας, καθαρισμούς, οιωνισμούς, ορνιθοσκοπίας, νεκρομαντείες, επιφωνήσεις.
Διαταγές των Αγίων Αποστόλων 7,3 &2,62.

Το «Χόγκουαρτς» το Σχολείο της Μαγείας, επταετούς φοιτήσεως (ένα βιβλίο ανά έτος) που σπουδάζει ο Χ. Πότερ αναφέρεται 497 φορές στα τέσσερα πρώτα βιβλία του και είναι ιδιοφυής επινόηση μύησης των παιδιών στη μαγεία μια που ο Χ. Πότερ είναι φανταστικό πρόσωπο αλλά παρακολουθεί τα μαθήματα της μαγείας για αρχαρίους όπως και ο ανυποψίαστος αναγνώστης ή θεατής!
Η προβολή του Χόγκουαρτς περιέχει το αντιμήνυμα ότι αυτό το σχολείο είναι πολύ ενδιαφέρον, όχι βαρετό υπονοώντας τα σχολεία,
«ο Χ. Πότερ στο Χόγκουαρτς είχε βρει την ευτυχία»(τ.Δ’ σ.309).

Σταχυολογόντας εξομολογήσεις παιδιών από το περιοδικό Παρακαταθήκη:
Κορίτσι 12 ετών: «τώρα τα έχω διαβάσει όλα πάνω από 3 φορές. Κάθε φορά που γίνεται αυτό ταξιδεύω σε έναν κόσμο μαγικό και μιμούμαι τους τρεις φίλους. Θα ήθελα κι εγώ να γίνω μάγισσα.» !!!
Κορίτσι 13 ετών: «Αγαπητοί φίλοι του Χάρι Πότερ. Είμαι, θα έλεγα, μια από τους πιο φαν ανάμεσά σας. Να φανταστείται ότι για μια περίοδο διάβαζα ξανά το πρώτο βιβλίο και συνέχιζα με τα υπόλοιπα και μόλις τελείωνα το τέταρτο άρχιζα πάλι το πρώτο. Μου είχε γίνει ψύχωση. Αφού τα τέσσερα βιβλία τα διάβασα σε έξι μέρες μαθημάτων. Όμως κατάλαβα ότι ο Χάρι είναι μια αγάπη μεγάλη και ότι δεν πρέπει να γίνεται εμμονή…»!!!
Αγόρι 9 ετών: «είμαι φανατικός αναγνώστης του Χ. Πότερ και θα ήθελα πολύ να υπήρχε μαγεία στ’ αλήθεια, όπως και πολλοί άλλοι… Βέβαια το τέταρτο βιβλίο με τρόμαξε… Για κάποιο διάστημα έβλεπα φρικτούς εφιάλτες» !!!
Περιοδικό Παρακαταθήκη τ. 21

Τεχνηέντως δημιουργείται μια συμπάθεια στο πρόσωπο του Χ. Πότερ: Σε ηλικία ενός έτους χάνει τους γονείς του και μένει ορφανός. Η ζωή του με τους θείους του είναι φρικτή! Όσο καιρό μένει με τους θείους του, δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι γονείς του ενώ απαγορεύεται οποιαδήποτε συζήτηση για αυτούς, ο εξάδελφός του Ντάντλι τον εχθρεύεται και έτσι πετυχαίνεται οι αναγνώστες να αηδιάσουν με τον Ντάντλι αγαπώντας περισσότερο τον Χάρι! Διέξοδο στην απαίσια και τόσο οδυνηρή ζωή του δίνει ο μάγος γίγαντας Χάγκριντ ο οποίος τον οδηγεί στο Χόγκουαρτς φημισμένο για Σχολείο Μαγείας, το οποίο στα τέσσερα πρώτα βιβλία αναφέρεται 497 φορές και είναι η τέταρτη πολυαναφερόμενη έννοια μετά το όνομα του Χάρι, και τις λέξεις κουκουβάγια και ραβδί! Έτσι, ο Χάρι βρίσκει εκεί τη δικαίωση, τη στοργή, την αγάπη και τη θαλπωρή που του λείπουν, - σε ποιο μέρος;- ανάμεσα στους μάγους και τον υπεραισθητό κόσμο τους!!
Στον Χάρι έλειπε τόσο πολύ το Χόγκουαρτς, που ήταν σαν να είχε ένα μόνιμο πόνο στο στομάχι. Του έλειπε το κάστρο με τους μυστικούς διαδρόμους και τα φαντάσματα. Τόμος Β σελίδα 17

Προβάλλονται εορτές του αποκρυφισμού:

Στο σχολείο Χόγκουαρτς (Μάγων), γιορτές όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα απογυμνώνονται από τον Χριστό, <<αναρωτιόμαστε άραγε γιατί;>> προβάλλονται ως κοινωνικά έθιμα και απορροφούνται από το "ευρύτερο" περιβάλλον της αποκρυφιστικής συμβολικής κοσμολογίας. Αντίθετα, το Χαλοουγουίν (Halloween) είναι η μεγάλη γιορτή του έτους! Το Χαλοουγουίν είναι γιορτή παγανιστικής προέλευσης, με έντονο μαγικό και εωσφορικό στοιχείο, που έχει μεγάλη εξάπλωση στη Δύση, κυρίως στις ΗΠΑ και γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου.

Κατά τη εορτή του Χαλοουγουίν:
Την ημέρα της εορτής αυτής – ημέρα εξορκισμού των κακών πνευμάτων- στα σπίτια, κολοκύθες άδειες από το εσωτερικό τους και με ανοίγματα στη φλούδα, τοποθετούνται στα παράθυρα με αναμμένα κεριά μέσα, σαν φανάρια. Τα παιδιά μασκαρεύονται μάγοι, σκελετοί, φαντάσματα, βρυκόλακες κλπ και γυρίζουν στους δρόμους χτυπώντας τα κουδούνια των σπιτιών. Οι ιδιοκτήτες τους ανοίγουν και τους δίνουν καραμέλες ή χρήματα, για να μην τους κάνουν, τάχα, μάγια…
Τόμος Β σελίδα 132.

Στο Β’ τόμο της Ελληνικής έκδοσης δημοσιεύεται η επιστολή μιας 13χρονης αναγνώστριας που έγραψε προς τη συγγραφέα:
«Μακάρι να πηγαίναμε κι εμείς σ’ ένα τέτοιο σχολείο. Θα είμασταν όλοι μας πρώτοι μαθητές»!

Η μαγεία λοιπόν προβάλλεται σαν κάτι με μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο αποτελεί τη λύση σε όλα τα προβλήματα!

τ.Α’ σ.183,214,τ. Β’ σ.70,83,220,227,269, 357, τ. Γ’ σ.193,197,212,440,
Τ.Δ.’ σ.371,423,555 ενώ φέρνει και την πολυπόθητη ευτυχία ?

Πότερ, γρύλισε ο καθηγητής, η σειρά σου. Ο Χάρι προχώρησε προς το κέντρο της αίθουσας. Ο Μούντι σήκωσε το ραβδί του και τον σημάδεψε. Εξούσιους! Ήταν μια υπέροχη αίσθηση. Ο Χάρι ένιωσε σαν να έπλεε, σαν να έσβησε κάποιος από το μυαλό του κάθε έγνοια, κάθε στενοχώρια, αφήνοντας ένα αόριστο αίσθημα ευτυχίας.
Τόμος Δ σελίδα 214.

αν και παραδέχονται ότι τα μαγικά είναι σατανικά!!
««Περάσατε τα μάγια του καθηγητή Σπράουντ, δηλαδή την παγίδα του Σατανά…»είπε η Ερμιόνη…» Τόμος Α΄σελίδα 320.

Η αρχαία αιγυπτιακή μαγεία είναι συναρπαστική! Τόμος Γ σελίδα 21


Αυτή είναι η βαθύτερη, η πιο ερμητική μορφή μαγείας, Χάρι. Αλλά έχε μου εμπιστοσύνη… Θα έρθει μια μέρα που θα νιώσεις ευτυχής που έσωσες τη ζωή του Πέτιγκριου. Τόμος Γ σελίδα 451

Ερμητικός εκτός από «αδιαπέραστος» και «στεγανός», είναι ο αναφερόμενος στον Ερμή τον Τρισμέγιστο! Επίσης, ο αναφερόμενος στην αλχημεία και τη μετουσίωση των μετάλλων. Η Ερμητική φιλολογία αποτελείται από 18 ελληνικά συγγράματα φερόμενα υπό το όνομα του Ερμή του Τρισμεγίστου συνταχθέντα 3ο-4ο μ. Χ. αιώνα. Αποτελούν μίγμα θρησκευτικής μυστικοπάθειας και φιλοσοφίας νεοπυθαγορείων. Η Ερμητική φιλοσοφία επιζητεί την απόδειξη του ενιαίου του σύμπαντος και τη δυνατότητα μετατροπής ενός στοιχείου σε άλλο και την ανακάλυψη της φιλοσοφικής λίθου ως πρωταρχικής ύλης και την πανάκεια.
Νεώτερο Ορθογραφικό &; Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Ηλίου


Είναι πολύ δύσκολο να φονευτεί ένας δράκος, λόγω της αρχαίας μαγείας με την οποία έχει διαποτιστεί το χοντρό τομάρι του και δεν μπορούν να την διαπεράσουν παρά μόνο τα ισχυρότερα ξόρκια… 
Τόμος Δ σελίδα 308
Όλα αυτά τα υποκατάστατα μαγείας τα οποία έχουν οι Μαγκλ – ο ηλεκτρισμός, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα ραντάρ- όλα αυτά παθαίνουν εμπλοκή στο Χόγκουαρτς, όπου η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη με μαγεία Τόμος Δ σελίδα 491.
Δηλαδή η μαγεία μπορεί να διαποτίσει ένα σώμα, είναι κάτι το φυσιολογικό και μπορεί να χαρακτηρίζει ένα μέρος σαν φορτισμένη ατμόσφαιρα;


Η σχολή πρέπει να καθαρίσει από όσους είναι ανάξιους να σπουδάσουν μαγεία. Τόμος Β σελίδα 167.

Δηλαδή πρόκειται για κάτι ιερό!

Όμως εκείνη τη στιγμή είχε ξεχάσει τη δύναμη της μαγείας.
Τόμος Γ σελίδα 361

Άρα η μαγεία έχει δύναμη!

Λίγη μαγεία ακόμα δεν θα έβλαπτε. Τόμος Γ σελίδα 43

Συνεπώς η μαγεία δεν έχει τίποτα το κακό &; δεν βλάπτει!!!

Τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει ένα σκουπόξυλο… εκτός από την πιο δυνατή μαύρη μαγεία. Τόμος Α σελίδα 216.

Άρα η μαύρη μαγεία είναι ένα φοβερό μέσο, που τίποτα δεν μπορεί να την εμποδίσει!


Ο Κούιρελ, που σπούδασε άμυνα κατά της μαύρης μαγείας, πρέπει να τα ξέρει κι ο Σνέϊπ χρειάζεται τις γνώσεις του, για να μπορέσει να τα εξουδετερώσει. Τόμος Α σελίδα 258

Η μαύρη δηλαδή μαγεία είναι τόσο φοβερή που και οι λευκοί μάγοι κινδυνεύουν από αυτή και για αυτό και σπουδάζουν τρόπους αντιμετώπισής της!!


«Μαγεία δεν είναι τίποτα άλλο από το να ξεφεύγεις από τη δική σου πεζή πραγματικότητα»!! Τόμος Β’ σελίδα 12 Πρόλογος.

Αυτό τον ορισμό δίνει ο Χ. Πότερ για τη μαγεία!!

Τους παλαιούς κατοίκους, της ειδωλολατρίας, της αγίας χώρας σου μίσησες Κύριε, διότι είχαν επιδοθεί να πράττουν τα απαίσια έργα της μαγείας και τις ανίερες τελετές. 
Σοφία Σολομώντος ΙΒ 4
Δεν θα ακολουθείτε τους εγγαστρίμυθους και δεν θα προσκολληθείτε σε αυτούς που ψέλνουν μαγικές ωδές. Προσέχετε να μη μολυνθείτε δι αυτών. Εγώ είμαι Κύριος ο Θεός σας. 
Παλαιά Διαθήκη Λευΐτικο ΙΘ 31
Δεν μπορείτε να πίνετε και από το ποτήριο του Κυρίου και από το ποτήριο των δαιμονίων. Δεν μπορείτε να μετέχετε και στην τράπεζα του Κυρίου και στην τράπεζα των δαιμονίων. Ή μήπως θέλουμε να προκαλέσουμε τη ζηλοτυπία και την οργή του Κυρίου.
Α’ Προς Κορινθίους Ι 20 Επιστολή Αποστόλου Παύλου

Εξαετής αφορισμός στους ασχολούμενους με τη μαγεία και τη μαντεία καθώς και σε εκείνους που ζητούν τη βοήθειά τους. Να απομακρύνονται από την Εκκλησία όσοι επιμένουν σε αυτό.
61ος Κανόνας ΣΤ Οικουμενικής Συνόδου
Όσοι προσφεύγουν στη βοήθεια των μάγων, εξαετής αφορισμός.
ΠΓ Κανόνας Μεγάλου Βασιλείου
Οι γόητες και οι μάγοι καταδικάζονται σε 20ετη αφορισμό όπως και οι φονείς! Γιατί αυτοί όπως και οι φονείς με την επίκληση των δαιμόνων και με μαγικά φίλτρα επιδιώκουν να βλάψουν την υγεία και τη ζωή των άλλων.
ΞΕ Κανόνας του Μεγάλου Βασιλείου


Οι ασχολούμενοι με τη μαγεία δεν πιστεύουν στον αληθινό Θεό, οπότε υποβάλλονται στο επιτίμιο αυτών που αρνήθηκαν τη Πίστη, που είναι ο παντελής αφορισμός, εκτός αν στις πράξεις τους αυτές παρασύρθηκαν από λιγοψυχία λόγω εξαιρετικής ανάγκης, οπότε τιμωρούνται επιεικέστερα.
3ος Κανόνας Αγίου Γρηγορίου Νύσσης

Ο Γέροντας Παΐσιος έλεγε «Μαγεία είναι απάτη ή δαιμονική ενέργεια ή συνδυασμός απάτης και δαιμονικής ενέργειας».

Ο Χ. Πότερ διδάσκει το «διαχωρισμό» των ανθρώπων σε μάγους και μάγκλ(μη μάγους)!:

Στον πρόλογο της Ελληνικής έκδοσης του Β΄ τόμου αναφέρεται ότι ο σκοπός του μυθιστορήματος, είναι να μάθουμε: «όχι τόσο ποιος είναι ο κόσμος των Μάγκλ(αυτόν κι εσύ κι εγώ καλά τον γνωρίζουμε και μέσα του καθημερινά ζούμε) όσο για το ποιοι είναι εκείνοι που ανήκουν στην κατηγορία των μάγων» !!!(σελίδα 11). Σύμφωνα με τα βιβλία του Χάρι Πότερ, οι Μάγκλ, δηλαδή οι μη μάγοι θεωρούνται από τους μάγους, ανόητοι, σαφώς κατώτεροι, αξιολύπητοι, αντικείμενα μελέτης ή προστασίας, εχθροί των μάγων που ωστόσο μερίδα αυτών των μάγων τους φέρεται με ανωτερότητα που δεν θέλουν να παραδεχτούν την ύπαρξη του παράξενου, του μυστήριου και του απροσδόκητου, τη μεγάλη αξία της μαγείας!!?
Τόμος Α’ σελίδες 11, 21, 27, 32, 33, 40, 44, 83, 96, 342, 674,
Τόμος Β’ σελίδες 35, 40, 57, 66, 80, 333, Τόμος Γ΄ σελίδες 12, 42, 268, 283,
Τόμος Δ’ σελίδες 55, 66, 100, 330, 491, 576, 613,
Ήταν Μάγκλ και είχαν εντελώς μεσαιωνικές απόψεις για τη μαγεία.
Τόμος Γ σελίδα 12
Αν ο Χάρι θέλει να πάει στο Χόγκουαρτς ένας χαζός Μάγκλ σαν εσένα δεν μπορεί να τον εμποδίσει…Τόμος Α’ σελίδα 674
Η ασήμαντη μητέρα μου, η Μάγκλ, πρόσθεσε τρέμοντας από θυμό, εκείνη σε εμπόδισε να με σκοτώσεις… Τόμος Β’ σελίδα 333
Νομίζεις πως θα κρατούσα για πάντα το σιχαμένο όνομα του πατέρα μου του Μάγκλ; Τόμος Δ’ σελίδα 330.

Δηλαδή οι γονείς είναι άχρηστοι αν δεν είναι μάγοι; Επίσης, μαθαίνουμε ότι αλλάζει κανείς το όνομά του όταν γίνεται μάγος, πράγμα που ισχύει.
Εκτός από τους απατεώνες, έχουν και οι μάγοι πολλά ονόματα.

Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Περί των ειδών της μαγείας
Ορθόδοξος Κυψέλη και
Φωνή των Πατέρων 19 Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Η Μαγεία
Ιερά Μονή Παρακλήτου:

Ταιριάζει σε όσα θα πω παρακάτω να δανεισθώ το θρηνητικό εκείνο ρητό του Προφήτη Ιερεμία και να φωνάξω και εγώ με οδύνη: «Ποιος θα βάλει στα μάτια μου πηγή δακρύων, για να κλάψουν πικρά το λαό των Χριστιανών μέρα και νύχτα»; Γιατί, ποιος μπορεί, αλήθεια, να μην τον κλάψει, όταν σκεφτεί πως, ενώ ο Υιός του Θεού νίκησε με το σταυρικό Του θάνατο όλους τους δαίμονες, οι Χριστιανοί τους αναδεικνύουν πάλι νικητές και τροπαιούχους με τις διάφορες μαγείες τους; Και ποιος μπορεί να μη χύσει πικρά δάκρυα, όταν συλλογισθεί πως, ενώ ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός απάλλαξε από την τυρρανία του διαβόλου τον κόσμο και τους Χριστιανούς, αυτοί, με τη μαγεία, τον ξαναφέρνουν στον κόσμο και τον ξανακάνουν τύραννό τους;
Είναι ή δεν είναι λοιπόν, για κλάμματα η τωρινή κατάσταση των Χριστιανών, αφού, με τα μαγικά καμώματά και σατανικά τεχνάσματά τους, αναβιώνουν στην ουσία τη λατρεία των δαιμόνων; Ενώ δηλαδή φανερά λατρεύουν τον αληθινό Θεό, κρυφά τον αρνούνται και λατρεύουν τον διάβολο. Το μεγαλύτερο μάλιστα κακό είναι τούτο: Μολονότι χρησιμοποιούν ένα σωρό μαγικά, ούτε που καταλαβαίνουν πως αρνούνται έτσι τον Θεό, καταφρονούν τον Χριστό και αγκαλιάζουν τον διάβολο. Τι μεγάλη πλάνη! Κρυφή και απατηλή, ψυχώλεθρη και θανατηφόρα!

Αφού ο διάβολος χωρίστηκε από τον ένα Θεό, έπεσε στα πολλά και έγινε ποικίλος και πολυμέριστος. Έτσι και τα είδη της κακίας και των μαγικών, που επινόησε και έσπειρε στους ταλαίπωρους ανθρώπους, είναι ποικίλα, σχεδόν αναρίθμητα.
Και τα βασικότερα είδη είναι:

1. Καθεαυτή λεγομένη μαγεία. Με αυτήν καλούνται οι δαίμονες και ερωτούνται και απαντούν, φανερώνοντας άλλοτε κρυμμένους θησαυρούς, άλλοτε ερμηνείες ονείρων και διάφορα άλλα. Όσοι την ασκούν ονομάζονται μάγοι και ισχυρίζονται ότι υπάρχουν τρεις τάξεις δαιμόνων, οι εναέριοι που τους θεωρούν αγαθοποιούς, οι επίγειοι που τους θεωρούν καλούς και κακούς, και οι υπόγειοι που τους χαρακτηρίζουν ως κακοποιούς. Στη πραγματικότητα βέβαια, όλοι οι δαίμονες είναι κακοί και κακοποιοί και ουδέποτε αγαθοποιοί.
Η μαγεία παρουσιάζεται στις μέρες μας έντεχνα ως τέχνη και επιστήμη και είδη της είναι και ο πνευματισμός με τη παραψυχολογία.
2. Μαντεία. Ασκείται από τους μάντεις. Αυτοί υπηρετούν τους δαίμονες και χρησιμοποιώντας τη παλάμη του χεριού ή κάποιες θυσίες ή απατηλά έμπλαστρα ή άλλα παρόμοια μέσα λένε ότι μπορούν να γνωρίσουν το μέλλον.
3. Γοητεία. Ασκείται από τους γόητες. Ονομάζονται έτσι από τους γόους (δηλαδή θρήνους) που κάνουν στα μνήματα, όταν επικαλούνται τους δαίμονες και τους ζητούν να βλάψουν έναν άνθρωπο, να τον παραλύσουν, να τον τυφλώσουν, να τον αρρωστήσουν γενικά. Αυτοί επίσης περηφανεύονται ότι βγάζουν και νεκρούς από τον Άδη. Στους γόητες ανήκουν επίσης και εκείνοι που βλέπουν διάφορα «φαντάσματα» στους τάφους και ανοίγοντάς τους, καίνε δήθεν τους βρυκόλακες! Μια κατηγορία αυτών των ανθρώπων, που λέγονται γητευτές, μαζί με τις επικλήσεις των δαιμόνων ανακατεύουν ψαλμούς του Δαβίδ και ονόματα αγίων, του Χριστού και της Θεοτόκου προκειμένου να δημιουργήσουν σύγχυση.
4. Επαοιδία. Οι μάγοι προσπαθούν με επωδές και προσευχές να δέσουν ανδρόγυνα, να μην μπορούν να τεκνοποιήσουν. Καλούν τα πνεύματα τα οποία επιτελούν πρόχειρα θαύματα προς επίδειξη των δυνάμεών τους.
5. Φαρμακεία. Κατασκευή διαβολικών ποτών και φαρμάκων με σκοπό να τραβήξουν στον έρωτα άνδρες ή γυναίκες, για να θανατώσουν ή να βλάψουν κάποιον.
6. Οιωνοσκοπία. Οι οιωνοσκόποι προλέγουν δήθεν τα μέλλοντα από τον τρόπο που πετούν τα πουλιά, από τις φωνές των ζώων και τα λοιπά. Τέτοιοι ουσιαστικά είναι οι προληπτικοί. Αυτοί προσέχουν ποιους θα συναντήσουν, όταν μάλιστα πρόκειται να ταξιδέψουν ή να κάνουν κάποια εργασία. Επίσης πιστεύουν στη μοίρα, στη τύχη (το ριζικό ή το γούρι), σε οιωνούς, σε ποδαρικά και όνειρα. Θεωρούν άλλες μέρες καλές και άλλες κακές, όπως λόγου χάρη τις Τρίτες, και φοβούνται να αρχίσουν οτιδήποτε τις«κακές»μέρες.
Το χουν γρουσουζιά να δώσουν στους γείτονες φως και φωτιά. Προσκυνούν το νέο φεγγάρι. Πιστεύουν σε νεράιδες και σε καλικατζάρους. Περιεργάζονται τις φυσικές αντιδράσεις του σώματός τους και λένε ότι το τάδε θα τους συμβεί επειδή τους τρώει το χέρι τους ή παίζει το μάτι τους ή βουΐζει το αυτί τους και τα λοιπά. Όταν θεμελιώνουν σπίτια ή αρχίζουν τη ναυπήγηση πλοίου, σφάζουν στα θεμέλια ή στην καρίνα έναν πετεινό ή πρόβατο ή άλλο ζώο για καλοτυχία, προσφέροντας έτσι θυσία στον διάβολο.
7. Γητεία. Οι γητευτές αναμιγνύουν τις επικλήσεις προς τον Διάβολο με τους ψαλμούς του Δαυίδ, ύμνους προς τον Χριστό και την Θεοτόκο καθώς και ονόματα αγίων ώστε να δημιουργήσουν σύγχυση. 
8. Νεφοδιωκτική. Προλέγουν το μέλλον από το σχήμα και το μέγεθος των νεφελών καθώς και από το βασίλεμα του ήλιου.
9. Μαθηματική & ; Αστρολογία.
Όσοι μαντεύουν το μέλλον από βροντές, αστραπές, σεισμούς κλπ μεταχειριζόμενοι τα μαθηματικά έξω από τα πρέποντα όρια, πιστεύοντας ότι η ψυχή του ανθρώπου διοικείται από τη κίνηση των αστέρων και εξαρτούν τη θέλησή τους ή το τι μέλει γενέσθαι από ουράνιους μετασχηματισμούς.
Οι αστρολόγοι λένε ότι οι κατά προαίρεση ενέργειες των ανθρώπων ορίζονται από την κίνηση των άστρων. Στα αστέρια αποδίδουν τις ορμές της ψυχής τους και στους σχηματισμούς τους τα διάφορα γεγονότα της ζωής. Από αυτά και με τη συνέργεια δαιμόνων, μαντεύουν δήθεν το μέλλον, αντιμετωπίζοντας τα σαν ιδιότυπους «θεούς».
10. Φυλακτάρια. Εκείνοι που φτιάχνουν φυλακτά που περικλείουν ειδωλολατρικά ονόματα και τα χρησιμοποιούν δήθεν για να εμποδίζουν τη βασκανία και τις ασθένειες. Τα χρησιμοποιούν οι φυλαχτάρηδες, τυλίγοντας σε αυτά μεταξωτή κλωστή και γράφοντας δαιμονικά ονόματα. Πολλοί τα κρεμάνε από το λαιμό ή το χέρι τους για να τους προστατεύουν από το κακό. Όμοιοι με αυτούς είναι εκείνοι που φτύνουν στο κόρφο τους, για να εμποδίσουν τάχα με το φτύσιμο τη βασκανία.
11. Κλήδονες. Όσοι χρησιμοποιούν τις θρησκευτικές εορτές για να πουν τη μοίρα στους εορτάζοντες, οι εντερομάντεις (εγγαστρίμυθοι), οι ηπατοσκόποι(σπλαχνομάντεις) και όσες μαντεύουν με κριθάρι, κουκιά ή κάρβουνα. Κλήδοντες γίνονται μέχρι σήμερα και σε πολλούς τόπους, και μάλιστα στα νησιά, στο Γενέσιο του Τιμίου Προδρόμου (24 Ιουνίου). Συνήθως εορτάζονται και με φωτιές, που τις ανάβουν οι άνθρωποι μπροστά στα μαγαζιά τους και περνούν από πάνω τους.
(Η πυροβασία απαγορεύεται στην Αγία Γραφή Δευτερονόμιο ΙΗ 9-12).
12. Δεισιδαιμονίες. Συμπεριλαμβάνονται και όσοι κάνουν μαγικά στη θάλασσα για να πιάσουν ψάρια ή οι βοσκοί που βάζουν πόδι τράγων για να αυξήσουν το κοπάδι. Επίσης, όσοι διαβάζουν τη Σολομωνική και αποβλέπουν στο να πεθάνουν οι εχθροί τους, να ψοφήσουν τα ζώα τους κλπ.
13. Βαστάματα αγίων εικόνων. Αυτοί που βαστούν άγιες εικόνες και τρέχουν στα βουνά και στις ρεματιές και χτυπούν τους βράχους, ιδρώνουν πολύ και προμαντεύουν έτσι, δήθεν, περιστατικά του μέλλοντος ή βρίσκουν χαμένα αντικείμενα.

Κατά τη λήψη του Αγίου Βαπτίσματος, στην ερώτηση «Αποτάσση τω σατανά και πάσι τοις έργοις αυτού και πάση τη λατρεία αυτού και πάση τη πομπή αυτού;» με το στόμα του αναδόχου υποσχόμαστε «Αποτάσσομαι».
Όχι μόνο τον σατανά αλλά και τα έργα του και τη λατρεία του και τη πομπή του. Αλλά ποια είναι η λατρεία του σατανά; Ο Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων μας εξηγεί πως είναι οι μαντείες, οι φαρμακείες, και όλα τα άλλα είδη της μαγείας που αναφέρθηκαν. Και ποια είναι η πομπή του; Ο Ιερός Χρυσόστομος λέει πως είναι οι τα θέατρα, οι ιπποδρομίες, οι κλήδονες και κάθε αμαρτία.

Η διδασκαλία του Χάρι Πότερ για το καλό και το κακό:

«Στον κόσμο των μάγων υπάρχει το καλό και το κακό» τ. Β’ σ.12.

Το Χόγκουαρτς όπου φοιτεί ο Χάρι, διδάσκεται τη λευκή μαγεία και γίνονται δεκτοί τόσο οι λασποαίματοι όσο και οι Μάγκλ, σε αντίθεση με τα άλλα δύο και ιδιαίτερα το Ντάρμστρανγκ, το οποίο έχει απαίσια φήμη. (τόμος Δ΄σελίδα 157)δίνει μεγάλη έμφαση στις σκοτεινές τέχνες (τόμος Δ΄ σελίδα 157) δηλαδή τη μαύρη μαγεία, μάλιστα οι μαθητές του τις διδάσκονται…δε μαθαίνουν μόνο την άμυνα εναντίον τους.
Τόμος Δ΄ σελίδα 156 και γίνονται δεκτοί μόνο καθαρόαιμοι μάγοι !!!
Τόμος Δ΄ σελίδα 156 Σκοπός δε του Βόλντεμορτ για το Χόγκουαρτς είναι να το γκρεμίσει ή να το κάνει σχολείο για τη μαύρη μαγεία!!!
Τόμος Α’ σελίδα 306

Οι όροι της λευκής και της μαύρης μαγείας προέρχονται από το χώρο του περσικού Ζωροαστρισμού και την αντίθεση του φωτός (Αχούρα Μάζντα) με το σκοτάδι (Αχριμάν).
Για τους μάγους Λευκή μαγεία είναι η επικοινωνία και επίκληση των πνευμάτων, η λεγόμενη κυριαρχία σε αγαθές δυνάμεις, αποβλέπουν στο «καλό» του ανθρώπου ή στο να επηρεάσουν μόνο τη συμπεριφορά του. Περιλαμβάνει την ονειρομαντεία, τη νεκρομαντεία, την αερομαντεία, την αστρολογία, τη χειρομαντεία, το διαλογισμό, το πνευματισμό κλπ (ότι διδάσκει ο Χάρι Πότερ!).
Μαύρη λέγεται η μαγεία όταν απευθύνετε στις λεγόμενες κακές δυνάμεις και αποβλέπει στο κακό, στην βλάβη, στην εκδίκηση, στη τιμωρία των άλλων! Περιλαμβάνει ακόμη και τη λατρεία του Σατανά ως Θεού, γι’ αυτό επικράτησε να λέγεται σατανισμός!
Έτσι, τη μαύρη μαγεία σαφώς την καταδικάζουμε αλλά την λευκή, την θεωρούμε χρήσιμη!? ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ!!!

Ο Χ.Πότερ διδάσκει ότι Για τους λευκούς μάγους, καλό είναι η λευκή μαγεία και κακό η μαύρη! Ακριβώς σε αυτό το σημείο αρχίζει και τελειώνει το κακό. Κανένας άλλος διαχωρισμός δεν υπάρχει!
Και αν δούμε και την άποψη των μαύρων μάγων, «δεν υπάρχει καλό και κακό αλλά μόνο η δύναμη κι αυτοί που δεν μπορούν να την κατανοήσουν».
τ. Α’ σ.328.
Δημιουργείται λοιπόν σύγχηση, ειδικά στα παιδιά, για το τι είναι πραγματικά το κακό.
Η Ρόουλινγκ λοιπόν ακολουθεί τη νοοτροπία προδρόμων και ηγετών της Νέας Εποχής σχετικά με το καλό και το κακό, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει καλό ή κακό, επιδιώκοντας έτσι να κρύψουν το κακό πίσω από τη βιτρίνα του καλού.

«Η αμαρτία στιγματίζει μόνο τους αδύνατους. Εγώ με το Σάκτι μου βρίσκομαι πέρα από την αμαρτία. Μονάχα ο κοινός θνητός είναι κλέφτης, ο βασιλιάς είναι κατακτητής και παίρνει ότι δικαιωματικά του ανήκει».
«Η Γκίτα μας λέει πως κανένας δεν σκοτώνει τη ψυχή. Ο φόνος δεν είναι παρά μια λέξη. Το ίδιο και η κλεψιά».
Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ «Το σπίτι και ο κόσμος» Βραβείο Nobel 1911
Η ιστορία της Μπιμάλας XIV Σελ.153 & XVII Σελ. 171.

Η Μπαγκαβάτ Γκίτα ή Ινδική Βίβλος, σημαίνει το θείο Άσμα, είναι μέρος του Ινδικού έπους της Μαχαμπαράτα (της μάχης των αδελφών) και αποτελεί το μοναδικό κείμενο στο οποίο συναντούνται όλοι οι Ινδουιστές οι οποίοι είναι διαιρεμένοι σε πολλές σέκτες ενώ θεωρείται θεόπνευστο. Στη Μπαγκαβάτ Γκίτα ο «θεός» Κρίσνα με τις 16.000 γυναίκες και τους 180.000 υιούς, διδάσκει την Γιόγκα, τη μετενσάρκωση και ότι στη πραγματικότητα δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του καλού και του κακού. Ο Κρίσνα είναι ενσάρκωση του «θεού» Βισνού, του συντηρητή, δηλαδή ενσαρκώνεται για να διασφαλίσει την ισορροπία μεταξύ καλού και κακού, υποστηρίζοντας άλλοτε το καλό και άλλοτε το κακό. Ούτε καν να βοηθήσει το καλό να επικρατήσει! Το Σάκτι σημαίνει η θηλυκή πλευρά του Σίβα και είναι η αηδιαστική «θεά» Κάλι με τα δεκάδες χέρια και πόδια που βρίσκεται σε παροξυσμό από τη θέα του φρέσκου αίματος. Σχεδόν πάντοτε αναπαριστάται να πατάει πάνω στο πτώμα του ερμαφρόδιτου «θεού» Σίβα. Οι λάτρεις της «θεάς» ονομάζονται Καπαλίκα και την λατρεύουν με ανθρωποθυσίες ψάλλοντας ύμνους από την Ρίνγκ Βέδα.

«Ο χρόνος τελικά θα μας αφαιρέσει τα υπάρχοντα και τη ζωή μας. Είναι και ο χρόνος εγκληματίας;»
Deepak Chopra M.D Δάσκαλος Αγιουβέρδα Γιόγκα «Ο δρόμος του μάγου» (New Age βιβλίο)

«…Ένας ανόητος νεαρός ήμουν τότε, με το κεφάλι μου γεμάτο γελοίες ιδέες για το καλό και το κακό. Ο κύριος μου Βόλντεμορτ, μου έδειξε τα λάθη μου. Δεν υπάρχει καλό και κακό! Υπάρχει μόνο η δύναμη κι αυτοί που δεν μπορούν να την κατανοήσουν, δηλαδή οι δειλοί. Από τότε τον υπηρετώ πιστά».
J.W.Rowling «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» Τόμος Α’ σελίδα 328.

Η πρώην σατανίστρια και αρχιϊέρεια της μαύρης μαγείας Doreen Irvine λέει ότι «οι μάγοι χάνουν τη καθαρότητα του νου τους και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό».
Βλέπουμε στη φύση την κυριαρχία του ισχυρού. Όμως εδώ βρίσκεται η ειδοποιός διαφορά: Αμαρτία είναι η πρόκληση βλάβης στον εαυτό μας ή σε άλλους, η συμμετοχή της ελεύθερης προαίρεσής μας στα αποτελέσματα της πτώσης και της φθοράς! Με το θάνατο χωρίζεται η ψυχή από το σώμα. Ο Θεός δεν έφτιαξε το θάνατο, ούτε χαίρεται με το θάνατο («Ο Θεός θάνατον ουκ εποίησε, ουδέ τέρπεται επ’ απώλεια ζώντων» Σοφία Σολομώντος Α’13) αλλά εισέβαλε ο θάνατος στην ανθρώπινη ζωή εξαιτίας της παρακοής του ανθρώπου. Με το φόνο συμμετέχουμε, Σα να συμμαχούμε, με τη φθορά. Άλλωστε ποιος μπορεί να αναλάβει την ευθύνη εκείνου τον οποίο σκοτώνει από τη στιγμή που δεν μπορεί να γνωρίζει τη πνευματική του κατάσταση(για σωτηρία ή απώλεια;) και τις προοπτικές του(π.χ. ανάδειξη αγίου μελλοντικά); Με το θάνατο πραγματικά χωριζόμαστε από τη περιουσία μας και με τη κλοπή ομοιάζουμε με αυτή τη συνέπεια της πτώσης.
Τα Δε έργα της διεφθαρμένης σαρκικής φύσεως είναι φανερά. Είναι Δε αυτά μοιχεία, πορνεία, ακαθαρσία, ειδωλολατρία, μαγεία…για τα οποία σας προειδοποιώ, καθώς και σας είχα προειδοποιήσει ότι αυτοί που κάνουν τέτοια πράγματα, δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού.
Προς Γαλάτες Ε’19-21 Επιστολή Αποστόλου Παύλου

Στο υπερφυσικό υπάρχουν από τη μία πλευρά τα Μυστήρια της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας που πραγματοποιούνται με τη δύναμη του Θεού και για να επιδράσουν στον άνθρωπο, πρέπει αυτός να έχει προετοιμαστεί συνειδητά για αυτά, δηλαδή να επιθυμεί το Μυστήριο και να έχει προετοιμαστεί με κόπο για αυτό. Διαφορετικά δεν καταλαβαίνουμε πολλά πράγματα για να μην πούμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, όταν πλησιάζουμε στα Φρικτά Άγια Μυστήρια, σαν να είναι έθιμο ή επειδή έτυχε. Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι πραγματικά μετάληψη του Τιμίου Σώματος & του Τιμίου Αίματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού!
Ο Ιησούς Χριστός έδωσε στους Αποστόλους την Ιεροσύνη των Αγίων Μυστηρίων, και η Ιεροσύνη μεταδόθηκε από τους Αποστόλους. Διάκονοι των Μυστηρίων του Χριστού είναι οι Επίσκοποι και από τους Επισκόπους μεταδίδεται η Ιεροσύνη στους ιερείς δύο χιλιάδες χρόνια τώρα συνεχώς, αδιάκοπα, αδιάσπαστα. Ο ιερέας μπορεί να τελεί τα Μυστήρια που ίδρυσε ο Χριστός χάρη στην Ιεροσύνη, ακόμη κι αν είναι μεγάλος αμαρτωλός. Πρέπει βέβαια ο ιερέας να είναι παράδειγμα αρετής και ο Επίσκοπος να είναι παράδειγμα Χριστού. Αν δεν είναι θα δώσει λόγο στον Θεό αλλά τα Μυστήρια που επιτελεί λειτουργούν εφόσον δεν έχει καθαιρεθεί(& δεν είναι αιρετικός φυσικά). Γι’ αυτό οι τελειότεροι από τους λαϊκούς πρέπει να γίνονται κληρικοί. Από την άλλη όμως, κάποιος και θαυματουργός άγιος να είναι, αν δεν έχει την Ιεροσύνη, δεν μπορεί να επιτελέσει τα Φρικτά Άγια Μυστήρια. Επειδή λοιπόν ο ιερέας μπορεί να τελεί τα Μυστήρια που ίδρυσε ο Ιησούς Χριστός, είναι ανώτερος από όλους τους ανθρώπους και τους Αγίους Αγγέλους.

Και από την άλλη πλευρά υπάρχει η μαγεία η οποία πραγματοποιείται με τη δύναμη του Σατανά. Ο διαχωρισμός της μαγείας σε λευκή και μαύρη ανάλογα με τον επιδιωκόμενο σκοπό είναι ανυπόστατος επειδή σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις η μαγεία σχετίζεται με τον Διάβολο! Στις μαγείες ο άνθρωπος εξαπατάτε από τους μάγους, άλλα του λένε και άλλα κάνουν, και σπρώχνεται με πονηρία στο να διαπράξει μεγάλες αμαρτίες όπως η επίκληση ειδωλολατρικών θεοτήτων με τα μάντρα Ινδουισμού και Βουδισμού ή τα ντικρ του Σουφισμού, με τα οποία απομακρύνει τη Χάρη του Θεού που έλαβε ο χριστιανός στο Άγιο Βάπτισμα, επειδή παραβαίνει την εντολή περί ειδωλολατρίας ή με άλλες πρακτικές απαγορευμένες από την Αγία Γραφή όπως μαντικές μεθόδους, πυροβασία και λοιπά, ώστε να μπορέσουν οι δαίμονες να του προβάλλουν διάφορα φώτα, οράματα, ενοράσεις, καταπληκτικές συμπτώσεις κλπ και να τον οδηγήσουν στη πλάνη.
Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου. Μην έχεις άλλους θεούς εκτός από μένα. Μην κάνεις σε αυτόν είδωλο, ούτε ομοίωμα τινός…μη προσκυνήσεις αυτά ούτε να λατρεύσεις αυτά΄ Έξοδος Κ’ 3-4-5 & Δευτερονόμιο Ε’ 6-7-8.
Η θυσία των εθνικών και των ειδωλολατρών είναι θυσία στους δαίμονες και όχι στον αληθινό Θεό. Δεν θέλω εσείς να γίνεται συγκοινωνοί των δαιμονίων.
Α’ Προς Κορινθίους Επιστολή Ι΄ 20 Αποστόλου Παύλου
Βλέπε και Δευτερονόμιο ΙΗ 9-12.
Γι’ αυτό ο Γέροντας Παΐσιος συνιστούσε ότι αν βρεθούμε ποτέ σε ένα υπερφυσικό γεγονός – ακόμη κι αν δούμε αγγέλους!- να μην δεχτούμε ότι είναι από τον Θεό, διότι ο πονηρός μπορεί να μετασχηματίζεται στο εξωτερικό σχήμα σε άγγελο φωτός όπως μας προειδοποιεί ο Απόστολος Παύλος(Β Προς Κορινθίους ΙΑ 14). Αν τώρα είναι κάτι από τον Θεό και εμείς το παραβλέψουμε από πνευματική προσοχή (δηλαδή από ταπείνωση), τότε ο Θεός χαίρεται γι’ αυτό και θα βρει άλλο τρόπο να μας ειδοποιήσει με μεγαλύτερη βεβαιότητα.
Ο Μέγας Αντώνιος διδάσκει ότι ο μοναδικός τρόπος για να ξεφεύγουμε από τις παγίδες του Διαβόλου είναι η ταπείνωση.
Για τον Διάβολο, λένε στη Νέα Εποχή, ότι πρόκειται για κόλπα του ασυνειδήτου (Κάρλ Γιούνγκ), ότι συμβολίζει το κακό μέσα μας, ότι είναι διδαχή για να προάγει τη γνώση προς υπηρεσία και όχι εγωιστικούς σκοπούς, κλπ.
Η ειρωνεία είναι ότι πολλοί που ασχολούνται με τον αποκρυφισμό δεν πιστεύουν ότι υπάρχει Διάβολος! Έλκονται μάλιστα από τον αποκρυφισμό νομίζοντας ότι ανακαλύπτουν ή ενεργοποιούν πνευματικές τους δυνάμεις ή τα μυστήρια του σύμπαντος. Πρόκειται για ανθρώπους που δεν συμμετέχουν τακτικά και συνειδητά στα Μυστήρια της Εκκλησίας και δεν εκκλησιάζονται με αποτέλεσμα να νιώθουν πνευματική πείνα που προσπαθούν να χορτάσουν.
Η πνευματική αυτή ανάγκη είναι ανθρώπινη και φυσιολογική αλλά η τροφή της ψυχής είναι η Θεία Κοινωνία. Έτσι η ψυχή που μένει μακριά από τη Θεία Κοινωνία δίχως να υπάρχει λόγος θανασίμων αμαρτημάτων, είναι φυσικό να νιώθει μια ανάγκη που δεν καλύπτεται με υλικά αγαθά, και δυστυχώς πολύ εύκολα στις μέρες μας, βρίσκει καταφύγιο στον αποκρυφισμό…

Ο Κύριος είπε ο τρώγων μου τη σάρκα και πίνων μου το αίμα έχει ζωή αιώνιο και εγώ αναστήσω αυτόν εν τη εσχάτη ημέρα.
Ιωάννη ΣΤ 54.
Ο τρώγων μου τη σάρκα και πίνων μου το αίμα εν εμοί μένει και εγώ εν αυτώ. Ιωάννη ΣΤ 56.

Όπως είναι φοβερά επιζήμιο να μεταλάβει κανείς των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων με θανάσιμα αμαρτήματα δίχως ειλικρινή μετάνοια και προσέλευση στο Μυστήριο της Θείας Εξομολογήσεως και ακολούθως με υπακοή στο κανόνα που θα ορίσει ο πνευματικός του, το ίδιο επιζήμιο είναι να απέχει από τη Θεία Κοινωνία και ο χριστιανός που δεν νοσεί με θανάσιμα αμαρτήματα.

Περί της ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων


Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος: όταν καλώς και αξίως μεταλαμβάνουν το ιερό και πανάγιο Σώμα του Κυρίου μας, αυτό γίνεται όπλο για όσους πολεμούνται και επαναστροφή για όσους έχουν απομακρυνθεί από τον Θεό. Ενδυναμώνει τους ασθενείς, ευφραίνει τους υγιείς, θεραπεύει τις ασθένειες, διαφυλάσσει την υγεία. Με τη Θεία Μετάληψη διορθωνόμαστε ευκολότερα και γινόμαστε περισσότερο μακρόθυμοι και υπομονετικοί στους πόνους και στις θλίψεις. Μας καθιστά περισσότερο θερμούς στην αγάπη, λεπτούς στη γνώση, πρόθυμους στην υπακοή, οξείς και γρήγορους στην ενέργεια των χαρισμάτων. Σε όσους δε δεν μεταλαμβάνουν συχνά συμβαίνουν τα αντίθετα, αφού δεν είναι σφραγισμένοι με το Τίμιο Αίμα του Κυρίου μας. Σφάζεται τότε το Πρόβατο και με το Τίμιο Αίμα Του σφραγίζονται η πράξη και η θεωρία, δηλαδή η έξη και η ενέργεια, οι παραστάδες των δικών μου θυρών, των κινήσεων του νοός. Αυτά ανοίγονται καλώς στη θεωρία και κλείνονται πάλι σαν θύρες από τη θεωρία των υψηλότερων και ακατάληπτων νοημάτων.
Ο θείος Κύριλλος Αλεξανδρείας λέει ότι με τη θεία Μετάληψη οι νοητοί κλέφτες, οι δαίμονες δεν βρίσκουν την ψυχή μας άδεια, ώστε να μπουν σε αυτή μέσω των αισθήσεων. Πρέπει να εννοήσεις σαν θύρα της οικίας τις αισθήσεις. Μέσω αυτών εισέρχονται στη καρδιά οι εικόνες όλων των πραγμάτων και χύνεται σε αυτήν το άμετρο πλήθος των επιθυμιών. Ο προφήτης Ιωήλ ονομάζει αυτές τις αισθήσεις παράθυρα λέγοντας ότι από αυτά θα μπουν οι κλέφτες, επειδή δεν ήταν χτισμένα με το Τίμιο Αίμα του Χριστού. Ο Άγιος Κύριλλος λέει ακόμη πως με τη θεία Κοινωνία καθαριζόμαστε από κάθε ψυχική ακαθαρσία και λαμβάνουμε προθυμία και ζέση για τις αρετές. Το Τίμιο Αίμα του Χριστού όχι μόνο μας ελευθερώνει από κάθε φθορά, αλλά μας καθαρίζει και από κάθε ακαθαρσία που κρύβεται μέσα στη ψυχή μας. Δεν μας αφήνει να ψυχρανθούμε από την αμέλεια αλλά μας κάνει ζέοντες και θερμούς στο Άγιο Πνεύμα.
Ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης επισημαίνει: τα δάκρυα και η κατάνυξη έχουν μεγάλη δύναμη. Πέρα όμως από όλα μαζί, η αγία Κοινωνία έχει μεγάλη δύναμη και ωφέλεια και από ότι βλέπω είσθε πολύ αμελείς σε αυτό το ζήτημα. Δεν προσέρχεστε στη θεία Μετάληψη. Απορώ και εξίσταμαι, γιατί σας βλέπω να κοινωνείτε μόνο την Κυριακή ενώ δεν μεταλαμβάνετε αν τελείται Λειτουργία κάποια άλλη μέρα. Αυτά δε σας τα λέω, για να κοινωνείτε απλά και όπως έτυχε, δίχως προετοιμασία, (Ο Απόστολος γράφει να δοκιμάζει κανείς τη συνείδησή του και έτσι να τρέφεται από τον άγιο Άρτο και να πίνει από το θείο Ποτήριο. Όποιος μεταλαμβάνει ανάξια θα κατακριθεί, επειδή δε διακρίνει καλά, ώστε να ευλαβείται το άγιο Σώμα και Αίμα του Κυρίου). Μη γένοιτο. Σας λέω να κοινωνούμε συχνά, να καθαρίζουμε όσο μπορούμε τους εαυτούς μας με την επιθυμία μας και την αγάπη μας για τη θεία Κοινωνία και έτσι καθαροί να μεταλαμβάνουμε.


Βλέπεις το ανερμήνευτο χάρισμα; Όχι μόνο πέθανε για μας, αλλά προσέφερε ακόμη και τον Εαυτό Του στην αγία Τράπεζα για να τον κοινωνούμε. Αν λοιπόν, αδελφοί μου, πράττουμε όπως μας προστάζουν οι άγιοι Πατέρες και κοινωνούμε συχνά, θα έχουμε συνεργό και βοηθό σε αυτήν τη ολιγοχρόνια ζωή τη θεία Χάρη. Θα έχουμε συμβοηθούς τους αγγέλους του Θεού και ακόμη και τον ίδιο τον Δεσπότη των αγγέλων. Επιπλέον, θα αποδιώξουμε μακριά μας τους εχθρικούς δαίμονες όπως λέει και ο θείος Χρυσόστομος (τόμος 13ος σελ.580-3) σαν λιοντάρια που αποπνέουν φωτιά, έτσι αναχωρούμε από την πνευματική εκείνη Τράπεζα των Μυστηρίων. Προκαλούμε φόβο στο διάβολο επειδή έχουμε μαζί μας ως κεφαλή τον Χριστό και την αγάπη που μας έδειξε. Αυτό το Αίμα λαμπρύνει τη βασιλική εικόνα της ψυχής μας, δηλαδή το νου μας, το λόγο και το πνεύμα. Αυτό το Αίμα γεννά κάλλος και υπερθαύμαστη ωραιότητα. Δεν αφήνει να απομακρυνθεί η ευγένεια και η λαμπρότητα της ψυχής, την οποία ποτίζει και τρέφει συνεχώς. Αυτό το Αίμα, όταν μεταλαμβάνεται αξίως, καταδιώκει τους δαίμονες και τους απομακρύνει από εμάς, προσκαλεί όμως τους αγγέλους και τον Δεσπότη των αγγέλων. Αυτό συμβαίνει, επειδή οι δαίμονες φεύγουν από όπου δουν το Αίμα το Δεσποτικό, ενώ οι άγγελοι συντρέχουν και βοηθούν. Αυτό το Αίμα είναι η σωτηρία των ψυχών μας. Με αυτό χαίρεται η ψυχή, με αυτό καλλωπίζεται, με αυτό θερμαίνεται. Αυτό το Αίμα κάνει το νου μας περισσότερο λαμπρό και από τη φωτιά και την ψυχή μας πιο ωραία από το χρυσάφι. Όσοι μεταλαμβάνουν αυτό το Σώμα στέκονται μαζί με τους αγγέλους, αρχαγέλλους και τις άνω δυνάμεις, επειδή είναι ενδεδυμένοι με το φόρεμα το βασιλικό και έχουν μαζί τους πνευματικά όπλα. Ακόμη, όμως, δε σας είπα το μεγαλύτερο χάρισμα, όσοι μεταλαμβάνουν φορούν τον ίδιο τον Βασιλέα.


Ακούτε αδελφοί μου τι συμφορές παθαίνουν όσοι δεν μεταλαμβάνουν συχνά και απομακρύνονται από τα Μυστήρια; Ακούτε ότι δαιμονίζονται ή και μεταμορφώνονται σε κάποιο είδος αλόγων ζώων όπως τα παλιά χρόνια ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσορας μεταμορφώθηκε σε βόδι; Και δίκαια υποφέρουν’ διότι ενώ μπορούν να γίνουν από άνθρωποι θεοί κατά χάρη με τη συνεχή θεία Κοινωνία, δεν το θέλουν. Απομακρυνόμενοι όμως από τη θεία Μετάληψη χάνουν και την ανθρώπινη μορφή που έχουν, μετασχηματίζονται σε άλογα ζώα και παραδίνονται στην εξουσία του Σατανά, όπως λέει και ο ψαλμωδός Ω Κύριε, ιδού, χάνονται εντελώς εκείνοι που απομακρύνονται από την Χάρη Σου (Ψαλμός ΟΒ 27).


Μάλλον πρέπει να πω, ότι αν αιφνιδίως έρθει ο θάνατος σε εκείνους που αργοπορούν να μεταλάβουν και τους βρει ανέτοιμους χωρίς τη θεία Μετάληψη, τι άραγε θα γίνουν οι ταλαίπωροι; Πως θα μπορέσουν να διέλθουν με ελευθερία τους τελωνάρχες δαίμονες του αέρος; Ποιο φόβο και τρόμο θα δοκιμάσει η ψυχή τους ενώ μπορούσαν να ελευθερωθούν από όλα αυτά με τη συχνή Κοινωνία, όπως έχει πει ο θείος Χρυσόστομος; Έλεος Θεέ μου.


Όσοι μεταλαμβάνουν με καθαρά συνείδηση λίγο πριν το θάνατό τους τα άχραντα Μυστήρια, όταν πια εξέλθει η ψυχή τους, λόγω της χάρης της θείας Κοινωνίας, τους περικυκλώνουν οι άγγελοι και τους αναβιβάζουν στον ουρανό. Και συ αδελφέ μου, δε γνωρίζεις πότε θα έρθει ο θάνατος, σήμερα ή αύριο ή αυτή την ώρα. Πρέπει πάντοτε να είσαι κοινωνημένος και έτοιμος. Αν είναι θέλημα Θεού να ζήσεις ακόμα, με τη χάρη της θείας Κοινωνίας, θα περάσεις μια ζωή γεμάτα από χαρά, ειρήνη, αγάπη, συνοδευμένη και από όλες τις άλλες αρετές. Εάν πάλι είναι θέλημα Θεού να πεθάνεις, τότε με την αγία Κοινωνία θα περάσεις ελεύθερα από τα τελώνια των δαιμόνων που βρίσκονται στον αέρα, και θα κατοικήσεις με ανεκλάλητη χαρά στις αιώνιες μονές. Αφού με τη συχνή θεία Μετάληψη είσαι ενωμένος πάντοτε με τον γλυκύ Ιησού Χριστό, τον παντοδύναμο Βασιλέα, και εδώ θα ζήσεις μακάρια ζωή και όταν πεθάνεις οι δαίμονες θα φύγουν μακριά σου αστραπιαία, ενώ οι άγιοι άγγελοι θα σου ανοίξουν την ουράνια είσοδο και θα σε πέμψουν με συνοδεία ως το θρόνο της μακαρίας Τριάδος.

Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου &; Μεγάλου Μακαρίου Κορίνθου
Περί της ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων Εκδόσεις Μυριόβιβλος



Ο Διάβολος υπάρχει είτε πιστεύουμε στην ύπαρξή του είτε όχι. Πρώτη προτεραιότητα του Διαβόλου είναι να πείσει τον άνθρωπο ότι δεν υπάρχει, ώστε να τον πολεμάει κρυφά. Δεν φυλάγεσαι από έναν εχθρό που αγνοείς την ύπαρξή του. Όταν δει όμως ότι δεν έχει νόημα να του κρύβεται, τον πολεμάει στα φανερά. Ο Διάβολος δεν μπορεί να μας βλάψει αν εμείς δεν του το επιτρέψουμε με τις μεγάλες αμαρτίες μας. Ο πονηρός έρχεται και μας ενοχλεί, με παραχώρηση Θεού, και όταν τον αποφεύγουμε, πόσο μάλλον όταν τον προσκαλούμε με την ενασχόλησή μας με τη μαγεία! Βέβαια, τίποτα δεν μπορεί να συμβεί αν δεν το επιτρέψει ο Θεός! Ο Διάβολος είναι νικημένος, σαν ένα δεμένο σκυλί που μόνο να γαβγίζει μπορεί και αυτό για να μας τρομάξει. Βέβαια για τους μάγους που του αφιερώνονται για ανταλλάγματα, όπως πλούτο, απολαύσεις και δόξα, είναι σαν άγριο λιοντάρι, και αφού τους υπηρετεί για μερικά χρόνια, μετά αυτοί βλέπουν την τυραννική φύση του, μια που έχει μίσος για το κάθε τι και κυρίως για τον άνθρωπο.
Τα μεγαλύτερα όπλα κατά του Διαβόλου είναι το Σημείο του Σταυρού, το Βάπτισμα και η Θεία Κοινωνία.
Το Σημείο του Σταυρού πρέπει να γίνεται σωστά διαφορετικά δεν έχει νόημα! Εξ ου και η συνηθισμένη ερώτηση «-Φοράς σταυρό;».
Να κάνετε το Σημείο του Σταυρού πάνω σας πιο συχνά. Και να θυμάστε πως, όταν υψώνεται ο σταυρός, τα τάγματα των αερίων πνευμάτων πίπτουν. Κύριε, όπλο κατά του διαβόλου τον Σταυρό σου ημίν δέδωκας. Λέμε: Εις το όνομα του Πατρός, κρατώντας τα τρία δάχτυλα μαζί, δείχνοντας έτσι ότι ο Κύριος είναι Ένας σε Τρία Πρόσωπα. Ακουμπώντας το μέτωπο με τα τρία δάχτυλα, αγιάζουμε το νου μας, προσφέροντας και μία προσευχή στον Θεό Πατέρα, τον Παντοκράτορα, τον Ποιητή των Αγγέλων, του ουρανού και της γης και των ανθρώπων, τον Ποιητή όλων των ορωμένων και των αοράτων. Εν συνεχεία, ακουμπώντας το κάτω μέρος του στήθους με τα ίδια δάχτυλα, δοκιμάζουμε τα παθήματα του Σωτήρος, που έπαθε για μας, και ζούμε την σταύρωση του Λυτρωτή μας, του μονογενούς Υιού, του εκ του Πατρός γεννηθέντος και ου ποιηθέντος’ και αγιάζουμε τη καρδιά μας και όλες τις αισθήσεις μας, ανάγοντάς τες στην επίγειο ζωή του Σωτήρος, ο οποίος για χάρη μας και για τη σωτηρία μας κατέβηκε από τον ουρανό και έγινε άνθρωπος. Μετά σηκώνοντας τα δάχτυλά μας στους ώμους μας λέμε: Και του Αγίου Πνεύματος. Παρακαλούμε το τρίτο πρόσωπο της Παναγίας Τριάδας να μη μας εγκαταλείπει ποτέ, αλλά να μας αγιάζει τη θέληση και με την χάρη Του να μας βοηθάει’ να κατευθύνει όλη τη δύναμή μας, όλες τις πράξεις μας προς απόκτηση του Αγίου Πνεύματος μέσα στις καρδιές μας. Και τέλος, ταπεινά, ευλαβώς, με φόβο Θεού και με ελπίδα και βαθιά αγάπη για την Παναγία Τριάδα, τελειώνουμε τη σπουδαία αυτή προσευχή, λέγοντας Αμήν, δηλαδή ας γίνει αυτό.
Ο Στάρετς Ζαχαρίας Ιερό Κοινόβιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλια

Μεγάλα όπλα κατά του Διαβόλου είναι ακόμη η προσευχή (κυρίως η προσευχή του Ιησού «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό/ Υπεραγία Θεοτόκε, σώσε με- με πίστη & ταπείνωση- , παρακλήσεις, χαιρετισμοί) η νηστεία, ο αγιασμός, η τήρηση των εντολών, το διάβασμα της Αγίας Γραφής, ο Εκκλησιασμός & η συνειδητή συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας(ειλικρινής μετάνοια και Εξομολόγηση και η Θεία Κοινωνία).

Οι δαίμονες φοβούνται υπεράνω όλων την ευσέβεια στο πρόσωπο του Χριστού γιατί γνωρίζουν τη Χάρη που έδωσε ο Κύριος στους πιστούς:
ιδού δίδωμι υμίν την εξουσία του πατείν επάνω όφεων και σκορπίων, και επί πάσα τη δύναμη του εχθρού. Κατά Λουκά Ι 19 Άγιο Ευαγγέλιο.

Ο σύγχρονος σατανισμός έχει τις ρίζες του στην αυλή των Γάλλων βασιλέων του ΙΗ’ αιώνα, όπου υπήρχαν κοινωνικές τάξεις που λάτρευαν το Σατανά και τελούσαν μαύρες λειτουργίες. Βασικός τους σκοπός ήταν η διακωμώδηση της Εκκλησίας και του προσώπου του Χριστού και γι’ αυτό χρησιμοποιούσαν καθαγιασμένες όστιες.
Αντίθετα με αυτά, ο νεοσατανισμός αποβλέπει στην απόκτηση δύναμης. Υπάρχουν νεοσατανιστικές ομάδες που αρνούνται την ύπαρξη του Σατανά ως προσώπου. Θεωρούν τον Σατανά ως την άλλη πλευρά του ιδίου πράγματος και ότι στην πληρότητα ανήκουν και τα δύο, και το θετικό και το αρνητικό, ο Υιός του Θεού & ο Εωσφόρος.
Ιδρυτής αυτής της κίνησης είναι ο Άγγλος μάγος Aleister CrowLey (1875-1947). Το πραγματικό του όνομα ήταν Edward Alexander. Το 1899 έγινε μέλος του Ροδοσταυρικού Τάγματος Golden Dawn, στις τελετές του οποίου χρησιμοποιούνταν κοκαϊνη, όπιο και χασίς. Το 1900 πήγε στη Κευλάνη και διδάκτηκε γιόγκα από τον δάσκαλό του Allan Benett που έγινε βουδιστής μοναχός με το όνομα Ananda Mettya. Μετέβη στην συνέχεια στην Ινδία και ύστερα στο Κάϊρο. Έγραψε υπό τη καθοδήγηση πνεύματος (δαίμονα) με τη μορφή του Guardian Angel Aiwass το λεγόμενο «Βιβλίο του Νόμου» των σατανιστών. Ο Crowley έγινε «αδελφός Baphomet» στο Τάγμα του Ναού της Ανατολής (Ordo Templi Orientis) που ιδρύθηκε κατά τον ΙΘ’ αιώνα από οπαδούς της Θεοσοφίας. Στο «Βιβλίο του Νόμου» των Σατανιστών αναφέρονται: «1. Δεν υπάρχει Θεός εκτός από τον άνθρωπο. 2. Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζει σύμφωνα με το δικό του νόμο, να ζει όπως θέλει, να εργάζεται όπως θέλει, να παίζει όπως θέλει, να αναπαύεται όπως θέλει, να πεθαίνει όποτε και όπως θέλει. 2. Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να τρώγει ότι θέλει, να πίνει ότι θέλει, να κατοικεί όπου θέλει, να ταξιδεύει στην υδρόγειο όπως θέλει. 3. Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να σκέπτεται ότι θέλει, να γράφει ότι θέλει, να σχεδιάζει, να ζωγραφίζει, να σκαλίζει, να χαράσει, να διαμορφώνει και να οικοδομεί όπως θέλει, να ντύνεται όπως θέλει. 4. Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αγαπά όπως θέλει, γεμίστε με αγάπη ανάλογα με τη θέλησή σας, όπως θέλετε, όποτε, όπου και με όποιον θέλετε! 5. Ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να φονεύσει όλους εκείνους που ζητούν να του αφαιρέσουν αυτό το δικαίωμα. Οι σκλάβοι πρέπει να υπηρετούν. Αγάπη είναι ο νόμος, αγάπη κάτω από τη θέληση. Al Vel legis I, 51, II. 58. I, 57. Genossenschaft Psychosophia, Ex Occidente Lux – Ein Ketzanbrevier in Freien Folgen, τεύχος 3, Zurich 1955.
Άραγε πόσο είμαστε επηρεασμένοι από τη νοοτροπία του κάνε ότι θέλεις;
Η παγίδα που κρύβεται εδώ είναι ότι δεν είμαστε σε θέση να διακρίνουμε ποιοι λογισμοί είναι δικοί μας, ποιοι προέρχονται από τον Θεό και ποιοι από τον Διάβολο εκτός εάν φθάσουμε σε πολύ υψηλά πνευματικά μέτρα.


Αδελφέ, μη βάλεις σε αυτόν διακρίναι τους ερχομένους σοι λογισμούς και γαρ ουκ εστί του μέτρου σου.
Απόκριση 143η του Μεγάλου Γέροντος Αββά Βαρσανουφίου

Η «Εκκλησία του Σατανά» ιδρύθηκε το 1966 από τον πρώην θηριοδαμαστή και ιδιωτικό αστυνομικό Lavey που υποδύθηκε τον Σατανά στο φιλμ του Πολάνσκυ «το μωρό της Ρόζμαρυ». Η ομάδα αυτή θεωρεί την ηδονή και τη πλεονεξία αρετές, στη θέση της εγκράτειας, αναφέρεται στις 9 Statements του ιδρυτή, « Ο Σατανάς ενσαρκώνει την ικανοποίηση των παθών».
Προβάλλει την εκδίκηση αντί για τη συγχώρεση, και όλες τις αμαρτίες επειδή οδηγούν όπως διδάσκει στη σωματική, πνευματική και συναισθηματική ικανοποίηση. Όταν γίνεται κανείς μέλος αυτής της ομάδας πρέπει να απαντήσει αν του αρέσουν οι ταινίες τρόμου, αν μισεί περισσότερο το πατέρα ή τη μητέρα του. Αν είναι γυναίκα πρέπει να δώσει απάντηση στο ερώτημα:
«Θα επιθυμούσες να υπηρετήσεις σαν θυσιαστήριο σε μια τελετουργία; Αν όχι, γιατί;» F. W. Haask, Von Gott…Verlassen, σελίδα 134, Annete Haack/ F.W. Haack, σελίδα 20>>

Η Δύναμη είναι η λέξη που ελκύει πολλούς, ιδιαίτερα τους νέους, και τους οδηγεί στις παραθρησκευτικές ομάδες και στον αποκρυφισμό που υπόσχονται απόκρυφες δυνάμεις, επίλυση προβλημάτων και επίτευξη όλων των στόχων και υλοποίηση κάθε επιθυμίας. Ο Χριστιανός δεν αποβλέπει στη δύναμη αλλά στην ταπείνωση, η οποία προσελκύει τη Χάρη του Θεού, που είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερη από κάθε σατανική «υπερδύναμη»!
«Μείζον εστίν ο εν υμίν Χριστός ή ο εν τω κόσμω»(Α’ Ιωαν.Δ΄4)
Ο Χριστιανός γνωρίζει όμως ότι η δύναμη του Θεού εν ασθενεία τελειούται Β’ Κορ. ΙΒ’ 9.
Ο πόνος, η σωματική αδυναμία, η δοκιμασία, ο σταυρός, είναι για τους σατανιστές, ντροπή! Για τον Χριστιανό, όμως, είναι καύχημα, ευλογία, χαρά! Είναι όμως;…

Ήδιστα ουν μάλλον καυχήσομαι εν ταις ασθενείαις μου, ίνα επισκηνώση επ’ εμέ η δύναμις του Χριστού.
Προς Κορινθίους Β’ ΙΒ 9 Επιστολή Αποστόλου Παύλου

Η Εκκλησία δεν κηρύττει την ανθρώπινη δύναμη, αλλά τον σταυρό, που είναι Θεού Δύναμη &; Θεού Σοφία. Α’ Προς Κορινθίους ΙΔ 24.

Μαγικό ραβδί: το…υπέρτατο όπλο! Τόμος Α σελίδες 98, 99, 100, 101,175-176, 183,195,196, 217, 260, Τόμος Β σελίδες 39, 46,48, 83, 94, 127, 142-143, 205, 206-208, 211, 288,289, 314, 315, 317,355, Τόμος Γ σελίδες 41, 97,144, 169,197, 246, 254, 280, 355, 359, 362,385, 393,397, 403, 416, Τόμος Δ σελίδες 50, 62, 125, 128, 130, 257,273, 296, 441, 556, 564, 568, 579, 583, 588,591-595, 601,621-623
Ο Χάρι κοιμόταν με το μάγουλο ακουμπισμένο στις σελίδες του βιβλίου «Όταν υπάρχει ραβδί, Υπάρχει Λύση» Τόμος Δ σελίδα 441
Στο Τρίαθλο Μαγείας οι πρωταθλητές θα αντιμετωπίσουν τον πρώτο άθλο οπλισμένοι μόνο με τα μαγικά ραβδιά τους. Τόμος Δ σελίδα 257
Κι ύστερα, πριν προλάβω να τον εξουδετερώσω, ανατίναξε με το ραβδί του το δρόμο, σκοτώνοντας τους πάντες σε ακτίνα δέκα μέτρων. Τόμος Γ σελίδα 385
Δυνατό ραβδί, πολύ δυνατό… και σ’ επικίνδυνα χέρια!…Τόμος Α σελίδα 100
Στο κατάστημα που πήγε ο Χάρι να αγοράσει το μαγικό ραβδί του ένιωθε μια παράξενη ανατριχίλα, σαν η ατμόσφαιρα γύρω του να ήταν γεμάτη από μια μυστική, μαγική δύναμη. Τόμος Α σελίδα 99
…είπα πώς ο πατέρας σου προτιμούσε τέτοια ραβδιά, αλλά… στην πραγματικότητα είναι το ραβδί που διαλέγει το μάγο. Τόμος Α σελίδα 99
Έχει συνείδηση;
Σσσς! Είπε ο Χάγκριντ και χτύπησε τρεις φορές τη πόρτα, όπου υπήρχε το έμβλημα με τα χρυσά σταυρωτά ραβδιά. Τόμος Δ σελίδα 296
Παρ’ όλα αυτά, ήμουν ανίσχυρος κι ανυπεράσπιστος, ανίκανος να βοηθήσω τον εαυτό μου… δεν είχα σώμα και ήταν αδύνατο να χρησιμοποιήσω το ραβδί μου για να κάνω τα ξόρκια που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν.
Τόμος Δ σελίδα 583
Βρέθηκε σε μια διακλάδωση. Δείξε μου! Ψιθύρισε στο ραβδί του κι εκείνο έστριψε δεξιά… Τόμος Δ σελίδα 564
Η Ερμιόνη κράτησε φοβισμένη την ανάσα της: από το σημείο όπου ενώνονταν τα ραβδιά ξεπετάχτηκε μια τεράστια νεκροκεφαλή με φιδίσια γλώσσα αλλά ήταν μια απλή σκιά της πράσινης νεκροκεφαλής στον ουρανό, φτιαγμένη από πυκνό γκρίζο καπνό: ήταν το ξόρκι, δηλαδή το φάντασμά του… Τόμος Δ σελίδα 130
Όταν έφτασε στο σημείο όπου το δικό του ραβδί και του Βόλντεμορτ ενώθηκαν με μια χρυσαφένια ακτίνα φωτός, η φωνή του πνίγηκε. Προσπάθησε να συνεχίσει αλλά τον πλημμύρισαν οι αναμνήσεις. Είδε τον Σέντρικ να βγαίνει από τη μύτη του ραβδιού του Βόλντεμορτ, το γέρο, την Μπέρθα Τζόρκινς…τη μητέρα του…τον πατέρα του… Τόμος Δ σελίδα 621

«Παραβιάζει τους κανόνες και ωστόσο να μένει ατιμώρητος»!:
τ.Α’ σ.206,τ.Β’σ.144,175, 347,350,τ. Γ’ σ.42,55,59, 303,411,τ.Δ’ σ.252,463.
Ο Χ. Πότερ ασχολείται με τα «απαγορευμένα» διδάσκοντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχει λόγος φόβου από ότι θεωρείται απαγορευμένο, πράγμα που αποτελεί πλάνη όπως και η «επανάσταση» δήθεν στη καταπίεση της Εκκλησίας.
Ίσως υπάρχει τρόπος, είπε αργόσυρτα η Ερμιόνη, χαμηλώνοντας ακόμα περισσότερο τη φωνή της. Αλλά θα είναι δύσκολο. Κι επικίνδυνο, πολύ επικίνδυνο. Υπολογίζω ότι πρέπει να παραβούμε γύρω στους πενήντα κανονισμούς της σχολής!
Τόμος Β΄ σελίδα 175
Το να βγει ατιμώρητος από το γραφείο του Φίλιτς δημιουργούσε σίγουρα ένα νέο ρεκόρ στη σχολή! Τόμος Β σελίδα 144
Για μένα Πότερ, δεν είσαι τίποτε άλλο από ένα παλιόπαιδο που περιφρονεί τους κανονισμούς του σχολείου. Τόμος Δ΄ σελίδα 463
Ο πατέρας σου περιφρονούσε τους κανονισμούς του σχολείου, όπως κι εσύ!
Τόμος Γ’ σελίδα 303
Άκουσε Χάρι. Τυχαίνει να έχεις πολλές από τις ικανότητες που ο Σαλαζάρ Σλίθεριν καμάρωνε στους επίλεκτους μαθητές του: το δικό του σπάνιο χάρισμα, δηλαδή τη γνώση των ερπετικών…την επινοητικότητα…την αποφασιστικότητα…μια κάποια αδιαφορία για τους κανονισμούς, πρόσθεσε και το μουστάκι του τρεμούλιασε πάλι! Τόμος Β’ σελίδα 350
…η Ερμιόνη είχε γίνει πιο ανεκτική όσον αφορά τη παράβαση κανόνων του σχολείου, κάτι που την είχε κάνει πολύ πιο συμπαθητική! Τόμος Α’ σελίδα 206
ο Χάρι ήταν σίγουρος ότι, ακόμη κι αν είχε παραβεί ένα σωρό κανονισμούς, ο Ρον και η Ερμιόνη θα ήθελαν να τον βοηθήσουν. Τόμος Α΄ σελίδα 206
Αν οποιοσδήποτε άλλος μαθητής είχε κάνει αυτό που έκανε ο Πότερ, θα αποβαλλόταν, το λιγότερο, γιατί θα είχε θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων. Σκεφτείτε κύριε Υπουργέ: παραβίασε όλους τους κανονισμούς του σχολείου. Πήραμε τόσα μέτρα ασφαλείας για χάρη του κι αυτός βγήκε από το κάστρο μέσα στη νύχτα, για να συναντήσει ένα λυκάνθρωπο και έναν εγκληματία…αφήστε που έχω βάσιμες υποψίες ότι επισκεπτόταν παράνομα το Χόγκσμιντ…καλά , καλά…θα δούμε, Σνέιπ, θα δούμε….Σίγουρα το παιδί έκανε κάποιες απερισκεψίες… Τόμος Γ’ σελίδα 411
εγώ να δεις ομολόγησε ο Χάρι. Μάλιστα φοβόμουν ότι όχι μόνο θα αποβληθώ αλλά και θα συλληφθώ. Κοίταξε τον Ρον. Μήπως ο μπαμπάς σου ξέρει κατά τύχη γιατί μου τη χάρισε ο Φάντζ; Προφανώς γιατί είσαι εσύ, ανασήκωσε τους ώμους του ο Ρον, ενώ γελούσε ακόμα. Ο διάσημος Χάρι Πότερ…

Ο Χάρι Πότερ λοιπόν είναι ανυπάκουος, ανεξέλεγκτος, κάνει ότι θέλει και δεν τιμωρείται αλλά επιβραβεύεται κιόλας για τα κατορθώματά του, όπως για την εύρεση της φιλοσοφικής λίθου, την οποία δεν έπρεπε ποτέ του – όπως και τα άλλα παιδιά- να πλησιάσει!
Οι εντολές της Εκκλησίας μπορεί να λειτουργήσουν προφυλακτικά ασφαλίζοντας τον άνθρωπο ή να λειτουργήσουν απελευθερωτικά δίνοντάς του μία άλλη προσέγγιση της πραγματικότητας! Μοιάζουν με φασολάδα δίχως λάδι που όμως σου αφήνει άλλη γεύση! Φαίνεται σαν κάτι δίχως προοπτικές που όμως αν το βιώσεις σου αφήνει Άλλη γεύση! Αρκεί να δοκιμάσει κανείς!
Με τη τήρηση των εντολών ο άνθρωπος φθάνει στο σημείο να γίνει θεοφόρος!

Όποιος με αγαπά, θα φυλάξει το λόγο μου και ο Πατήρ μου θα αγαπήσει αυτόν και θα έλθουμε προς αυτόν εγώ και ο Πατήρ μου και θα κατοικήσουμε μόνιμα μέσα σε αυτόν μεταβάλλοντας τη καρδιά του σε έμψυχο και ζωντανό ναό μας.
Κατά Ιωάννη ΙΔ’ 23 Άγιο Ευαγγέλιο.

Διδάσκει την αντίστροφη γραφή: τ.Α’, σ.178, τ. Β΄σ.330.
Η Ερμιόνη λέει στον Χάρι και στον Ρον ότι κέρδισε παραπάνω βαθμούς από τη καθηγήτρια Μακ Γκόναγκαλ επειδή ήξερα απέξω τα πάντα για τα αντίστροφα μάγια. Τόμος Α΄σελίδα 178.
Τράβηξε το ραβδί του Χάρι από τη τσέπη του κι άρχισε να γράφει στον αέρα, σχηματίζοντας τρεις φωτεινές λέξεις ΑΝΤΟΝ ΜΟΡΒΟΛ ΧΕΡΤ ύστερα ανακάτεψε με μία κίνηση του ραβδιού τα γράμματα του ονόματος, τα οποία τοποθετήθηκαν μόνα τους σε διαφορετική σειρά ΑΡΧΩΝ ΒΟΛΝΤΕΜΟΡΤ Τόμος Β’ σελίδα 330
Στα Γαλλικά Vole de mort σημαίνει πτήση θανάτου ή πτήση από το θάνατο. Το λατινικό Volo προσδίδει στο όνομα τη σημασία εύχομαι το θάνατο.
Ή προέρχεται από το θρύλο του Άρχοντα του Κακού, Βόλντερμορτιστ, που ο θρύλος τον αναφέρει ως το μεγαλύτερο εχθρό του μάγου Μέρλιν.
Ο μάγος Aleister CrowLey στο βιβλίο του Οδηγίες για τη χρήση της μαγείας επιβάλλει στους οπαδούς του να εκπαιδευτούν, στο να σκέπτονται ανάποδα! Στο γράψιμο, στην ακουστική, ακόμη και στο ανάποδο περπάτημα (το οποίο αποτελούσε Μη Πράξη του Πάμπλο Φλόρες, συντρόφου στη μαγεία του Κάρλος Καστανέντα).

Διαφημίζει μαγικά βιβλία (που από τη δεκαετία του 1980 και μετά κατακλύζουν τα βιβλιοπωλεία και τις εκθέσεις βιβλίων (μέχρι και στους πάγκους στο δρόμο συναντά κανείς αρκετά από αυτά!) ενώ υπάρχουν πολλοί εκδοτικοί οίκοι που εκδίδουν ΜΟΝΟ τέτοιου είδους βιβλία, με προσωπεία π.χ. μεταφυσική, ψυχολογία/ προσωπική ανάπτυξη, σοφία αρχαίων λαών, ποιήματα ή μυθιστορήματα New Age, εσωτερισμού κλπ.):Οι αναφορές των μαγικών βιβλίων στα βιβλία της Ρόουλινγκ υπερβαίνουν τις 350 και όπως η ίδια γράφει «είναι από τα σύνεργα ενός μάγου» Τόμος Γ’ σελίδα 13.
Στα τέσσερα πρώτα βιβλία της Ρόουλινγκ, γίνεται αναφορά σε 68 βιβλία μαγείας.
Και πραγματικά είναι από σύνεργα ενός μάγου, διότι αυτά τα βιβλία διδάσκουν την κοσμοθεωρία της Νέας Εποχής που απορρέει από την Θεοσοφία (παραδείγματος χάρη θεωρούν αυτονόητα τον παγανισμό σύμφωνα με τον οποίο ο Θεός δεν είναι ο Προσωπικός Δημιουργός αλλά ο απρόσωπος νους του σύμπαντος, ταυτίζοντας τον Δημιουργό με τα δημιουργήματα καθώς και τη πλάνη του κάρμα και της μετενσάρκωσης)
καθώς και επικλήσεις(μάντρα, ντικρ) πρακτικές και ασκήσεις(διαλογισμοί, οραματισμοί, σαμανιστικές τεχνικές, μη πράξεις) με απλουστευμένο και ωραιοποιημένο τρόπο θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική, διανοητική και πνευματική υγεία του ατόμου! Πολλά δείχνουν εικονογραφημένες ασκήσεις γιόγκα κλπ. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό ή σαν υπόθεση ταινίας φαντασίας αλλά μια απλή παρατήρηση αποδεικνύει ότι αυτό πραγματικά συμβαίνει!
Τα βιβλία είναι η σπορά και ακολουθούν τα σεμινάρια που είναι ο θερισμός. Πρόκειται για σεμινάρια, συχνά με δωρεάν συμμετοχή, που στηρίζονται από αποκρυφιστικές/ παραθρησκευτικές οργανώσεις που όμως αρνούνται την ετικέτα της θρησκείας αλλά επιδιώκουν να προβάλλονται ως επιστημονικά ή φιλοσοφικά σωματεία, και υπόσχονται τη κατάκτηση της ευτυχίας, της αυτοπραγμάτωσης, της αυτοθεραπείας και το ξεπέρασμα όλων των προβλημάτων. Διαφημίζονται από τα βιβλία, τον έντυπο τύπο καθώς και από αφίσες.
Η κατοχή βιβλίων μαγείας επισύρει δαιμονική επίδραση στο κάτοχό τους, η οποία είναι σαφώς εντονότερη όταν αυτός τα μελετάει και κάνει πρακτική αυτών που διαβάζει.
Η αλήθεια που προσφέρει η πίστη μας, δεν έχει σχέση με την αλήθεια της φιλοσοφίας επειδή δεν πρόκειται για διανοητικούς όρους, αλλά για ορισμένο πρόσωπο, που το ίδιο είναι η Αλήθεια. Ο ίδιος ο Χριστός υπογράμμισε αυτήν την αλήθεια στον Πέτρο: ότι σαρξ και αίμα ουκ απεκάλυψε σοι, αλλ’ ο Πατήρ μου ο εν τοις ουρανοίς. Κατά Ματθαίο ΙΣΤ΄18 Άγιο Ευαγγέλιο

Με δύο τρόπους πραγματοποιείται η συμφιλίωση με το Θεό και ολόκληρη η σωτηρία των ανθρώπων. Με τη μύηση στα ιερώτατα μυστήρια της Εκκλησίας μας και δεύτερον με την εξάσκηση της θελήσεως μας στην αρετή. Το δεύτερο – εννοώ την ανθρώπινη προσπάθεια- δεν μπορεί να έχει άλλο έργο παρά το να διατηρήσει τα δώρα που δόθηκαν και να μην προδώσει το θησαυρό. Η μόνη λοιπόν χορηγός όλων των αγαθών είναι η δύναμη των μυστηρίων.
Αγίου Νικολάου Καβάσιλα Η Μυστική εν Χριστώ Ζωή Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Γρηγορίου Παλαμά «Η πηγή της Χάριτος»σελίδα 129

Από την Αγία Γραφή μπορούμε να δούμε ότι η ειδωλολατρία, ο παγανισμός, η μαγεία στηριζόταν στο πλήθος των μαγικών βιβλίων που είχαν και χρησιμοποιούσαν! Όταν έγιναν Χριστιανοί και φωτίστηκαν από τον Θεό, αμέσως μετανόησαν. Καρπός της μετανοίας τους, ήταν να κάψουν τα πολυπληθή αυτά μαγικά βιβλία μεγάλης αξίας (50.000 αργυρά νομίσματα) & μάλιστα δημόσια!
Και πολλοί απ αυτούς που είχαν πιστέψει, έρχονταν και εξομολογούνταν και ανέφεραν δημοσίως τις πράξεις τους. Και αρκετοί από αυτούς που έπραξαν τα μαγικά έργα, συγκέντρωσαν τα μαγικά βιβλία και τα έκαιγαν μπροστά σε όλους. Και συνυπολόγισαν την αξία τους και βρήκαν (ότι άξιζαν) 50.000 αργυρά νομίσματα. Έτσι θριαμβευτικά ο λόγος του Κυρίου εξαπλωνόταν και επικρατούσε.
Πράξεις των Αποστόλων ΙΘ 18-20

Γίνεται σαφής προπαγάνδα για τα βιβλία που διδάσκουν ξόρκια, τα οποία είναι πολλών ειδών και διαφόρων βαθμίδων ισχύος, πως πρέπει να εκτελούνται, να προφέρονται σωστά, να αποστηθίζονται, είναι πολύ χρήσιμα, θαυματουργικά και δημιουργούν και προστάτη! σε αυτόν που τα χρησιμοποιεί! Υπάρχουν και τα αντι- ξόρκια που δεν είναι οι εξορκισμοί και οι ευχές της Εκκλησίας αλλά ξόρκια πάλι!
Τ.Α’σ.79,83,87,134,195,247,279,306,307,309,τ.Β’σ.23,112,117,127,130,177,189,314σ.,Γ’σ.22,38,43,63,87,145,148,179,193,222,255,256,259,τ.Δ’σ.19,54,131,139,158,166,195,254,308,322,367,409,431,434,437,544,545, 554,565,611.
Το ξόρκι για την απόκρουση του μπόγκαρτ είναι απλό αλλά απαιτεί μεγάλη πνευματική δύναμη. Τόμος Γ σελίδα 148.
Πνευματική δύναμη, ενέργεια, η προσωπική δύναμη, είναι φράσεις που χρησιμοποιούνται ευρέως στη Νέα Εποχή για να υποδηλώσουν όχι κάποιο φυσικό φαινόμενο αλλά κάτι που σχετίζεται με το πνευματικό χώρο. Στη Νέα Εποχή, όπως και στο Τεκτονισμό(μασονία), πιστεύεται ότι οι φυσικοί νόμοι είναι ίδιοι με τους πνευματικούς.
«Μετά συγκέντρωσα όσες δυνάμεις μου απέμειναν και εκτέλεσα ένα φοβερό δύσκολο ξόρκι μεταμόρφωσης…» τ. Β’ σ.177.
«Με ένα ειδικό ξόρκι που λειτουργεί μόνον αν σκεφτείς με όλη τη δύναμη του μυαλού σου» τ. Γ’ σ.255, «Βρισκόταν εδώ για να κάνει αυτό που έπρεπε…να αυτοσυγκεντρωθεί και να πετύχει το ξόρκι…» τ.Δ’ σ.332.
Ο καθηγητής Λούπιν συνέχισε: Ο προστάτης είναι μια {μορφή θετικής ενέργειας, μια προβολή των στοιχείων εκείνων από τα οποία τρέφεται ο Παράφρων- ελπίδα, ευτυχία, ένστικτο αυτοσυντήρησης}*- αλλά δεν μπορεί να νιώσει απελπισία όπως οι πραγματικοί άνθρωποι. Έτσι ο Παράφρων δεν μπορεί να το επηρεάσει. Αλλά πρέπει να σε προειδοποιήσω, Χάρι, ότι το ξόρκι αυτό είναι πολύ προηγμένο για σένα. Δυσκολεύονται να το εκτελέσουν ακόμη και διπλωματούχοι μάγοι…Κάθε προστάτης και διαφορετική (μορφή) ανάλογα με το μάγο που τον έπλασε… (πλάθετε) με ένα ειδικό ξόρκι που λειτουργεί μόνο αν σκεφτείς με όλη τη δύναμη του μυαλού σου μια ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σου. Τόμος Γ σελίδες 255-256.
* Διακρίνουμε την αυθαίρετη ισοδυναμία θετικής ενέργειας(+ ιόντα) με τα θετικά στοιχεία, όπως ελπίδα, ευτυχία, ένστικτο αυτοσυντήρησης.
Για τη δημιουργία λοιπόν του «προστάτη» μαζί με το ξόρκι (ασυνάρτητα λόγια, δηλαδή λόγια δίχως λογικό νόημα όπως είναι διάφορα μάντρα) απαιτείται και η χρήση της φαντασίας, με λεπτομέρεια και συναίσθημα! Δηλαδή διαλογισμός μαζί με το ξόρκι! Όπως στη διδασκαλία του διαλογισμού διδάσκουν τη χρήση των μάντρα!
Υπάρχουν δήθεν «προστατευτικοί» διαλογισμοί με μάντρα όπως ο διαλογισμός που σημαίνει «ο θησαυρός βρίσκεται στη βάση του λωτού».
(άρα η συγκέντρωση του νου είναι δύναμη και κινητήριος μοχλός στη μαγεία;;;)!?
Διδάσκει ότι η αυτοσυγκέντρωση είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν τα ξόρκια, όπως διδάσκεται συγκέντρωση απαραίτητη για το διαλογισμό.

Χρήση της φαντασίας: Διαλογισμός, επίκληση ειδωλολατρικών θεοτήτων (Μάντρα, Ντικρ), Οραματισμός, Aνακεφαλαίωση Τολτέκων, Ονείρεμα κλπ.
Διαλογισμός είναι η μέθοδος μέσα από την οποία ο νους μαθαίνει να συγκεντρώνεται .
Γκουρού των Γκουρού, Μπαγκαβάν Σρι Σατύα Σάι Μπάμπα, Διαλογισμός σ.8 Εκδόσεις Σρι Σατύα Σάι Μπάμπα

Με τον ορισμό αυτό δίνουν μια θολή εικόνα του τι είναι πραγματικά ο διαλογισμός. Σαφώς πρόκειται για συγκέντρωση του νου, η οποία όμως είναι διασκόρπιση του νου προς τα έξω ή διάχυση διά των αισθητηρίων προς τον κόσμο ή συγκεντρώνεται σε φανταστικά θέματα. Δηλαδή αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος συγκέντρωσης του νου, διδάσκοντας μόνο την ευθεία κίνηση της ψυχής που είναι δεκτική της πλάνης.
Για τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη τρεις είναι οι κινήσεις της ψυχής:
Α) η Κυκλική, όταν η ψυχή συμμαζεύεται στον εαυτό της και ύστερα ενώνεται με τις ενιαίες και αγγελικές δυνάμεις και έτσι ενώνεται με τον άναρχο, και ατελεύτητο Αγαθόν, δηλαδή τον Θεό.
Β) η Ελικοειδής, όταν η ψυχή κινείται και λαμβάνει τις θείες γνώσεις, όχι νοερά και ενιαία και αμετάβλητα, αλλά μεταβατικά δια συλλογισμού, από ένα νόημα σε άλλο φερόμενη, με ενέργειες τρόπον τινά μεμειγμένες από την κυκλική και ευθεία κίνηση και
Γ) Ευθεία κίνηση είναι όταν η ψυχή βγαίνει στην θεωρία περί των περί αυτήν αισθητών πραγμάτων και από τα εξωτερικά και αισθητά, σαν κάποιες εικόνες διάφορες και πολλές, αναβαίνει στις απλές και ενιαίες θεωρίες.
Η Κυκλική κίνηση κατά τον Άγιο Διονύσιο είναι αδύνατο να περιπέσει σε κάποια πλάνη ενώ η Ευθεία Κίνηση είναι δεκτική της πλάνης και ως εκ τούτου αυτή στην οποία επιθυμεί να μας οδηγήσει ο πατέρας της πλάνης.

Όταν ο νους δεν διασκορπίζεται προς τα έξω, Νους μη σκεδαννύμεvoς, και δεν διαχέεται διά των αισθητηρίων προς τον κόσμο, μηδέ υπό των αισθητηρίων επί τον κόσμο διαxεόμεvoς, επιστρέφει στον εαυτό του, επάνεισι προς εαυτόv. Ο εαυτός του είναι η καθέδρα της λογιστικής και θελητικής(αγαπητικής ενέρyειας και δυνάμεως του νου και πρέπει και της ουσίας αυτού, ποια Δε είναι η Kaθέδρα αυτή; Είναι η καρδία.
Επιμελού, σγαπητέ, να φυλάττης την καρδία σου από των παθών και των λογισμών ..
Μεγάλου Βασιλείου, Έργα, τόμος. 1, Επιστολή 2, Γρηγορίω εταίρω.

Οι καταστάσεις συνείδησης είναι η εγρήγορση, ο ύπνος και το όνειρο. Ο διαλογισμός αποβλέπει στη συγχώνευση αυτών των καταστάσεων παγιώνοντας με την εξάσκηση, μια ενδιάμεση κατάσταση η οποία από πλευράς εξέτασης λειτουργίας του εγκεφάλου ερμηνεύεται ως ύπνος ή παθολογική. Συχνότητα ρυθμών κατά τις διάφορες λειτουργικές καταστάσεις του εγκεφάλου: Ρυθμός Α: 8-13 κύματα ανά δευτερόλεπτο(ανάπαυση με κλειστούς οφθαλμούς), ρυθμός Β: 13-25 ή 50 κύματα ανά δευτερόλεπτο (διίστανται οι επιστημονικές παρατηρήσεις) (πλήρης εγρήγορση), ρυθμός Θ: 4-8 κύματα ανά δευτερόλεπτο (φυσιολογικός σε παιδιά και σε ενήλικες κατά τον ύπνο ή παθολογικά) και ρυθμός Δ: <4 13="2000)οπότε">$120.000,000!), βασισμένες με απόλυτη ακρίβεια στα εν λόγω βιβλία. Είναι χαρακτηριστική η συμφωνία που έκανε η συγγραφέας με τη "Warner". "Εάν δεν είναι όπως το θέλω εγώ το έργο, πιστό στο πνεύμα των βιβλίων μου, δε βγαίνει στις αίθουσες!!!" Έτσι, ο σκηνοθέτης και κάθε ηθοποιός, που έλαβε μέρος στην ταινία, "πέρασε από το κόσκινο" της δασκάλας Τζόαν Ρόουλινγκ.
Η συγγραφέας του βιβλίου Χάρι Πότερ.
Είναι η δασκάλα Τζοάν Ρόουλινγκ. Ήταν τάχα μια άπορη δασκάλα που καθόταν σ' ένα καφενείο και παράγγειλε καφέ, Χρήματα να παραγγείλει και δεύτερο καφέ δεν είχε και άρχισε να σκέπτεται πού να βρει χρήματα να πληρώσει το ενοίκιο και ένα δεύτερο καφέ!!! Ο Χάρι Πότερ εμφανίστηκε μπροστά της και της έδειξε τον τρόπο. Τον χάιδεψε και άρχισε να γράφει για αυτόν ένα βιβλίο, για όλα τα τρελά και παλαβά που έκανε μαζί με την παρέα του στο σχολείο της μαγείας που φοιτούσε. Της άρεσε ο καινούριος της φίλος και πίστεψε ότι μπορεί να αρέσει και σε άλλους (έστω λίγους). Έστειλε το χειρόγραφο σε ένα εκδοτικό οίκο. Τελικά την έκανε πιο πλούσια και από τη βασίλισσα της Αγγλίας!!! Μέχρι εδώ όλα τα συμπαθητικά!
Η συνέχεια όμως προβληματίζει. Έγινε γνωστό και κυκλοφόρησε ευρύτατα τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας ότι η Ρόουλινγκ είναι μέλος της "εκκλησίας του Σατανά" και πως τα μισά έσοδα από τη "χαριποτερομανία", (βιβλία, ταινίες, προϊόντα), θα δοθούν στην εκκλησία αυτή!!!
(Μαθήματα μαγείας και σατανισμού από το Χάρι Πότερ, σελ. 11).
Στις 17 Ιουλίου 2000 η Ρόουλινγκ δήλωσε στους "Τάιμς" του Λονδίνου: "Νομίζω ότι είναι τελείως βλακεία να διαμαρτύρονται για τα παιδικά βιβλία με το επιχείρημα ότι δελεάζουν τα παιδιά προς το σατανισμό. Έπρεπε να με επαινούν για αυτό! Τα βιβλία αυτά οδηγούν τα παιδιά να καταλάβουν ότι ο αδύναμος, μωρός Υιός του Θεού είναι μια επιζώσα απάτη, που θα ταπεινωθεί, όταν έλθει η βροχή της φωτιάς..."Η ίδια δήλωσε ακόμη σε ραδιοφωνική συνέντευξη (The Diane Radio, October 20.1999): "...έκανα έρευνα σε πρακτικές μαγείας και παγανισμού, ώστε τα βιβλία μου να είναι πιο ρεαλιστικά".
Η Τζοάν Ρόουλινγκ έχει αρκετή εμπειρία από τις διδασκαλίες των Wicca, που είναι μια Οργάνωση Μάγων και Μαγισσών, σε διεθνές επίπεδο, με στόχο την προβολή και διάδοση της λατρείας και των διδασκαλιών και πρακτικών του αποκρυφισμού.
Δείγμα Οικονομικού Οίστρου:
Η Warner έκανε αποκλειστική συμφωνία με την Coca Cola ύψους 150.000.000 δολαρίων, ώστε ο Χάρι Πότερ να εμφανίζεται στη συσκευασία και διαφήμιση των προϊόντων της(http://www.saveharry.com/thefullstory.html).
Κάποιοι όμως είναι έτοιμοι να θυσιαστούν παρά να θυσιάσουν!!!
Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η "Entertainer", απαγόρευσε τα εμπορεύματα του Χάρι Πότερ από τα ράφια της. Ο Gary Grant, ο ιδιοκτήτης, ομολόγησε ότι πιθανόν να χάσει κέρδη $1.000.000, άλλα ανησυχεί για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στην οποία οδηγούνται τα παιδιά. Υπάρχουν και κάποιοι που σκέφτονται τα παιδιά, μιας και μερικοί γονείς... που εν αγνοία τους λένε,.. αφού του αρέσει εγώ τι θα κάνω;
Η έκρηξη της κυκλοφορίας:
Μέσα σε τέσσερα χρόνια πουλήθηκαν 116,000.000 αντίτυπα σε 200 χώρες και μεταφράστηκαν σε 47 γλώσσες. Για να συνειδητοποιήσουμε καλύτερα τους αριθμούς, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα "Άπαντα" του Σαίξπηρ πούλησαν λιγότερα σε τέσσερις αιώνες!!!
Όμως δε σημαίνει πως ό,τι αρέσει είναι και ωφέλιμο. Κάποια αποτελέσματα της "Χαριποτερομανίας" είναι:
α) Η εξάχρονη Τζέσικα Λέμαν είπε: "Η Ερμιόνη είναι η καλύτερη μου φίλη... Ο Ιησούς πέθανε γιατί ήταν αδύνατος και κουτός!!!".
β) Ο "αρχιερέας" Ήγκαν της πρώτης "εκκλησίας" του Σατανά στο Σαμέλ είπε: "Ο Χάρι Πότερ είναι απολύτως θεόσταλτος για το έργο μας. Μια οργάνωση σαν τη δική μας προκόβει με νέο αίμα - δεν κάνω λογοπαίγνιο. Έχουμε περισσότερες αιτήσεις από αυτές που μπορούμε να δεχθούμε. Και φυσικά όλοι αυτοί είναι παρθένοι, πράγμα που είναι θαυμάσιο!!!"
γ) Τα μέλη σατανικών ναών έχουν φτάσει σε κρίσιμους αριθμούς και πολλά παιδιά αναγκάστηκαν να κάνουν δική τους "οργάνωση", για να λατρεύουν το Σατανά.
δ) Ο Μπράντλεξ Γουίντερς, 11 ετών (Χιούστον) οργάνωσε τη δική του λέσχη για τους "Ποτερίτες για την καταστροφή του Ιησού" με τα γειτονόπουλα. Συνδρομή 6.66(!) δολάρια...
ε) Υπάρχουν και "Δάσκαλοι" που επαινούν τα βιβλία, γιατί έκαναν τα παιδιά να δείξουν ενδιαφέρον για το διάβασμα. Διευθυντής Γυμνασίου είπε:
"Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις βιβλίο που να συναγωνίζεται τα παιχνίδια του πλέϋ-στέϊσιον, αλλά ο Χάρι Πότερ το κατάφερε!!! Έχω μαθητή που δε διάβασε ποτέ βιβλίο. Τώρα έχει διαβάσει όλα τα βιβλία του Χάρι Πότερ, καθώς και το "Νεκρονομικόν" και τη "Σατανική Βίβλο".
στ) Γράφουν ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, θεολόγοι, ιερείς, παιδοψυχίατροι επικλήσεις. "Το φυσικό, διαισθητικό πήδημα από το διάβασμα ενός βιβλίου του Χάρυ Πότερ στο να στραφεί εναντίον του Θεού και να λατρέψει το Σατανά είναι πολύ εύκολο για ένα παιδί όπως έχουν δείξει οι αριθμοί."
Αυτά τα βιβλία γράφουν πραγματικά για τη μαγεία με "ωραίο", "παραπλανητικό", συμπαθητικό τρόπο, για αυτό είναι και επικίνδυνα.
ζ) Ενδεικτικοί αριθμοί αποκαλύπτουν: Το 1996 η εκκλησία του Σατανά της Αμερικής είχε 100.000 μέλη. Το 2000 η ίδια εκκλησία αριθμούσε πάνω από 14.000.000 παιδιά ηλικίας 9-14 χρονών και αυτό είναι μόνο η αρχή…

Αγαπητοί γονείς,

Είναι εμφανές ότι η Τζόαν Ρόουλινγκ δεν ανήκει στο χριστιανικό χώρο. Είναι ακόλουθος της γραμμής του μεγαλύτερου μάγου, εωσφοριστή του 20ου αιώνα Άλιστερ Κράουλι. Ο ήρωας της, ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ, έχει πολλά κοινά με τον ίδιο αυτό μάγο που ονόμαζε τον εαυτό του "το θηρίο της Αποκάλυψεως, 666". Γράφει τα βιβλία με βάση την κοσμοθεωρία των Wicca. θα μπορούσε να είναι ειλικρινής, δηλώνοντας την πραγματική της ταυτότητα, χωρίς να παγιδεύει το κοινό με ωραίο τρόπο. Ασκεί προσηλυτισμό και μάλιστα στις τρυφερές ηλικίες, παρουσιάζοντας ύπουλα τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις με μανδύα παιδικού μυθιστορήματος. Δεν είμαστε ούτε "μεσαιωνικοί" ούτε "σκοταδιστές" ούτε απορριπτικοί. Πονούμε γιατί ξέρουμε τη συνέχεια του "έργου"... αυτών των ρευμάτων. Τα βιβλία αυτά με όλη την πομπή τους κατάφεραν, προβάλλοντας το "Σατανά" με ωραίο τρόπο, να αγαπηθεί, από τα παιδιά!!! Αυτός είναι ο απώτερος στόχος της εωσφορικής κίνησης της Νέας Εποχής. Ας σώσουμε λοιπόν τα παιδιά μας από τη μύηση που τους γίνεται από το Χάρι Πάτερ πριν είναι αργά. Οι καιροί είναι χαλεποί…

Βιβλιογραφία – Βιβλιογραφικές Αναφορές:
http:// www.pigizois.gr / Αντιαιρετικά / Hari_Poter:

No comments:

ΙΩΣΗΦ ΒΡΥΕΝΙΟΣ

Δέν θά σέ ἀρνηθῶμεν ὦ φίλη Ὀρθοδοξία!

Δέν θά σέ ἀπαρνηθῶμεν ὦ πατροπαράδοτον σέβας!

Δέν ἀποχωριζόμεθα ἀπό σέ, ὦ μῆτερ εὐσέβεια!

Ἐντός σοῦ ἐγεννήθημεν καί διά ἐσέ ζῶμεν καί μετά σοῦ θα κοιμηθῶμεν.

Εἴθε νά τό καλέσῃ ὁ καιρός! καί μυριάκις ὑπέρ σοῦ θά ἀποθάνωμεν· διότι ἐκεῖνος ὁποῦ συμφιλιάζει μέ τούς ἐχθρούς τοῦ βασιλέως δέν δύναται νά εἶναι φίλος τοῦ βασιλέως!

Ὁ ἀπαρνούμενος διά νεύματος μόνον τόν Θεόν ὑπόκειται εἰς ἀπώλειαν καί ἐκεῖνος ὁ ὁποῖος μέ τόν λόγον, μέ τόν τρόπον καί διά γραμμάτων κινδυ­νεύει περί τήν πίστιν, πῶς θά εἶναι Ὀρθόδοξος; ».

Η Αντιμετώπιση του Οικουμενισμού

Η Αντιμετώπιση του Οικουμενισμού

Χρυσόστομος Σμύρνης

Χρυσόστομος Σμύρνης

Όσιος Θεόδωρος ο Στουδίτης

Όσιος Θεόδωρος ο Στουδίτης